Общо показвания

неделя, 21 август 2011 г.

ИИСИИДИ 1 - 11-та част


НИЕ СМЕ МНОГО, НО СМЕ ЕДИННИ
Исус е казал:
" Нека този, който търси,
не се спре в своето търсене
докато не намери.
Когато намери, той ще се смути,
И когато се смути,
той ще се изуми от възхита,
и ще царства над Всичко.
Евангелие от Тома.

В Космоса няма нищо, което да е годно по универсален начин за всички, но има енергийни структури, пораждани, развивани и внимателно преобразувани от Съзнанията на едно или друго ниво на развитие заради възможността за своето проявление (самореализация) и заради подготовката им за последваща собствена Еволюция в тези енерго-информационни системи. Обикновено такова преобразуване става тогава, когато дадената структура вече е изживяла самата себе си в плана за предоставяне на преобразуващите я Съзнания на нови високоефективни възможности за самопознание на по-високи качествени нива. Тогава от самата система на активната повърхност на нейния Колективен Разум все по-интензивно проявяват своето творчество най-развитите Съзнания, чиято задача е да трансмутират енергиите на низшите качества на дадената реалност в по-високи, като ги синтезират със собствения си творчески потенциал.

Ние с вас вече изяснихме, че по своята интегрираща същност всички т.нар. “макрокосмоси”, които на свой ред се явяват нечии “микрокосмоси” и т.нар. “микрокосмоси”, които пък се явяват “макрокосмоси” за други структури на Съзнанието, са два взаимодопълващи се аспекта на единната и всеобединяваща Еволюция на Космическия Разум. Единият постоянно преминава в другия, като се преобразуват и взаимно се изразяват един чрез друг, доколкото за целия процес на Еволюция общ Принцип се явява не някое стабилно (инертно) състояние, а непрекъснатите динамични колебания на разнокачествени неуравновесени системи.

Човекът е не просто сложна биологична машина и неговият живот не може да бъде сведен само до окислително-възстановителни биохимични реакции и примитивни постъпки, които обезпечават растежа и запазването на неговата биомаса. Това е не някаква механична система, която може да бъде разглобена до атомите и събрана отново, а “единна гравитационно-фотонна вълнова структура”, която разумно самоорганизира всички влизащи в нея (и образуващи я) нива на Колективни Съзнания в много мобилна и динамична йерархична система на своите интегрално (космическо) и биологично тела.

Всеки човек се явява уникална енергийно-информационна структура, специално създадена за едновременно индивидуално функциониране на Физическия План на много съвкупни елементи, образувания и системи на Колективния Космически Разум. Например, когато говорим за колективното Съзнание на отделните клетки на човешкия организъм ние даже не подозираме, че чрез многобройните функции на тези разнообразни клетчици във физическия свят активно реализират себе си милиарди ЖИВИ ВИСОКОРАЗУМНИ СЪЩЕСТВА от множество цивилизации в Космоса, които познават нашия свят чрез биохимичните реакции на нашия организъм и така усъвършенстват себе си като Творци на Формите. Това са именно Те, нашите космически Братя по Разум, които незабележимо за нас и абсолютно алтруистично непрекъснато зараждат, строят и развиват това, което сме свикнали да наричаме “човешко физическо тяло”.

Едни цивилизации на Творците на Формите посредством самореализация чрез енергиите на муладхарно-манипурните центрове на човека, активно се специализират в усъвършенстването на механизма на вътреклетъчните процеси на кожната покривка и мускулните маси. Други Творци са заети във функционирането на повече или по-малко организираните системи и органи на нашия организъм, като постоянно създават при това само своя, съвършено различна от енергиите на другите цивилизации, вълнова структура.

С това се обяснява факта, че всеки орган или система генерират характерна само за тях честота на вибрации. Но доколкото всички тези космически цивилизации са обединени от единната Идея за създаване и усъвършенстване на физическите структури на човешкото тяло, то те са предвидили наличие между всички тези органи и системи на организма на определени честоти за интензивен обмен помежду си на информация и енергии от своите собствени реалности.

Този енергийно-информационен “коридор” е необходим, за да се осъществи взаимопомощ в случаите, когато някои от Творците на своето място не успяват да се справят с интензивните потоци енергия с несвойствени за тях качества. Те веднага изпращат по общите вълноводи сигнали “SOS” на своите по-развити и опитни събратя по Разум, които, чрез функционално управляваните от тях органи и системи вземат едни или други решения за компенсация на образуващия се излишък от деструктивни енергии или за тяхната анихилиация чрез по-високите честоти.

Собствено, това е онова, което ние възприемаме в себе си като болезнени проявления, които нискоманипурните Творци се опитват да ликвидират с помощта на химически вещества (лекарства), а по-развитите – с помощта на активна хармонизация на всички психосоматични процеси и преориентация на Съзнанието на своя подопечен на по-качествени нива. Така, чрез физическата форма на човека, се извършва постепенно усъвършенстване на цели космически цивилизации и придобиване от тях на най-ценен опит, свързан с физическото формообразуване, който те след това ще задействат и използват в своето понататъшно творчество в другите звездни системи. 
 
Аналогично на това и всички ние с вас - кой осъзнато, а кой все още неосъзнато, практически по същия начин образуваме и строим ЕДИННИЯ общочовешки организъм наречен “човечество на Земята”, разделен вътре в себе си на огромно множество по-малки енергийни структури (личности), всяка от които функционира с помощта на енергетика от строго определено качество и излъчва в обкръжаващото Пространство свойствен само на нея вибрационен енергоинформационен поток. Точно по същата схема, по която използват нашето тяло Творците на Форми от различни нива, всеки от хората изпълнява в този ЕДИНЕН организъм строго определена функция, която зависи от нивото на неговото собствено развитие (от стабилизацията на точката на фокусиране на неговото съвкупно Съзнание).

Само хората (или съобществата), по силата на своята еволюционна самоограниченост и неопитност, допускат в своята интензивна деструктивна дейност най-груби грешки, способни ако не разрушат една или друга система, то като минимум поне да преведат цялата й работа в критичен режим, въвеждайки по такъв начин целия организъм в стресово състояние. Други, по-опитни и развити хора (или съобщества), намират най-рационални и ефективни пътища, за да ликвидират опасния дисбаланс на енергии и да не дадат на образувалия се деструктивен поток да се разрасне до критични за целия организъм размери. 

Така постепенно – чрез исторически стресове и обществена дисхармония, чрез преодоляване, самопожертвувание и изравняване, се осъществява еволюционна взаимопомощ между отделните елементи /личности/ на Колективното Съзнание на човечеството на Земята и се извършва неговия естествен преход на ново по-качествено ниво на Космическо Съществуване. Кажете, с какво по принцип се отличава работата на Творците на Формите по развитието и усъвършенстването на човешкия организъм от нашият с вас Живот на Земята?

Ако вие и по нататък толкова внимателно анализирате аналогията в тези два процеса, ще разберете, че между тях няма практически никаква съществена разлика. В някаква степен се различават само обектите на приложение: за цел на Тяхното космическо Творчество служи нашето физическо тяло, а като точка за приложение на нашите творчески усилия (на Физически план) служи плътното тяло на нашата (но наша ли?) планета. 
 
Ние приведохме тези конкретни аналогии за тъждеството на Микрокосмоса (човека) с Макрокосмоса (планетата) само за да престанете най-после да възприемате и самите себе си и своето физическо тяло като нещо, което е отделено от ВСИЧКО и което е отстранено от тези глобални космически процеси, неотделима част от които се явяват и обкръжаващия ни свят и Съзнанията, които организират и обезпечават нашите взаимовръзки (и взаимно развитие) с милиарди други съзнателни елементи, които образуват и нас с вас и самия този свят.

Както и цялата наша Вселена, човекът (по своята енергийно-информационна структура) също представлява холограма, която се състои от динамичното съчетание на вълни с различна дължина, плътност и конфигурация. Както и Вселената, всеки от нас не завършва зад видимите граници на плътната Материя, коsто обкръжава фините и свръх фини енергийни структури на нашето тяло.

Може с пълна увереност и определеност да се каже, че всеки от нас (и всички ние заедно!), се саморазпространява в своето съзнание в цялата Безкрайност на Мирозданието, едномоментно качествено проявявайки се във всяка от неговите реалности под формата на Творец. Ние не можем (даже ако много силно пожелаехме това!) да изчезнем някъде, макар и само за миг, доколкото едновременно пребиваваме НАВСЯКЪДЕ и ВЪВ ВСИЧКО.

Това напълно се отнася и до нашето постоянно присъствие във всеки от типовете на физическата реалност, доколкото Универсалният Космическки Закон “Отивайки си, да останеш” (на даденото енергоинформационно ниво на Съзнанието на Енерго-Материята) действа еднакво навсякъде. Видимостта на нашето заминаване от този свят (феноменът на т.нар. “Смърт”) е обусловена преди всичко от невъзможността на нашите физически органи за чувстване да РАЗПОЗНАВАТ САМИТЕ СЕБЕ СИ (и тези, които ние наивно считаме за “умрели”) в енергийните структури на множество други хора, чиито физически форми продължават своето активно земно съществуване.

А нали именно тази наша свръхмобилна особеност, в качеството на т.нар. “биологически мислещи системи”, се явява главният механизъм, който обезпечава реализацията в цялата Вселена на колосалния (и най-важен по своята еволюционна значимост) общокосмически процес, който е дълбоко скрит от нас под напълно невярно трактуваната и разбирана от хората дума “КАРМА”. Задачата на ЗА ПРЪВ ПЪТ предаваното на човечеството “Учение за чакрамните личности” се заключава и в това - да внесе пълна яснота и в този най-сложен за вашето разбиране въпрос.

Ние вече знаем, че даже най-малките частички от всяка физическа Материя не са “плътни”, а представляват енергийни вихри с различна структура и конфигурация. Затова всяко физическо тяло може да се характеризира като специфично изразена форма на движение и начин за съществуване на енергията под формата на въртяща се спирала от Светлина.

Тази енергия, която определяме като “слънчева светлина”, като се върти по определен начин, непрекъснато формира нещо, което ние сме свикнали да възприемаме като “Материя”, която само в Съзнанията на разумните Същества, в зависимост от степента на тяхната еволюционна организация, се подразделя вече на различни типове и разновидности информационно кодирана Енергия. При това неин информационен пълнител могат да бъдат не само различните нива на Съзнание на чисто интелектуалното свойство (”Материята на Мисълта”), но също така и самосъзнателните елементи на чувстване на всевъзможните степени на развитие (”Материя на Чувствата”).

Именно въртящата се спирала на НАЙ-ГРУБИТЕ ВИБРАЦИИ на Светлината (слънчевата светлина) е същите тези самосъзнателни елементарни частици: Колективните Съзнания на електроните, протоните, неутрино и т. нар., които съставляват енергийно информационната основа на Колективното Съзнание на цялото наше физическо тяло (както и на всяка друга плътноматериална вещ). По такъв начин нашето физическо тяло е създадено от Енергията на Съзнания, самореализиращи се в безбройните потоци от Енерго-Материя на Вселената със скоростта на разпространението на Светлината. По-високите вибрации на Светлината не са способни “видимо” да проявяват своето творчество в нашия свят и с тази цел създават (за себе си) многобройни нива на реалностите на Финия Свят.

Но е нужно ясно да разбираме, че всяка от тези реалности не се намира някъде ИЗВЪН нас, някъде ТАМ, недостижимо далеч, където е нужно по някакъв свръхестествен и непостижимо труден начин да “попаднем”. Подобни заблуждения са общата беда на много хора, които наивно предполагат, че всичко, което е по-качествено и по-финоматериално от нашия свят и от нас самите, се намира някъде много “далеч в Космоса” и извън сферата на действие на техните Съзнания. В ДЕЙСТВИТЕЛНОСТ цялото безкрайно многообразие от реалности на Фините Светове е неотменима съставна част от интегралното Космическо Тяло на всеки от нас.

В сравнение с физическата скорост на светлината вътре в нашата астрална обвивка скоростта на движение на енергиите под формата на вихър значително се повишава, а в менталната тя още повече се увеличава и преобразува под формата на вълна. Ето защо казваме, че човек “отстрани” с нещо напомня известната руска “матрошка”: неговото физическо тяло е заключено вътре в свръхфизическа астрална обвивка, създадена от вихри енергии, които се движат със скорост два пъти по-голяма от скоростта на Светлината; следващата я ментална обвивка на свой ред също е включена към реалности, основани на утроената скорост на Светлината и т.н.

Това, което от вас, уважаеми читателю, се възприема като “физическо тяло”, в моето “астрално виждане” се преобразува в непрекъснат многоцветен поток от енергии, който се състои от множество големи и малки, чак до най-микроскопични вихри от енергии, които се движат, макар и в различни, но все пак в точно ориентирани ОТ НЯКОГО направления. Това, което от физическото зрение се възприема като клетка, е само сърцевината на един от тези вихри, чиито вибрации са уплътнени до нивото на физическата Материя.

Човекът (като личност) - е саморазвиваща се космическа система на много тясноспецифичния (астрално-ментален) спектър на творчество, която - посредством заложените в нея механизми, поражда реализационна активност на множество други елементи и системи на Разума, строго ориентирани по отношение на всяко от нивата на Качествата на Енерго-Материята, която съставлява “дванадесетте” тела на проявление на СЪВКУПНОТО Съзнание на по-развитата Космическа Същност. Но колкото и сложен да е един човек, неговото физическо “тяло” в крайна сметка се състои от атоми, а последните, както вече казахме, представляват гравитационно-фотонни вълнови системи, които организират зарядите на веществата в микроскопични системи на по-развити “тела”. Доколкото вълните не се виждат, при милиардно увеличение на човека няма да видим нищо, освен “звездно небе”.

Всички субатомни частици, съставляващи биологическата маса на физическата обвивка на човека, не са веществени и притежават много абстрактни характеристики, като имат крайно парадоксална (по човешките норми) природа: в едни случаи те се проявяват като частици, а в други – като вълни. Точно така се държи и енергията, която сме свикнали да наричаме “слънчева светлина”: в някои случаи тя проявява свойствата на електромагнитно поле, а в други се представя като отделни кванти Енергия, като фотони, които нямат маса и които винаги се движат с определена скорост (т.нар. “скорост на светлината”).

Формата на физическото тяло на човека и неговото поведение, цялото му интелектуално и духовно развитие, се определят от фините механизми на комуникационните системи заложени предварително във всички негови структури от мощни финоматериални космически реалности или, както сега е прието да се наричат, “морфогенетични полета”. Молекулите на физическото тяло също се раждат само при наличие на енергийно информационна връзка на атомите, образувани от външните гравитационно-фотонни вълнови системи, които понастоящем, чисто по технически причини, засега все още не могат да бъдат открити, измерени или разбрани от нашите учени-физици.

Според това как земните учени все по-дълбоко проникват в най-сложната структура взаимовръзките между т. нар. “Енергия” и т. нар. “Материя” и започват по-внимателно да изучават многобройните аспекти на основните мирови процеси, традиционното (и лъжливо) понятие за атома като за някаква твърда субстанция постепенно изчезва от тази картина, като им оставя само едва доловими теоретично архетипни шаблони, някакви абстрактни математически формули или условно-аналитичен универсален ред.

Съзнанията на атомите на физическото тяло на човека не са “твърди” (както ние си представяме това, приемайки за твърдост метала или минерала) и “неделими” единици Материя, а обратно - по своите качества и особености се отнасят към гранично ниво колективни Космически Същности, които образуват два активно докосващи се и взаимопроникващи един в друг типа реалности – НИСКО-астрална и физическа. Ако можехте да се потопите дълбока Медитация) във вътрешността на атома, вие бихте се удивили на това, че бихте се оказали в безкрайно огромно Пространство, в което - като планети, се въртят около своята ос и непрекъснато се движат в полето на своята Звезда, бихте се удивили и от това, че около ядрото (Логоса) на атома също се движат (по своите индивидуални орбити и със зададената им скорост) множество други Логоси, образуващи “планетарните системи” на ”Колективното Съзнание” на атома. 
 
По нататък, колкото и да се вглеждате с астралното си зрение в обкръжаващото Пространство, се развиват и ЖИВЕЯТ свой собствен Живот милиарди такива “планетарни” системи, удържани в зададения режим на съществуване от други Колективни Съзнания от по-развити космически цивилизации. Ако по откритите потоци за енерговръзка се задълбочите още повече във вътрешността на тези удивителни светове, то вие, незабелязано за себе си, ще се переместите в най-грубите реалности на Финия План и неочаквано ще откриете свото присъствие в един от грубоастралните светове. Така пред вас би се разкрила картината на практически пълната тъждественост на построяване на нашата физическа Вселена и отделния й атом.

Колективните Съзнания, които се самореализират чрез физическите тела на всички, даже и на най-малките части на човешката клетка, се състоят от Колективните Съзнания на още по-малки елементарни частици, които запълват вътрешното Пространство на атома. Вие дълбоко ще се заблуждавате, ако не успеете да вместите в себе си тази Истина, че Съзнанията на т.нар. от населектрони”, “протони”, “неутрони”, “неутрино”, “мезони”, “хиперонии т.нар. се явяват не нещо друго, а разумни космически цивилизации, които организират своето космическо творчество на базата на самопознанието именно благодарение на своето участие в тези формообразуващи процеси.

Няма коментари:

Публикуване на коментар