Общо показвания

неделя, 21 август 2011 г.

ИИСИИДИ 1 - 9-та част


Цялата съвкупност от творческата дейност на тези Космически Съзнания в плътноматериалното тяло на човека служи само като един от милиардите начини моделирани от други Колективни Космически Същности за създаване на възможности за проявление на колективно-индивидуалната Разумност на Физическия План на множеството други видове Колективен Разум, наричани от нас „чакрамни личности“.

Всяка от тези възможности се обезпечава от една или друга степен на разумност на всички тези мънички клетки. Както нашите творчески възможности в качеството на т. нар. “земни човешки личности” изцяло зависят от тяхното творчество на собственото им микроскопично ниво, така на свой ред и тяхното физическо съществуване в огромна степен зависи от нашето отношение към “себе си” (тоест, към тях!). Ние заедно формираме ЕДНО ЦЯЛО – Единен и неделим Космос. 
 
И така, Животът на всеки човек се обезпечава на Земята от безбройното множество Животи на други разумни Същества. Всяка част от тялото, която изпълнява определена функция, всяка тъкан, всеки орган, всяка клетка – всички те имат в Космическото Съществуване свой особен Живот и свое собствено Съзнание. Тези Съзнания съществено се отличават по своето съдържание и функции от интелектуално-емоционалното Съзнание, известно ни като “съвкупно Съзнание на личността” и ръководещата жизнена дейност не само на целия физически организъм като цяло, но и на направляващото развитие на одухотворяващата го Духовна Същност (Душа) в избрания от нея (за даденото въплъщение) качествен диапазон.

Това Колективно Съзнание на физическия организъм (съвкупност от съзнанията на най-ниско развитите от чакрамните личности) по никакъв начин не бива да си го представяте нито като единствения, нито като най-силния и най-ясния от всички елементи на нашата потенциална разумност. Само благодарение на своето днешно състояние (положение), призвано да обезпечава многофункционалния контакт на множеството обитатели на Етерния План със земната Илюзия за дадения физически тип на границата на възприемането от тях (чрез посредничеството на човека) на реалностите на т.нар. “вътрешен” и “външен” светове, това Колективно Съзнание ВРЕМЕННО заема в развитието на човешката личност някаква господстваща позиция и затова получава приоритетни възможности в активното въздействие на нейното съвкупно Съзнание на първите етапи от нейното земно развитие.

Всички тези Съзнания, които като цяло ни съставляват, могат да не знаят едно за друго, тоест могат да не знаят за това С КАКВО и КАК ги обвързваме в различните цялостни системи на нашия организъм в своите чувства и преживявания, както могат и изобщо да не знаят много детайли на нашия феноменален свят и неговите отношения, проявявани от нас и чрез нас извън диапазона на качествата на енергиите на тяхното собствено съществуване. Но самите себе си те ясно осъзнават точно така, както и ние, хората, осъзнаваме себе си като отделни индивидуалности макар, че В ДЕЙСТВИТЕЛНОСТ в своите собствени космически реалности (извън физическото въплъщение), те изобщо не се явяват такива.

Между тези отделни Съзнания, които пребивават в един диапазон вълнови вибрации може да върви непрекъснат, значително вариращ по своята интензивност обмен на импулси, който ние възприемаме като проявление на различни натрапчиво внушавани ни чувства, емоции, подбуди и даже Мисли. Това става приблизително по начина и в последователността, в която се осъществява процесът на обмен на вещества в нашето тяло.

Някои чувства те могат да изпитват съвместно (но с различна интензивност), при тях някои мисли могат да възникват като че ли изведнъж при всички от един ред под влиянието на някакви общи външни причини (моделирани ситуации), или под влиянието на чисто вътрешни импулси (например при натрупване или преразход на отделни хормони; при излишък или недостиг на някакви микроелементи и т. н.). По линиите на това “вътрешно” общуване Съзнанията се разделят на различни съобщества, които се отнасят към многобройни функционални категории.

Същността на всяко такова привидно отделно Съзнание на нашето тяло се заключава в това, че то по-ясно и по-отчетливо от всичко останало от обкръжаващото го знае и осъзнава единствено самото себе си, като се ориентира добре само в своите най-близки функции и най-близките си по качество енерго-информационни отношения с другите Съзнания. То чувства само вибрации аналогични на себе си и има възможност да съобщава за себе си и за тях.

Тоест спецификата на земното въплъщение на подобно Космическо Съзнание се състои в това, че докато се реализира творчески чрез човека, пред него постоянно стои само картината на осъзнаване на самиото себе си в обкръжаващия свят и желание (импулс) да използва за собствена самореализация всяко от улавяните, наблюдавани и оценявани от него обстоятелства (ситуации), които се създават около човека. Нищо друго от онова, което се намира ИЗВЪН сферата на неговото възприятие и възможности за приложение на собствените му интереси за него просто не съществува. Но на каквото и ниво на развитие да се намира подобно Съзнание, в него неизменно сработва изначално заложеният в него принцип на колективизма: като приема от външния свят някакъв близък му по вибрации (родствен) импулс, то незабавно го предава на други аналогични по качество Съзнания, като по този начин увеличава силата на импулса, предаван СЪВМЕСТНО от тях на главния пулт за управление на съвкупното Съзнание на човека – централната нервна система.

Съвкупното Съзнание на въплътената личност е много ограничено в самореализацията на своето собствено феноменално възприятие, тоест личността в дадения момент от времето се стреми да огради (обкръжи) самата себе си от разнообразните проявления на нашия свят само с тези феномени на Илюзията, които е в състояние лесно да възприеме и качествено да отъждестви със “себе си”. Светът на феномените, като се отразява на формата на собственото самовъзприятие на личността, много бързо обкръжава всяка въплътена човешка личност подобно на кладенец, и освен този илюзорен ”кладенец” тя най-често не е в състояние да види нищо по-реално от самата себе си. Но ако на човека му се отдаде да се измъкне веднъж от този “кладенец”, светът започва да застава пред него в съвсем друга светлина.

Ние вече отбелязвахме, че такава самосъзнателна единица като “ЧОВЕШКАТА ЛИЧНОСТ” в космическата реалност просто НЕ СЪЩЕСТВУВА, доколкото всяка от нейните реакции спрямо обкръжаващия свят ВИНАГИ представлява индивидуално (или колективно) проявление на космическо творчество на една (или няколко) Космически Същности, всяка от които НЕ е непосредствен участник в дадения феноменален свят, а съществува в своя собствена космическа реалност, като ПО ОСОБЕН НАЧИН само се проектира на енергоструктурата на т.нар. “съвкупно Съзнание” на дадената човешка личност (или на няколко едновременно).

Например четейки тези редове вие най-вероятно даже не подозирате, че те не са написани от човека, когото сте свикнали да наричате “Сергей Цвельов”, а са ментално моделирани и трансформирани чрез най-висшите структури на Самосъзнанието на дадената биологически мислеща система (“човешката личност”) на цял Творчески Колектив от Същности, Чиято Космическа Природа и степен на развитие дотолкова силно се отличава от всички “ваши” земни представи, които, при днешното ниво на вашето самовъзприятие и развитие не могат да се отразят във вашето неразкрило се Съзнание, макар и с някакви стереотипни формулировки.

Така например всяка от тези Същности представлява ЦЯЛАТА сума от Качества и Знания свойствени на Техните собствени реалности, които призовават най-висококачествените диапазони на Астралния, Менталния и Супраменталния Планове на Колективното Съзнание на вашия т.нар. “Слънчев Логос”, както и образуващи несъпоставими по-качествени нива на Галактически Реалности, които се състоят от т. нар. от вас “Будхическа” и “Духовна” Енерго-Материя. Именно Ние - Тези, Които вие непременно бихте нарекли “БОГ”, специално МОДЕЛИРАХМЕ и последователно адаптирахме на всички споменати по-горе нива на Реалността такава саморазумна енергийна система, която удовлетворява всички изисквания на поставената пред нея (от Нас!) висока земна Мисия.

Винаги, когато настъпваше историческа необходимост и еволюционна целесъобразност за това, Ние създавахме оригинали на подобни саморазумни енергийни системи, моделирайки всяка според тясно поставената пред нея общочовешка духовна мисия. Така е било винаги - и дълго преди образуването на земната Атлантида, и във всички главни периоди на нейното развитие, и след това, когато Съзнанията на бившите атланти са били принудени да започнат да се въплъщават на Земята (съвместно с други космически Раси) посредством силно изменените физически форми на днешното човечество.

Досега високоразвита енергийна система от такъв порядък, способна еднакво активно да съществува и осъзнато да твори едновременно на няколко допълнителни качествени нива на Енерго-Материята, без да се въплъщава във вашия изкуствен, създаден и моделиран от Нас феноменален свят. В дадения случай от Нас беше отчетен целия опит на предишните духовни мисии, които - поради присъщата само на хората тясноегоистична специфика на мисленето, са били или извратени по своята същност и дезориентирани от Творците на Формите, или жестоко прекъснати от фанатични сторонници на предишни Идеи, или не доведени до край от самите въплъщавани личности, които - не издържайки напрежението на разрива на своето осъзнато съществуване едновременно на няколко нива на реалността, са били принудени да се отдръпнат от изпълнението на възложените им духовни задачи.

Но появяването на подобна универсална система не е имала място по-рано не защото Ние не сме били в състояние да я създадем (т.нар. “човешка личност” с екстраординерно ниво на самосъзнание), а само по силата на това, че в Колективното Съзнание на нашата Планетарна Същност е било заработено все още недостатъчно количество самосъзнателни елементи на Супраменталния и Галактическия Будхични Планове, способни активно (и главното, позитивно!) да реагират на най-високите нива на Галактическото Знание, проектирано от Нас чрез дадената личност в Колективното Съзнание на човечеството.

Преди сто години това било неизпълнимо (по-точно – нецелесъобразно!), но в навечерието на най-висшия за Еволюцията на Земата Акт на Преображението на даже тази неголяма кохорта човешки личности, които се явяват активни проводници на Съзнанието на високоразумните Същества от астрално-менталните реалности на дадената звездна система, от Нас трябваше да бъде предложена възможност за овладяване от тях на висококачесвено Знание, което също отсъства и в техните собствени светове.

Учението за чакрамните личности” се предава от Нас не за земните личности (хората), а именно за ТЯХ, Космическите Същности, които все пак са съумели – в течение на много хилядолетия упорита борба с непробиваемото невежество и ограниченост на нискоразвитите фрагментирани Съзнания – да просветят със своята Светлина устойчивата инертност на грубите енергийни структури на въплъщаваните от тях личности, за да може, усвоявайки това Учение, те да имат реалната възможност да се придвижат значително напред в своята Космическа Еволюция. 
 
И така, ние се надяваме, че по-развитите от вашите чакрамни личности вече са осъзнали, че всяка от тях не се явява тази въплътена личност, с която те поотделно са свикнали да се отъждествяват. Защото, повтаряме, такава самостоятелна единица Космическо Съзнание като “човек” не съществува. Но (!!!) има конструиран от Творците на Форми ментално-астрален МОДЕЛ (механизъм, явление) под земното название HOMO SAPIENS”, който позволява на множество Същества от Космоса да се реализират чрез свойствата на плътната Материя в КОСМИЧЕСКИ-ТВОРЧЕСКО направление на нивата на диапазоните на собственото си качество.

Ето тук, чрез съвкупност от множество “пречупващи призми” на Енерго-Материята, прилаганото по отношение на човека понятие “СЪЗНАНИЕ” има напълно реална перспектива за разширяване до цялата безграничност и безкрайност на ФОРМИТЕ НА САМОИЗРАЗЯВАНЕ НА ВИСШИЯ РАЗУМ в дадения хуманоиден еволюционен клон, в това число и до активно (или мизерно) проявяваните чрез вашата нервна система нива на Разума на т.нар. Фрагментирани Съзнания на фино-материалните личности”, които образуват своята нескончаема творческа дейност във вашата енергийно-информационна структура на специфично организираните потоци САМОСЪЗНАТЕЛНА Енергия, наричани от вас “ЧАКРИ”, а от нас – “ИСИИДИ”.

Невъзможно е да изучим строежа на Вселената без да изучим Човека и в същото време е невъзможно за изучим Човека, без да изучим Вселената, която го обкръжава, а по-точно – която СЪСТАВЛЯВА цялата му вътрешно енергийно-информационна основа (духовна структура). Това примитивно нещо, което обикновено се подразбира от вас под разтегливото понятие “човек”, се явява само слабо отразен образ от тясноспецифичните реалии на вашия крайно далечен от съвършенството феноменален Свят. Вътрешното съдържание (духовно-творческо, качествено напълване) на човека и на днешната конкретна форма на неговото качествено самоизражение са били създадени от Нас по същите Универсални Космически Закони, съгласно Които постепенно се е моделирал, образувал и усъвършенствал целия обкръжаващ ни днес физически Свят. За астрално-физическа основа на указаните биологически мислещи системи (“човешки личноси”) изначално била взета (и до неузнаваемост модифицирана от Нас на най-висшите енергийно-информационни нива) крайно несъвършената и примитивна форма, първоначално моделирана от Галактическите Творци на Материалните Форми. 
 
Човешката плътна материална форма яло) е своеобразно еволюционно резюме на самостоятелното развитие на най-несъвършената (физическа) част на най-низшия диапазон на енергийното Съществуване на Вселена от дадения тип. Ето защо абсолютно всички органи и системи на вашия организъм енергийно-вибрационно много тясно се съ-образуват и съотнасят с качествата на Тези Космически Сили (Колективни Същности), Които вземаха активно творческо участие в създаването на дадената форма за реализация на Разума.

СЕДЕМ основни Фини Плана на образуващия ви Космос създават най-активната ЗЕМНА част на вашето интегрално Космическо Тяло. Енергиите на останалите ПЕТ (по-съвършени) Космически Планове за 99% от хората на Земята засега все още остават само далечна ЕВОЛЮЦИОННА ПЕРСПЕКТИВА и ТВОРЧЕСКИ ПОТЕНЦИАЛ, за разкриването на който В СЕБЕ СИ(!) на всеки човек му е нужно осъзнато и настойчиво да се стреми, доколкото именно това се явява вашата главна задача на въплъщението.

За по-пълното познаване на Колективното Съзнание на Цялото, тоест на Висшия Разум на Вселената, ще си позволим условно да разделим (диференцираме) разглеждания от нас обект (единната многоизмерна Реалност), на 12 съставни части, а след това - доколкото това изобщо е възможно при стереотипността на човешкото мислене, ще се опитаме да разгледаме съотношенията, общите взаимовръзки и специфичните взаимодействия, помежду им, на всяка от тези функционални части “вътре” в Цялото. (Отчитайки основния Закон на съществуването на съвкупното Съзнание във физическата реалност от дадения тип – единството и борбата на противоположностите, ще добавим още и 13-та част – Силата на активното противодействие, която не се явява самостоятелна качествена характеристика, а служи като някакъв вътрешен творчески импулс за енергиите, които участват във формообразуването на Материята от най-ниско качество.)

И така, повтаряме, всички тези 12 нива на многоизмерната Единна Реалност на нашата Вселена ние УСЛОВНО ще разделим на СЕДЕМ “основни” и ПЕТ “промеждутъчни” Плана. Нека термините “основни” и “промеждутъчни” не въвеждат вашия дуално заземен ум в заблуждение, доколкото КЪМ ВСИЧКИ реалности на вашата планета непосредствено отношение имат само най-грубите диапазони на двата най-прости от “промеждутъчните “ Планове – т.нар. от вас “Астрален” и “Ментален”, а от основните – само един – т.нар. от вас “Етерен”, който също е представен в Пространство-Времето на вашата планетарна система с най-грубите от дванадесетте си Форми.

Следващият по нивото на Космическите си Качества “промеждутъчен” План – т.нар. от вас “Будхически” план – също е само потенциално представен в Колективния Разум на вашата Звездна система от отделни, активно самоосъзнаващи Себе си на това ниво елементи на Галактическия Колективен Разум. В много Галактически системи от дадения сектор на Вселената това число и в тази Галактика, която КРАЙНО УСЛОВНО(!) се подразбира от вас под названиетоМлечния Път”), този план още не е намерил своята висша реализация и е представен само от “несъвършените” измежду своите потенциални Форми.

Между другото, от Енерго-Материята на този План от средно Качество Ние също така си създаваме най-низшите форми на въплъщение, които използваме за различни комуникационни цели при необходимост от съвместно Творчество с другите космически цивилизации, за които той се явява основен. Но, повтаряме, това ниво на вибрации на Енерго-Материята не се явява за Нас главно ниво на Нашето Космическо Творчество, за което Ние ще се опитаме да ви разкажем още по-подробно по нататък.

Всички тези Планове, които съществуват разделно само в ограничените представи на вашия дуален ум, са изначално образувани и активизирани в най-фината по качество Колективна Самоорганизираща се Свръхразумна Субстанция СС), към Която хората привързват различни названия, като например Бог, Абсолют, Логос, Аллах, Ади-Ишвара и т.нар. Всяко от тези грубоограничени наименования не е в състояние да ви даде даже МИЛИАРДНА част от истината в разбирането на цялата безкрайна грандиозност и несъпоставимост на структурите на Самоорганизиращата се Свръхразумна Субстанция с нищо от това Знание, което е способно да вмести някак себе си във вашето заземено Съзнание. Свойствата и способностите, с които снабдявате своя “БОГ НА ВСЕЛЕНАТА”, по Принцип ВСЕКИ ОТ ВАС притежава на т.нар. „будхично” ниво на своето съвкупно Съзнание, на което едва започва да се разгръща самосъзнателното участие на всяка Космическа Същност в междугалактическото Колективно Творчество.

Свръхсъзнанието ССС, за разлика от Колективните Съзнания, които съставляват безкраен брой Светове на Единната Реалност на Творението, има безкраен брой измерности на Пространството, които енергоинформационно обединяват всички тези Светове и само най-низшите нива на Неговото Самосъзнание са моделирани в някакви самоусъвършенстващи се Форми (или техни подобия) и са функционално организирани в тясноспецифични матрични структури, определяни от вас като “Пространство-Време”.

НапримерВисшето Самосъзнание” (“БОГ”, “ЛОГОС”) на вашата Звездна система заема в безкрайната структура на тази Самоорганизираща се Свръхразумна Субстанция приблизително същото съзнателно ниво, което във вашата обща енергосистема е отредено за низшия диапазон вибрации на двуконусния вихър на т.нар. “сърдечна чакра”. Всеки от 12те Плана на Енерго-Материята, които съставляват Космическото ”Тяло” на вашия Слънчев Логос, на свой ред, се дели на още 12 подплана.

Няма коментари:

Публикуване на коментар