Общо показвания

вторник, 30 август 2011 г.

ИИСИИДИ 2 - 8-ма част


Работата е в това, че всички термини на нашия физически свят в многоизмерните реалности на Финия План (и даже в много други от плътноматериалните светове на ВУОЛДТМ) нямат абсолютно никакви аналози, доколкото самата СЪЩНОСТ на творчеството на Съзнанията, реализиращи се в по-фини нива на Енерго-Материята, е много силно изместена към по-”вътрешното” съдържание на ТОВА, което в нашия свят е принудено чисто конструктивно да облича себе си в геометричната форма на „пръстени”, „спирали”, „точки” и други триизмерни условности, помагащи на егоистичния Ум поне някак да съпреживява самия себе си в дадения тип Пространство-Времето, бидейки изцяло „обкръжен” (и „потопен”!) в обекти от НЕплътноматериалното ниво на съществуване.

И така, всяко проявление на качественото развитие и еволюционното движение на Колективното Съзнание ВЪВ ВСЯКА от многоизмерните реалности на ВТОРИЧНАТА (като продукт от проявлението на РАЗУМА на Първоенергията във Форма) Енерго-Материя, всяка разумна Форма на Съществуване, независимо от това какво място заема тя в АЙФААР, се намира под влиянието на два Еволюционни "Пръстена" – „голям” и „малък”, или, както е прието да се нарича от хората, - „вътрешен” и „външен”. 
 
В „нашия” Галактически ред от 24-измерни реалности организираща и направляваща роля в Еволюцията на Колективното Съзнание по „външната” „спирала” на всеки самосъзнателен елемент на Творението принадлежи на ДВАНАДЕСЕТ свръхразвити космически цивилизации, обединени в ЕЙ-ФФМИ ЕЙ-ЛИИ („Пръстен на Великото Светене”).

Именно Техните „Висши Разуми” са представени в „Галактическия Съвет на Дванадесетте” („АССВААТ”), развиващ Своето Организиращо Начало в реалностите на ИНГССМИИ-НАА и ГЛИИ-И и генериращ еманациите на ВСИЧКИ Висши Будхически Идеи на всички качествени нива на ГЛООГСМИИ-НАА, откъдето те, като се преобразяват по съответен начин, се проектират на всички останали, по-малко качествени, типове Единна Реалност, чак до едноизмерните.

ИНГССМИИ-НАА и ГЛИИ-И – това са Висшите нива на творческа активност на Колективното Съзнание на „нашите” ССМИИЙССМАА-А, Които се саморазпространяват „навън” като ДВАНАДЕСЕТ Свои ГЛАВНИ ГООЛГАМАА-А (всяка от които, на свой ред, разпространява Самата Себе си във ВСЕКИ от ДВАНАДЕСЕТТЕ основни поднива, на СОБСТВЕНИЯ СИ ПЛАН и под формата на ДВАНАДЕСЕТ „Прототипа” - ОБЩО по 144 на всеки План!). 
 
Всички типове качествени излъчвания, излизащи от Колективните Съзнания на ССМИИЙССМАА-А (и Техните многобройни ГООЛГАМАА-А!) и ръководени от междугалактическия Колективен Разум на ЕЙ-ФФМИ ЕЙ-ЛИИ, се отнасят към „външната” страна на Еволюцията на Творението на междугалактическо ниво (14-26 измерности на Пространството) АЙФААР, докато „нашият” ТЛААССМА-А осъществява цялата еволюционна Програма (Плана на Творението) КАТО ЧЕ ЛИ „отвътре”, от самия „център” на Висшия Разум на „нашето” ССЛУУ-Л-ЛУУ. 
 
АБСОЛЮТНО СЪЩОТО се отнася и за развитието на всички нива на Колективния Разум на „нашата” ГРЕИЙСЛИИСС, на цялата планетарна система и на Самата АИИЛИИСС, в Интегралното Космическо Тяло на Която се развиват „нашите с вас” СЛУИ-СЛУУ. 
 
От всичко споменато по-горе следва, че не само ние, но и обитателите на АБСОЛЮТНО ВСИЧКИ типове Единна Реалност, ДО нивата на Качества на Енерго-Материята на ИНГССМИИ-НАА и ГЛИИ-И, възприемат ЦЕЛИЯ обкръжаващ ГИ Свят КАТО ЧЕ ЛИ „обратно” на ТОВА, КОЕТО ИМА ПРАВО ДА БЪДЕ, като ААИИАА, В АЙФААР.
Разбира се, като разглеждаме „ИСТИННОСТТА” на една или друга реалност, винаги трябва да правим поправка на тази степен на изкривяване на Чистите Космически Качества, която е способна да допуска Енерго-Материята, образуваща дадената част на Творението (типа реалност). 
 
Само така – В СРАВНИТЕЛНИ ХАРАКТЕРИСТИКИ – можем да говорим за ДОСТОВЕРНОСТ и ИСТИННОСТ на всеки от световете, като при това не забравяме за това, че ДАЖЕ НАЙ-ВИСШИТЕ (в нашето земно разбиране и тяхно възприятие!!!) СВЕТОВЕ, СА НЕ НЕЩО ДРУГО, А КАЧЕСТВЕНАТА КАТЕГОРИЯ ОИЙАООММ - ВСЕОБЩАТА КОСМИЧЕСКА ИЛЮЗИЯ (от гледна точка на Първотвореца!!!).

На чисто физическите нива на триизмерното възприятие тази част от Истината можем условно да развием в своя Ум (Въображение), като следваме аналитично следното направление: нашата АИИЛИИСС, с всички Нейни Планетарни Същности и Техните „персонални” Глобуси, в цялата многоизмерност на свойственото за Нея Пространство-Време и заедно с огромно количество други Звездни Същности (РААГУУЛМ), се „движи” по голяма орбита около Техния собствен общогалактически Духовен Център - АРГЛААМ, Което, на Свой ред, с всички свои звездни системи и множество други УЛГРУУ и АССВААТ, „се върти” около още по-развит развит от Тях междугалактически Духовен Център - ЕЙ-ФФМИ ЕЙ-ЛИИ, Който също, заедно с всички Свои галактически системи, „се върти” около АЙФААР, и така нататък и така нататък – до Безкрайност.

Всеки от „следващите по-долу” по нивата на Качествата Светове се е създавал (творил) според проявлението в Енерго-Материята на Вектора на Трите Главни Сили на ЖИВОТ: Напрежения (Проникновения), Интерес (Внимание) и Съпротивление (Творчество), - които са се самообразували при преминаването (САМОРАЗШИРЕНИЕТО и СИНТЕЗА) на Първичните Божествени Излъчвания (Първоенергии) на АЙФААР през всяка от последващите „точки на измерност” на 36-измерното Космическо Пространство. 
 
Именно тези вълнови (качествени) интерференции са предизвикали в Единната Реалност мигновено последователно уплътнение (проявление, материализация) на световете на всички типове Качества, саморазвиващи се както на Фин, така и на всички нива на плътност на физическия План.

Пътем ще отбележим, ще същият процес на уплътняване и кристализация на Енерго-Материята се извършва АБСОЛЮТНО НА ВСИЧКИ енергийни нива на творчество на Колективното Съзнание от всеки тип. 
 
На нивото на човешкото мисълтворчество това може да се демонстрира поне с примера за нарастването на активността (все по-голяма материализация) на някакви негативни, кармически обусловени(!), жизнени обстоятелства около човека, според оказването от “тях” (най-активната част от неговото съвкупно Съзнание!) на все по-голямо мисловно чувствено съпротивление (сгъстяване и затвърждаване в неговото Поле на Времето на субстанцията на Материята на Мисълта!) на енергоинформациония поток, който от Финия План подбужда тези фактори към активно проявление именно в Живота на дадената личност. 
 
От казаното по-горе трябва да се направи извода: колкото повече вие (осъзнато или несъзнателно) се съпротивлявате на някакви неприятни или трудни за вас житейски ситуации, неудачи, без да се опитвате посредством неегоистични логически размишления ИЗЦЯЛО ДА ОПРАВДАЕТЕ ТЯХНОТО ПРАВОМЕРНО ПРИСЪСТВИЕ ВЪВ ВАШИЯ ЖИВОТ, толкова по-малко спокойно и хармонично става вашето земно съществуване. 
 
И обратното: колкото по-малко съпротивление се създава в Съзнанието на въплътената личност спрямо Потока на Живота с КАКВОТО И ДА БИЛО качество – толкова по-големи възможности й се предоставят за реализация на нейното право на свобода на избора!

Като знаем това и имаме достатъчно развита Сила на Разума за това фино да РЕГУЛИРАМЕ своите вътрешни психически състояния, вие можете не само творчески и продуктивно да ускорявате преминаването на нови нива на Качествата, необходимите ви духовни процеси за усвояване и трансмутация на качествата на вашия земен Живот, но и целенасочено да влияете на собствената си Съдба. 
 
Та нали земната Съдба на човека е огледално отражение на свойствата на неговия характер и резултат от въздействието на обкръжаващия го свят на всяка от неговите постъпки. 
 
И само Съзнанието на високодуховната ЛУУ-ВВУ може да направлява творческата дейност на могъщите Сили, управляващи нейната земна Съдба, в нужното ЗА САМАТА НЕЯ(!) направление.

И така, ВСИЧКО ТОВА, което включваме в процеса под условното название „ЕВОЛЮЦИЯ”, представлява последователна ТРАНСМУТАЦИЯ на Качествата на всички нива на Енерго-Материя В ОБРАТНО (по отношение на ПЪРВОНАЧАЛНОТО!) направление, тоест качествено повишаване на Творческата Активност на Колективните Съзнания на всички нива на Космическо Съществуване в посока “отвън” “навътре” на Творението – от ДВОО-О към АЙФААР. 
 
Когато всички творчески нива на Енерго-Материята ОТНОВО ПРИДОБИЯТ чисти и неизкривени вибрации на Божествените излъчвания на Първотвореца, то, ПО СЪЩНОСТТА си, ще се извърши анихилииране на всички тези СЛЕДСТВЕНИ нива на Енерго-Материята, тоест те по естествен начин отново се трансмутират в породилата ги ПЪРВОПРИЧИНА (Първоенергия). 
 
Всеки от Колективните Разуми (на Всеки един от техните 12 Глобуса на Съзнание на всяка от от Звездите) представлява свръхгигантски преобразувател на Божествени Излъчвания на другите Висши Космически Същности, по-развити, отколкото е Той Самия.

При това Той, като АБСОЛЮТНО ТОЧНО възприема дадените Излъчвания, СЪОТВЕТНО НА СВОЕТО НИВО НА РАЗВИТИЕ Ги преобразува в Своето Съзнание и само след това, ВЪВ ВЕЧЕ ИЗКРИВЕН ВИД (спрямо изначалния!) предава изрядно извратените и пречупени проекции на тези Излъчвания (енергоинформационни Потоци) на другите, по-малко развити Космически Съзнания, такива, като например нашата ГРЕИЙСЛИИСС. 
 
Структурата за самореализация на ССМИИЙСМАА-А (чрез структурите на Нейната ГООЛГАМАА-А) също е прекрасен пример за развъртане в Пространство-Времето и последователната реализация на Колективното Космическо Творчество по всички нива на дадената качествена верига: от Висшия Галактически Разум - чрез Колективните Разуми на Звездите и Планетите - до съвкупното Съзнание на ЛУУ-ВВУ на различното ниво на развитие.

В една от нашите книги („Космическата Еволюция на човечеството на Земята”) вие ще узнаете за това, че в историята на развитието на ГРЕИЙСЛИИСС е имало такъв период, когато всички нива на Съзнание на Нейните финоматериални Глобуси са били още дотолкова „девствено чисти” от нискокачествени астрално-ментални Мисълформи, че в тях можели свободно да обитават даже много високоразвити Космически Същности (ТОО-УУ) от цивилизациите, които не принадлежат към ХУМАНОИДНАТА Клонка на развитие.

Това означава, че дадените Същности НЕ СА ИМАЛИ отношение към процеса на ТРАНСМУТАЦИЯ и СИНТЕЗ на Качествата на двете еволюционни спирали („Божествената Воля Разум” и „Божествената Любов-Мъдрост”), с които имаме работа сега, когато се опитваме да разгледаме в параметрите на Времето ХУМАНОИДНАТА част от еволюционния Път на Колективното Съзнание на земното човечество.

Свободните от груби вибрации Качества на Енерго-Материята на ГРИИССТММ, ААЙЛИЛИЕСС и ВУОЛДТМ (които по своите свойства съществено се отличавали от днешните синтезирани качества на енергиите, съставляващи тези Планове!) позволявали на ТОО-УУ еднократно „да се въплъщават” в специфични плътноматериални обвивки за срокове, които информационно могат да бъдат съпоставими със съвременния промеждутък на развитие на Съзнанието с продължителност във Времето не по-малко от 1000-1500 и даже 3000-4000 години.

Но след като, по Творческата Воля на Йерарсите на ЕЙ-ФФМИ ЕЙ-ЛИИ Колективните Разуми на всички Глобуси на АИИЛИИСС са били активно въвлечени в ХУМАНОИДНИЯ (СИНТЕТИЧЕСКИ) Цикъл на Развитие (в съхранилите се записи на земния епос на този Акт на Галактическо ниво – спрямо Земята - сврърхпримитивно е вписано като „ВОЙНАТА НА БОГОВЕТЕ”), Колективните Съзнания ТОО-УУ, Които, подчинявайки се на Висшата Воля, доброволно приели условията, поставени от Йерархията, претърпели съществени изменения на енергоинформационните структури на всички Свои обвивки, в това число и физическа.

Опростено изразявайки се, всяка от ТОО-УУ била условно КАТО ЧЕ ЛИ(!) "разделена" (макар, че тази дума никак не подхожда, за да изрази истинската същност на това еволюционно преобразувание, но друг израз в руския език просто няма!) на ДВАНАДЕСЕТТЕ холографски „дъщерни” ССМИИЙССМАА-А, всяка от Които, на всеки от Плановете на собственото си индивидуално ЗЕМНО Творчество, се е саморазпространила в различни типове реалности на Менталния, Астралния и Физическия Планове на ГРЕИЙСЛИИСС под формата на реализационните Форми на ДВАНАДЕСЕТТЕ Свои „синове” - „ГООЛГАМАА-А”. 
 
(Между другото, в най-древните знания, предавани само сред Посветените, това „духовно Единство” се нарича "група Души": „Седем Души стоят на стъпалата на Големия Храм; четири – от двете страни на улицата; едната представлява Три в Едно”.).

Всеки от качествените типове на ГООЛГАМАА-А представлява особен тип Мисълформи, по специфичен начин „закодиран” на дълбокото проникване само в строго определен участък от синтезируеми Качества на Енерго-Материята, съставляваща Формата на Творческа самореализация (проявление) на всяко от четирите активизирани Колективни Съзнания на СЕДЕМТЕ Глобуса на ГРЕИЙСЛИИСС.

И, доколкото във всеки от синтезируемите Планове може да се отделят по дванадесет условни качествени диапазона („подплана” или „обертона”), то Всяка от Мисълформите на ГООЛГАМАА-А е започнала да осъществява на практика заложения в Нея ИНДИВИДУАЛЕН Творчески Импулс (еволюционна установка) с помощта на дванадесет собствени Формо-Прототипа (звуков Космически Код –”ВВУ”), които активно могат да се интегрират във всеки от типовете земна реалност на зададения диапазон от Качества на Енерго-Материята.

Така, след "Войната на боговете" Съзнанията на Индивидуалните Космически Същности ТОО-УУ започнали да се въплъщават на Физическия План на ГРЕИЙСЛИИСС в човешки физически форми (тела) в срок до 100-150 години, което в системата за дванадесеткратното умножаване на холографските проекции на физическите обвивки на дванадесеткачествени подпланове на физическите реалности не само не нанесло никаква вреда на Тези Същности (фактически – на нашите ТЛААССМА-А!), но и значително увеличило техните индивидуални еволюционни възможности за ЕДНОВРЕМЕННО усвояване на Качества на всеки от Плановете на земното (и не само!) творчество. 
 
Това ограничение в сроковете на Живота изцяло се компенсирало за сметка на това, че с помощта на дванадесетте ССМИИЙСМАА-А на Своя Колективен Разум Всеки от ТЛААССМА-А има възможност интензивно да се САМОПРОЯВЯВА както на ГРЕИЙСЛИИСС, така и на планетите на всяка от Звездните Системи, избрани от Него за индивидуално Космическо Творчество.

Всяка от тези дванадесет ССМИИЙСМАА-А се намира на пътя на своето още по-голямо развитие; някои от тях изпреварват другите; въплъщението на Физически План се извършва обикновено в състава на дванадесетте холографски проявени ЛУУ-ВВУ на един исторически период, когато всяка от дванадесетте ГООЛГАМАА-А на една и съща ССМИИЙССМАА-А има свое собствено човешко (и други!) въплъщение. 
 
Едновременно ТОЛКОВА (12-сет!) физически личности на една и съща ГООЛГАМАА-А имат възможност да се въплътят на ГРЕИЙСЛИИСС във всеки от дванадесетте нейни паралелни физически светове.

В Посланията на нашите Учители се казва: 
 
Много опростена схема на строеж на Индивидуалния Космически Дух може да се представи по следния начин. Висшият “Аз” проецира на Плана на своето Съществуване Триадата от високодуховни Същности, условно наричани от нас “Души-аналози”. 
 
По своите отделни качества, изразявани от хората в понятията Отец (Висш Разум, Воля), Син (Любов-Мъдрост) и Свети Дух (Творческа духовна активност) и отразяващи в своята съвкупност цялата Божествена Същност на Висшия „Аз”, Душите-аналози са обединени от Духовната Космическа Триада по четири Същности.

Във всяка точка на всеки от членовете на Триадата съществува строга периодичност, обуславяща и отделни качества на Самия Дух: Неговите функционални възможности за векторно развитие, пространствено-времево „развиване” за въплъщаването на Неговото творческо съзидание на нещо и т.н. 
 
Всяко от основните качества на всяка от четирите Души-аналози, образуващи една от страните на квадрата на един от членовете на Триадата е едновременно и една от страните, съставляващи квадрата на всяка от четирите триади.

Паралелност в проявлението на всяка от Душите-аналози на една Триада НЯМА, а има многослойно, обемно въплъщение на външни и вътрешни признаци, защото всичко в Космоса е взаимосвързано, взаимопресекаемо и взаимопроникващо.

Схематично тази сложна за разбиране пространствено-времева конструкция може да се представи като три големи пирамиди с равностранни триъгълници в основата, чиито върхове са съединени помежду си. Всяка страна на всяка от тези пирамиди е една от 12-те Души-аналози на Триадата на Духа.

Четири такива Души, съединени помежду си в една пирамида, носят в себе си всички признаци на Качеството на Волята на „Отеца” или Висшия разум; четирите други са Качествата Любов-Мъдрост на „Сина”; а третата пирамида представлява Космическото Качество на Творчеството на “Светия Дух”.

Няма коментари:

Публикуване на коментар