Общо показвания

сряда, 24 август 2011 г.

ИИСИИДИ 1 - 28-ма част


6. МЕНТАЛНО ТЯЛО
(УОЛДМИИ-СЛИИ)

Енергиите на това тяло се активизират от дейността на чакрамните Учители на канали 6-12 на ОРЛААКТОР и канали 1-6 на Вишудха (УЛГЛУУ), които изследват чрез еманациите на Мисълта всички аспекти на Сферата на Универсалната Жизненост, проявявани чрез дадения тип физически реалности. В зависимост от степента на активизация те се изменят по цвят от ярко-жълти до лимонено-златисти отенъци.
 
Именно добре развитото ментално тяло характеризира в най-голяма степен това качество, което традиционно се влага от хората в понятиетоhomo sapiens”. Това тяло е добре активизирано при хора, които притежават мощен интелект и навици за перспективно мислене, които умеят да хващат всичко буквално “в движение” и да получават вътрешно наслаждение от решаването на неразрешими задачи. Най-развито е то в големите учени, философи, мислители, писатели и гении в различните области на науката и творчеството.



7. МЕНТАЛНО-КАУЗАЛНО ТЯЛО
(СУПРАМЕНТАЛНО)
(НИИСЛИИ-СЛИИ)

Съставено от енергии, синтезирани от качествата на висшите (6-12) кармични канали на АИГЛИЛИАА и УЛГЛУУ. С негова помощ Колективните Съзнания на Учителите от реалностите на т.нар. “Област на Абстрактната Мисъл” и “Област на Христовото Съзнаниепомагат на Същностите от по-нискокачествените енергоинформационни нива да усвояват трудната наука на духовния синтез на еманациите на Божествената Любв със Знанието на Божествения Разум, за да може по такъв начин да постигат и развиват в себе си Висшата Мъдрост.
 
Това тяло е активизирано при велики мислители, философи и мъдреци, истински духовни учители и истински месии, достигнали в развитието на своето Самосъзнание висшите нива на указаните центрове, съумели да приведат в пълно равновесие Триединството на Главните вътрешни Сили на Живота и успешно преминали в залите Аменти през Трета Планетарна Инициация
 
Характерните и главни отличителни особености, които свидетелстват за активизацията на енергиите на даденото тяло, се явяват САМОПОЖЕРТВОВАТЕЛНОСТТА и ПЪЛНОТО отсъствие на егоизъм във всички интелектуално-емоционални проявления на човека, неговото най-висше, с нищо неунищожимо желание и стремеж към Духовно Служене на човечеството, на хората, независимо от тяхното ниво на развитие, възгледи, раса, националност и вероизповедание.

Излъчваните от това тяло енергии излъчват непредаваема красота със сияния в диапазона от тюркоазено-небесно синьо до тъмно-синия цветове, с обилно преливащи отвътре ярко-златисти искрици.

8. КАУЗАЛНО ТЯЛО
(ААСМИИ-СЛИИ)

Образувано от синтетическите енергии на канали 1-6 на Аджна (ССААССФАТИ) и 1-6 канали на Сахасрара (ОЛГООЛЛОНИ), през които Учителите от Висшите нива на НИИСЛИИ-И-реалностите (СКУУДМИИ-И) се стремят да придобият още по-дълбок опит от самопознание, като преминават през повторно създаване на сплав от качествата на Космическата Любов и Космическия Разум в Огъня на Божествената Мъдрост. Цветовете на това великолепно Тяло на Светлината светят в Пространството с аметисто-виолетови отенъци, равномерно осветяваниотвътре” ту със сребристо, ту със златисто сияние (в зависимост от нивото на творческа активност на реализиращите се чрез даденото Тяло Космически Същности).

На днешния етап от развитието на земното човечество това тяло функционира активно само в личности, на които от Учителите е възложена трудна и отговорна Духовна мисия с общочовешка значимост
 
Задачата на въплъщението на дадените хора и точките на активно приложение на тяхното творчество не могат да бъдат свързани с някакви конкретни религиозни течения, Движения или вероизповедания, или да се ограничават с отстояване на интересите на някаква конкретна страна (нация, народ), доколкото широтата на техните възгледи и дълбокото разбиране на причинно-следствените връзки на всяко от ставащите на планетата събития дотолкова превъзхожда всички традиционни морално-нравствени основи и приетите в обществото възгледи за нещата, че никак не може да се вмести в някакви религиозни, политически или морално-нравствени рамки, стремейки се към постоянно обобщение, синтез и трансмутация на общеприетите Знания на по-истинските негови нива.

Няма коментари:

Публикуване на коментар