Общо показвания

сряда, 24 август 2011 г.

ИИСИИДИ 1 - 30-та част


ДВАНАДЕСЕТТЕ
ГЛАВНИ ЧАКРИ НА
СЪВКУПНОТО СЪЗНАНИЕ НА
ВЪПЛЪТЕНАТА ЛИЧНОСТ



Иисус е казал: "Когато сами познаете себе си, ще бъдете познати, и ще узнаете, че сте чеда на живия Отец. Но ако не се познаете, в нищета ще пребивавате и сами нищета ще бъдете".
Евангелие от Тома



а) ВИСШИ ЧАКРИ,
разположени ИЗВЪН трите низши обвивки:

12-та чакра – ЕЙЯАА-ИИССИИДИ (изход на Висшия Космически Разум на нашата Вселена – “АЙФААР”, 1-12 атмически (ИНГССМИИ-НААГЛЛИИ-И) и 6-12 нива на Будхи-Атмическия Четвърти Космически План – “УИСТИ-УУ”, няма цвят); това е Четвъртия (Висшия за “Човека Небесен”) синтезиращ Център (Вторият Звезден): 
 
ЕЙЯАА
РААКЛИМА=СВААГАЛИ УЛУУГУМА=РААКЛИМА

11-та чакра – СВААГАЛИ-ИИССИИДИ (изход на Висшия Разум на нашия Галактически Сектор – “АССВААТ”, 1-6 нива на Буддхи-Атмическия и 6-12 нива на Буддхическия Планове на Реалността, висшият диапазон от вибрациите на Виолетовия Лъч – ултравиолетова Светлина).

10- та чакра – УЛУУГУМА-ИИССИИДИ (Висшият Разум на Галактика “Млечен Път” – “УЛГРУУ”, 1-6 нива на Будхическия и 6-12 нива на Каузално-Буддхическия Планове на Реалността, средния диапазон от вибрациите на Виолетовия Лъчвиолетова Светлина).

9- та чакра - РААКЛИМА-ИИССИИДИ (Висшият Разум на 12-те Обединени Логоса на Звездните Пръстени - “АРГЛААМ”, в това число и нашата система; 1-6 нива на Каузално-Буддхическия и 6-12 нива на Каузалния Планове на Реалността, низшия диапазон от вибрации на Виолетовия Лъчаметистово-виолетова Светлина); Третият синтезиращ чакрамен център (Първият Звезден): 
 
ССААССФАТИ=ААНИ РААКЛИМА ОЛГООЛЛОНИ=УЛГЛУУ

8-ма чакра – ААНИ-ИИССИИДИ (Висшият Разум на Логоса на нашата Слънчева Система – “РААГУУЛМ”, 1-6 нива на Каузалния и 6-12 нива Ментално-Каузалния Планове на Единната Реалност, диапазонът от вибрациите на Светлината от тъмно-аметистови до аметистови-златисти цветове).

б) АУРНИ Центрове НАД диафрагмата:

7-та чакра - САХАСРАРА (ОЛГООЛЛОНИ-ИИССИИДИ) – център НАД главата (Висшият Разум на Планетарния Логос, обективност на Съзнанието, висшата езотерична степен на Знанието за въплътената във физическата реалност личност, “точкатана готовност за Трето Планетарно Посвещение, цветове - седефени приливи на бяла Светлина); множество пламъци, изтъкани в сребристо-огнена “корона; висшата точка на Триединство на Главните Сили на Живота на въплътената личност; инервация - таламуса.

6-та чакра - АДЖНА (ССААССФАТИ-ИИССИИДИ) - 2 пламъка; “точкатана активност на т. нар. “Христово Съзнание”, цветове – от бледо-аметистов до синьо-аметистов; вторият синтезиращ Център: 
 
АИГЛЛИЛЛИАА=ССААССФАТИ УЛГЛУУ=ОРЛААКТОР

инервация – между веждите (“трикута” - “АССААЛИ”), на дълбочина 7 см в черепа (малкия мозък).

5-та чакра - ВИШУДХА (УЛГЛУУ-ИИССИИДИ) - гърления център, 16 пламъка (развитото Съзнание), цветове - от тъмно-небесен до тъмно-син; инервация - 7 сегмента от шийната част на гръбначния стълб.

4- та чакра - АНАХАТА (АИГЛЛИЛЛИАА-ИИССИИДИ) - сърдечния център, 12 пламъка (пробуждане на алтруистичното Съзнание, неегоистично овладяване на езотеричните Знания), цветове - от бледозелено-изумруден до светло-сив; първият синтезиращ център: 
 
ИНГЛИМИЛИССА=АИГЛЛИЛЛИАА ОРЛААКТОР=АРГЛЛААМУНИ

инервация - 7 сегмента от горния отдел на гръбначния стълб, сърдечно-съдовата система.

----- Д И А Ф Р А Г М А -----

в) АУРНИТЕ Центрове ПОД диафрагмата:

3- та чакра - МАНИПУРА (ОРЛААКТОР-ИИССИИДИ)слънчевия сплит, 10 листенца (господство на егоистичния ум и низшия интелект), цветове – от мръсно-жълт до светло-лимонен; инервация - 5 сегмента на долногръдната част на гръбначния стълб, дробовете, далака.

2- та чакра - СВАДХИСТХАНА (ИНГЛИМИЛИССА-ИИССИИДИ) - сакралният центр, 6 пламъка (примат в емоционалната сфера), цветове – от алено-оранжев до розов и люляков; иннервация - 5 сегмента от кръстния отдел на гръбначния стълб, пикочо-половата система, черния дроб, подстомашната, простатната и гръдната желези.

1-та чакра - МУЛАДХАРА (АРГЛЛААМУНИ-ИИССИИДИ) - 4 пламъка (преобладанване на грубите инстинкти, функциите движение и оцеляване), цветове – от тъмно-червен до мръсно-зелен; инервация основата на гръбначния стълб (кръста), стомаха, черват.

И така, току-що на човечеството на Земята ЗА ПЪРВИ ПЪТ В НЕГОВАТА ИСТОРИЯ(!), бяха разтворени ВСИЧКИТЕ Дванадесет потенциални нива на Колективните Съзнания, които той трябва да усвои в процеса на своето Космическо развитие в дадения хуманоиден Клон. Между другото, по въпроса за възможната принадлежност на различни космически цивилизации към този еволюционен Клон земляните също имат много разногласия, които се пораждат от неразбирането на ИСТИНСКАТА КОСМИЧЕСКА СЪЩНОСТ, заложена в дадения многостранен процес на Самопознание на Висшия Разум на нашата Вселена.

А тази Същност се заключава в това, че във ВСЕКИ от дванадесетте така наречени «ГАЛАКТИЧЕСКИ СЕКТОРА» се получава ДУБЛИРАНЕ на основните Клонове и Форми на развитие на Колективните Съзнания на Космическите Същности. Във връзка с това, че всеки от тези ДВАНАДЕСЕТ Пространствено-Времеви и Извънвремеви континууми предоставя на развиващите се в тях Съзнания СЪВСЕМ РАЗЛИЧНИ условия за еволюция, които коренно се отличават от Качествата на който и да било от другите единадесет Сектора, то и резултатите от развитието на едни и същи МОДЕЛИ (ФОРМИ) на Разума са съвсем различни в сравнение с останалите единадесет случая.

От казаното по-горе следва, че т. нар. «ХУМАНОИДЕН КЛОН», към който принадлежат и ВСИЧКИ ХОРА на планетата Земя, е разпространен ВЪВ ВСИЧКИ КАЧЕСТВА на дадената Вселена. Това означава, че целият Еволюционен Цикъл на развитие на Колективните Съзнания в тази верига се състои от Дванадесет Космически Звена на Качествата, през Които в строго определена последователност(!), трябва да преминат Съзнанията на всяко от Дванадесетте Галактически Разклонения, съставящи основата на Колективния Разум на дадения Клон.

Няма коментари:

Публикуване на коментар