Общо показвания

вторник, 30 август 2011 г.

ИИСИИДИ 2 - 3-та част


Благодарение на ЛУУ-ВВУ като Форма за самореализация на всички типове Разум, милиарди СЛУИ-СЛУУ имат възможност да познаят самите себе си чрез такива характерни за земляните качества, като: 
 
безброй степени и форми на егоизъм, образуващи около еволюиращите Съзнания пелена от неведение относно истинското им ниво на развитие и значително усложняващи техния Път за Познание ААИИАА;
задълбочено разкриване на всички нива на ЛУУДМИИ-СВУУ (низшия Ум), характеризиращи се с ограничените ценности на материалността на егомисленето и съвършения в своята егоистична изтънченост формализъм на логиката;
крайни степени на емоционалност и чувственост, пронизани от егоистичните желания и оцветени от необузданата власт на страстите, и много много други;

Освен това, огромен плацдарм за изучаване и самоусъвършенстване в качеството си на Творци на Формите има само физическото тяло на човека в неразривна връзка с това, което се нарича „биомеханично устройство” или „биологичен организъм”, което може да се сравни с КОЛЕКТИВЕН пулт за управление, използван за натрупване на опит и проработка на низшите космически Качества на най-активните от СЛУИ-СЛУУ.

ЛУУ-ВВУ, по своята еволюционна същност, е колективно информационно-енергийно образувание: собствено „човекът” е колектив от ТОО-УУ, които с помощта на различните нива на самосъзнание на ААЙЛИЛИЕСС и ГРИИССТММ на ГРЕИЙСЛИИСС въздействат върху функционалните системи на биомеханиката на физическото тяло, като по такъв начин съвместно „изследват” разнообразните нива на самореализация на съответния ВУОЛДТМ на дадената Планетарна Същност. 
 
Легендите на нашите древни предци, които интуитивно са разбирали това, ни разказват за множество малки разумни същества, невидимо обитаващи във всеки човек. Така например, знаменитата статуя на Отец Нил го показва покрит с малки човешки фигурки, представляващи в човека едни или други негови качества (СЛУИ-СЛУУ). 
 
Анатомичните проучвания на много народи са изпълнени с цветисти описания на фантастични реалности под формата на градове и местности, които, по твърдото убеждение на древните, не съществуват никъде, освен в самия човек. Това са първите описания на тези финоматериални Светове, които въздействат на съвкупното Съзнание на ЛУУ-ВВУ чрез многобройните изяви на ТОО-УУ в различните типове реалност. 
 
Или да си спомним Дванадесетте Врати на най-известното от древните описания на „Свещения град”, които, по своята същност, са ДВАНАДЕСЕТТЕ психични центъра на АИЙ-ЙЯ (Човека Космически), разположени както в самата структура на човешкия организъм, така и извън него: седем от тях са видими и напълно отворени, докато пет други „отверстия” остават плътно затворени и до определено време – „запечатани”.

По време на сън очите ни се затварят, ушите престават да чуват, устата не е в състояние да изпълнява преките си функции, обонянието спира и само дишането продължава да подържа жизнедейността на целия физически организъм.

Следователно, всички тези „седем отверстия и органи” не са подвластни на този, когото смятаме за „себе си”, а се намират в пълно разпореждане на множество Съзнания, които ни „заселват” и всяка от тези невидими Същности има за задача да установи пълен контрол над един или друг психически център на нашия физически организъм, за да може в най-голяма степен да го използва за своите познавателни цели. 
 
Както е известно, физическото тяло на човека се състои от огромно количество Колективни Съзнания на клетките, всяко от които изпълнява в структурата на физическата форма минимум две задачи – подържа своето собствено временно съществуване във физическия организъм и неговото познаване, а също така отдава част от своята собствена творческа енергия за подържането на целия организъм като цяло, като изпълнява специализирана функция. Комплексът от съзнанията на еднородните клетки се групира в колективно съзнание на тъканта или органа. 
 
Всички Колективни Съзнания на отделни органи са пронизани от структурите на по-развити групи от Колективните Съзнания на управляващи клетки, обезпечаващи съответно дихателна, нервна, хранителна, извеждаща или защитна функции.

Колективното Съзнание на всяка клетка може да съществува в своята физическа обвивка (Форма за реализация) само за строго определен срок, след което напуска дадената обвивка, а след получаването на нов опит, отново преминава в нова Форма на самопознание (клетка) и т. н., до момента на пълното разлагане на главната физическа Форма (тялото на човека). След „Смъртта” на ЛУУ-ВВУ част от СЛУИ-СЛУУ напускат физическата обвивка, но и след това работата на милионите Колективни Съзнания на СЛАА-СС-МИИ (Творците на низши Форми на Качества) от различно ниво продължава: това, което от нас се възприема като „разрушаване” и „гниене”, в действителност е начало на творческия процес на Космическите Същности ПРИ-И-ССМ под ръководството на нов режим на Колективните Съзнания на клетките, молекулите, и атомите (звукови Космически Кодове – „СТОЙИ-ЛИ”, „ССММИ-И” и „ДВОО-О”), което е главното тяхно творчество по полагане основите за образуването на нови видове физически Форми за качествена самореализация на СЛУИ-СЛУУ.

Като се лишават от ръководство от страна на по-развитите Същности СЛАА-СС-МИИ, ръководещи главните процеси на биосинтеза, Колективните Съзнания на клетките (СТОЙИ-ЛИ) организират и задействат процеса на разпад на „самите себе си” на съставляващите ги елементи на самопознанието (ССММИ-И и ДВОО-О), които по нататък отново се съединяват в групи от Колективни Съзнания СТОЙИ-ЛИ на Минералното и Растително и Животинско Царства на Природата.

Физическата Смърт, както вече изяснихме, е само една от формите на вечен Живот, а разрушаването на една Форма за самореализация на Космическия Разум е НЕОБХОДИМАТА енергоинформационна база за началото на построяването на други Форми на самопознание – по-фини или по-груби по своята структура.

След Смъртта на човека (или животното) Колективните Съзнания на множество финоматериални същества, съставляващи физиологичната основа на физическото тяло, се разпадат на отделни еволюционни групи, за да встъпят веднага в нови енергоинформационни връзки (съчетания) помежду си, като съставляват чрез СЕБЕ СИ качествено нови Форми за творческа самореализация на милиардите въплъщаващи се носители на Космически Разум.

Иисус е казал:
" Аз ще ви избера, един от хиляда и двамина от десет хиляди, и те ще устояват като един ".
Евангелие от Тома.

Човекът на Земята (ЛУУ-ВВУ ГРЕИЙСЛИИСС), може повече или по-малко да се сравни с това, което при учените е прието да се нарича „мислещ атом”: около някакво синтезиращо ядро от обединяваща Енерго-Материя (ММААА-А) се въртят с различни свръхсветлинни скорости милиарди самостоятелни „торсионни полета” ССМИИЙСМАА-А и ГООЛГАМАА-А („полета на синтез”, запълнени с информация), които в своето въртеливо движение СЯКАШ се разсейват по многобройните траектории (сфери) на своите собствени орбити и по такъв начин образуват множество слоеве Енерго-Материя („обвивки”) с различна плътност, всяка от които притежава индивидуални качества и само СОБСТВЕНА(!) информация за своето вътрешно съдържание (ядро). 
 
Съвременната земна наука също така разглежда човека (по принцип!) като някакво плътно ядро, около което циркулират потоци елементарни частици – „ЛЕПТОНИ”, които в своето пространствено движение около физическото тяло на човека образуват НЕЩО, което учените са се условили да наричат „лептонна обвивка”, а религията на целия свят – „ДУША” (ГООЛГАМАА-А).

Но какво В ДЕЙСТВИТЕЛНОСТ е скрито зад това „плътно ядро” и с какво, освен с чисто физически параметри (размери, тегло и скорост на движение), се отличават „лептоните” от другите атомни частици – протони, електрони, неутрино, мезони и т. н., никое от земните „светила” не може да обясни, доколкото цялата намираща се в тяхно разпореждане „най-точна” апаратура може да фиксира само най-елементарните (от космическа гледна точка – най-грубите!) колебания на отделните полета на електромагнитното поле, съставляващи най-„външната” енергийна обвивка на интегралното Космическо Тяло на Човека (АИЙ-ЙЯ).

Вече достатъчно добре изучили тази най-груба част от финоматериалната структура на човека, учените на ГРЕИЙСЛИИСС изясниха, че „лептонните обвивки” на две или даже едновременно няколко души, при пълно съответствие в тях на основни енергийни признаци, могат лесно да се обединяват и взаимно да се уравновесяват с помощта на повишаване на активността на своите „торсионни вихри”.

Този психоментален процес на обмен на енергия и информация може да се сравни с това, което физиците наричат „ковалентна връзка”, когато (при строго определени условия), един електрон може едновременно да обслужва два атома, като сякаш обединява едновременно техните две орбити. 
 
Така и „торсионните потоци”, които снабдяват с информация „лептонните полета” и циркулират около двама или няколко човека, при определени условия могат да се смесват, като образуват в техните полета на Времето общи участъци (траектории), където се извършва синтез на определени аспекти на Качеството.

Например известно е, че кърмещата майка и нейния младенец имат общо енергоинформационно поле. След появата на света на нов човек, на атомно-молекулярно ниво в Пространството и Времето на ГРЕИЙСЛИИСС, вместо една ГООЛГАМАА-А се появяват изведнъж две духовни Същности, макар че на „лептонното ниво” на психическите взаимоотношения те продължават да си остават единно бинарно същество, което запазва своите бинарни свойства дотогава, докато между майката и нейното дете интензивно продължи да се осъществява тясна психическа взаимовръзка. 
 
Едва когато тази връзка се прекрати поради Смъртта на единия от тях, или силно отслабне в детска възраст поради несъвпадане на вибрациите на техните „торсионни полета” (поради разлика във възгледите, интересите и целите на съществуване), те постепенно стават автономни същества и на лептонно ниво.

Обединени холограми на „торсионните полета” могат да възникват и около двама влюбени или между хора тясно сплотени от една Идея (Цел). 
 
При хармонично съвпадение на Финия План на енергийните параметри, няколко „торсионни вихъра” в енергоинформационните структури на двама души – например на мъж и на жена, няколко „лептонни обвивки” влизат в резонанс, което довежда до възникване на ефекта ОБЩНОСТ НА ИНТЕРЕСИТЕ, който хората ПОГРЕШНО предпочитат да наричат „любов”.

В зависимост от степента на резониране и съвпадение на качествата на вибрациите, обединяващи двама или няколко човека, процесът на изравняването на несъвпадащите честоти и обмена на информация (свойства, навици, привички и прочие), може да има различна продължителност и различни психически последствия. Обикновено този активно СИНТЕЗИРАЩ качествата на различните „лептонни обвивки” процес протича много индивидуално, силно зависи от нивото и качеството на взаимодействие на „торсионните вихри” и най-често води до образуване на сложни кризисни ситуации между влюбените (или между хората, обединени от общи Идеи).

Такъв взаимен информационен обмен на нивото на полевите структури на ГООЛГАМАА-А може да доведе до това в хората, преживели дълго време заедно, да се появят не само общи навици, черти на характера и тип мислене, интереси и дела, но постепенно да се появяви дори еднаква външна прилика – те започват по нещо да си приличат един на друг.

Класически пример – Ромео и Жулиета: отначало те са независими един от друг на всички нива на земното си съществуване, а когато техните чувства стават взаимни и трайни (т. е., след като в техните „лептонни полета” се е смесила в едно информацията от множеството техни „торсионни вихри”), то в тяхната психическа дейност е извършен качествен скок и тези двама съвършено различни човека на Финия План КАТО ЧЕ ЛИ са станали единно същество.

Ето например, горе-долу така учените на ГРЕИЙСЛИИСС разглеждат някои очевидни моменти от възникването на специфични психически взаимовръзки и взаимозависимости между абсолютно чужди хора, които би било просто невъзможно нито да се разберат, нито да се обяснят без знанията за финоенергийната природа на човека.

За съжаление, земляните нямат никаква практическа възможност да проникнат в по-„фините” слоеве на Енерго-материята, в дълбочина на полетата на „лептонните обвивки”, цялата съвкупност на които се разглежда от учените като „студена биоплазма”, съдържаща в себе си цялата информация за „ядрото”.

Затова всички научни представи на земляните за „ДУШАТА” се свеждат именно до свойствата на този най-груб слой Енерго-Материя на интегралното Космическо Тяло на Човека. 
 
В книгата „Душата в Зодиака” вече се опитахме поне някак да конкретизираме някои психически наблюдаеми и логически анализируеми характеристики на ТОВА „НЕЩО”, което е прието да се нарича „ДУША”.

И така, по най-пълните представи, разпространени сред философите и учените на ГРЕИЙСЛИИСС, „ДУША” - ТОВА е:

Енергията на психическо притегляне (синтез), определяща в човека всички отделни елементи на качествата на свързване (плътност), чувствителност (виталност), жизненост (творчество), информираност (менталност) и Съзнание (разумност);

това фино, неуловимо и неизразимо НЕЩО, което съществено отличава един елемент на Природата от друг;

непостижимата същностна природа на Формата, която в растителното Царство дава живот на цветчето или дървото, водораслите или лишеите, а в Минералното Царство – на водата, въздуха и минералите;

този вид Енергия, който качествено отличава помежду им различните видове на Животинското Царство, а също така определя индивидуалността на всеки човек, като го прави неприличащ на другите не само по своята външност, но и по своята психическа природа и характер;

Съзнанието, преминало и проработило в продължителен по време) еволюционен цикъл (реинкарнации) определен индивидуален потенциал от мисловна, чувствена и духовна Енергия;

тази самосъзнателна възприемаща Същност, която се проявява във физическия свят, когато отделните аспекти на Колективните Съзнания на „Отеца” (Духа) и „Майката” (Материята) активно и творчески се съединяват, с цел да синтезират в себе си (и чрез себе си) трето състояние – „Сина” (Духовната Материя);

активният посредник между явленията на присъщата за земната реалност двойственост (дуалност) и психическата съставляваща Материя;

свързващо звено между Колективното Съзнание на Твореца и отделните Форми на Неговото проявление във физическия свят; 
 
това е самосъзнателна Форма на реализация на Плана, постоянно и самостоятелно образуваща във всички качества на Времето и Пространството някакви „начала”, предизвикваща притеглянето на самосъзнателните елементи на Енерго-материята, необходими за изпълнението на НЕЙНИЯ План и качествено образуваща всички типове физически и енерго-информационни връзки между тях;

иначе наричаният „принцип на Христовото Съзнание”, присъщ както на самата Природа, така и на човека;

притеглящата Сила на сътворената Вселена, която съгласува всички разнокачествени Форми на Съзнание в някакво Единство така, че чрез тях да може по съвършено определен начин да се проявява или самоизразява някакъв конкретен елемент от Колективния Живот на Бога;

самосъзнателният аспект на колективното творчество (формообразуване), този притегателен фактор във всяка Форма на Вселената, планетите, Царствата на Природата и човека, който подбужда всяка Форма към Живот, дава възможност на всички самосъставящи я елементи да се саморазвиват и еволюционно да растат, като ги правят обиталище (Форма) на други аспекти на Колективния Живот на Бога;

типът Колективно Съзнание (Енергия), съществено отличаващ се от друг тип Колективно Съзнание (Материя), но ПРИНУДЕН постоянно да взаимодейства с него; именно този тип Енергии в различните Царства на Природата създава Формите, чрез които се проявява самия Живот; именно творческите (скрити) качества на тази самосъзнателна Енергия водят до Живот цялото безкрайно количество проявени Форми на Материята;

факторът на Съзнанието, присъщ на всички Форми, източникът на Знания, които притежават всички Форми и на този Интерес към творчество на Колективните Съзнания, която изказват всички Форми във всички Царства на Природата;

изключителният аспект на всяка Форма, който чувства, регистрира впечатленията, притегля и отблъсква, откликва или се отказва от отклик и обезпечава на всички Форми постоянна творческа активност;

това, което придава на ВСИЧКО отличителни свойства и обезпечава различни условия (възможности) за индивидуални качествени проявления във всяка Форма; 
 
главната движеща Сила на хуманоидната Клонка на Еволюцията на Колективния Космически Разум.

Няма коментари:

Публикуване на коментар