Общо показвания

сряда, 24 август 2011 г.

ИИСИИДИ 1 - 37-а част


Именно благодарение на синтезиращите свойства на енергиите на този канал се осъществява качественото взаимопроникване и взаимодействие между фрагментираните Съзнания на чакрамите и на двете, дотогава НИКЪДЕ не пресичащи се „спирали”пределите на идентичните качествени нива): на Аргллаамуни и Инглимилисса, Орлаактор и Аигллиллиаа, Улглуу и Ссаассфати. Олгооллони – това е седмият, напълно САМОСТОЯТЕЛЕН център, обединяващ и общосинтезиращ енергиите на каналите АЛ-ЛААГАНА и ЛО-ОНГ, след което съвкупното Съзнание на т. нар. “човек земенвстъпва в еволюционно нова фаза на космическо развитие – фазата на т. нар.Човек Небесен”.

Вече споменахме, че по принзака функционално съподчинение (настойничество) всички вертикални връзки (за предаване на информация и опит) между фрагментираните чакрамни личности се осъществяват само на принципа „отгоре надолу” и само в пределите на вибрациите на една “спирала (Улглуу Орлаактор, Орлаактор Аргллаамуни; Ссаассфати Аигллиллиаа, Аигллиллиаа Инглимилисса). Хоризонтални взаимовръзки (синтез на информация и опит) между съответстващите нива на съседните центрове (АргллаамуниИнглимилисса, ОрлаакторАигллиллиаа, УлглууСсаассфати) са възможни само благодарение на активното посредничество на СИНТЕЗИРАЩИТЕ енергии, генерирани от Космическите Същности от канала ООЛ-ГОО-ЛТР.

Както вече споменахме, този канал се явява само най-низшата - ТРЕТИЧНА - функционална система на НАЙ-ГРУБОМАТЕРИАЛНОТО проявление на ТВОРЧЕСТВОТО НА КОЛЕКТИВНИТЕ КОСМИЧЕСКИ СЪЩНОСТИ на ОБЕДИНЯВАЩАТА СИНТЕТИЧЕСКА Еволюционна Клонка на Висшия Космически Разум, която, в човешката интерпретация, традиционно се нарича “СВЕТИЯ ДУХ”, а в информацията, предадена чрез мен от нашия Брат Проогусктр – “УУН-ГЛИИРИДА”. Това, КОЕТО ние наивно възнасяме в най-висок ранг, представляван от нас като “Троична Божественост”, В ДЕЙСТВИТЕЛНОСТ се явява само най-низшата, промеждутъчна фаза на отчитане в т. нар. “Йерархии на Небесните Сили”, в Творчеството на Които понятието “човек” фигурира не повече, отколкото Формата на приложение на дейността на някакви много далечни от съвършенството Космически Същности, привързани към някаква несъществуваща система от невремеви фактори
 
Абсолютно ВСИЧКИ религиозни представи на хората (както и самата традиционна символика) за ВСЕЛЕНСКОТО ниво на Силите и Енергиите на УУН-ГЛИИРИДА (“Светия Дух”) са дотолкова заземено тесни, извратени и невъобразимо далечни от Истината, че по принцип - на нивото на човешкото разбиране, са се превърнали в най-примитивна ЛЪЖА, по принцип не значеща нищо и по своята същност не обясняваща нищо, която сега вече не само не помага, но и силно пречи на понататъшното духовно развитие на човека, чието Съзнание никак не може да се удовлетвори от детските приказчици за „гълъба” и „райските градини”.

Наблюдавайки организацията на структурата на т. нар. “Души-аспектиот различните нива на измерност на Пространство-Времето (започвайки от Астралния и постепенно пренасяйки наблюдението на нивата на Будхичния План), можемнагледнода се уверим, че цялата йвътрешна” конфигурация напомня формата на силно разтеглен, непрекъснато пулсиращ в различн вибрационни ритми енергиен ТОР*, образуван от интензивното И ПРОТИВОПОЛОЖНО НАСОЧЕНО въртене на две енергийни спирали около една ос на въртене. При което характерните признаци на тази ЕДНОВРЕМЕННО саморазгъваща се и самонавиваща се Форма е възможно да се видят само на астрално-менталните вибрационни нива, докато на по-качествените Планове това НЕЩО изобщо губи всякаква Форма, като пронизва със Себе си всички измерности на Пространството и по такъв начин СЯКАШ се превръща в САМОТО Пространство. 
 
Ето именно Това НЕЩО е Онова, което хората обикновено интерпретират под понятието „Светият Дух” - УУН-ГЛИИРИДА - двунасочен поток от централни междугалактически Енергии, който (на нивото на дадена човешка форма) СЯКАШ поглъщат в себе си (съединяват между себе си) и четирите краищана двете еволюционни спирали и на най-високи нива ВЗИМОТРАНСМУТИРАТ ВСИЧКИ типове енергии на един аспект от Чистите Качества с ВСИЧКИ типове енергии на другия аспект, като по такъв начин образуват трето, съвършено различно от първите две, състояние на Енергията, ОДУХОТВОРЕНА ОТ РАЗУМА И ЧУВСТВЕНОСТТА
 
УУН-ГЛИИРИДА представлява грандиозна и невъобразимо безкрайна по своите космически мащаби (ако думата “мащаб” изобщо е уместна по отношение на космически НЕФИЗИЧЕСКИ явления) система от недостъпни за нашето разбиране духовно-информационни взаимовръзки, взаимопроникващи Сили и интелектуално-духовни СВРЪХРАЗУМНИ образувания на „Пръстена на Великото Светене”, включваща в себе си цялата многоизмерност и многоплановост на качествените нива на Единната Реалност, съставляващи фундаменталната основа на Съществуването не само на нашата, но и на най-близките други вселени.
 
УУН-ГЛИИРИДА също е тип ХУМАНОИДНО (тоест СИНТЕЗИРАЩО) развитие на висококачествените духовни междугалактически Енергии, изпълняващи ролята на активен Посредник (Представител) на Висшия Космически Разум между два типа разнокачествени Енергии. Това, изразявайки се с нашите земни понятия, е катализатор, позволяващ с помощта на „огън” и вторична суровина” (металолом) да се получи НУЖНАТА висококачествена и ценна сплав, която по своите свойства значително превъзхожда началната суровина
 
Благодарение на активното участие на тези Енергии (Колективните Съзнания на Космическите Същности) в процесите на формиране и превръщане на Разума в хуманоидна Клонка, става възможна пълната Трансформация на Колективните Съзнания между Дванадесетте Потока Чисти Космически Качества и тяхната последователна Трансмутация (синтез), което, собствено, отразява космическия процес, който подразбираме под думатаЕВОЛЮЦИЯ”.

На плана на човешкото развитие синтезиращите Енергии на УУН-ГЛИИРИДА могат, макар и много примитивно, да бъдат сравнени с въздуха, чието присъствие не се усеща от нас, но без който е просто невъзможно физическото ни съществуване на тази планета, осъществяването на фотосинтезата, както и протичането на най-важните окислително-възстановителни процеси. При това не следва да се забравя, че „въздухът” е И войнство от разнообразните Космически Сили и Колективни Съзнания, наричани от нас “молекули”, “атоми” и други “елементарни частици”, всяка от които има свои, характерни само за нея индивидуални качества, свойства, възможности и функционални задачи по отношение на дадения План. Смятаме, че казаното тук вече е напълно достатъчно за правилното направление на понататъшните ви умозаключения и за продължаване на търсенето на редица собствени, по-ярки аналогии.

Системите от по-качественото – ВТОРИЧНО, ниво на дадената ОБЕДИНЯВАЩА еволюционна Клонка (УУН-ГЛИИРИДА) “пронизват” и “обхващатсъс себе си всички т. нар. “факторни оси”, предназначени за реализация чрез човека на Съзнания с по-високо ниво на развитие, започвайки от високоинтеллектуалните Учители от реалностите Олгооллони и стигайки до Галактическите Същности на синтетическата чакра ЕЙЯА, която изпълнява за Душата-аналог приблизително същатасъединяваща” роля, каквато в системата на съвкупното Съзнание на въплътената на Земята личност изпълняват Същностите Олгооллони-ииссииди. 
 
Този “участък” от еволюционния Път на синтезиращото развитие на Вселенския Разум в хуманоидната Клонка бива наставлявана от Колективното Съзнание на свръхразвита междугалактическа цивилизация, чийто Космически КОД на Будхичен План звучи като “АЛЛГ-МА-АА”. Именно Тези Същности се явяват непосредствени Учители не само за Колективното Съзнание на цивилизацията ООЛ-ГОО-ЛТР, но и главна движеща Сила в развитието на всички Космически Същности, образуващи със своето Колективно Творчество всички типове синтетически реалности, започвайки с реалностите ААНИ и завършвайки с най-висшите за човешките въплъщения ЕЙЯА- реалности. 
 
Що се отнася до ПЪРВИЧНАТА Система на УУН-ГЛИИРИДА, проецируема на низшите Планове на Реалността под формата на канала ООЛ-ГОО-ЛТР, то за Нея ни е известно само това, че Тя свързва висшите нива на Съзнанието на Космическите Същности (Души-аналози) с Техния Индивидуален Космически Дух. И ако, започвайки с Аргллаамуни и завършвайки с Ейяа-ииссииди, всички творчески процеси на взаимовлияние, взаимопроникване и съподчиняване на чакрамните личности са се осъществявали във “вертикална ориентация”, то в Първичната Система УУН-ГЛИИРИДА всичко изцяло се изменя и переориентира къмхоризонталнивръзки.

Надяваме се, че принудително използваните от нас понятия “вертикални” и “хоризонталнине ви въвеждат в заблуждение, доколкото дадените направления на взаимовръзките в многоизмерните реалности на Космоса са АБСОЛЮТНО УСЛОВНИ и напълно лишени от РЕАЛЕН смисъл. С тези описвани от нас стереотипи, които вямат нищо общо с разглежданата от нас Реалност, искаме поне някак да ви демонстрираме всички тези радикални изменения във взаимоотношенията, които из основи се отличават даже от тази условна „йерархичност”, която е присъща на интегралното Космическо Тяло на човека.

На ниватанад” Ейяа-реалностите направлението на синтеза между две (три, четири) разнокачествени Еволюционни спирали из основи се видоизменя и ЕДНОМОМЕНТНО се измества във всички Космически Планове на Дванадесетте Галактически Сектора. В Тези висококачествени диапазони от вибрации Всяка от Космическите Същности, Които наричаме “Души-аналози”, разпространява отделни Аспекти на Самата Себе си едновременно по Дванадесетте качествени Лъча на Вселената, като образувахоризонтален” междугалактически “Вектор на Самопознаниена Космическия Дух. 
 
Приблизително същите тези функции, които в интегралното Космическо тяло на човека са осъществявали Същностите от цивилизацията ООЛ-ГОО-ЛТР и АЛЛГ-МА-АА, в Първичната Система на УУН-ГЛИИРИДА изпълняват Колективни Съзнания, чийто Космически КОД звучи катоЛООК-ЛОО-О”. Именно те обезпечават за Космическия Дух възможността за самопознание във Вселената вече не чрез ДВАНАДЕСЕТ, а ФАКТИЧЕСКИ чрез СТО ЧЕТИРИДЕСЕТ И ЧЕТИРИ типа Свои индивидуални ДУШИ-АНАЛОЗИ (12 Души-аналози, умножени по 12 Галактически Сектора). При което, повтаряме, Всяка от Тези Души-аналози, на Свой ред, във всеки от Дванадесетте Плана на всеки от Дванадесетте Галактически Сектора, саморазпространява по всички нива на тези Планове отделни самосъзнателни дванадесеткачествени Аспекти на Самата Себе си, образувайки по такъв непостижим за нас начин всепроникващо участие на Колективното Съзнание на Космическия Дух АБСОЛЮТНО В ЦЯЛОТО ТВОРЕНИЕ.

Няма коментари:

Публикуване на коментар