Общо показвания

сряда, 24 август 2011 г.

ИИСИИДИ 1 - 38-ма част


Вътрешната” структура на канала ООЛ-ГОО-ЛТР се състои от три още по-фини информационни канала, всеки от които изпълнява своя важна функция в точките на пространствено съвместяване на многобройните факторни оси с главната времева ос на човека, на която са „разположени” всички главни самосъзнателни елементи, образуващи неговото съвкупно Съзнание. В частност, каналът БРАХМА-НАДИ (ИЛЛИИС), съединяващ центровете ПАДМА на всички чакри, е функционално свързан с много сложен процес на ДВУСТРАНЕН синтез на енергии от различни качествени спирали, образуващи еднакъв диапазон от вибрации.

Той действа на принципа известен ви като „център за преливане на кръв”: в процеса на тясното и продължително взаимодействие на Съзнанието на Същностите, еволюиращи по “възходящата спирала Воля-Разум” постепенно се обогатяват и интегрират с качествата от “низходящата спирала Любовъдрост”, строго съответстващи на диапазоните от енергии в двете чакри. И обратно - в Съзнанията от “низходящата спирала” “се вливат” и внимателно смесват помежду си недостигащите им качества на Същностите от спиралата “Воля-Разум”. 
 
С двата други канала - АЛ-ЛААГАНА и ЛО-ОНГ – третичната система за синтез ООЛ-ГОО-ЛТР се съединява посредством две промеждутъчни клонки в района на Ссаассфати (на нивото на ноздрите), за да предаде ВТОРИЧНО ТРАНСМУТИРАНИТЕ (след сърдечната Чаша) енергии на качествата на Съзнанията от двете “спирали” на нивото Олгооллони, което може да се сравни с „трамплин”, откриващ съвършено нови и изключителни възможности за духовно развитие на човека.

ООЛ-ГОО-ЛТР се явява обединяваща Сила на Висшия разум, самореализираща се в даденото синтетическо качество на най-низшите енергоинформационни нива на Неговото Саморазвитие в Своето Творение. Обединявайки в Космическия Дух различни аспекти на Космическите Качества, тази сила предоставя на Висшия Разум нови възможности за Собствено Самопознание и прилагане на Своя Творчески Потенциал.
 
Докато тези две Космически Сили - “Любов-Мъдрост” и “Воля-Разум” остават разделени, те се лишават от възможността за ПЪЛНО разкриване на своята истинска Природа и своето истинско предназначение в Космическото Мироздание. Те са като двете половинки на една разкъсана на две снимка, чийто общ смисъл е невъзможно да се разбере докато двете половинки не бъдат внимателно съединени.

Така и тези две могъщи еволюционни Сили – те са само две взаимодопълващи се страни на Едно Цяло. Безсмъртната творческа Сила на Живота, подхранвана от Любов и направлявана от Мъдрост, става практически сляпа без Силата на Знанието, откривано от Висшия Разум и разпространявано от Волята на Първотвореца. На нивото на земните човешки въплъщения Силата на Живота става безкрайна игра на страстите във вечния цикъл на Смъртите и възражданията. В същото време без обединяващата исконна Сила на Живота, Силата на Знанията също може да се превърне в смъртоносна интелектуална отрова, водеща Съзнанията в еволюционна задънена улица и подхранваща със своите низши вибрации различни разрушителни сили (Съзнанията на Антисвета и другите светове от т. нар. демоничен ред”).

Едва когато тези два творчески Принципа – Любов и Разум – хармонично се обединяват от могъщите Сили на Светия Дух, изцяло пронизвайки и органично допълвайки се един друг, те са способни да предизвикат и проявят в човека свещения Творчески Огън на просветленото Съзнание, който не само излъчва около себе си обилна светлина, но благодарение на който веудържимата воля за знания прераства в жива Мъдрост, а сляпата тяга към материално съществуване и буйни низки страсти – във всепобеждаващата Сила на вселенската Любов.

На нивото на съвкупното Съзнание на въплътения човек стимулиращата роля на катализатор (активатор) в това „съединяване чрез разтопяване” на енергии (синтез) изпълнява Огънят ЛААНГХ-КРУУМ, който, при отсъствие на пречки под формата на грубоенергийни чакрамни тапи”, свободно се издига от Аргллаамуни към центъра на главата, а след това се разделя на два разнокачествени потока по двете разделящи се клонки на ООЛ-ГО-ЛТР. Предната клонка, която отива към Ссаассфати, улавя в себе си енергии, характерни за даденото ниво на Потока „Любов Мъдрост” и ги интегрира в Олгооллони за последваща трансмутация с енергиите на потока “Воля Разум”. 
 
Заднатаклонка на този канал е пряко съединена с информационните нива на физическата памет и с това, които наричаме „подсъзнание”. Тя като че ли “омива” със себе си цялата тилна част на черепа, оживявайки каналите на Ссаассфати и активизирайки системните органитрикути”-“ассаали” (“третото око”) и т. нар. "четвърто око" – “урлуугрумм” (малкия отвор на тила, съответстващ при новороденото на "мекото теме на тила му").


_________________________

*тор – тяло, получено в резултат от въртенето на кръг около ос, която лежи в неговата плоскост



Превод от руски Еми Манолова

Няма коментари:

Публикуване на коментар