Общо показвания

събота, 7 януари 2012 г.

Някои общи неща

Съдържание

1. Парите
2. Живите хора трябва да знаят
3. Венерическите заболявания
4. Спешна помощ (или прижизнено очистване от злото)
5. Прехода
6. Физическите тела на хората
7. Бедата на много нереализирани проекти
8. Нито една мисъл не може да принадлежи на личността
9. Запомнете:
10. Кръстът
11. Клетката


1. Парите

  • “Бях дал на свои познат пари на заем. Срокът за връщането дойде, но той не само, че не ми ги връщаше, а престана и да ме поздравява и започна да се крие от мен. Срещам го един ден и му казвам: “Слушай, ти преди беше много любезен към мен, а сега или се криеш, или не ме поздравяваш. Щом не можеш да ми върнеш парите, не ми ги връщай – от днес нататък не ми дължиш нищо, но от теб искам от днес да започнеш да ме поздравяваш и да имаш предвид едно: от днес нататък на мен не дължиш нищо, но оставаш длъжник на Бог – на Него ще трябва да ги върнеш. Правилно ли съм постъпил?”
  • Даже не можете да си представите колко правилно сте постъпили и колко е в съответствие това с Космическия закон. Ако имахте развито астрално зрение щяхте да видите, че когато ви искат пари на заем и вие ги давате водени от алтруизъм и желание да помогнете, парите се оцветяват в съответствие с чувството, което влагате. Когато ги вземете от банката, те са мръсни, червеникаво-кафяви. Но вие ги вземате и ми ги давате – дарявате ми ги, за да направя нещо с тях. Това променя цвета им поради вложената от вас чиста енергия. Но ако преди да ми ги дадеш размишляваш – дали да дам 1000 – не, по-добре 500, всъщност, мога да мина и с 200, парите се оцветяват в зелено. Тогава аз не ги вземам. Защо? Та нали парите са ни много необходими! Защото ако ги взема, ще внеса този цвят, тази енергия, в потока благодат в който се движа и каквото и да купя или направя с тях, ще се създаде съпротивление срещу този поток на благодат – ще взема 100, а ще попреча на 100 000. Защото, влизайки в резонанс със съответните потоци, тези пари ще ги привлекат и впоследствие тук ще се случат различни неприятни неща.

Когато давате на заем пари, вие не помагате на човека. На него са му дали урок, затова е в нужда. Всичко това е благо за него в живота му, то е урок и възможност за преживяване и трупане на опит. Вие сте в първи клас, но съществува структура за останалите класове до 11- ти макар, че вие не знаете това. Така е и в живота – за вас има определена структура, макар че вие не знаете каква е. Предвидено е щом научите това и това, да завършите и да постъпите в института.

Същността е да можете да познаете себе си във всички качества, за да опознаете живота – така ще започнете да опознавате и другите. Всяко обстоятелство в живота ви е възможност за избор да постъпите така или иначе. Човекът не познава себе си и му се дава възможност да се опознае, но той избира лесния начин – отива и иска пари назаем. Иска ми, давам му, идва срокът да ми ги върне, но той или не може да ми ги даде, защото ще обеднее отново, или трябва да вземе от друг, за да ми ги върне. Какви пари ще са това – аз съм му дал хубави, сиво-сини, с хубаво излъчване, а какви ми връща той – кафяво-черни, защото ми ги връща с нежелание и гняв. Вземам ги, смесвам ги с моите и започва да ми се случва какво ли не. Защото трябва да си много израснал духовно, за да ги върнеш с благодарност. На практика обикновено хората вземат парите лесно, но ги връщат така, сякаш ги откъсват от себе си.



2. Живите хора трябва да знаят

Живите хора трябва да знаят, че на личните вещи, които са се докосвали непосредствено до започналото да се разлага тяло на умрелия човек, също остава енергетиката на разложението, която създава благоприятни условия за установяване на първоначално неосъзната енергийна връзка с Паралелния Свят. Разраствайки се, с времето тази “пролука” може да се превърне в солиден отвор за нежелани гости.

Ето защо отдавна се забранява да се задържат вещи и предмети, които са оставали в продължително съприкосновение с тялото на покойника или лежат редом с него в гроба. Магьосниците и вещиците с голям успех използват за своите черно-магически инволтирания даже водата, с която са измивали тялото на покойник.

Като се опитват да достигнат пълно енергийно сливане и симбиоза с полевата структура на човека, на когото обикновено паразитират, другоизмерните хищници от паралелните нискоорганизирани реалности буквално превръщат безволната и бездуховна личност в ловко управлявано от тях послушно чудовище. Вампирите и таласъмите съвсем не са персонажи от страшните "ужасии", а съвсем реални “нехора”, които се явяват продукт от дейността на обитателите на паралелните светове на Земята.

Като коридори за преход в нашия Свят, освен изброените от нас начини, тези обитатели на паралелните светове използват и енергийни коридори, които се образуват над жилищата на хората. По типа излъчвана около жилището Енергия, те веднага “чувстват своя клиент” и безпогрешно се насочват към човека, който потенциално, по своите морални и нравствени качества, подхожда за ролята на жертва.

Коридорът може да бъде създаден и изкуствено с помощта на черната магия, когато магьосникът или вещицата съзнателно направляват към домовете на неугодни за тях хора агресивен полтъргайст, като принуждават стопаните или да продадат на безценица своето жилище, или да напуснат дома, който е привлякъл вниманието на магьосника. Да неутрализира подобно явление може само специалист с високо духовно ниво, който има голям опит в борбата с подобни нечистоттии

  
3. Венерическите заболявания:

“Един приятел ми разказа, че сядал на пейка на крайбрежната улица, където се разхождат почиващите и гледал преминаващите красиви жени. Харесвал си някоя и след това си представял, че прави секс с нея, по-точно с нейния астрален фантом. Това обаче съвсем не е така безобидно, както изглежда на пръв поглед.

Венерическите болести принадлежат към астралния план, включително и 3 вида от вируса на СПИН. Ако някой заразен си представя, че прави секс с вас, на физически план това се проявява при вас като реална болест. Каква е гаранцията, че няма да ви се случи такова нещо ли? Единствено нивото ви на духовност.

При такива хора като него всичко е зациклено на половия център.

Ако вашите вибрации съответстват на това ниво, ако носите заряда на сексуалността (сексапил), можете да станете жертва на подобен сексуален маниак и да се разболеете от венерическа болест или дори от СПИН. Жената, която е над тези вибрации, обаче, е извън сферата на внимание на подобни мъже. Ако тя е духовно ориентирана, такъв маниак не я забелязва, даже тя да е красива. Сега се носят дрехи, които особено подчертават точно тези части от тялото, които най-много интересуват мъжете, жените ходят разголени и т.н.

Такива жени рискуват много.

Профилактика на СПИН: ако гледате в дома си куче и котка и много ги обичате, вие проявявате астрални положителни чувства; между тях постоянно става мощен обмен на енергии, получава се възходящ енергиен поток, а доколкото вирусът на СПИН принадлежи към астралния свят, то попадайки при вас, в аурата ви, той бива изтеглян от този поток в момента на проявлението на вашата любов към тях. За животните този вирус не е опасен и наличието му в тяхното астрално тяло не им вреди. Така можете да осъществите профилактика и от други вируси, които имат астрална природа.”


4. СПЕШНА ПОМОЩ

Когато се разболеете се обаждате в бърза помощ, за да ви помогнат.

Когато ви правят нещо лошо, мислете за това, че то е все едно някой да ви дава спешна помощ. На земно ниво противоположностите се привличат, но в ефирните светове подобното привлича подобно. Той не би могъл да ви направи нещо лошо или да ви обиди, ако тази вибрация я нямаше в самите вас. Това се случва, защото ВИЕ сте го привлекли.

Какво да правите?

  • първо се зарадвайте, че това се случва и осъзнайте, че ви е дошла помощ.
  • ако човекът ви завижда, значи у вас има такива вибрации – иначе това нямаше да ви се случи
  • пожелайте да се избавите от завистта си (или от съответното негативно качество/вибрация)
  • осъзнайте, че човекът ви избавя от тези вибрации като пропуска енергиен заряд – прониква в аурата ви и като магнит притегля от нея тези енергийни вибрации (на принципа на резонанса).
Ако при това останете равнодушен спрямо обидата или завистта и разберете какво всъщност става, ще му се зарадвате – тогава зарядът, който е изпратил към мен преминава през вас и се връща обратно към него.

Така постепенно ще се освободите от тези заряди.

В резултат – при смъртта си няма да бъдете в плен на отрицателните мисъл форми, създавани от вас приживе, защото ще сте ги неутрализирали – така отрицателното въздействие на астрала няма да ви влияе.

5. Прехода

Кои сте вие по своята истинска, духовна същност и с какво желаете да продължавате своето съществуване по-нататък – със Светлината или с Тъмнината? – ето главните въпроси, които трябва преди всичко да вълнуват сега всеки земен жител. А Смъртта... Такова нещо просто няма и нека мисълта за предстоящия Преход никак не ви безпокои – такова нещо [като смърт] просто няма да има! По-точно, то ще бъде „явно” само за онези, които го наблюдават отстрани – самите вие нищо няма да почувствате и усетите: заспали сте и... сте се събудили! И толкова.

„НЯМА ДА УМРЕТЕ, НО ЩЕ СЕ ИЗМЕНИТЕ!”

6. Физическите тела на хората

Физическите тела на хората, които се намират на различни нива на развитие, само отстрани изглеждат еднакви и състоящи се от едно и също вещество (Материя). Всъщност, фактически те се състоят от различни химически елементи, наборът и степента на съпротивление на които съответства на нивото на еволюция на Колективното Съзнание на Душата-аспект, която познава себе си чрез даденото физическо тяло. 


7. Бедата на много нереализирани проекти
се заключава не в липсата на необходими средства
за тяхното осъществяване, а в недостатъчния
потенциал на мисълчувствения творчески импулс,
изначално заложен от авторите в дадените Идеи.






8. НИТО ЕДНА МИСЪЛ НЕ МОЖЕ ДА ПРИНАДЛЕЖИ НА ЛИЧНОСТТА, КОЯТО Я ИЗКАЗВА,


защото истинският източник на всички наши мисли се намира не в нашия мозък, а извън нас – в цялата информационна система на обкръжаващия ни Космос. От различните нива на Ментала в нашия мозък чрез енерго-информационните структури на нашия ментален проводник се проектират различни комбинации и съчетания от еманациите на Материята на Мислите. Пречупвайки се в Съзнанието на човека, способен активно да излиза на даденото ниво на мислене чрез приетите в човешкото общество понятия, символи и архетипи, всяка от многобройните Мисълидеи, се формира в нечий мозък в определени словосъчетания и термини. В такъв умствено обработен и приемлив за логическото възприятие вид, всяка Мисълформа и Мисълидея, се утаяват на отделни блокове или телепатeми на съответстващите им нива на Менталния План, където съществуват и специалните енерго-информационни потоци, наричани от нас „Акашови хроники”. Всеки човек е напълно способен да излезе на нивото на достъпните за неговото развитие ментални потоци и да “избере” от тях в готов вид практически всичко, което представлява в дадения момент обект на неговото детайлно и задълбочено мислене.


Ето защо е глупаво да говорим за нечие “авторско право” над една или друга привидно формулирана от него Мисъл. Нито една Мисъл изобщо не се измисля от нас, както погрешно смятат много хора, а само се улавя от Пространството в съответствие с качеството на нашата ментална обвивка и едва след това, след обработка и дешифровка, преминава на нивото на астросома, откъдето чрез преобразуващите системи на астралното тяло се предава като “наша” Мисъл чрез системите за възприятие на нашите физически центрове.


В зависимост от това каква степен на Еволюция е достигнала за времето на своето съществуване Душата-аспект на всяка въплътена личност, хората по степен и качество на развитие на техните ментални тела, могат условно да бъдат подразделени на три типа: ментално неразвити, средно развити и духовно пробудени.


9. Запомнете:
практически във всички деяния и символи на тъмните сили,
винаги, но в леко изкривен вид,
присъстват светли белези,
на които, като пеперуди на горящ огън,
се хващат и загиват милиарди
неопитни Съзнания.

За да защити себе си от описаната по-горе смрад, в Русия от древни времена (още в дохристиянската традиция) човек е използвал много прост и действен метод – кръстът.




10. Кръстът е битувал сред славяно-прото-индоевропейците, нашите предци, а по-точно, сред нас с вас, дълго преди Пришествието на Спасителя. Той е бил предаден в наследство на първите християни, дарил го е на славяните Вседържителят, а Исус Христос го е възприел като свой символ.

Това е единственият космически знак способен да прегради пътя на която и да е нечиста сила и да я накара да побегне обратно. Магията във всичките си ипостаси и разновидности използва за призив към демоничните сили пентаграм (звезда с пет върха), хексаграм (звездата с шест върха на Соломон), свастики, пентаедри, хексаедри и др.

Нека не ви заблуждават модните и разпространени сега измишльотини за така наречените “обърната” и “истинска” звезди. Това е уловка на тъмните сили, разчетена да привлече невежите хора към силите на Антисвета. Работата изобщо не е в това, в какво положение се намира самият пентаграм, а в това, че вътрешното пространство на всички звезди и други фигури, образувани от пресичането на техните лъчи, при съответните приготовления и заклинания представляват тунели и канали, които съединяват Световете от демоничния ред с нашия Свят (който, между другото, също е демоничен).

Чрез тези символики и с тяхна помощ магьосниците и маговете осъществяват всички видове връзки с владиците на Ада, с всички Съзнания на Преизподнята, а освен това се извършва и материализация на Физическия План на Земята с черната адска енергия на паралелните светове. Да прегради достъпа на тези сили на Злото може само кръстът.
Но силата на този знак зависи преди всичко от Вярата, с която човекът, който го прилага, го използва за защита на себе си и други хора от демоничните същности. Именно с този знак Исус е “отворил” вратата на АДА и е дал възможност на духовно развитите хора да достигнат Висшите Божествени Светове.

Използването от човека на сатанинска символика поради невежество или незнание може да повлече след себе си многобройни беди. Такива хора така и не получават пълноценна защита от Дявола, но и лишават самите себе си от покровителството и защитата от Силите на Светлината, тъй като използваните от невежите сатанински символи на свой ред преграждат пътя на низхождането на светлата Енергия на Доброто. Като нагледен пример за това може да послужи Русия.

Колкото повече православни кръстове, а не обърнати сатанински звезди осеняват нейния лик, толкова по-бързо у нас Силите на Светлината ще могат да победят силите на Ада и Тъмнината. Възстановяването на православните храмове в славянските страни и издигането на кръстове над техните куполи ще спомогне за очистването на бивша Татария от пълчищата бесове и други демони, запълнили всички правителствени и държавни учреждения не само в нашата държава, но и в останалите страни в света.


11. Клетката

Съществуването на Колективното Съзнание на което и да е нивокато се започне от атома, клетката, човека или Вселената, се подчинява на едни и същи Универсални Космически Закони. Всяка жива клетка се състои от протоплазма и ядро, а по-развитите клетки имат вътре в себе си и ядърце. Именно това е онова, което наричаме “микрокосмос”, който има в себе сиотразява в себе си) основните вибрационно-енергийни нива на Макрокосмоса, които - като се започне от най-грубо примитивните (външни), могат (разбира се, крайно условно!) да бъдат идентифицирани по следния начин:

    1. стени на клетката - аналог на строежа на физическото тяло на човека;
    1. вътрешна обвивка на клетката – аналог навъншните” взаимовръзки на нивата на низшите подразделения на астралното тяло;
    1. протоплазма – аналог на Праната (етерното тяло) на човека;
    1. гранули, разсеянни в протоплазматаелементи на низшия Разум на човека (ума);
    1. пространства в протоплазмата - аналог на Мисълформите на низшите желания и емоции;
    1. ядро - аналог на Висшия “Аз” на човека;
    1. ядърце - аналог на будхичното тяло; в него има център за ретранслация на висшата нирваническа Енергия, която излъчва синтетичното (духовно) Светило на нашата слънчева система; това е тази “точка” в Пространството, където колективното Съзнание на клетката влиза в съприкосновение с Атмата.
Правейки аналогия между физическия строеж на човека и енергоструктурите на Космоса ще кажем, че слънчевият сплит на човека съответства на макроскопичната екваториална зона или “сърдечния центърна физическата Слънчева система. Физическото сърце функционално “съответствана видимото за нас Слънце (духовното Сърце на Слънчевия Логос), а главата, с нейния главен механизъм на проявление на Ума (интелекта) – на Земята, която активизира в човека низшето начало.

Всяка от обвивките, които съставляват Космическото интегрално Тяло на Небесния Човек, изпитват върху себе си непосредственото енергийно информационно въздействие, творчески излъчвано на Земята от Планетарните Логоси на основните планети от нашата система. Така например физическото и етерно тела изпитват върху себе си влиянието на Колективните Планетарни Съзнания на Луната и Сатурн; астралното и будхичнотона Логосите на Венера и Марс; менталното и каузалнотона Колективните Съзнания на Меркурий и Юпитер, а атмическото тяло се намира под непосредствения контрол на Висшите Космически Разуми на Слънцето и Сатурн.


В духовноразвития човек вибрациите на неговото Сърце, които са средоточие на Качествата на Божествената Любов, която може да се проектира на земната магнитна ос, активизират Творческите Сили на слънчевия сплит (Духовната Воля), Които - посредством вихровите потоци на гърления център (Вишудха), се насочват към хипофизата (Аджна-чакрата), където ПОТЕНЦИАЛНО са съсредоточени Учителите, които (чрез Съзнанията на анахатните чакрамни личности) управляват Силите на проявление в човека със синтетическите Качества на Божествената Любов-Мъдрост.


Орис

Превод: Емилия Манолова

Няма коментари:

Публикуване на коментар