Общо показвания

неделя, 21 август 2011 г.

ИИСИИДИ 1 - 4-та част


В същото време - за по-елементарните микрокосмоси (клетки, молекули, атоми и т. нар.), самият човек - като един от елементите на Мирозданието, на свой ред също се явява макрокосмос. Именно на този универсален Принцип се гради цялата многослойна и многоканална структура на проникващите един в друг светове; всички Макрокосмоси едновременно се явяват и Микрокосмоси по отношение на още „по-големи” Макрокосмоси. Като казваме “големи” ние нямаме предвид линейни размери и обеми, които са характерни признаци само на най-слаборазвитите типове реалности, а подразбираме по-развити и по-съвършени нива на Колективните Космически Съзнания, обвързани помежду си в безкрайни взаимовръзки и хармонично единство посредством Единните Универсални Космически Закони за построяване на Мирозданието.

Човекът, като една от милиардите активно проявяващи се в множествените реалности на Пространство-Времето на Земята специфични форми на самоизражение на Колективния Космически Разум, се състои от същите тези разумни Начала и Силови Принципи, Които съставляват разумно-чувствената и самосъзнателна основа на цялата наша многоизмерна Вселена (но засега нито един от тези Принципи не е развит в него в пълна степен, защото на сравнително младата по възраст Земя развитието на всяко проявявано в нейните реалности Съзнания върви в строго съответствие с еволюционното развитие на самата планета като многоизмерна самосъзнаваща Космическа Същност).

Когато казваме „СЪЗНАНИЕ”, подразбираме не само някакъв опит, който може да се фиксира в ума на човека и който непрекъснато се синтезира от него още от самия момент на неговата поява в този свят, но и всички разнообразни форми на Самоизражение на Колективния Космически Разум на различни еволюционни нива и клонове от развитието - като се започне от Колективното Съзнание на атома и се стигне до Колективното Свръхсъзнание на Първотвореца. Та нали ТОВА, КОЕТО хората ОБИКНОВЕНО влагат в думата „СЪЗНАНИЕ“, като имат предвид преди всичко ограниченото от тесните рамки на ума „Съзнанието на нашия мозък“, В ДЕЙСТВИТЕЛНОСТ представлява само един вариант от БЕЗКРАЙНОТО МНОЖЕСТВО от безброй Форми на проявление, самопознание и самореализация на Висшето Колективно Съзнание, което ние обобщено наричаме „ВИСШ КОСМИЧЕСКИ РАЗУМ“.

Когато говорят за СЪЗНАНИЕТО НА ЧОВЕКА като за елемент от Съзнанието на Микрокосмоса, хората са свикнали да подразбират под това сложно понятие само интелектуално-духовните характеристики на някоя конкретна ЧОВЕШКА личност, като често забравят, че зад това обширно свойство е невидимо скрито и едно безбройно множество от други ЕДИНИЦИ НА РАЗУМА, които обезпечават функционалната дейност на всеки от органите (или системите) на нашия физически организъм, както и НИВАТА на РАЗУМА, които позволяват на всички представители на ДРУГИТЕ ТИПОВЕ Колективни Съзнания (т. нар. „Минерално“, „Растително“, и „Животинско“ и на други Царства на Природата на дадената планета), да извършват своята собствена видова Еволюция с помощта на хуманоидния клон.

Представете си, че в даден тип физическа реалност на Земята се е стоварила многобройна група Колективни Космически Същности, за да опознае изцяло не само специфичните особености на Енерго-Материята, която образува конкретния свят, но и за да може чрез него да разбере някои страни и особености на своята Космическа Същност. Всяка от останалите групи от тези високоразвити Разуми има свои собствени, характерни само за нея нива на самопознание, специфични НАЧИНИ и ВЪЗМОЖНОСТИ, които й позволяват да достигне поставените цели.

Например за Колективното Съзнание на една от Космическите Същности най-привичната Форма на Самопознание се явява ТОВА, което при нас е прието да се нарича „океан“, „море“, „езеро“, „река“, „ручейче“, „локва“ и т. н. За тях подобен начин на самоизразяване е най-удобен и естествен и с нищо не е по-лош от онова, което наричаме наше физическо „тяло“. Това, което на нас с вас ни служи като най-външна обвивка на тялото ни, на дадената Космическа Същност служи т. нар. „световен океан“, а моретата, езерата и реките изпълняват в дадената Форма същите функции, каквито в нашия организъм изпълняват различните вътрешни органи и системи.

Всички океански течения са „артериалните и венозни съдове“, които подсигуряват нормалната жизнена дейност на цялото „физическо тяло“ на тази гигантска (по нашите понятия) въплътена Същност; реките са разклонената система на енергийната балансировка на Нейните „вътрешни органи“ – многобройните езера и морета. Чрез най-плътноматериалната част на своята земна Форма (айсбергите) това Колективно Съзнание има най-тесен контакт с “физическото тяло” на друга, близка му по ниво, но съвършено различна по Форма на Самопознание Колективна Космическа Същност – т. нар. от нас “въздушно пространство”. 
 
Тази Същност се самореализира активно с помощта на многобройните разумни елементи на своето съвкупно Съзнание – различните “елементали”, “зигоси”, които - постоянно изменяйки физическата форма на своята самореализация (изпарения, мъгла, дъжд, сняг, лед), изпълват Колективното Съзнание на дадената Същност със СВОЯ СОБСТВЕН опит от съществуването на Енерго-Материя от дадения тип. Ще отбележим, че този опит значително се отличава от опита, заработван от Колективната Същност на Океана. Това обстоятелство не безпокои нито една от тези Същности, доколкото те се явяват само съставни части на по-обширна Форма на Самопознание – един от Логосите на Планетарната Същност на дадена планета.

Точно така, ПРИВИДНО „самостоятелно“ и „разделно“, реализират в този свят самите себе си и тъй наречените „Колективно Минерално Съзнание“, „Колективно Растително Съзнание“, „Колективно Животинско Съзнание“ и накрая - „Колективното Човешко Съзнание“, които за Планетарната Същност не са с нищо по-добри или по-лоши от всички останали. Та нали всяко от тях изпълнява в общопланетарния физически организъм напълно конкретна и жизнено важна функция.

Всеки от посочените по-горе типове Колективен Разум има и много по-високи Форми на Самосъзнание, Които в дадения тип физическа реалност могат да проявят Себе си само по ТАКЪВ и по никакъв друг начин.

Всяка от тези Космически Същности има свои собствени начини и методи за ефективно Самопознание, които могат да бъдат съвършено неприемливи за която и да е друга Същност. Но макар Колективните Съзнания на Океана, Въздуха, Земята, Растенията или Животните да са дълбоко безразлични към всички тези условности, закони и ред, които ние сме устроили за собствения си начин на съществуване, в същото време на тях не са им безразлични резултатите от нашата индивидуална дейност, която крайно осезателно засяга жизнено-важни за тях нива на самореализация – водата, въздуха, планината, гората и др.

Ние живеем в ЕДИННИЯ ФИЗИЧЕСКИ ОРГАНИЗЪМ на дадената Космическа Планетарна Същност и не можем да провеждаме своята дейност без да отчитаме интересите на другите нива на Нейното физическо съществуване. Какво правим ние, например, ако някой орган или система в нашия собствен организъм започне да излиза от строя или да функционира във вреда на всички останали органи? Ако никакви други профилактически или терапевтични методи не помагат, на нас ни се налага изцяло (или частично) да отстраним тази носеща вреда част или да я заменим с друга, по-здрава, която изпълнява същите функции.

Разберете, че нито една от посочените по-горе Космически Същности в никаква степен не ни отмъщава за всички наши глобални безумства и безмислени зловредни деяния, макар и само за това, защото подобна форма на агресивна самореализация на тях просто им е неизвестна. Всяка от Тях, като възприема на собственото си ниво една или друга произхождаща от хората опасност и се опитва да отстрани заплахата за ЦЯЛОСТНИЯ организъм на Планетарната Същност, постъпва с нас точно така, както самите ние постъпваме с опасните за нашия Живот бактерии, инфекции, агресивни хищници и стихийни бедствия, тоест старае се или да се избави по някакъв начин, или просто ефективно да се защити от най-голямата опасност. 
 
ВСИЧКИ сме ЕДИННИ!!! ВСИЧКИ ние ЗАЕДНО много приличаме на неголяма научно-изследователска група, която (с познавателна цел) подробно изучава някаква част от избрания от ВСИЧКИ маршрут и която е съставена от специалисти в различни отрасли на знанието. Например на едни в даденото изследване им е интересно да опознаят живота на реките и моретата и им е съвсем безразлично всичко онова, от което се интересуват другите членове на групата – някой изучава флората и фауната, някой се рови в минералите, някой просто се любува на пейзажа и красотите на природата...

Но ако изучавайки строежа на дървото вие унищожавате това, на което други се любуват, непременно ще се натъкнете на неприятности, тъй като ще пречите на другите да достигнат до своята част от набелязаните цели. И ако започнете с цялото си поведение преднамерено да вредите на всички останали членове на групата, то вас просто ще ви изключат от нея и ще бъдат абсолютно прави. Точно така стои въпросът и с нашето съществуване в състава на ЕДИННОТО Колективно Съзнание на Дадената Планетарна Същност. Колективното Съзнание на човечеството е само най-малката част от Космическия Разум, която реализира себе си именно по ТАКЪВ СПЕЦИФИЧЕН и напълно непонятен за нас, хората, НАЧИН.

Не следва да се забравя и това, че ЗАД КОЛЕКТИВНОТО СЪЗНАНИЕ НА ЧОВЕЧЕСТВОТО (И ЧОВЕКА!) винаги невидимо и неизменно присъства огромно множество Колективни Съзнания на ВИСОКОРАЗВИТИ и СВРЪХРАЗУМНИ КОСМИЧЕСКИ СЪЩНОСТИ от многоизмерните реалности на други космически цивилизации, които поддържат принципното съществуване на нашия физически Свят на динамичните нива на проявление на Съзнанието под формата на молекули, атоми и множество други по-подвижни микрочастици от физическа Енерго-Материя. Тези засега все още недостъпни за нашето разбиране Сили, периодически проявявани в условията на най-голяма активност на физическата Енерго-Материя в дадената точка от Полето от Време на Колективното Съзнание на дадената Планетарна Същност, представляват истинската енергоинформационна основа на цялото ни земно съществуване в качеството си на така наречените “биологически мислещи системи”.

Във ВСИЧКО вечно съществуват само нива на Съзнанието и нищо друго освен тях. Когато употребяваме такива изрази като „Енергия“, „Материя“, „Сила“, „информация“, „Пространство“, ние имаме предвид всички възможни степени и нива на развитие на Съзнанието, които обезпечават творческото самопроявление на Космическия Разум на всеки от етапите на Неговото самопознание. Всички обкръжаващи ни „видими“ и „невидими“ Светове не са нищо друго, освен еволюционни конструкции, моделирани от милиарди типове и форми на Съзнание и всеки „самостоятелен“ елемент във всеки от тях е съзнателен.

Не съществува нищо БЕЗ Съзнание и ИЗВЪН Съзнание и нито една от безбройните типове реалности просто няма да може нито да БЪДЕ, нито да съществува (да проявява творчески себе си) по друг начин. Всяко НЕЩО, което има отделна функция, се състои от отделни елементи на Единното Колективно Съзнание, самоосъзнава себе си на своето ниво и следователно - също се явява Съзнание.

Материята (в това число и нашето “физическо тяло”) е само образно-чувствено и ментално-логически моделирано средство (тоест «форма» или «тенденция»), което позволява на определени типове Космически Съзнания и на цели космически цивилизации активно да реализират себе си в едно или друго качество с цел по-нататъшно еволюционно самоусъвършенстване. Та нали, съгласете се, вие никога не можете нито да видите, нито да пипнете САМАТА Материя – вие можете само да си я ПРЕДСТАВИТЕ.

Няма коментари:

Публикуване на коментар