Общо показвания

неделя, 21 август 2011 г.

ИИСИИДИ 1 - 20-та част


В книгата „Странстването на Душата”, написана от мен още през 1993-94 години, писах: “Духовно тяло – Божествен Дух – висше духовно начало в човека”. И по нататък: “Монадическо тяло – Божествена Монада или Девствен Дух”. По онова време дори не можех да си мечтая, че нашите Учители ще предоставят на моето съвкупно Съзнание такава височайша (за земния човек!) Степен на Космически ДОПУСК до Знанието от будхичното ниво, от висотата на което, като на длан, се открива цялата безкрайна относителност, ограниченост и невъобразима илюзорност на всички наши земни представи за обкръжаващия ни (и съставляващ ни!) Космос и за нашето с вас ИСТИНСКО място в Него.

Употребявайки такива привични за всички нас думи като Божествен Дух”, “Висше духовно начало”, “Божествена Монада”, “Девствен Дух”, ние неизменно ги опираме в ниския таван на нашето всеобщо невежество и незнание за безкрайната свръхмащабностна Творението, изхитрило се така “компактно” и всеобхватно да помести „вътре” в нас (а не ОТВЪН!) милиарди милиарди Светове и реалности, хиляди Галактики и милиони Звездни Системи.
 
Нашите най-дълбоки заблуждения относно понятиетоБожественостса довели до това, че даже най-незначителните свръхобичайни способности, с които, по една или друга причина, Учителите надаряват отделни хора, ние сме склонни веднага да приписваме на проявленията известна “божественост”, “святост”, а обикновеното Космическо Творчество на едни или други от многобройните Космически Същности, Които съставляват (като т. нар. “чакрамни личности”) непроменливата потенциална основа за съвкупното Съзнание на всеки от вас, веднага определяме не иначе, а като “Божествена Дейност”, която може да се осъществява само от някакъв безкрайно далечен и непознаваем “БОГ”.

По този повод ще рискувам да споделя с вас собствения си опит от изследването на Световете и реалностите на т. нар. “Фин План”. Когато за пръв път, по време на едно от астроизлизанията си, успях напълно да осъзная себе си като една от моите високоанахатни Същности (Нейният “АИГЛИЛИАА-код” еАлджелис”), то впоследствие, завръщайки се във физическото си тяло и спомняйки си за всички непостижими за мен (тогава!) подробности и особености и грандиозните възможности на проявяваното от Нея Космическо Творчество, аз никак не можех да се освободя от Мисълта, че имам работа непосредствено със Самия Бог, доколкото нито мащабността на Нейната дейност, нито дълбочината на познанията на тази Същност за всички недостъпни за мен (тогава!) тънкости на земната реалност никак не можеха да се вместят в моя ограничен ум и оскъдно въображение.

Но след като аз десетки и стотици пъти осъществих излизания на тези нива на земната реалност, всеки път все по-пълно, естествено и дълбоко УСЕЩАЙКИ СЕБЕ СИ КАТО АЛДЖЕЛИС, всички мои предишни възхищения бързо отлетяха, отстъпвайки място на неудържим от нищо и никого интерес по-скоро да ПОЗНАЯ СЕБЕ СИ като още и още по-могъща и „божествена” Същност. И всеки път, усвоявайки по време на своите излизания от физическото тяло все по-качествени нива на своето съвкупно Съзнание и самоотъждествявайки се в тях със Съзнанията на Космически Същности от още по-висока степен на организация и развитие, аз не можех да се откъсна от впечатлението, че ето на, този път аз, като че ли, наистина БЯХ БОГ!
 
Но след няколко десетки подобни самоотъждествявания всичко отново влизаше в норма, отстъпвайки място на желанието да продължавам напред и да разширявам границите на „своето” непосредствено участие в Космическото Творчество. Така познах „Себе си” отначало като съ-Творец (защото във всеки от актовете на Творението на една или друга реалности “на Мен” винаги активно са ми помагали множество други Космически Същности от числото на “моите” чакрамни личности!) от множество ментално-астрални реалности, населени с милиони живи същества, имащи свои индивидуални особености на развитие и свои собствени възможности за самореализация.

След това по такъв начин аз постепенно (и незабележимо за самия себе си!) изместих Фокуса на „Своето” Творчество на по-съвършени нива на Енерго-Материята и тогава вече не само Алджелис, но и Грейли-Вин станаха просто мои помощници при сътворяването на съвършено нови Каузални Потоци, с помощта на които “аз” изцяло изменях цялата структура от енергоинформационни (кармически) взаимовръзки между множеството отделни Светове на т. нар. “супраментална” Реалност. 
 
Но именно в това си качество на “Планетарен Творец” аз повече от всичко можех да осъзная и разбера ЦЯЛАТА ОБЩА взаимовръзка и БЕЗУСЛОВНА взаимозависимост между “БОГОВЕТЕот различни нива, остро чувствайки и ясно представяйки си пред “Себе си” всички тези задачи и функции, които са възложени на “Мен” от по-могъщия и значително по-ОПИТЕН “БОГ”, сътворил не само дадената Слънчева система, но и множество други Звездни Системи.

Едва когато вече можех самостоятелно свободно да излизам на будхичните нива на моето съвкупно Съзнание, пред „Мен” се разкри Тайната на Този, Когото “аз”, в качеството си на “Планетарен Творец”, - тогава още не съвсем осъзнато! – възприемах като “Свой” непосредствен Учител, Наставник и Ръководител в “Своето собствено” Космическо Творчество. Спомняйки се след всяко завръщане от реалностите на Будхичния План за Този „БОГ”, Който В ДЕЙСТВИТЕЛНОСТ се явявам „аз”, аз само плаках, плаках и плаках със сълзи на възхищение и неподлежаща на изказване Радост, без да съм в състояние да повярвам на всичко току-що ПОЗНАТО, или да разкажа поне на някой от хората за това, доколкото нито думите, нито жестовете са в състояние поне частично да изразят целия смисъл и същност на преживяното. 
 
Но! След няколко месеца непосредственото участие (по време на будхическите си излизания) в Галактическото си Творчество, премина и това “поклонение” на “БОГАот Галактическото ниво на Единната Реалност на Вселената, а заедно с това, накрая, дойде ПЪЛНОТО и ЯСНО РАЗБИРАНЕ на цялата нелепост на нашите най-дълбоки заблуждения относно това, че “БОГ” е НЕЩО, което се намира далеч отвъд пределите на нашето самоосъзнаване.
 
Всеки от нас, обръщайки своя умоляващ взор към небето, възнасяйки хвалебствени псалми и “Алилуйя” във ВЪНШНОТО пространство на нашия физически свят, даже и не подозира за това, че ТАМ НИЩО И НИКОГО НЯМА, а и никога не е имало! Всеки от вас, хората, в цялата многоизмерност на своята фина структура, е буквално натъпкан с десетки „Богове”, „Творци” и „Божества” с различно ниво на могъщество, „божественост” и „космичност”. Докато не започнете НАПЪЛНО и ОСЪЗНАТО да познавате себе си не като някакви рязко ограничени в своето самовъзприятие „физически лица”, а като БОГОВЕ И ТВОРЦИ НА ЦЯЛОТО МИРОЗДАНИЕ, за вашето творчество ще бъдат Достъпни само най-примитивните, НИКЪДЕ ОСВЕН ВЪВ ВАШИЯ УМ НЕ СЪЩЕСТВУВАЩИ нива на материалност, породени от вашето собствено въображение. 
 
И така, връщайки се към въпроса за т.нар. “божествени духовно-монадически реалности”, в които привидно обитават някакви “Божествени и Девствени Духове”, ние трябва да признаем, че такива конкретни Космически реалности никъде, освен в измислените и съчинени от самите хора класфикации, чисто и просто НЕ СЪЩЕСТВУВАТ
 
Всяка, така изглеждаща ни “Божественост”, е само следствие от нашата слаба информираност за даденото явление, което не се проявява в подобно качесто в никоя друга “точкана Пространството, освен в нашето лично възприятие. Това, което е “божествено” за някого, може да бъде обикновено и тривиално за Съзнание на друго качествено ниво. Това, което от едно ниво се вижда именно така, от друга “точкана Пространство-Времето се възприема съвършено другояче.

Това се отнася и за Енерго-Материята, образуваща, по човешките понятия, т. нар. “етерно тяло” на човека (СЛАИИЛИ-СВУУ). Отделна от всички останали фини тела, “етерна обвивка”, в днешното й примитивно разбиране, в човека НЯМА, доколкото СПЕЦИФИЧНИТЕ КАЧЕСТВА на Космическите Колективни Съзнания, образуващи със своето Творчество Етерен Поток на проявление на Космическия Разум, пронизват практически всички нива на известните ни Космически Планове, давайки възможност на другите Космически Същности, съставляващи енергоинформационната база на дадените реалности да съществува, активно да твори и безкрайно да еволюира във всеки от указаните диапазони на проявление на Колективното Съзнание в Първоматерията.

Съгласно съществуващите на Земята възгледи (в това число и на моите собствени, в истинноста на които бях твърдо убеден до проявяването в мен на способности за свободно излизане на будхическите нива на съвкупното Съзнание), след физическата Смърт астросомът на т.нар. “човешка личност” на някой астрален (емоционален) период се намира в т.нар. “етерно тяло” (обвивка), която след това се разпада, освобождавайки Съзнанието на т. нар. “астрално тяло ” за понататъшно индивидуално творчество в пределите на диапазона от вибрации на Материята на Астралния План.

В ДЕЙСТВИТЕЛНОСТ (!) извършва се не пълен разпад на етерната съставляваща на бившия жив човек, а само частичното й анихилииране (тоест, мигновена естествена трансмутация на милиарди етерни Съзнания на по-качествени нива). Не забравяйте, че всяка от “бившите чакрамни личности”, окончателно разотъждествили се (изгубвайки пряка сензитивна връзка с човека в резултат от неговата т.нар. “Смърт”) с ментално-чувствените импулси идващи към нея от въплътената личност, сякаш нищо не е било (!!!) ПРОДЪЛЖАВА (а не започва отначало!) СВОЕ СОБСТВЕНО СЪЩЕСТВУВАНЕ (на съответстващото за нейните индивидуални качества ниво) В СВОЯ СОБСТВЕНА етерна обвивка, качеството на Енерго-Материята на която строго съответства на нивото на Колективното Съзнание на дадената Космическа Същност.

Всички творчески способности, възможности и реализации
на ВСЯКА Космическа Същност от ВСЯКО ниво на развитие
могат ДА БЪДАТ в една или друга реалност
само благодарение на това, че всички нива
на нейното Колективно Съзнание са в необходимата степен
наситени (а не просто облечени с обвивка!) с
етерна съставляваща със съответстващо качество!

В резултат от интензивното духовно въздействие на Енергиите от Четвъртата Планетарна Инициация, в полевата съставляваща на човека се залага високочестотен импулс, постепено разкриващ каналите за активност на Космическите Колективни Съзнания на единадесетата чакра - СВААГАЛИ-ИИСИИДИ, - която направо свързва активния фокус на съвкупното Съзнание на въплътената личност с един от дванадесетте Наставници на Галактическия Център и със “Съвета на Дванадесеттена Галактика “Млечен Път”. 
 
С все по-голямата интеграция на енергиите на съвкупното Съзнание на човека и с активизацията на неговите тета-канали в диапазона от вибрации на тази чакра, въплътената личност поред преминава под индивидуалното Ръководство на Всеки от Дванадесетте Галактически Наставници, Всеки от Които въплъщава в Себе си едно от Дванадесетте Чисти Космически Качества. 
 
В частност, Тези Космически Същности от най-високо ниво на развитие могат да осъществяват Своето духовно Ръководство само чрез активизирани Колективни Съзнания на Същностите от реалностите на РААКЛИМА-центъра на въплътената личност, по отношение на Който Те се явяват непосредствени Учители и Наставници. 
 
Тези ДВАНАДЕСЕТ Същности вече в в пълна степен са въплътили и проработили в Себе си всички аспекти на Чистото Космическо Качество “Божествена Воля Разум”, уравновесявайки и хармонизирайки ги чрез проявеното на Будхичен План изражение на собственото си АЗ СЪМ-ПРИСЪСТСТВИЕвъв всеки от безбройните Светове и реалности на СВААГАЛИ-ИИСИИДИ. 
 
След преминаване на въплътената личност през Четвърта Планетарна Инициация, нейната Душа-аспект изцяло се освобождава от изпълнението на своята кармична задача по отношение на низшите Планове на Земята, доколкото всички нива на Нейните Колективни Ментални и Астрални Съзнания, достигайки необходимата степен на Чистота и Пълнота на усвояване на проработваните от Тях в Пространство-Времето на Земята аспекти на Космическите Качества, стабилно се фокусират върху висшите вибрации на енергията на Астралния и Ментален Планове на планетата
 
Обикновено подобно ниво на съвкупното Съзнание се разкрива във въплътената на Земята личност много рядко и то само, за да внесе в състоянието на Колективното Съзнание на човечеството някакви целенасочени и глобални качествени изменения. Животът и Съдбата на подобна личност, започвайки от момента на раждането (време, година и място) и завършвйки с момента на нейното разотъждествяване с Физическия План (конкретни обстоятелства и срокове), изцяло и абсолютно са програмирани от този Колектив от Космически Същности, на Които е била възложена подготовката и осъществяването на дадената духовна мисия. Това се случва само в най-преломните периоди от историята на земното човечество.

След изпълнението на задачата на своето въплъщение, избавяйки се по време на феномена на т.нар. “Смърт” не само от физическата си, но и от двете си следващи (астрална и ментална) от низшите си обвивки, тази бивша земна личност става Колективно Съзнание, принадлежащио към един от Световете (на космическите цивилизации) на СООСООЛМА-НАА-реалностите и продължава (!!!) изцяло да осъзнава Себе си като съ-Творец на Галактическо ниво, разглеждайки Своето понататъшно еволюционно Творчество (Космическо Съществуване) като т.нар. “индивидуална Душа-аналог” (една от Дванадесетте!) на Космическия Дух (от гледна точка само на НАШИТЕ представи!).

Съзнанията на Висшите Учители на човечеството, образуващи дванадесетата чакра - ЕЙЯАА-ИИСИИДИ, - обезпечават двустранната връзка на т.нар. “ Небесен Човек ” с наистина неизчерпаемата Сокровищница със Знания на Висшия Космически Разум на Първотвореца. Характерна функционална особеност на дадения духовно-информационен Център се являва това, че с помощта на обединените усилия на Космическите Сили ЛААНГХ-КРУУМ и Космическите Същности от високоразвитата цивилизация ООЛ-ГОО-ЛТР, Учителите на човечеството, чрез най-висшите монадически-атмически Енергии на реалностите на ЕЙЯАА-ИИСИИДИ, осъществяват последния (за хуманоидната клонка от ДАДЕНИЯ тип) Духовен Синтез на дванадесетте Чисти Космически Качества, активни носители на които в съвкупното Съзнание на Космическия Човек се явяват чакрамните Учители, проявяващи се чрез СВААГАЛИ-ИИСИИДИ и УЛУУГУМА-ИИСИИДИ.

Човекът, в чието съвкупно Съзнание за времето на земния му Живот са се образували РЕАЛНИ възможности за осъществяване на толкова висок Синтез на Енергия, след физическата Смърт изцяло завършва циклите на своите въплъщения във всички типове астрално-ментални реалности на трите низши Глобуса на Земята и пренася всички акценти на своето Космическо Творчество на будхично–атмическите нива на Единната Реалност (ГЛООГСМИИ-, ИНГСМИИ- и ГЛИИ-И-диапазоните от Качества). Както вече отбелязахме, в този случай, с най-активното ниво на своето съвкупно Съзнание той представлява НЯКАКЪВ самостоятелен Аспект на Качества, образуващ Колективното Съзнание на Индивидуалния Космически Дух, тоест на т.нар. “Душа-аналог”.

Няма коментари:

Публикуване на коментар