Общо показвания

сряда, 24 август 2011 г.

ИИСИИДИ 1 - 34-та част


Така много често могъщата Енергия ЛААНГХ-КРУУМ, ако не бъде активно задействана във висококачественото духовно творчество и целенасочено задържана в Съзнанието на достигнатата висина, може лесно да се превърне от невежия човек от възможност за използването й като духовна панацея в ефективно средство за още по-дълбоко «потопяване» в света на материалността и илюзиите. 
 
ЛААНГХ-КРУУМ е двуостър меч на индивидуалната Еволюция на Всяка от съставляваящите ни Духовни Същности (т. нар. «Души-аспекти»). Целта на творчеството на тези Космически Сили в съвкупното Съзнание на въплътената личност е да създава (предлага, моделира) в Живота на всеки човек най-благоприятните условия за всестранна, последователна и задълбочена проработка на всички качествени диапазони на съвкупното Съзнание, за да може всяка от чакрамните личности да може да получи за себе си очакваните от нея възможности за самореализация на собственото си ниво.

Колкото по-интензивно и НАЙ-ВАЖНОТО, по-последователно(!) се осъществява дадения процес на всички нива на нисшите чакрамни центрове, толкова по-пълноценен опит в самопознанието в дадения тип Енерго-Материя ще бъде оставен (фиксиран) в Колективното Съзнание на дадената Духовна Същност. Ако съживяващите и одухотворяващи възможности на ЛААНГХ-КРУУМ не се използват съзнателно за целите на духовното развитие, то може много лесно да се измени съзидателната ориентация на тези могъщи Същности-Творци в мощна разрушителна посока, което, между другото, използват деструктивните чакрамни личности на АРГЛЛААМУНИ и ИНГЛИМИЛИССА за всевъзможните цели на собствената си егоистична самореализация. 
 
Трябва да помним, че Творците ЛААНГХ-КРУУМ могат с най-голяма активност да творят на високодуховните нива и да проявяват Себе си като съзидаващ аспект на Космическото Творчество само тогава, когато техните могъщи особености бъдат използвани от човека напълно АЛТРУИСТИЧНО! Но за да може личността да се издигне свободно на такова високо ниво на духовна самореализация не е достатъчно просто да подтиска в себе си абсолютно всички проявления на егоистичните стремежи и низшите желания, тъй като подобно чисто волево и грубо подтискащо отношение към тях по никакъв начин не може да помогне на главната Цел на всички наши земни въплъщения, а именно: дълбокият последователен СИНТЕЗ на всички диапазони на Качествата на двете еволюционни спирали.

С подобно подтискане може да има развитие само до определено, съвсем невисоко ниво, тъй като при всяко активно подтискане и твърд отказ от страна на въплътената личност да получи ПРЕДЛАГАНИЯТ й и остро необходим за нейната Духовна Същност (и недостигащ Й, за да завърши процеса на синтез на качествата на даденото ниво) жизнен опит, от страна на Творците ЛААНГХ-КРУУМ всеки път се извършва уплътняване на Енерго-Материята в дадената точка на съвкупното Съзнание, което с течение на времето води до образуване на мощни енергийни «тапи» в канала СУШУМНА.

Именно поради тази причина при повечето хора голяма част от тази потенциална творческа Енергия се влага в болезнените усилия по задържане в материалността и в чувствената стимулация на размножителните органи. И докато, в резултат от подобно «потопяване», от въплътената личност не бъдат проработени детайлно всички качествени аспекти и Мисълформи присъщи за тези нискоастрални нива на физическата реалност, всички възможности за пренасяне на творческата актвност на ЛААНГХ-КРУУМ към разтваряне на по-качествени кармични канали, ще бъдат блокирани от ТЯХ.

Така Творците искат да накарат човека да проумее, че Те изобщо нямат намерение да се придвижат към следващите диапазони на съвкупното Съзнание дотогава, докато Фокусът на Съсредоточеното Внимание на личността не бъде обърнат в достатъчна степен към изучаването (активното и задълбочено проработване) именно на дадените - пропуснати, качества.

И повярвайте, Тези Космически Майстори на Формата отлично знаят какво правят! Та нали именно упорития отказ от внимателно изучаване на някои непривлекателни и не съвсем духовни (от гледна точка на човешкия морал и нравственост) качества на нашата земна действителност води до постепенна активизация (разтваряне) на голям брой разнокачествени кармични канали, което непременно влече след себе си мощна дисхармонизация вътре в съвкупното Съзнание на личността и я лишава от каквато и да било възможност да се придвижва по-нататък в своето духовно творчество. 
 
Всяко по-качествено творчество трябва да се основава на устойчивата база на по-рано усвоения опит, получен в резултат от творческата активност осъществена на по-нискокачествените нива на Енерго-Материята. Ако ви липсват навици за моделиране и манипулиране на всички енергии от по-груб тип, вие можете да нанесете голяма вреда не само на себе си, но и на заобикалящата ви среда (хора, животни, растения, природа). За да не се случи това, Творците ЛААНГХ-КРУУМ Сами създават за Себе си предпазни «задръжки», като по този начин затварят достъпа на личността до по-високите нива на нейното съвкупно Съзнание, които биха й позволили да излезе на опасни за Космоса нива на ментално-чувствена дейност. 
 
Като неумолимите учители в училище, те сякаш казват на човека: «Първо се разплати за своите предишни дългове, изучи добре целия пропуснат материал и тогава, когато усвоиш напълно всички уроци, ще можем да те допуснем до явяване на изпити». Да, такъв е неумолимия Закон на развитието: само чрез задълбочено Познаване на «низшето» може да се достигне до истинско разбиране на «висшето».

За съжаление, 99% от хората на Земята пренебрегват напълно този Закон, като наивно и безполезно се опитват да се «прескочат» някои непривлекателни и срамни, крайно порочни и развратни, груби и безнравствени страни на нашия Живот, или срамежливо се крият, или гневно осъждат всеки, който се е осмелил «да навакса» пропуснатия материал, за да освободи съвкупното си Съзнание от огромните задръствания и, обогатявайки се с нов безценен опит, да продължи своя духовен възход.

И с каквито и ИЗМИСЛЕНИ духовни постижения да се утешаваме, ние ще си оставаме «заложници» на собственото си невежество и егоизъм дотогава, докато РЕАЛНО, ПОЗНАВАЙКИ СЕ НА ДЕЛО, А НЕ ПРОЯВЯВАЙКИ ХРАБРОСТ НА ДУМИ, не се избавим напълно от нискоастралната зависимост и «наркотичното» влияние върху нашето съвкупно Съзнание на чакрамните личности от реалностите Аргллаамуни, Инглимилисса и даже Орлаактор-ииссииди, които са истинската причина за много наши страдания. Единственият начин да се осъществи това е да се дадат на всяка от тези личности реални възможности, за да може най-после да се завърши процеса на синтез на разнокачествените енергии на собственото си ниво и да се трансмутират наново образуваните качества на по-качествено ниво на творчество.

"И каза Иисус:
Силата е проявление, резултат от енергията; но тя е нищо, илюзия.
Енергията е неизменна, но силата се променя с изменението на Етера. Енергията е Волята на Бога и тя е всемогъща,
а силата е волята проявена, ръководена от Духа.
Сила има във вятъра, вълните, мълнията, човешката ръка, в погледа.
Етерът извиква в битието Тези сили, а мисълта на Елохима, ангела, човека или други мислещи същества насочва енергията; когато енергията завършва своята работа, силата се изчерпва".
Еванг. на Иисус Христос от Епохата на Водолея, 22:15-18.

Малко хора са успели за един земен Живот целенасочено и хармонично да повдигнат активиращия Огън на ЛААНГХ-КРУУМ едновременно с повече от три центъра нагоре, напълно синтезирайки енергиите във всеки диапазон от Качества на двете еволюционни «спирали». Защото осъзнатото овладяване на Силите ЛААНГХ-КРУУМ зависи основно от СУМАРНОТО КАЧЕСТВО НА ОПИТА, придобит в предишни реинкарнации на Душата-аспект и от степента на самореализация на цялата съвкупност от нейните низши фрагментирани Съзнания в дадената реалност.

Когато бъде постигнато едновременното издигане нагоре на тези творчески Сили по разнокачествените, но равнозначни (АРГЛЛААМУНИ + ОРЛААКТОР = ИНГЛИМИЛИССА + АИГЛЛИЛЛИАА) центрове на двата канала на еволюционните «спирали», само тогава, благодарение на активното запалване със Светлината на Знанието и Опита, в резултат от ограничаващите «запушвания» и очистването на трите низши проводника на въплътената личност от грубоенергийни вибрации може РЕАЛНО да бъде осъществена творческата работа на чакрамните личности от висшите центрове (УЛГЛУУ и ССААССФАТИ) по хармоничното уравновесяване на Триединството на Главните Сили на Живота. 
 
За съжаление, в ежедневието на повечето хора тази могъща Сила на Творците на Формите се използва активно само за подсигуряване на тяхната грубоматериална и нискоастрална дейност, макар че може да бъде използвана и по-ефективно - за еволюционно отваряне на кармичните канали в по-високите нива и центрове на Самосъзнанието на човека. Но, повтаряме: докато «собственоръчно» не направим «генерално почистване» на най-низшите нива на нашето съвкупно Съзнание, ние няма да можем да осигурим безпрепятственото проникване на съживяващите Сили на ЛААНГХ-КРУУМ до по-развитите и надеждни високодуховни предни постове на нашия Висш «Аз». 
 
За да осигурим издигането на активираните Сили на ЛААНГХ-КРУУМ и тяхното свободно придвижване по каналите НАДИ (УУТ-ЛИ-У), снабдяващи с енергия всичките седем низши чакри, ние трябва да ги освободим от грубоенергийните задръствания, които са се образували в Аурата в резултат от излишното натрупване на фрагментираните Съзнания на Аргллаамуни или Инглимилисса, жадуващи колкото се може по-бързо да проработят свойствените им качества, за да познаят още по-добре себе си посредством условията на физическата реалност от дадения тип и ниво. Обърнете внимание на следното: когато казваме, че «фрагментираните Съзнания «са се струпали» или «са се събрали» в своята чакра, това съвсем не означава, че В ДЕЙСТВИТЕЛНОСТ те са се строили в дълга редица в своята чакра, за да могат, тълпейки се, вдигайки шум и побутвайки се едно друго, по-бързо да стигнат до съвкупното Съзнание на въплътената личност и поне за известно време да поемат юздите на управлението й. Това КАТЕГОРИЧНО НЕ Е ТАКА! 
 
Кармичните енергоинформационни канали са устроени така, че чрез всеки от тях може активно да се прояви само тази финоматериална разумна Същност, която притежава ИДЕНТИЧНИ, характерни само за реалностите на дадения канал енергийни параметри. Можем да сравним това със състояние, което грубо или много приблизително напомня нашия сън (от всичко, което ни е известно, нямаме с какво друго да сравним този фин психически механизъм). Разликата се заключава само в това, че в своя «сън» те могат напълно да осъзнават себе си като СЕБЕ СИ(!!!), а не като когото и да било от нас, въплътените личности, и да контролират всички СВОИ действия в съответствие със СВОИТЕ желания и с променящите се обстоятелства в НАШАТА действителност. 
 
Тоест, може да се каже, че ако вие сте преместили Фокуса на своето Внимание (взели сте някакво решение) на честотата на някой кармичен канал, то това напълно може да се сравни с това, че вие ДОБРОВОЛНО сте отдали себе си (и, естествено, своето тяло) за временно ползване на тази от чакрамните същности, която е най-активна само в този тесен вибрационен диапазон на Енерго-Материята от дадения тип и качество. Сменяйки качествата на своите избори и решения, вие постоянно се «отдавате» в услуга на различни Космически Същности, които, независимо от това как се отнасяте към това вие, ще се стремят максимално да се самореализират в даденото качество и за целта ще започнат да използват вашето тяло, както се казва, по «пълна програма».

Отбележете, че всички те по никакъв начин не чакат кога ще настъпи момента да получат възможност за самореализация, а по особен начин ВИНАГИ (тъй като ФИЗИЧЕСКОТО Време за тях или напълно отсъства, или има други, различни от нашите, качества) са свързани с нашата реалност. Без да прекъсват творческата си дейност в собствения си Свят, те, ЧРЕЗ ЕДНА ИЛИ ДРУГА фрагментирана част на СВОЕТО СЪВКУПНО СЪЗНАНИЕ винаги са в чувствено-ментална връзка с конкретната личност, въплътена във физическата реалност, и, получавайки от нея съотвтния импулс, веднага реагират на него, получавайки по такъв начин за себе си (чрез системата на нейното съвкупно Съзнание) допълнителен еволюционен опит. 
 
Всяка от финоматериалните чакрамни Същности може ЕДНОВРЕМЕННО да има постоянна енергоинформационна връзка НЕ С ЕДНА, а едновременно с няколко личности, въплътени в различни типове физическа реалност в различни исторически епохи и даже ери, благодарение на което се извършва стремително натрупване на еволюционен опит на различни нива от своето многоизмерно Съществуване.

Нашият земен Живот и състоянието, което определяме като «Смърт» са само две качествено неразривни и тясно взаимосвързани състояния на една и съща Енергия: в първия случай в действащо (активно) състояние се намират едни творчески потенциали на тази САМООСЪЗНАВАЩА СЕ Енергия, а във втория – други, които в периода на въплъщение са в покой, във временно «заспало» (само за условията на физическата реалност!) състояние.

Нашземен Живот» се явява само тази част от нашето извънвремево Космическо Съществование, която активно се проявява чрез творческата дейност на фрагментираните чакрамни личности съставляващи нашето съвкупно Съзнание. Това проявяване на «себе си в света» и това осъзнаване на «света в себе си» е възможно само благодарение на съживяващото въздействие на Силите на Творците на Формите (ЛААНГХ-КРУУМ) върху кармичните канали на нашите психодуховни центрове - останалата част от нашето едновременно Космическо Съществуване в различни типове Единна Реалност остава за нас съвършенно недостъпна, като че ли изобщо я няма, макар че тя не «спи», а също се проявява творчески, но на съвсем други нива, които засега са затворени за активната част на нашето Съзнание.

Не забравяйте, че ВСЕКИ ОТ НАС, НА СОБСТВЕНОТО СИ НИВО НА САМООСЪЗНАВАНЕ представлява СЪЩАТА ФИНОМАТЕРИАЛНА СЪЩНОСТ, имаща същите възможности и свойства за самореализация, които се различават само по нивото си на самосъзнаване. «Какво е тово ниво?» - ще попитате вие. Например, ако в даден момент от вашия земен Живот се е оформило напълно конкретно и определено мнение ЗА ВАС САМИТЕ и (по вътрешните си качества) не можете да отъждествите себе си с никакъв друг образ, то именно това е ВАШЕТО НАСТОЯЩО ниво на самоосъзнаване, което неперкъснато се изменя в зависимост от отварянето на нови кармични канали и от степента на «вашата» вътрешна реализация (чрез посредничеството на желанията на чакрамните личности). 
 
След Смъртта си вие ще се развъплътите на множество чакрамни личности и ще се определите (ще се «върнете», макар че никъде не сте «ходили») именно в тази реалност, която в най-голяма степен съответства именно на ТОЗИ ваш вътрешен образ. Всичко останало, което сега също е характерно за вас (чувства, желания, привързаности, навици, лоши наклонности и др.), НО което ВЪТРЕШНО НЕ ПРИЕМАТЕ И срещу което ПРОТЕСТИРАТЕ КАТО СРЕЩУ НЕЩО, КОЕТО НЕ СЕ ОТНАСЯ ДО «ВАС», няма да влезе в личностните ви следсмъртни характеристики, а само ще попълни касичката с еволюционния опит НА НЯКОЙ, много по-развит от «вас», Колективен Разум. 
 
За да можете да получите този опит и «вие», е нужна АКТИВНА РЕАЛИЗАЦИЯ на всевъзможните, буквално «разкъсващи» ви на взаимноизключващи се части ваши високи и низки чувства, духовни и материални стремежи, сърдечни и низки страсти, религиозни и сексуални желания. Само благодарение на активното самопознание на себе си в едно или друго качество, вие ще можете по-точно и конкретно да се отъждествите ЗА СЕБЕ СИ с този, КОЙТО СТЕ В ДЕЙСТВИТЕЛНОСТ. Ако, по различни причини, започнете активно да подтискате някои от своите вътрешни характеристики, а други, обратно, развивате НАСИЛА, то скоро във вас би започнало раздвояване (разтрояване) на личността, което няма да ви позволи да стигнете до Истината и конкретно да се определите В САМИЯ СЕБЕ СИ. 
 
Както вече отбелязахме, именно в тези случаи на постоянно волево подтискане и принуждаване, около местата на преминаване на каналите НАДИ през кармичните канали на чакрите в Аурите на менталната и астралната обвивки от Творците ЛААНГХ-КРУУМ СПЕЦИАЛНО се образуват енергийни уплътнения с различна конфигурация и плътност. Тези уплътнения НЕ БИВА да бъдат отстранявани с чисто външно енергийно въздействие (както правят това всички екстрасенси по време на лечебните сеанси), защото техните същински причини се коренят не във видимите спектри на Аурата, а в дълбините на подсъзнателното, до които, повече или по-малко успешно, може да се добере далеч не всеки ясновидец, а само този, който притежава уникалните способности детайлно да «прегледа» и сканира със своето Съзнание отделни участъци от реинкарнационната верига на личността. Именно там, в «нашите» т. нар. «минали Животи» са скрити действителните корени на всички наши предубеждения, подтискания, рамки, самоограничения, превзетости и категорични отрицания на нещо.

Като разкрива постепенно пред човека истинската същност на раздиращите го съмнения, образували се в неговото Съзнание поради отсъствие или недостиг на еволюционен опит в дадената сфера на съществуване, ТАКЪВ ОПИТЕН И ЗНАЕЩ ясновиждащ може да му посочи пътищата и начините, с помощта на които да се извърши качествена самореализация на личността в даденото направление. Ще се върнем на този въпрос по-конкретно при разглеждането на методите за съзнателна работа с всяка от чакрите.
И така, след като предварително очистите по специален начин енергийните «задръствания» и «запушвания» по пътя на възходящото движение на активизираните Сили ЛААНГХ-КРУУМ, вие ще позволите на този високоастрален Огън, издигайки се от чакра на чакра, постепенно и по ред да пробужда всяка от тях, съответно издигайки нивото на съвкупното Съзнание на човека и дарявайки го със свръхнормални способности, свойствени на вибрационното ниво на съответната активизирана чакра. В зоната на главния мозък ЛААНГХ-КРУУМ трябва да се слее с висшата чакра – САХАСРАРА (Олгооллони) – център за активното поместване на Космическото Съзнание за човека от Шестата Раса, като по този начин трансформира и трансмутира активния Фокус на съвкупното Съзнание на земната личност в Свръхсъзнание на т. нар. «Човек Небесен» (самосъзнателно Космическо Същество). 
 
В много първоизточници от Изтока по отношение на Силите ЛААНГХ-КРУУМ се използва израза «спяща сила», което НЕ отговаря на действителността. Всъщност тези Сили в човека НИКОГА не «спят», тъй като започвайки от най-първите моменти на нашето въплътено земно съществуване, фрагментираните чакрамни личности на бащата и майката ВЕЧЕ започват активно да се реализират чрез различните органи и системи за възприятие на детето, преобразувайки се чрез механизма на неговото Съзнание в неосъзнавани от него желания и подбуди. Творците ЛААНГХ-КРУУМ никога не «спят», а се проявяват творчески не само в ембриона, но даже и в самото семе на човека, макар че за хората тази сфера от тяхната дейност си остава напълно тайнствена и непознаваема.

Но когато гледам с астралното си зрение едно току-що родило се бебе, аз ОЩЕ в тази начална фаза от неговото развитие виждам активно въртящите се в Аурата му низши центрове, подтвърждаващи творческия процес в неговите канали НАДИ на Творците на Формите, явяващи се централна (главна) Сила на нашето физическо тяло, на която са подчинени всички функциониращи в него Същности, включително до нивото на седма чакра. Физическото тяло в цялото си многообразие на своите ментално-астрални функции, е пряко следствие на проявлението на ЛААНГХ-КРУУМ – Силите, които «творят Света» и не «спят» даже тогава, когато самите ние заспиваме в този Свят, за да придобиваме друг опит от Съществованието си в съвсем други измерения.

Това, което определяме в децата като «капризност», «вредност», «обидчивост», «занемареност», «подвижност» или «инатливост», без да споменаваме другите, по-изразени «непозитивни» качества, са всъщност явни свидетелства за необикновената активност в тяхното Съзнание на чакрамните личности на Аргллаамуни. Нескритият и всеки път обезкуражаващ нас възрастните, интерес на нашето дете към противоположния пол (без значение каква е възрастта на човека, който му е «харесал»), наивно проявяван още от 2-3 годишна възраст, говори за активизация на творческата дейност на чакрамните личности на Инглимилисса-ииссииди. 
 
Нито едно от тези Съзнания не би могло, така или иначе, да се прояви в този свят без главната движеща Сила на нашия физически организъм, оживяваща, одухотворяваща и придаваща смисъл на цялото ни ЗЕМНО съществуване. Така че ние не бихме използвали по отношение на ЛААНГХ-КРУУМ такъв ограничаващ термин като «спящ».

Няма коментари:

Публикуване на коментар