Общо показвания

неделя, 21 август 2011 г.

ИИСИИДИ 1 - 10-та част


Както вече беше отбелязано, вие сте способни осъзнато да проявявате своето творчество само на низшите нива на три от тях “Астрален”, “Ментален” е “Етерен”. ТОВА, което от вас се възприема като “физическа Материя” не се отнася към нито един от тези 12 Плана, доколкото ниската степен на активност на нейното самосъзнание не й позволява да проявява по някакъв начин себе си даже на примитивните нива на Космическото Творчество. Именно затова я наричаме “ИЛЮЗИЯ”, тоест “ТОВА, КОЕТО ПО ПРИНЦИП ГО НЯМА”.

В пределите на диапазона на вълните Качеството на всяко от 12те нива на Плана на вибрации на Материята се различава по своите качества в не по-малка степен, отколкото се отличават по своите свойства газовете, течностите и твърдите физически тела. Това означава, че енергиите, които образуват, да речем, висшето ниво на Астралния План на Земята, по степента на своето самосъзнание качествено се отличават от енергията на средното ниво приблизително така, както се отличават помежду си газовете и водата, а по отношение на низшите нива на този План техните качества са толкова различни, колкото свойствата на етера се различават от свойствата на елмаза или титана.

Структурата на всяка от реалностите, които образуват Плановете, под-плановете и множеството диференцирани нива на Колективното Съзнание на вашия Слънчев Логос, би било правилно да се представят не като някакви индивидуално обособени и паралелни слоеве енергия с определено качество или зациклени на “самите себе си” (или затворени “сами в себе си”) енерго-информационни нива за творческо проявление на Съзнания, а като многоизмерно-сферични и спирално-концентрични геометрични структури, които интензивно взаимопроникват една в друга в “точките” на вибрационно резониране.

Всички тези реалности (с изключение на еднотипните три-, дву- и многоизмерни физически реалности) са УСЛОВНО разделени помежду си не с линейни разстояния и времеви промеждутъци, а само със своите “вътрешни” параметри, със специфичните начини за образуване на Енерго-Материята и с качествени различия в енергийния строеж (състояние) на главните елементи на Съзнанието, които съставляват тяхната Материя. Освен това, също достатъчно сериозни разлики има и по отношение направленията и нивата на приложение на Творческата Активност на Съзнанията, проработващи в една или друга реалност едно или друго Чисто Космическо Качество (или някои от неговите аспекти).

И така, точно както в Планетарната Същност Земя, в Космическата Същност на Слънчевия Логос на вашата звездна система и в цялата Колективна Свръхразумна Космическа Същност на нашата Вселена, вашето интегрално космическо Тяло има ДВАНАДЕСЕТ потенциални нива на проявление, които строго съответстват на вибрациите на всеки от Дванадесетте Плана на Божественото Космическо Битие. Още веднъж обръщаме вашето внимание на думата “ПОТЕНЦИАЛНИ”, тъй като това е много важно за свързване на разкривания по-долу от нас материал с дадената преди това от нас информация за “семеричната структура на човека” (виж книгата “Странстванията на Душата”).

Никакви противоречия тук няма и не може да има, защото, повтаряме, и тук и там Ние говорим за съществуването в космоса на СЕДЕМ ОСНОВНИ вибрационно-информационни и ПЕТ ПРОМЕЖДУТЪЧНИ нива енергия, сменящи със себе си всяко от седемте при ПОСТЕПЕННИЯ им преход едно в друго.

На нивото на Микрокосмоса на т.нар. “ЧОВЕК” тези дванадесет нива Енерго-Материя качествено се понижават до СЕДЕМ “главни земни” и ПЕТ “звездно-галактически”. Това означава, че първите седем качествени нива, които образуват диапазони от вибрации от първите седем от вашите центрове (чакри) трябва изцяло да бъдат усвоени от всяка от съставляващите вашето съвкупно Съзнание Същности (в границите на нейните индивидуално-творчески манипулации с Материята) в условията на Пространство-Времето на дадената планета. Останалите пет се намират във вашата структура като заложен от Нас ДУХОВЕН ПОТЕНЦИАЛ за тяхна ПОСЛЕДВАЩА самореализация в Космическото Творчество, чак до междугалактическо ниво. 
 
Още веднъж повтаряме, че всички тези 12 качествени нива от “вашето” индивидуално творчество не се разполагат в строга линейна последователност, както това е традиционно прието да се изобразява на рисунките (отдолу – т.нар. “муладхарни” слоеве енергия, по-нагоре – “свадхисханните”, още по-нагоре – “манипурните” и т.нар.), а интензивно взаимодействат и взаимопроникват по близките диапазони вибрации и други основни параметри на активно резониране.

Например, всяко от 12-те нива на т.нар. “муладхарни” типове реалности има множество общи точки на резониране (за осъществяване на свободен творчески синтез) с енергии от всяко от 12-те нива на т.нар. “свадхисханни” типове реалности. Същото става (в пределите на идентичните честоти на вибрации) и по всяко от 12-те нива на т.нар. “манипурни” и “анахатни” типове, и т.н. Но няма смисъл постоянно да се спираме на всичките 12 енергоинформационни нива на Единната Реалност макар, че е в сила това, че Колективното Съзнание на въплътеното на Физическия План на Земята човечество сега едва-едва качествено достигна нивото на развитие само на третия (от общо 12!) обертон, който влиза във втория (от общо 12!) “отдолу” План на Реалността, на Земята традиционно наричан “астрален”.

Разговорът за качествата и свойствата на енергоинформационните нива над четвъртия “отдолу” План сега няма смисъл и е просто безполезен макар и само по силата на това, че при половината от СЪВКУПНИТЕ Съзнания на човешките личности не са проработени качествено даже първите три от най-низшите нива на астралната енергия, докато при втората половина от човечеството те са проработени само крайно повърхностно и специфически частично. Що се отнася до интелектуалната и ментална активност, то в това отношение една трета от хората може без излишни преувеличения да бъдат отнесени към ниво на развитие на самосъзнанието характерно за съществата от класа “човекоподобни примати”, които, както и всички останали представители на Животинското Царство, се развиват в самостоятелна еволюционна ниша.

Повтаряме, че Божествената Природа на човека се определя не от неговата способност за осъзнато проявление чрез дадената физическа форма, а само с това най-сложното вътрешно (духовно-психо-интелектуално) съдържание, или с изпълващата го ДУХОВНА СЪЩНОСТ, която подбужда безбройното множество Съзнания, които одухотворяват тази форма през непрогледния мрак на информационен глад и дълбоко разделение с Източника от причудливите метаморфози на физическата Материя, непрестанно да си пробиват път към осъзнаване на своето цялостно СЛИВАНЕ с ВСИЧКО и към осъзнато ЕДИНЕНИЕ във ВСИЧКО.

Както на всеки тип реалност (на Света), на всяко ниво вибрации на Енергиите или на отделна енергоинформационна част на Космоса съответства напълно определен тип и ниво на развитие (самопознание) на Съзнанието, така и на различните части от финия строеж на човешкия организъм са присъщи различни степени на самосъзнание. Чрез специфичните енергоструктури на всяка от фините обвивки на въплътения човек, в неговото съвкупно Съзнание се отразяват качествено съответстващите им финоматериални Планове на Вселената, а чрез неговите физическа и плътноматериална форми на земното въплъщение имат възможност активно да реализират и проявяват себе си множество най-примитивни Съзнания, които образуват най-грубите енергийни структури на Космоса. Всяка от самостоятелните (самосъзнателни) енергоструктури, която влиза в състава на човешкия биоорганизъм, функционално представлява в него енергоинформационната част, която й съответства по качество на макроструктурата (Плана, реалността) на Вселената.

Както вече беше казано, на някой от етапите от своя еволюционен Цикъл на развитие всяка от духовните Същности, които съставляват нашия Висш “Аз” (Душата-аналог), е взела решение множество пъти да прояви отделни аспекти на своите индивидуални Космически Качества в различни плътности на Материята на Пространство-Времето на Земята, като ги формира в множество форми и облици, които обхващат различни земни епохи и времена. Такова решение е било предизвикано от творческата необходимост да се обучиш на безупречна ориентация в творческата работа с енергиите от дадения тип и да придобиеш способност за осъзнато възприятие на всички характерни аспекти на Чистите Космически Качества, представени в Пространство-Времето и типовете Енерго-Материя на Земята, за да може към момента, когато на тази планета настъпят благоприятни условия за радикално повишаване на честотата на нейните вибрации (което собствено е “Актът на Преображението”), успешно да приведеш в изпълнение еволюционния План на Вселенския Колективен Разум.

Непосредственото участие на Звездно-Родените в Преображението на всички типове реалности на Земята се явява пример за най-висш творчески Акт на Космическо Сътрудничество, благодарение на който различните по качество и ниво на развитие Съзнания съвместно познават самите себе си като съвкупна част от Колективното Съзнание на Първоизточника. Тъй като главна енергийна основа на вашето ментално-астрално творчество се явяват най-висшите вибрации на Любовта и Светлината, то посредством стремителното нарастване на тези вибрации, усилени от общопланетарния Пространствен Генератор на Решетката на Христовото Съзнание, ще се извърши не само Духовното Преображение на земното човечество, но и качествено ще се подобрят условията за понататъшно развитие и усъвършенстване на Съзнанията, които принадлежат към другите, нехуманоидни еволюционни клонки.

Вие, Вестителите на Светлината, трябва да покажете на хората, че на ЧЕСТОТАТА НА ЛЮБОВТА (АЛТРУИЗМА) Е ВЪЗМОЖНА РЕАЛИЗАЦИЯ НА АБСОЛЮТНО ВСИЧКИ ПОЗИТИВНИ ВЪЗМОЖНОСТИ ВЪВ ВСЯКО ОТ ЗВЕНАТА НА ВЕРИГАТА НА ЕДИННАТА РЕАЛНОСТ! Чрез вас и чрез всички ПОДОБНИ на вас ще се извърши насочената трансформация на всички типове енергии на Чистите Космически Качества и ще се осъществи осъзната Трансмутация на нивото на Колективното Съзнание на човечеството на Земята.

Вие сте били изпратени от Нас във всички низши типове Пространство на дадената планета, за да можете отвътре да разклатите загниващите корени на егоизма, да разрушите създадените от него примитивни реализационни форми и след това, вече качествено, да преобразувате тази прогнила и несъвършена система на съществуване. Всички вие сте Посланици на Любовта и Светлината, доброволно съгласили се да преминете през най-ниското самосъзнание на низшите слоеве Енерго-Материя, за да можете със своите любящи Сърца да просветите, качествено да измените и съществено да допълните опита на съществуване на Колективните Разуми на цивилизациите, които са ви изпратили на Земята.

Навсякъде, в каквито и планетарни системи да сте се внедрявали преди това, вие неизменно сте всявали енергоинформационен взрив, религиозна паника и духовна неразбория в загниващите блата на устояващия егоизъм, разбивайки отвътре със своите хармонични вибрации всички прагматични догми на излезлите от употреба познания и религии, привнасяйки в тези развиващи се светове, заедно със Светлината на своята Любов, също така и новото Знаене на Истината, творчески влагайки го в нов еволюционен мироглед.

Тези от вас, които в резултат на стотици инкарнации ВЕЧЕ са успели напълно да се адаптират към специфичните енергии на физическия План на Земята и са станали КАТО ЧЕ ЛИ тяхна съставна част, тези от вас, които вече са успели да се освободят от ВСЯКО вътрешно несъвършенство, като са очистили и трансмутирали неговите енергии на по-високи нива на астрални вибрации, започват автоматически да изменят “отвътре” самите тези структури, като активно ги очистват от низшите вибрации посредством високочестотните излъчвания на своите Светлинни Тела.

Единствено посредством собствения си нагледен пример вие ще можете да научите хората съзнателно да формират обкръжаващия ги свят с помощта на вибрациите на Любовта и Светлината. Това е възможно да се направи само с помощта на Любовта и на чувството за най-висша Отговорност, които хранят и възстановяват всеки от вас като Същества на Светлината, като разширяват вашето Самосъзнание отвъд пределите на реалностите на дадената звездна система – чак до Галактическите нива.

Няма коментари:

Публикуване на коментар