Общо показвания

сряда, 24 август 2011 г.

ИИСИИДИ 1 - 33-та част


По своята Космическа Същност Силите ЛААНГХ-КРУУМ позволяват на чакрамните личности от възходящата «спирала» «Божествена Воля-Разум» не само да отработват своите собствени, характерни само за тях волеви (интелектуални) качества, но и да синтезират в себе си - чрез съответните стереотипи на нашата физическа реалност, крайно «женски» творчески качества, присъщи на цялата съвкупност на Енерго-Материята на Чувствата. Същностите от «низходящата» спирала на «Божествената Любов-Мъдрост», отдавайки им целия си опит от Духовното Космическо Творчество и сякаш ОДУХОТВОРЯВАЙКИ всевъзможните проявления на Качеството «Воля-Разум», в замяна получават техния безценен опит от работата им с Енерго-Материята на Мисълта. 
 
В процеса на подобен обмен на еволюционен опит всяка от взаимодействащите Същности до такава степен изменя своето изначално (до въплъщението) качество, че се лишава от възможността да продължава Съществуването си в предишната цивилизация (образувана по Закона за Подобието) и пренася акцента на своето Космическо Творчество върху по-качествените нива на синтезираните реалности. 
 
Така чрез интегралното Космическо тяло на човека Силите ЛААНГХ-КРУУМ непрекъснато творят и поддържат качествен баланс в различните типове космически реалности и «изкачвайки се» по спиралите на Качествата от една чакра към следващата те не просто «разтварят» реализиращите се чрез тях Същности «в Себе си», но и активно СИНТЕЗИРАТ в тези Същности съвсем нови качества.

В процеса на такава трансмутация общият баланс на съзидаващите творчески Сили на всеки от активизираните центрове също преминава в съвсем ново качество. В интерес на истината трябва да отбележим, че Силите ЛААНГХ-КРУУМ се явяват фокусирана Енергия на висшите фрагментирани Съзнания на Душата-аспект, мобилно фиксираща чрез кармичните канали на седемте низши центъра, целия земен творчески потенциал на въплътената личност и всички нейни възможности, започвайки от грубофизическите и свършвайки с високодуховните (за нашата реалност!). Възможностите за активно духовно-творческо пробуждане, които тези Сили ни предоставят, са Тези ПЪРВОНАЧАЛНИ Пътища за реализация на творческия духовен потенциал, който ИЗНАЧАЛНО е бил заложен в нас от Боговете-Творци и който впоследствие е бил значително разширен от нашите Духовни Учители.

Според своето придвижване по каналите на Сушумна, Колективните Съзнания ЛААНГХ-КРУУМ постепенно, но неотклонно, усилват своето резониращо въздействие не само върху отделните канали на всеки от активизираните центрове, но и значително повишават качеството на вибриране на всеки атом на Енерго-Материята, съставяща низшите обвивки на съвкупното Съзнание на човека – етерна, астрална, христална, лутална и ментална, оказвайки при това върху всяка от тях необходимия духовно-стимулиращ, астрално-очистващ и ментално-повишаващ ефект. Този еволюционен ефект е непосредствен резултат от последователния синтез (трансмутация) на Колективните Съзнания, образуващи чрез Себе си Енерго-Материята на всяко от гореизброените тела-обвивки. 
 
Само благодарение на това свое ВИСОКОКАЧЕСТВЕНО изменение, съвкупното Съзнание на въплътената личност постепенно се освобождава от трайното фокусиране върху различните ментално-чувствени привързвания и ограничаващи рамки на проявения Свят. В процеса на активната стимулация към още по-задълбочено творческо самопознание, въплътената личност периодически пренася предишните рядкости на жизнените си ценности върху по-високи Планове, в процеса на усвояването на които тя придобива по-истинско Знание за своята Космическа Природа.

Когато Същностите ЛААНГХ-КРУУМ влизат в ПАДМАТА на някой от чакрамните центрове, тя толкова силно променя вътрешната си активност, че буквално «разцъфва» с всичките си огнени листчета - като обилно напоени от утринен летен дъжд великолепни цветя. Именно по това време вие можете най-добре да използвате всички свои способности, като задействате Огъня на тази Сила в качеството й на източник на вдъхновение и помощник във вашето творчество, в което и поприще да се проявява то. Когато тези творчески Космически Сили напускат центровете, става обратното – те незабелязано увяхват и угасват, а енергиите, образуващи техните вихри, губят своята предишна яркост и искрене, като бързо избледняват и угасват
 
Това веднага се отразява на творческата активнаст на човека, която рязко спада, тъй като активният фокус (Акцентът на Съсредоточено Внимание) на неговото съвкупно Съзнание се измества към по-низши центрове. Тогава за такъв човек казват, че неочаквано той е «изпаднал в материалност». Именно в такива моменти на «спускане» хората са склонни към депресии и други подтиснати психически състояния.

При едни хора крайната степен на подобно «самоизражение» може да става чрез вътрешен протест или отправяне на предизвикателство към цялото общество, в резултат на което може да има продължителни «запои», при други – чрез желанието им да се отрекат от всичко земно и напълно да се отдадат във властта на наркотиците, при трети – чрез трескаво търсене на други източници на чувствени наслади и остри усещания, например хазартни игри, целенасочен стремеж към екстремни ситуации (като към сигурен източник за постъпване на адреналин в кръвта) или участие в безумни сексуални оргии (опит да се забравиш в гонитбата за нови чувствени отношения).

Няма коментари:

Публикуване на коментар