Общо показвания

вторник, 30 август 2011 г.

ИИСИИДИ 2 - 2-ра част


Всяка НЕПЪРВИЧНА Форма на съществуване на Космическия Разум представлява „ААИИАА” („ИСТИНА”) само за тези нива на Колективното Съзнание, които изцяло се отъждествяват в своето самовъзприятие с дадената Форма на космическо самопознание, но която за Колективните Съзнания, които вече изцяло са познали себе си във всички аспекти на Енерго-Материята на даденото Качество, е само АИИССА („ЛЪЖА”).

Осъзнатите излизания на все по-високи и по-високи нива на Колективно Творчество на Слънчевите Логоси на нашата ЗВЕЗДНА СЪЩНОСТ (звуков космически код „АИИЛИИСС” ) дават на „мен” - като на въплътена личност, прекрасна практическа възможност много дълбоко да почувствам и, като анализирам последователно, да разбера цялата илюзорност на енергоинформационната основа, от която се „тъкат” в различни Планове еволюционните сюжети на безкрайното множество от финоматериални „реалности”. 
 
Така например, постепенно дълбоко опознаваш по време на астралните си излизания специфичните Качества на множество типове светове СВУУЛМИИ-И (качествените нива на Колективния Разум на Астралния Глобус АИИЛИИСС – „ЕООЛККХ”), неизбежно стигаш до извода, че динамическата конкретика на всеки от тези Светове, в цялата й сложна съвкупност, персонифицираност и видоизменяемост, е само характерна реакция (следствие) на активните творчески взаимодействия на Съзнания със значително по-високи нива на развитие (в себе си) на Космически Качества. 
 
Това например е онова, което се получава, когато няколко елемента, в резултат от целенасоченото си въздействие един на друг и под влиянието на различни катализатори, дават множество нови съединения, напълно отличаващи се по своите вътрешни свойства и външни признаци от своите изначални съставляващи.

При това едни от получените образувания се превръщат в утайка, други - в по-леки съединения, а трети придобиват качества, които до началото на химическата реакция не са притежавали.

Подчинявайки се на целенасочената воля на опитния Експериментатор, получените съединения, попадайки под влиянието на все нови и нови фактори в многобройните реакции между себе си и собствените си производни, започват да образуват множество други типове Енерго-Материя със зададено Качество и т. н. и т. н...

Като продължавам също така дълбоко и осъзнато да изучавам световете УОЛДМИИ-И (качествените нива на Колективния разум на Менталния Глобус на АИИЛИИСС – „ИИЕЕРРСС”), и при това имам възможност по собствено желание периодически да се връщам към някой от все още интересните „за мен” нива СВУУЛМИИ-И, „аз” - вече съвсем различно от преди, започнах да възприемам всичко това, което (в сравнение с физическия свят!) ми се струваше дълбоко истинно и съвършенно, всестранно хармонично и високо духовно.

При изучаване и изследване на различните синтетически качества на световете от Менталния План стана неизбежно да се придобиват признаците на нещо илюзорно, В ДЕЙСТВИТЕЛНОСТ НЕСЪЩЕСТВУВАЩО, доколкото нито начините за тяхната самореализация, нито целите, нито нивата на творчество с някои от своите специфични Качества, не са се вписвали в творческата динамика на Съзнанията, моделиращи и синтезиращи висококачествените реалности УОЛДМИИ-И и НИИССЛИИ-И (качествените нива на Колективния Разум на Супраменталния Глобус на АИИЛИИСС – „ЛООРХСС”).

И „моето личностно” отношение към всеки от елементите, съставляващи основата на физическите, астралните и даже супраменталните реалности, вече съвсем се измени, когато Учителите дадоха на „мен” възможността целенасочено (за събиране на информацията съставляваща основата на дадената книга) да изучавам и на съответното ниво на своето съвкупно Съзнание да възприемам реалностите ААСМИИ-И и ССООССООЛМА-НАА (качествени нива на Колективните Разуми на Каузалния и Каузално-Будхическия Глобуси АИИЛИИСС – „МААЛАА” и „ЕИРИИСТЛ”) в цялото им енергоинформационно разнообразие.

Щом свикнеш да възприемаш и веднага да разпознаваш ВЪВ ВСЯКО проявление на астрално-менталното творчество на Колективното Съзнание на Енерго-Материята само СРЕДСТВОТО, а не истинската СЪЩНОСТ на самоизразяването на всяка Форма на Съзнанието на даденото ниво на развитие, по-нататък става вече просто невъзможно да се отнасяш към тези проявления като към нещо реално и истински съществуващо.

Като ставаш все по-осъзнаваща част от Колективния Разум МААЛАА (а след това и ЕИРИИСТЛ!), практически вече не можеш да възприемаш абсолютно ВСИЧКО, моделируемо на нивата на Колективните Разуми на низшите Глобуси на дадената Звездна Същност, като ААИИАА („ИСТИНА”) или като това, което би могло да се употреби за собствено Творчество, доколкото всеки тип Енерго-Материя, създаваема от Съзнанията на Тези Логоси, просто отсъства като изходен материал в Полето на Внимание на „моето” Космическо Творчество, тоест за „мен” (като Творец на Форми от Каузална и Будхическа Енерго-Материя) е най-обикновена УИЙУВИИММ, тоест ИЛЮЗИЯ.

И когато активно (самосъзнателно) влизаш в Центъра на Будхическото Съзнание на дената Звездна Същност – на Нейната „МИИЙССМИ”, вече съвсем радикално се изменя отношението към различните Форми на Космическо Творчество на Колективните Разуми на ШЕСТТЕ низши Глобуса на АИИЛИИСС (а още повече на Глобусите на ГРЕИЙСЛИИСС – нашата Планетарна Същност!).

От различните творчески състояния, придобивани от Съзнанието в многобройните Сфери на Творчество на този Център, във Фокуса на творческото Внимание остава само цялостното възприятие на Висшите Космически Принципи и Закони на Мирозданието, което подбужда „Мен” (като „ДИЛИИ” - Будхически Творец) към зараждане на Висши Еволюционни Идеи, които, бидейки усвоени и проработени от всички нива на Колективния Разум ЕИРИИСТЛ, ще продължат разширяването на Процеса на Творението до системните нива МААЛАА и ЛООРХСС, а след това ще Ги превърнат в планетарни Илюзии ИИЕЕРРСС, ЕООЛККХ и „МЕЕРЛФФМ” (Колективният Разум на Глобуса, моделиращ всички „физически” състояния на Енерго-Материята на АИИЛИИСС).

Спряхме се така подробно и обстоятелствено на въпроса за ИЛЮЗОРНОСТТА на всичко, което образува всички елементи и Форми на Съзнания на обкръжаващата ви реалност, защото, ако както и преди, пребивавате и все повече се утвърждавате в тази планетарна Илюзия, вие просто напразно ще изгубите своето време за изучаване на даденото Учение, което (самото то явявайки се ААИИАА на по-качествено ниво), може да ви доведе до РАЗБИРАНЕ на нещо по-истинско и универсално, отколкото всичко онова, което сега съставлява за вас най-висша и с нищо непоколебима ценност. 
 
Като осъзнавате това, старайте се внимателно да ограждате своето активно Съзнание от натрапливото проникване и безконтролното разпространение в него на многобройните безусловни Илюзии, които образуват условията на вашето временно проявление във „ВУОЛДТМ” на ГРЕИЙСЛИИСС - Колективното Съзнание на Физическия Глобус на дадената Планетарна Същност. 
 
Тогава и висококачествените нива на съхраняваната във вас „Космическа Памет” ТЛААССМА-А няма да могат продължително да се подменят с илюзорната важност на несъществуващите алтернативи, интензивно натрапвани ви от несъвършените Съзнания ВУОЛДТМ, ААЙЛИЛИЕСС и ГРИИССТММ (Колективните Разуми на физическите, астрални и ментални реалности на ГРЕИЙСЛИИСС).

Енергоинформационните структури на всяка ММААА-А, едновременно развиваща се с помощта на стотици хиляди собствени Форми за реализация на разумните Планове на Творението, по силата на непрекъснатите процеси на деформация и трансмутация на творчески активните нива на Съзнанието, които стават вътре в нея под въздействието на Силите на всеки от Плановете, постоянно се подлагат на различни качествени изменения: нещо получава развитие, нещо изчезва или се наласлагва върху други вибрации, като създава творческата основа за започване на нещо ново.

В една от нашите книги посочихме уникалните „бинарни” особености на човешката Форма, която, като съчетава в себе си обширните възможности на белтъчно-нуклеиновия комплекс на физическата обвивка с многоизмерната и многофункционална енергоинформационна база „фини тела”, позволява на хората от ГРЕИЙСЛИИСС по естествен начин ЦЯЛОСТНО да възпроизвеждат в своето потомство всичкото това най-сложно по структура и най-уникално по реализационни възможности енергообразувание, което учените от ГРЕИЙСЛИИСС наричат „физическа и психоемоционална системи на човека”.

Именно тези специфични способности за цялостно самоидентично възпроизводство и психофизически синтез поставят човешката Форма за еволюционна реализация на Разума в особен ред уникални достижения на Творците на Формите („СЛАА-СС-МИИ”), което позволява на билиони ТОО-УУ, в качеството на СЛУИ-СЛУУ и ГЛАА-ГЛИИ от много десетки цивилизации, успешно да решават на галактическо ниво стоящите пред тях еволюционни задачи.

Както вече изяснихме, „човешката личност” (звуков Космически Код – „ЛУУ-ВВУ”) е само „частна форма”, временно „строително скеле” за еволюционно построяване на отделни самоознателни елементи ТОО-УУ, съставляващи Колективното Съзнание ГООЛГАМАА-А. ЛУУ-ВВУ, на финоенергийното ниво на своето съществуване, е съставена от множество сложноенергийни гещалти – Колективните Съзнания на чакрамните личности (СЛУИ-СЛУУ).

Няма коментари:

Публикуване на коментар