Общо показвания

неделя, 21 август 2011 г.

ИИСИИДИ 1 - 25-та част


Същото се отнася и за енергиите, които при хората е прието да се наричат “тела”, но Които, по своята Космическа Същност, НИКОГА не са се явявали такива и които, по силата на цялата съвокупност на своите разпространени в цялата Безкрайност на Разума на Вселената колективно-съзнателни и вечно изменящи се качества, да бъдат “тела” (в тяхното традиционно разбиране) просто не могат. Но ние все пак ще бъдем принудени да наричаме тези безкрайни Потоци на Разума “тела”, доколкото нищо друго, което да може да послужи като поне приблизително сравнение, в стереотипния запас на човешкото мислене просто няма.

Също така трябва да се има предвид и това, че всички споменати по-горе Планове не могат да ви дадат ПЪЛНА яснота за всички ИСТИНСКИ Чисти Космически Качества, потенциално заложени във всеки от тях, доколкото всеки от Плановете, в които последователно се интегрира активния Фокус на съвкупното Космическо Съзнание на човека, В ДЕЙСТВИТЕЛНОСТ представлява само низшите (от дванадесетте!) аспекти на Качествата на Дванадесетте ИСТИНСКИ Космически Плана
 
На дадения етап от еволюционното развитие на нашите чакрамни личности (в състава на синтетическата Раса на хуманоидната Клонка) засега не се изисква присъствието на енергии (Учители), генерируеми на по-висококачествените нива на тези Космически Планове. Затова, разглеждайки особеностите и характеристиките на “нашите” Планове (които са само подпланове на Космическите Планове), не забравяйте това, че свойствата на тези низши нива на Енерго-Материята се отличават от висшите й Качества в не по-малка степен, отколкото елмазът превъзхожда по твърдост свойствата на обикновеното стъкло.

И още един, много важен за по-пълно разбиране на общата структура на НАШЕТО Мироздание момент. Всяко ниво на всеки от споменатите по-горе подпланове се дели вътре в себе си на още много под-планове (т.нар. “обертонове), качествата и свойствата на които, даже в пределите на един тип вибрации, могат много силно да се отличават помежду си. Колкото типа физически Светове са образувани в Пространство-Времето на Земята, толкова Колективни Съзнания на тези Светове са сътворени на всички нива на Финия План на нашата планета - като индивидуални разновидности на проекцията на разумната жизнена дейност на тези Светове на други нива на Реалността.

Да вземем например тясно специфичния тип астрална Материя, характерен само за нашата реалност. Всеки от “нашите” астрални светове е специфично образуван от определени ментални матрици и астрални клишета на Мисълформи, които в течение на ЦЕЛИЯ период на земно съществуване на дадената човешка цивилизация са били сътворявани от желанията, Мислите, стремежите, понятията, представите и различниите нива на мироглед на хората, чиито физически форми непрекъснато организират (и реорганизират) мислено-чувствената основа на Колективното Съзнание на ДАДЕНОТО човечество.

Няма коментари:

Публикуване на коментар