Общо показвания

неделя, 21 август 2011 г.

ИИСИИДИ 1 - 6-та част


На „хубаво“ и „лошо“, на „добро“ и „зло“, на „светло“ и „тъмно“ продължава да разделя само този, който все още се намира във властта на ИЛЮЗИИТЕ, на ДУАЛНОСТИТЕ и е в състояние на ОТДЕЛЕНОСТ от ВСИЧКО. Ние употребяваме тези НЕИСТИННИ думи и термини само, за да можем поне по някакъв начин да се опитаме да фокусираме вашето внимание върху едни или други аспекти на едно или друго качества, а не за да ги ПРОТИВОПОСТАВЯМЕ помежду им.

Та нали нито физическата планета Земя, нито фино-материалните Глобуси на тази Планетарна Космическа Същност изобщо не са средоточие на „кръвожадните тъмни сили“ и някакво зловещо място за обитаване на т. нар. „Космическо Зло“, персонифицирано от апологетите на религиите като „князът на този свят“. Планетата, която хората наричат „Земя“ (макар, че във всяка от множеството други типове „физически“ реалности тя се нарича различно!), е само един от милиардите живи „Вселенски Семинари“, СПЕЦИАЛНО създадени от определени структури на Висшия Разум за интензивно проработване и усвояване от разнопланови типове Съзнания на напълно конкретни аспекти на Чистите Космически Качества. Подобни „Семинари“ с различна Степен на Допуск се създават непрекъснато и повсеместно от галактическите Творци и се разпространяват във всички вибрационни нива на многоизмерното Пространство-Време.

В строго ограничената от Космическите Закони динамика на съществуването и саморазвитието на подобни „контрастни (и свръхконтрастни) системи за еволюционен тренинг“ доброволно вземат участие Космически Същества, които принадлежат към различни еволюционни „спирали“, Раси, клонове, форми и имащи с нищо несъпоставими - от познатото на хората, степени на духовно и интелектуално развитие. Ние сме свикнали да оценяваме нещо като „хубаво“ или „лошо“ изхождайки само от крайната степен на собствената си егоистичност.

Всички типове и форми Съзнания, които изграждат Колективния Космически Разум на нашата Вселена, са се проявили ДОБРОВОЛНО и ЦЕЛЕНАСОЧЕНО в дадената „точка“ от Полето на Времето на Земята от всички типове измерения на Единната Реалност, не само да споделят с другите Същности своя богат опит от Космическото Съществуване, но също така и за да могат в значително по-голяма степен да познаят самите себе си, като в резултат от това задълбочено самопознание да синтезират съвсем нов еволюционен опит и нови (за себе си) аспекти на различните Космически Качества.

Съгласно Универсалните Закони, допускът на всяка творческа самоосъзнаваща се единица Космическо Съзнание до по-обширни и по-качествени енерго-информационни нива се извършва в съответствие с последователното и изцяло задълбочено усвояване от нея на енергиите (информацията) на по-грубите Качества на съвкупната Енерго-Материя на дадената Вселена. Това означава, че нито една Колективна Космическа Същност не може да достигне по-високи степени в своето индивидуално развитие дотогава, докато не придобие в своето самосъзнание дълбок опит от Космическото си Съществуване на по-примитивни еволюционни нива. Подобен опит ЕДНОМОМЕНТНО се заработва от всяка Индивидуална Космическа Същност не в една или няколко, а в милиарди качествени системи за тренинг, специално моделирани за целта от по-развити Колективни Космически Разуми. 
 
Трябва много ясно да разбираме, че еволюционните задачи на дадения „земен Семинар“, в рамките на който активно се реализираме и всички ние, не се ограничават само с видимите предели на тази физическа система за съществуване, в която всички ние с вас се намираме ДНЕС и към която така сме „привикнали“ – паралелно с нас (невидимо и неосезаемо за нашите сетивни органи), в някои неща в много сходни, а в други в много несходни на „нашия“ модели за самопознание, съществуват и се развиват и стотици други нива и разновидности на Космическия Разум, приспособени само към тези (строго зададени!) енергоинформационни условия, които са способни да им предоставят най-големи възможности за саморазкриване и самопознание в изследвания от тях диапазон на Качествата. И повярвайте, в много и много от тези системи активно се самореализират и тези Колективни Духовни Същности, които ние възприемаме като свои собствени “чакрамни личности”
 
Самореализиращи се чрез многоизмерната система на нашето съвкупно Съзнание Космически Същества точно така се самореализират и чрез стотици, хиляди други подобни системи, специално създадени за тези цели в милиарди други, в нещо подобни на нашата, но и в нещо принципно различни от нея, системи на Единната Реалност. И забележете, че всичко това става ЕДНОМОМЕНТНО, НАВСЯКЪДЕ и С ВСИЧКО! В качествено други, паралелни на нашия свят типове т. нар. „физически светове“, на мен неведнъж ми се е случвало да срещам физически личности, които, точно така, както и аз в дадената земна реалност, помагат на Съзнанията на различните качествени аспекти на Орис да заработват ДРУГ опит от разумното си съществуване в дадения диапазон на Енерго-Материята.

Повярвайте, задачите на техните въплъщения в техните типове физическа реалност далеч не винаги са сходни с тези, които са възложени от Орис на създадената от Него личност със земен код „Сергей Цвельов“. Но информацията (опитът) на всяка от тези многобройни личности мигновено става ВЕЧНО достояние на Колективното Съзнание Орис и се използва от Него за творческо моделиране (създаване) на множество други форми за самореализация в дадения качествен диапазон, помествани от Него в други планетарни, звездни и галактически системи за еволюционен тренинг.

Нека тази информация подейства по отрезвяващ начин на онези от вас, които отделят твърде много егоистично внимание на „своята собствена“ личност, като я поставят едва ли не в центъра на цялото Мироздание и с тази цел измислят за нея всевъзможни „Високодуховни“ космически реалии от типа „мелхиседек“, „богиня“, „господ“, „аватар“, „възнесен учител“ и т. н.

На нито на едно Космическо Същество от това ниво, на което вие така упорито се стремите да настаните своята НЕСЪЩЕСТВУВАЩА личност, не са свойствени подобно високомерно честолюбие, нито този егоизъм, с който вие така ревностно лелеете самите себе си, като принуждавате другите да се отнасят към вас като към нещо особено, свръхестествено и изключително.

Разберете най-после, че всеки от вас е изключителен само в общокосмически смисъл, докато в земното ни физическо разбиране нито един от вас ПРОСТО ГО НЯМА! Има множество други, които вие наивно приемате за „самите себе си“, но които и понятие си нямат за „вашето“ личностно съществуване. Ако вие, уважаеми „мелхиседеци“, „богове“, „богини“ и „аватари“ усвоите тази проста Истина, то всичко веднага ще си дойде на мястото и повярвайте, това ще позволи на всеки от вас много по-качествено да изпълни възложената му в настоящото земно въплъщение задача.

Няма коментари:

Публикуване на коментар