Общо показвания

неделя, 21 август 2011 г.

ИИСИИДИ 1 - 15-та част


ЧакрИТЕ НА душАТА

"И сътвори Бог човека по Свой образ, по Божий образ го сътвори."
(“Битие”).

За чакрите ние вече накратко писахме в книгата “Странстването на Душата”. Но най-новата уникална информация, получена от нас по БУДХИЧЕСКИЯ Лъч за Контакт от Духовните Учители на човечеството в периода 2000-2002 дотолкова радикално променя цялото предишно традиционно разбиране и мислене на хората по тези въпроси, че изисква качествено напълно ново подобно проясняване и закрепването им в Съзнанието на всеки уверено застанал на Пътя на самоусъвършенстването човек.

Всички Съзнания, които принадлежат към космическите цивилизации на т.нар. “Семейство На Светлината” (“Йерархия На Светлината”, “Светъл Пръстен” и т.н.), еволюционно са придобили изключително важни и уникални свойства за активно Космическо Творчество на най-високите нива на многоизмерността, което им дава възможност за едновременно осъзнато съществуване в множество различни системи, светове, форми и облици. Много от хората, населяващи Земята, ЗАСЕГА ВСЕ ОЩЕ не притежават способности за такова обширно многообразие, защото все още не са могли да придобият достатъчно еволюционен опит в множество различни инкарнации в различни многоизмерни системи на Вселената и извън нея
 
Техните предишни инкарнационни цикли (в световете на физическия Глобус на дадената планета!) са били или изключително човешки, или неголеми вариации на фрагментирани Съзнания от слаборазвити цивилизации на хуманоидни Космически Раси с преобладаване в съвкупното Съзнание на активност на различните аспекти на Колективния Разум на Животинското Царство на Земята (тоест други еволюционни клонки на развитието). Техните форми на въплъщение (низши обвивки на интегралното Космическо тяло) принципно се отличават от строежа на Телата на Същностите на Светлината, които обезпечиват за себе си възможност за творческа самореализация (чрез земната човешка личност) на висококачествени енергоинформационни нива.

Ние вече много пъти посочвахме, че главни средства и механизми (а също и източници!) за получаване от човека на информацията, съставляваща нашето знание за обкръжаващия ни свят, се явяват психическите центрове, които образуват (обезпечават) със своята въртелива активност цялата творческа основа на многоизмерната структура на Космическото тяло на всяка човешка личност. Хората взаимодействат един с друг не посредством речта, която се явява само една от множеството форми на активност на гърлената чакра, а именно цялостно (с всички свои центрове), посредством цялата съвкупност от активизирани резонансни точки, които принадлежат към различни качествени нива на Енерго-Материята
 
Малцина от хората знаятоще по-малко от тях ОСЪЗНАВАТ!), че ТОВА, което от нас се възприема като информация с определено ниво и качество, получавана от нас благодарение активността на един или друг от нашите центрове, В ДЕЙСТВИТЕЛНОСТ се явява целенасоченото Космическо Творчество на МНОЖЕСТВО финоматериални разумни Същности, лишени от привичните за нас, хората, триизмерни параметри и форми, които не могат ПО ДРУГ НАЧИН да се локализират (проявят към творчество) в Пространство-Времето на дадения тип реалност на Земята. Колективните Съзнания на самите тези Същности, с активното творчество на своя собствен План, образуват всички тези типове “финоматериални” реалности, които могат да излизат много далеч от общоприетите сред хората понятия за признаците за индивидуалност и могат да включват в себе си ЦЯЛОТО безкрайно многообразие от форми на творческо самоизражение на Колективното Свръхсъзнание на Висшия Космически Разум. 
 
Именно това обстоятелство прави абсурден всеки опит да бъде разбран Финия Свят в привичните за хората термини за някакви конкретни обекти и отделни Същности, а също така и да бъде правена изкуствена разлика между Ума и тялото, или при всяко от вземаните от “вас” решения едновременно да идентифицирате (отъждествяте) себе си с тази проявена на физически План личност, която по енергоинформационната си същност, се явява само специфично, отразеното в дадения тип реалност проявление на творческата активност на СЪВКУПНОТО (КОЛЕКТИВНО) Съзнание на множество финоматериални личности, временно познаващи себе си посредством творческа съпричастност към хуманоидната еволюционна Клонка.

Изхождайки от собствения си обширен опит от астрални и ментални излизания ще отбележа, че цялата видима илюзорност на привичния за хората физически свят, като се започне с най-низшия Астрал и се завърши с т.нар. “област на Абстрактната Мисъл”, се разпада по всички енергоинформационни диапазони на Финия План на сложна многопластова картина от вълни на вероятности, които в крайна сметка представляват не вероятности за някакви конкретни неща и събития, както това става в нашия Свят, а вероятности за множество взаимопоглъщащи се причини и техните обширни взаимовръзки, обикновено едномоментно обхващащи със себе си не едно, а няколко енергоинформационни нива (вибрационни обертонове) наведнъж.

Исус е Казал:
Познай онова, каквото е пред теб и скри­тото за теб ще ти се открие. Защото няма нищо скри­то, което да се не открие."

Евангелие от Тома.

Първият Универсален Закон на Космоса гласи: “ВИЕ СТЕ МНОГО, НО ВИЕ СТЕ ЕДИННИ”. Когато аз, целенасочено излизайки извън пределите на честотата на вибрациите на своята физическа обвивка се проявявам осъзнато в някоя от финоматериалните реалности за среща или общуване с някоя конкретна от живелите някога на Земята личности, то във всеки от подобните случаи на издирване на нужните ми умрели хора ВИНАГИ едновременно намирам на различни енергоинформационни нива на Финия План не една, а няколко, напълно самостоятелни и КАТО ЧЕ ЛИ съвършено независими една от друга, личности, отъждествяващи себе си с едни и същи земни имена
 
С какво може да се обясни това явление? Само с това, че работейкисъзнато или неосъзнато) с Материята на Астралния План, човекът, чрез една от своих чакрамни личности, отдава своята Енергия на съответстващите, по качеството на произвежданите от нея вибрации, ниво, веднага получавайки в замяна (чрез същата тази чакрамна личност) обратна енергийна реакция, идентична по качество на излъчвано от нея самата морфогенетично поле. Ето защо много от тези, които са овладели техниката на астроизлизанията, но не са могли да повишат средното ниво на активност на своето СЪВКУПНО Съзнание поне до Анахата-чакра, не могат да изследват висококачествените реалности на на Финия Свят, а са принудени да се задоволяват в най-добрия случай само с жалки излизания в примитивните светове надвойниците” или “стереотипите”.

В един от Контактите ни Брат Албелик ми обясни този достатъчно сложен за обикновеното разбиране феномен така
 
Всички вие, които едновременно се въплъщавате на Земята, участвате в един еволюционен спектакъл, в който са заети само същества, способни да формират в биологичните си обвивки енергоинформационни структури за активното проявлениие на така наречените “сложнофрагментирани” или “чакрамни” Съзнания с определено ниво на развитие. Такива са условията на земната система за тренинг, които не самите вие сте измислили, но които доброволно приемате на себе си всеки път, когато се въплъщавате в пределите на земната физическа реалност.

Говорейки за конкретен човек, вие винаги трябва да подразбирате при това НЯКОЛКО финоматериални духовни Същности, УСЛОВНО СЯКАШ заключени в дадения малък обем от триизмерно Пространство, които обаче (като вълни от енергия и информация!) са способни мигновено да се саморазпространяват не само по реалностите и нивата на Пространство-Времето на Земята, но и по целия Макрокосмос
 
Но когато ви казваме, че човекът е “стояща вълна”, то не следва в подобни случаи да разбирате вълновата природа на човека твърде буквално. Тук под “вълни” ние подразбираме не някаква триизмерни конфигурации, а по-скоро математически абстракции или “вълни на вероятности”, отразяващи вероятността от откриване на дадената самоосъзната частица на Колективния Разум в дадената “точка” от Пространството, в дадената условно-математическа субстанция под названието “Време”.

По време на последния Акт на Преображението всеки от вас накрая ще се освободи от своите многобройни спътници и ще осъзнае, че всъщност вие никога не сте били тях. Вие завинаги ще се разделите с всички свои фрагментирани нискоастрални маски и отново ще придобиете великото усещане за своята истинска Космическа Същност и за това, че вие не сте сами в Космоса”...

От информацията, последвала в понататъшните Послания аз разбрах, че освен седемте чакри, разположени вътре в нашата плътнофизическа обвивка, съществуват още пет висши центъра, чиято честота на реализация излиза значително извън пределите на енергията на активното функциониране на всеки от известните ни седем центъра. Ето какво предаде на хората по супраменталното ниво на моето съвкупно Съзнание нашият плеядиански Брат Проогусктр в Контактите, състояли се през 2001 година:

Сложността на описването и усвояването на този въпрос ни позволява да се върнем към разкриването на енергийната природа на човешкото същество, което се състои от ДВАНАДЕСЕТ основни психични центъра, които по своята духовна същност се явяват реални представителства на определени области на Финия Свят и на типове космически цивилизации в съвкупното Съзнание на човека. При вас е прието да наричат тези центрове “чакри” или “чакрами”, а в нашето разбиране, но във ваша транскрипция, те биха звучали като “ИИСИИДИ”.

И така, освен известните ви седем основни центъра, които се намират ПРИВИДНО “в пределите” на плътната обвивка на човека, за всички представители на хуманоидната клонка на Космическия Разум съществуват още пет висши (за тях) центрове, които за високоразвитите Съзнания на фрагментираните личности, съставляващи разумната основа на всяка Душа-аспект, обезпечават устойчивост и надеждност на всички нива на тяхната космическа връзка с Колективния Разум на нашата Вселена. Всеки от тези центрове се явява за човека най-важният енергоинформационен източник, към който, с помощта на вибрации с различни честоти, неговото съвкупно Съзнание е включено към различни блокове с информация на Висшия Разум, съединявайки въплътената на Земята личност с нейния Висш или “многоизмерен Аз”. Достъп до тези високодуховни центрове в края на краищата може (и в идеалния случай трябва!) да получи всеки човек.

Ще ви напомня, че за да се избегне предумишленото структурно увреждане на колективното човешко Съзнание и нарушаването на ефекта на цялостното самовъзприятие посредством разчленяването на многобройни информационни битове на честотата на т.нар. “разумна съставляваща” на човека, преди около 150 хиляди години НОВИТЕ Творци на човечеството започнали много внимателно и предпазливо да подбират за инкарнационните цикли от числото на Дванадесетте Чисти Космически Качества, съставили енергоинформационната основа на днешните психични центрове на човека Съзнания-представители на определени еволюционни Лъчи. Впоследствие, особено в течение на последните 11-12 хиляди години, тези енергоинформационни влияния целенасочено били все повече задълбочавани и усилвани от нас. 
 
Всичко това се правело с цел съвкупното Съзнание на хората на Земята значително да ускори еволюирането на Космическия Разум на всички типове и нива, изменяйки нивото на техните знания, остротата на техните възприятия и чувстване, с цел значително да повиши степента на усвояване от тях на по-сложна информация и максимално да се реализира тяхната способност за идентифициране на себе си - във ВСИЧКО и НА ВСИЧКО – в себе си.

С тази цел от нас беше осъществено радикално преустройство на цялата енергоинформационна съставляваща на човека. За да може най-после той да престане да бъде просто продукт за енергийно хранене на многобройните Съзнания от цивилизациите на Тъмния пръстен и да се превърне в активно саморазвиваща се творческа съставляваща на Висшия Космически Разум, сред Съзнанията, въплътили се в съхранилите се след четвъртия всемирен потоп астрално-физически обвивки, са били внедрени НОВИ, изкуствено синтезирани от нас обвивки, в които можели да се въплъщават само Съзнания на цивилизации на представители на Семейството на Светлината. Но даже след десетки хилядолетия, въплъщаващите се на Земята Звездно-Родени хора, са не повече от 5-6%, а “пробудените в Духа” са още по-малко – само 1-2% от общия брой на въплътеното земно човечество. 
 
Даже сега в много стотици милиони хора двойната спирала на молекулата на ДНК е активизирала само вибрациите на двата най-низши от техните психични центрове, стимулиращи способността на човека за оцеляване и самовъзпроизвеждане. Понататъшната активизация на третата спирала, осъществявана за сметка на все по-плътното усукване на закодираните от Светлина с висока честота влакна на ДНК, подпомага разпознаването на по-високи чувства и енергии чрез активизация на фрагментираните Съзнания от третия, по намаляваща плътност, център. Благодарение на активната самореализация на личностните Съзнания, които проявяват себе си чрез посредничеството на дадения център, човек започва по-малко егоистично и по-осъзнато да възприема реалността и по-дълбоко да чувства неразривната връзка на самия себе си с обкръжаващата го среда и с цялата планета.

Главната качествена характеристика на енергийния поток, изпълващ сега Пространство-Времето на четирите низши Същности на вашата планетарна система, е Божествената Любов във всичките й ДВАНАДЕСЕТ основни аспекта. Даденият тип вибрации е специално активиран от Галактическия Съвет, за да може в навечерието на т.нар. “квантов скок” максимално да стимулира към разтваряне следващите от ДВАНАДЕСЕТТЕ ДНК нишки на човека. Процесите, предизвестяващи Акта на Преображение на Земята трябва да спомогнат за активизация на цялата дванадесетспирална система на ДНК на човека и да върнат вашата планета в поле на Времето, съответстващо на първоначалния етап от нейната Еволюция.

Само че това вече ще бъде качествено различна многоизмерна Планетарна Същност, синтезираща в себе си от различните енергийни потоци съвършено нови за нея Знания и Качества. Съответно, и ВСИЧКИ Съзнания, които населяват многоизмерните реалности на Пространство-Времето на дадената планета, също ще бъдат качествено различни.

Сега е много забележимо все по-нарастващото и интензивно развитие на трите следващи спирали, развиващи активността на сърдечния, гърления център и центъра в главата. Стремително започващото сега в хората с разтворени сърдечни центрове образуване (повторно съединяване) на тройната спирала на ДНК, ще спомага за активизация на основните центрове на емоционалното тяло. С тази цел ни се дават основни методики за усилена трансмутация на всички типове сексуална енергия чрез сърдечния център. Това ще позволи бързо и радикално да се премести фокуса на съсредоточеното внимание на човека от материалните ценности към повишаването на духовния опит, към Съ-преживяване, Съ-чувствие и Любов, изразявани със съвършено ново, значително по-високо качество.

С все по-голямата проработка на качествата на вашите низши центрове, критериите, признавани от вас като жизнени ценности силно ще се изменят, ще се усъвършенстват и ще бъдат подложени на преоценка от вашето съвкупно Съзнание, с акцентиране не на чисто външните атрибути на земната материалност, а с изместване към по-задълбочено вътрешно разбиране на различните страни на Живота и към по-разширено виждане на истинските причини на всеки проблем. 
 
Просветлявайки със Знанието на Светлината и безусловната Любов най-затъмнените части от вашите собствени личностни Съзнания, именно с това вие изпълнявате и реализирате на практика основната задача на вашето днешно въплъщение на Земята – да бъдете Вестители На Светлината. Вие трябва да помогнете на всеки духовно устремен човек да обърне съсредоточено внимание на работата със самия себе си, да го научите постоянно да развива себе си духовно, като се старае все по-често да излиза извън рамките, които самият той погрешно е установил пред своите психически и интелектуални възможности.

Последователното повторно съединяване на спиралите на ДНК активизира много важни участъци от астралното тяло, които на свой ред ще започнат интензивно да изменят атомно-молекулярния строеж на цялата нервна система на физическото тяло. С все по-голямото пробуждане от съня на Илюзията, в Съзнанието на всеки духовноустремен човек ще се премахват множество вкоренили се ментални установки за самоогра­ничение, което ще му позволи бързо да се придвижи в своето съществуване далеч отвъд пределите на границите на физическата реалност. 
 
Посредством активизация на високочакрамните личности вашето съвкупно Съзнание може да бъде настроено едновременно на множество измерения и нефизически реалности. На вас ви е нужно само колкото се може по-активно да приучите себе си да Мислите за своето непрекъснато и едновременно съществуване в множество други измерении, завинаги забравяйки невежите съждения за това, че границите на вашето Съзнание са строго ограничени от вашата физическа обвивка и от възможностите на вашата система за самовъзприятие
 
Необходимо ви е изцяло да се устремите към по-съвършени духовни Светове. За тази цел е необходимо само да престанете непрекъснато да съсредточавате цялото свое внимание само над ценностите на материалния свят и да осъзнаете своята многоизмерност и истинска духовна Природа. И тогава, с все по-активното приобщаване на Съзнанията към реалностите на Финия Свят, вие ще започнете със значително по-голяма почит, уважение, разбиране и любов да се отнасяте към цялото многообразие на финоматериалните личности, съставляващи вашата днешна духовна същност и помагащи ви да интегрирате самия себе си в множество други измерения.

Само при активното разтваряне на кармичните канали на трите НАДдиафрагмени центъра, човекът ще може да започне осъзнато да се включва към Съзнанията на своите духовни Учители, Които, на свой ред, при достатъчна степен на стабилизация на Техните нива в съвкупното Съзнание, ще позволят на по-високите по честота потоци на Светлината да навлязат и напълно да преобразуват физическото тяло на човека в т. нар. “СВЕТЛИННО”, с това надеждно съединявайки земната личност с нейния духовен “Аз”.

Ето защо развитието на енергоинформационните центрове стимулира вашето духовно развитие: на колкото повече психични центъра на човека се отдава да се активират и развият, толкова по-високи нива на допуск и по-качествени възможности по приемане-предаване на космическа информация получава той. Всеки от вашите ДВАНАДЕСЕТ центъра е своеобразна “трансформаторна подстанция”, свързваща Съзнанието на въплътената на Земята личност с Колективния Разум на едно от ДВАНАДЕСЕТТЕ небесни тела не само на дадения звезден Пръстен, но също и с Колективния Разум на Галактика “Млечния Път”, със “Съвета на ДВАНАДЕСЕТТЕ” на дадения Галактически Сектор, а чрез него – с Висшия Колективен Разум на Вселената. Постепенното овладяване на по-съвършени духовни способности става благодарение на все по-пълно и осъзнато включване на Съзнанието на човека към Съзнанията на по-развити Космически Същности, представляващи В НЕГО и ЧРЕЗ НЕГО множество други космически цивилизации.

Космическото тяло на човека представлява енергийно отражение на трите основни типа Единна Реалност, характерни за Вселената на даденото ниво на развитие – физическа, астрална и ментална, или т.нар. “малък космос”. Всяка от дванадесетте потенциални обвивки на интегралното Тяло на Небесния Човек на свой ред се състои от 12 енергоинформационни минидиапазона (подобертона) от Енерго-Материя с определено качество, съставляващи вибрационната основаестотния код) на съответстващите им по качество финоматериални Светове
 
От всеки от тези Фини Светове СЪВКУПНОТО Съзнание на всяка от ЕДНОВРЕМЕННО въплътените на Физическия План на Земята личности получава „храна” (под формата на енергия и информация) чрез НАЙ-активизираното в дадения момент от Времето Съзнание на една от 144-те (12 х 12) чакрамни личности, съставляващи активната (само за дадения момент от развитието!) чувствено-ментална част от СЪВКУПНОТО СЪЗНАНИЕ на всеки човек.

Всеки от ДВАНАДЕСЕТТЕ ГЛАВНИ психични центъра на въплътената на Земята човешка личност се състои от ДВАНАДЕСЕТ ОСНОВНИ вибрационни нива, отличаващи се едно от друго в пределите на свойствения за дадения център диапазон не само по степента си на информативност, но също и по качеството на еволюционните възможности, предоставяни от АКТИВИЗИРАНИТЕ чакрамни личности на всеки от тези центрове
 
Това означава, че чрез всяка от дванадесетте чакри на Космическото Тяло на въплътената личност в условията на физическия План на Пространство-Времето на Земята имат реална възможност за активно проявление и реализация ДВАНАДЕСЕТ разнокачествени финоматериални личности, всяка от които може СВОБОДНО, АВТОНОМНО и ОСЪЗНАТО да проявява себе си само на един от дванадесетте активизирани поднива на вибрации на дадения психически център”.

Няма коментари:

Публикуване на коментар