Общо показвания

неделя, 21 август 2011 г.

ИИСИИДИ 1 - 13-та част


Тези Висши КОЛЕКТИВНИ Космически Същности
всички типов Енергиие, които съставляват Тяхното Съдържание)
образуват цялата еволюционна основа на преходните състояние на Енерго-Материята, като определят Формата
за Съществуване и творческа реализация в нея
на цялата безкрайност на “отделните
Светове на Единната Реалност.

Космическият Огън е вечна и неизчерпаема енергийно информационна база за творческа реализация на основните типове Енергии на Проявление на Космическия Дух чрез посредничеството на всички ПОРАЖДАНИ ОТ НЕГО Колективни Космически Разуми. По-точно, по своята първосъздадена Същност, Той е Самият Космически Дух, който се явява за Енерго-Материята от всякакъв тип Еталон за Чистота на Действане (Творческа Активност) и Първопричина, служеща като Еволюционен Импулс за реализация (чрез всички нива на Колективните Космически Съзнания) на ВСИЧКИ Аспекти на Дванадесетте Космически Качества
 
Всяка самосъзнателна Материя, в зависимост от степента и качествата на нейната “одухотвореност”, е способна само тъй или иначе да подражава на някои признаци на Космическия Дух, като създава около себе си безкрайно множество от реализационни форми и едновременно се самореализира в тях. Благодарение на това умение да Отразява чрез себе си (и в себе си) Главните Принципи на Мирозданието (макар и силно изкривявайки ги в хода на своето самоуплътняване), тя достига своето относително вечно Съществуване, като изработва маса всевъзможни видове от своите собствени типове Енергии с помощта на войнствата на Космическите Сили на Огъня на Духа.

Исус е Казал:
Ако вашите наставници ви кажат: „Вижте, царството е на небето", над вас ще са птиците не­бесни. Ако ви кажат: “То е в морето", над вас ще са ри­бите. Но царството е вътре във вас и извън вас".
Евангелие от Тома

Всяка заключена във всяка жива (самосъзнателна) реалност Енергия представлява промеждутъчен резултат от многократни деления на огромни енергийни маси, производни на Първичната Абсолютна Енергия – Триединната Космическа Същност. Безкрайните в своята многоизмерност маси висококачествена Първоенергия последователно се разделят на все по-малки и груби съставни елементи, като достигат на най-нискокачествените нива на Материята някои степени на “единичност”
 
Но при това безкрайно самоделение всяка част от Първоенергията, даже най-грубата и “малката” (поради ограничиващите свойства и особенности на съставляващата я Материя), продължава да носи в себе си целия необходим за космическа идентификация набор от Висши Космически Кодове на нашата Вселена и по такъв начин, по отношение на всяка от тях, може с пълна увереност да се твърди, че тя е построена "по Божествен образ и подобие".

За да ви бъде по-лесно да разберете КАКВО имаме предвид, когато говорим за безкрайното разнообразие на Формите на самопознание на Триедината Космическа Същност на Колективния Разум, представете си обратния процес: претопяване на парченце лед под въздействието на висока температура отначало във вода, която се отличава от леда само по по-високата скорост на движение на молекулите (което и определя нейните свойства), а след това - в пара, молекулите на която, оставайки си молекули на същото парченце лед, са придобили още по-голяма скорост, а заедно с нея и свои, различни от тези и на леда и на водата свойства.

Сега си представете свръхразумната Субстанция на Космическия Дух на тази неделимавътрешна” част от Триединството, Която има най-високата (от възможните за нашата Вселена!) честота на колебание (в нашия пример - парата). Именно Той, Космическият Дух, избира обектите (типовете Колективни Съзнания), за да инициира чрез тях едни или други Форми на Творението, като стимулира за всеки от тях индивидуални съзидателни еволюционни Цикли (“разклонения”). 
 
Ние (т.нар. “хора”), в днешното си ограничено състояние имаме възможност да възприемаме само в най-нищожна степен видимите (на Физически План!) резултати от Неговото Творчество и то само тогава, когато нивата на развитие на нашия Разум ("вода"), който има по-ниска честота на колебанията отколкото в парата, започнат стремително да еволюират и активно да проявяват себе си в този диапазон от вибрации, като свързват отделните елементи на менталната Енергия (Неоформената Субстанция) с техните съзнателни проявления чрез най-плътните форми на Материята, които имат още по-ниска честота на колебанията ("лед").

Както Божественото Триединство (християнските "Бог-Отец", "Бог-Син" и "Свети Дух") е създало Вселената, така и всеки човек, - малкото ТРИЕДИНСТВО, което съдържа в себе си скритата (в неговата енергоструктура) потенция на Триединния Бог, твори за себе си със своите Мисли и своята дейност свой собствен Свят, в който живее. Човекът (в Космическия Принцип!), както и всяка друга Форма на самореализация на Космическото Творение, представлява със себе си по-точно, - В СЕБЕ СИ!) проявление на Принципите на Космическия Дух (т. нар. “Висш “Аз”) и Принципите на Космическия Разум (т. нар. “низш "аз", ума), които реализират Себе си чрез посредничеството на Материята (плътното тяло). При това всичките тези Три Аспекта на нашата потенциална Божественост притежаватТехните най-висши проявления!) тези свойства и качества, които и описаното по-горе Божествено Триединство. 
 
Нито един от тези Аспекти не може да бъде в по-голяма (или по-малка) степен по-ценен за Еволюцията на Колективното Съзнание от двата други, доколкото без някой от тях за ПЪЛНА самореализация на Първотвореца в Неговите Творения даже дума не може да става, НО(!) само Космическия Дух (а не Космическия Разум!) е способен да избира Цели (направления) за самореализация и последователно да инициира всички необходими действия на пътя за достигането на тези Цели. Именно Той избира, провъзгласява и инициира това, което впоследствие ще се въплъщава в Живота на човека чрез различните реализации (решения) на неговия Разум (ум).

И така, Космическият Дух, Космическият Разум и Енерго-Материята са едно и също и в цялата Своя всеобединяваща ТРИСЪВКУПНОСТ Те Съсъществуват в Творението вечно. Доколкото Огънят на Космическия Дух е вечен (разбира се, в пределите на допустимост на понятието “вечност” определено за висшите Субстанции на нашата Вселена!), то и милиардите Форми на създаваните от Него Светове, явяващи се резултат от взаимодействието помежду им на различни енергийни полета на Материята, също са вечни, НО(!) всяко от конкретните СЪДЪРЖАНИЯ на тези Светове (Проекции на техните Колективни Съзнания на Материята на Единната Реалност), техните индивидуални информационни полета са илюзорни, лъжливи (за всяко от по-качествените нива). 
 
Пълната Информация за всеки конкретен отделно взет Свят (неговото ЗНАНИЕ за самия себе си) изначално се моделира от Космическия Дух – именно това е онова, което наричаме Съдържание (ПРЕДЛАГАНЕ) НА СВЕТА, което в някаква степен се отразява в неговото Име (например, Бухическии, Каузален, Ментален, Астрален, Физически...). Но ИМЕТО НА СВЕТА ВИНАГИ Е УСЛОВНО, доколкото има конкретно отношение само към един тип реалност, докато в други типове светове то се изразява от техните обитатели със съвършено други вибрационни кодове
 
Цялата изначална Информация ЗА СЕБЕ СИ се генерира (става, натрупва се) от страна на всеки отделен Свят (вътре в самия него) в зависимост от нивото на саморазбиране и развитие на Колективното Съзнание, което притежава преимуществени прерогативи за самореализация в дадения тип реалност. Съдържание (Предлагане) е всичко онова, което подразбираме под понятия като “Съществуване” или “Животна всеки от Световете. Цялата тази Информация изначално проецируема НАВЪН от Паметта на Духа последователно се отлага и самозапечатва на различни нива на Паметта на Света и в неговото Пространство с помощта на определени холографски информационни кодове, Достъп до които имат единствено само най-развитите от самосъзнателните елементи на Колективното Съзнание на дадения Свят (или високоразвити Същности от други типове реалности). Именно това имаме предвид, когато говорим заПредоставяне на Света на самия себе си и на Формите, в които (и чрез които) се развива неговото Съдържание”.

Цялото Съдържание На Света, което се развива в самото себе си с помощта на естествения подбор, спомага за качествена диференциация не само на своя Свят, а и на други, най-близки до него по нивата на вибрации Светове, като определя по такъв начин тяхното СЪВМЕСТНО участие в Еволюцията. С все по-дълбокото самопознаване (натрупване на опит от съществуване в дадена Форма) и все по-голямото “изфинване” на Качеството на собственото Съдържание за сметка на постепенното му избавяне от вибрациите на най-грубите Форми на проявление на Материята (Илюзиите), Съдържанието на всеки Свят, множество пъти преминавайки от една усъвършенствана Форма в още по-високи по Качеството си Форми, веднъж се слива със СЪДЪРЖАНИЕТО на Самия Космически Дух, като се фиксира в определени нива на Неговата Субстанция (Която не може напълно да се отнесе към т.нар. “Пространство”) като Илюзия за миналото.

Откритите енергоинформационни системи, каквито се явяват също така и всички чакрамни Съзнания, които съставляват нашата, проявена на Физическия План земна личност, на всички вибрационни нива на Космоса и във всички области на Финия Свят се явяват ВЕЧНИ носители на информация (Знания от различни нива) и гаранти на всеобщата Космическа Еволюция, която обезпечава вечно продължение и разпространение (интеграция) на всеки самосъзнаващ Живот във все по-нови и по-сложни по динамиката на самореализацията си режими.

Космическото (в това число и физическото) тяло на ВСЕКИ човек, под формата на т.нар. “стояща вълнасъс строго определена конфигурация, е разпространено във всички реалности на нашата Вселена, която също може да бъде вибрационно представена като спектър от вълни с определен диапазон. Именно това по своята същност е онова, което разбираме под т.нар. “Космически Код” на всяка самосъзнаваща личност - цялата съвкупност от вибрации, активизирани в дадената структура от типове енергии (Съзнания). Това значи, че информация за всяка личност винаги и едновременно има във всички точки на Вселената, които вибрирати в дадения диапазон от колебания
 
Тя по никакъв начин и никога не се предава по привичен за нас път: от “пункт А” до “точка Б” на Пространство-Времето по някакъв скоростен или линеен (механически) начин, а просто винаги вибрационно съществува по целия свой диапазон. И доколкото ЦЯЛОТО Информационно Поле на Вселената винаги се намира във всеки от нас (пронизва всички структури на нашето интегрално космическо тяло чрез активността на Съзнанията на чакрамните личности), то не трябва да се забравя, че във всеки от нас винаги (ПОТЕНЦИАЛНО!) се съдържа информация абсолютно за всичко, което става или което някога е ставало във всяка “точка” на Вселената както във времевите, така и в ИЗВЪНвремевите континууми)

Няма коментари:

Публикуване на коментар