Общо показвания

сряда, 24 август 2011 г.

ИИСИИДИ 1 - 36-та част


КОСМИЧЕСКИ-ПРЕОБРАЗУваща същност на КАНАЛите “НАДИ”

Енергоинформационният канал СУШУМНА (ООЛ-ГОО-ЛТР) – това са много важни и тясноспецифични излъчвания с особено качество и от много сложен организационен тип, съвместно образувание в многоизмерната система на съвкупното Съзнание на човека на няколко високоразвити космически цивилизации на Творците на Формите от двата Пръстена”. Те били моделирани от тях на ДНК ниво, но се проявяват в Аурата на хората от Земята не изначално, тоест заедно с раждането на човека в дадения свят, а могат да се генерират само от силовите полета на Съзнанията на Космическите Същности на енергоинформационните нива Олгооллони и Ссаассфати, когато тези Същности придобиват възможност да се реализират активно в състава на чакрамните личности на въплъщаващата се Космическа Същност. (Душа-аспект). 
 
В структурата на физическото тяло на човека ООЛ-ГОО-ЛТР функционално се отъждествява с нервната система, образуваща централния канал на гръбначния мозък. Но това е само видимата привързаност към обвивката на плътноматериалния проводник, която няма нищо общо с главната, ЕВОЛЮЦИОННА функция, осъществявана от дадените Същности практически във всички начини за реализация на Космическите Сознания посредством синтез в хуманоидната Клонка. Тази най-важна функция се заключава именно в създаването на условия за обезпечаване и поддържане на непрекъснатост на протичането на процесите на синтез в чакрамните личности с различни качества, характерни както за собствената, така и за противоположната „спирали”, образувани във всяка биологически-мислеща система (“човека”).
Главни енергоинформационни носители на тези качества във въплътената личност се явяват двата други канала, които в източната традиция се наричат ПИНГАЛА и ИДА, макар че нашите Учители ги интерпретират по своему - съответно, ЛО-ОНГ и АЛ-ЛААГАНА (по названията на расите на цивилизациите оттъмния” и “светълПръстен, чиито Съзнания-Творци в най-голяма степен са задействани чрез дадените канали). Ние също ще ги назоваваме с тези звукосъчетания
 
Тези два канала наричаме “спирали”, защото техните МНОГОИЗМЕРНИ функционални структури пронизват със себе си Аурата на най-низшите ПЕТ обвивки (астрална, лутална, христална, ментална и супраментална) на човека по такъв начин, че чисто визуално (геометрически) много силно напомня разноцветни преплитания от много тънки енергийни нишки, които като че ли свободно обвиват със себе си всички многобройни структури на канала ООЛ-ГОО-ЛТР. Ако периодически изместваме Фокуса на Внимание на астралното си зрение, постепенно задълбочавайки го от четвърта измерност на нивата на пета, осма и девета измерности, то на цялото дълбинно „протежение” на дадената структура ние ще откриваме НЕЩО, образуващо геометрията на две “спирали”, извиващи се като вълниста линия в падмата на всяка чакра. По такъв начин, ако съпоставяме ТОВА с физическото тяло на човека, то може да се каже, че всеки от тези два канала периодически преминава от едната страна на тялото на другата, като че ли обхващайки (обгръщайки) със себе си всяка от чакрите.

Зараждайки се с 12 разнокачествени енергоинформационни “нишки” в самите дълбини на падмата на Аргллаамуни, каналът ПИНГАЛА (ЛО-ОНГ) по същността си представлява началото (“стартовата площадка”) за най-далечното духовно придвижване на Съзнанията на Същностите, ориентирани в диапазона на развитие на Космическите Качества, съставляващи основата на ВЪЗХОДЯЩАТА еволюционна “спирала” - т.нар. “Божествена ВОЛЯ-РАЗУМ”. Както вече посочвахме, на двете низши нива на развитие в тази еволюционна клонка (диапазоните на качествата на Аргллаамуни и Орлаактор) са представени само Съзнанията на Същностите на Космическите Творци на Формите, развиващи се в Звездните Системи на цивилизациите на т.нар. “Тъмен Пръстен”, Които доброволно са приели от синтезиращите Космически Същности от хуманоидната Клонка (нашите Духовни Учители от Плеядите) предложението да продължат своята по-нататъшна индивидуална еволюция чрез синтез на вече достатъчно проработени от тях качества “Воля-Разум” (доминиращ във ВСИЧКО интелект + еволюционна целесъобразност за подчиняване на ВСИЧКО) с качествата на другия диапазон - т.нар. “Божествена ЛЮБОВ-МЪДРОСТ” (високочувствено алтруистично единение с ВСИЧКО + творчески-позитивно разтваряне във ВСИЧКО).

Каналът ИДА (АЛ-ЛААГАНА) се заражда практически в същия диапазон вибрации, както и ЛО-ОНГ, само че строго в пределите на присъщото за него Качество “Любов-Мъдрост” и чисто “визуално” е привързан в Аурата на астралното тяло на човека към границата между най-„низшите” нива на задния вихър на Инглимилисса и най-„горните” нива на предния вихър на Аргллаамуни. Повтаряме: АЛ-ЛААГАНА се явява главната енергоинформационна съставляваща на втората еволюционна “спирала”, представляваща в съвкупното Съзнание на човека на т.нар. “НИЗХОДЯЩАеволюционна клонка, разгръщаща в Пространство-Времето на Земята Еволюция на всички диапазони на Космическите Качества на т.нар. “Божествена ЛЮБОВ-МЪДРОСТ”. 
 
АЛ-ЛААГАНА, така както и ЛО-ОНГ, поред, на всяко от нивата на измерност, подхожда едновременно на всичките седем низши чакрамни центъра, но в многослойната структура на главната времева ос на човека активно разгръща своите факторни оси (кармически канали) само на нивата на качествата на кармичните канали на Инглимилисса, Аигллиллиаа и Ссаассфати. АЛ-ЛААГАНА не е свързана ПРЯКО с нито един от другите чакрамни центрове, а взаимодейства със Съзнанията на чакрамните Същности от противоположната спирала само чрез системата за “междучакрамен синтез и преливане”, намираща се в обединяващия канал ООЛ-ГОО-ЛТР.

Главният “котел” за огнения синтез на най-грубите разнокачествени енергии се намира в пространството на анахатната ЧАША, физиологически разположена на нивото на гърдитемалко над СЛЪНЧЕВИЯ СПЛИТ. Именно тук трасмутираните Съзнания на Космическите Същности от реалностите на Аргллаамуни и Орлаактор, Инглимилисса и Аигллиллиаа, попивайки в себе си несвойствените им преди това качества (Опит и Знания) на цивилизациите, въплъщаващи своите Същности по противоположната спирала, преминават в СЪВЪРШЕННО НОВО (ТРЕТО!) за техните Клонки на развитие еволюционно качество, като дават възможност на Колективните Съзнания на всяка от тези Клонки да започне своето развитие в съвсем различно за тях качество - ХУМАНОИДНО (тоест синтетическо).

Когато наблюдаваш измененията на каналите на АЛ-ЛААГАНА и ЛО-ОНГ в един и същи човек, веднага се набива на очи зависимостта на тяхната активност от наличието на едни или други времеви фактори. И това е понятно, тъй като в течение на целия си Живот въплътената личност непрекъснато се изменя не само външно, чисто физиологически, но и вътрешно: в своите възгледи, предпочитания, вкусове, мироглед, в характера на активното проявление на едни или други свои качества и т.н. С все по-голямата интензификация на процесите на самореализация на различните фрагментирани Съзнания, проявявани на Физически План чрез всеки от тези канали, се изменя не само преобладаването в тях на някои цветови оттенъци, но и тяхната изначална конфигурация в Аурите на различните телесни проводници
 
Неизменен и постоянен по качество остава само канала ООЛ-ГОО-ЛТР, на който не могат да му въздействат никакви времеви изменения, доколкото той КАЧЕСТВЕНО никак не се съотнася с нито една от тези две еволюционни “спирали”. (В това отношение можем да го сравним с двигател на автомобил, който принципино не се изменя, докато марката на коша и неговата окраска могат много силно да се изменят за периода на експлоатацията му).

Съзнанията на Същностите, които образуват канала ООЛ-ГОО-ЛТР и обезпечават чрез Форматачовекцелия процес на синтез на Качествата, само чисто функционално (информационно) са ограничени от тези диапазони енергии, които съставляват общата Аура на въплътената личност (астрална и христална + лутална и ментална обвивки). Както вече казахме, в биологичната си обвивка този общ канал е пространствено привързан към геометрията на нервната система, разположена по вертикалната ос на гръбначния стълб.
 
Започвайки в диапазоните на низшите вибрации на Аргллаамуни и Инглимилисса, и преминавайки по дължината на цереброспиналната ос, влизайки в съприкосновение с всички ПАДМИ на седемте чакрамни центъра, каналът ООЛ-ГОО-ЛТР завършва в най-горните слоеве на енергиите на ОЛГООЛЛОНИ. Именно тук, в тази седемизмерна “точкаот индивидуалната Еволюция на човека, високоразвитите Космически Същности на Творците на Формите предават своите “патронажни” функции на други Учители и Наставници от несъизмеримо по-развитата цивилизация - УУН-ГЛИИРИДА.

И така, започвайки от най-грубите енергии на Аргллаамуни и завършвайки с най-високите вибрации на Олгооллони-ииссиииди – именно това е този качествен „отрязък” от еволюционния Път, който трябва да преминат в ЧОВЕШКА (ХУМАНОИДНА) ФОРМА всички типове Космически Същности на Творците на Формите, обединявани от Колективното Съзнание на космическата цивилизация ООЛ-ГОО-ЛТР и разгръщащи своето творчество в безбройните разклоненияна Реалностите на ДАДЕНИЯ еволюционен тип. 
 
Така синтетическата цивилизация ООЛ-ГОО-ЛТР (Качествата наТъмния Пръстен” + Качествата наСветлия Пръстен”), чрез посредничеството на създадената от нейните Творци т. нар. “човешка Форма”, качествено изменя не само самите Колективни Съзнания (енергии) на Космическите Същности, трансформируеми и трансмутируеми ОТ НЕЯ чрез дадената реализационна Форма (“система за тренинг”), но и изцяло интегрира в съвсем нови типове на Мирозданието качествата на самите реалности, към които се отнасят дадените Същности (чакрамните личности на човека)!

Няма коментари:

Публикуване на коментар