Общо показвания

неделя, 21 август 2011 г.

ИИСИИДИ 1 - 22-ра част


Всеки от чакрамните “кармически каналие устроен именно по такъв начин, че да обезпечи най-голяма отливност” и “смесваемост” помежду им на енергиите на фрагментираните Съзнания на различните Души-аспекти. Именно този Принцип обезпечава реализация във Времето и Пространството на всички типове физическа реалност на Земята на безкрайното разнообразие от многостранни енергийни взаимовръзки, които при вас е прието да се наричат “Закон на КАРМАТА”. Изпълващата всекиго от вас СЪЩНОСТ, енергиите (качествата) на Която непрекъснато се модулират и преструктурират по време на вашите ментално-чувствени контакти помежду ви, - именно това е т. нар. “земна КАРМА”, която не може нито да се разкъса, нито да се разедини на нивото на Съзнанията на чакрамните личности от първите шест ваши центъра!

На енергийно информационен план цялото човешко съобщество може с пълна определеност да се нарече “открита система от скачени съдове”, специално създадена за колкото може по-всецялото и свободно потопяване на всички елементи на Колективния Разум на Земята в ДАДЕНИЯ ВСЕОБЩ еволюционен диапазон от вибрации. 
 
В процеса на такова внимателно “смесване” (синтез) на различни аспекти на едни и същи Космически Качества, сред цялото “селекционно” многообразие от въплъщаващи се биологически-мислещи системи (“човешки личности”) понякога фрагментираните Съзнания на една реинкарнационна група (т.нар. “Души-аспекти”) образват такива благоприятни съчетания, които дават прекрасна генетична основа за понататъшно САМОусъвършенстване на Разума в хуманоидната клонка от ДАДЕНИЯ тип. 
 
Само благодарение на такъв естествен отбор, осъществяван за сметка на кръстосано взаимопреливане (“кръстосано опрашване”) на чакрамните личности от едни биологически-мислещи системи с други, стана възможно проявлението на Физическия План на Земята (а също и в много други принципно идентични планетарни системи) на въплъщенията на съвкупните Съзнания на такива изтъкнати Личности като Буда, Моисей, Христос, Мохамед, Трисмегист и др. 
 
Полетата на Времето на всяка от тези Личности, “селекционирани” в Колективното Съзнание на земното човечество в процеса на продължителен исторически отбор, са изпреварили с много в своето развитие други аналогични системи, благодарение на което стана възможно използването на техните “богове-Творци” като еволюционни ДИСОНАТОРИ на Колективния Разум на човечеството. След като тезиподбрани системи от чакрамни личности” изпълнявали, според своите сили и способности, възложените на всяка от тях мисии, те веднага се саморазпадали, губейки всякаква СЪВМЕСТНА творческа активност в чуждата за тях среда на обитание.

Например чрез духовната ефективност на днешното “твое” въплъщение може да се проследи динамиката на изменението на качествата, залагани и реализирани от Космическите Творци чрез аналогични на “твоята” биологически-мислещи системи. В зависимост от нивото на развитие на Колективното Съзнание на земляните се изменяли и Целите на многобройните духовни мисии, за реализацията на които специално се синтезирали различни типове съвкупни Съзнания и внимателно бил моделиран отделен сценарии от Плана за въплъщение, предвиждащ всички варианти за изменение на парадигмата на Колективния Разум на планетата
 
Вашата човешка история е пълна с всевъзможни измислени легенди и “божествени истории” относно “понататъшния животна най-добрите от най-добрите земни личности само затова, защото обикновените хора не са в състояние да осъзнаят цялата тежест и сложност на въплътеното земно съществуване в условията на активизацията на висшите енергии на ИИСИИДИ. Вие смятате, че вашите духовни учители са във всичко подобни на вас и затова се държите с тях така грубо и агресивно, както сте свикнали да се държите с всички останали хора
 
Но вие грешите като предполагате, че по такъв примитивен егоистичен начин ще ви се отдаде да се възползвате от уникалната възможност за пребиваване в непосредствена близост до учителя и да придобиете поне нещо от Съкровищницата на Духовни Знания, дарявана от Нас на цялото човечество чрез него. За всеки от вас Учителят представлява ВЪЗМОЖНОСТ за духовен полет. До каквото ниво на собствено самосъзнание ви се отдаде да се издигнете самите вие в момента, в който той обърне към вас своето съсредоточено Внимание, това ниво ще стане отправна точка за вашия индивидуален духовен полет.

Ако в момента на общуване с него се намирате в егоизма, желаейки да получите за себе си колкото може повече знании, енергия, внимание и т.н., то вие няма да получите нищо, доколкото ИСТИНСКИЯТ учител е лишен от егоистични подбуди, подобни на вашите и КАКТО ЧЕ ЛИ ОТСЪСТВА от вашия свят на това ниво на вибрации. Ако успеете да откриете в себе си най-добрите, светли и алтруистични подбуди, Мисли и думи, то вие ще получите от него още по-качествени от вашите енергии, които ще могат да образуват в вашето съвкупно Съзнание тазиопорна точка”, с помощта на която ще можете да преобърнете целия свой предишен несъвършен мироглед и ще отворите своята Врата към Света на Вечната Хармония, на Светлината и Любовта. За съжаление, на подобни отношения между ученик и учител са способни само единици от вас.

Ето защо в строго ограничените системи на ДАДЕНИЯ тип Реалности са възможни само отделни и сравнително кратковременни проявления на целенасочената творческа активност на енергиите на Колективните Съзнания от ОЛГООЛЛОНИ, ААНИ, РААКЛИМА реалностите и толкова повече – на тези от УЛУУГУМА-ИИСИИДИ. Масовото развитие на качествата на тези енергии в Колективния Разум на човечеството ще стане в значително по-мобилните и динамични условия на реалностите на 4-5 измерности на Пространството, в които вашата планетарна Колективна Същност ще навлезе след т.нар. “квантов скок”.

На моя въпрос за това кои от назованите центрове съставляват или влизат в Тяхната собствена енергоинформационна структура, Брат Проогусктр отговори следното:

Вече знаеш, че най-“грубото” от нашите дванадесет “тела на проявлениее съставено от енергии, които във вашата земна класификация се наричат “будхически”, а при Нас - СООСООЛМА-НАА. Те в никаква степен не са „завързани” за типовете Енергии, образуващи т. нар. “земна” и даже “звездна” КАРМА. Във Висшето Колективно Съзнание на вашия Слънчев Логос Съзнанията-носители на качествата на тези енергии присъстват не като активни елементи на Неговото индивидуално (“вътрешно”) Творчество, а като Принцип на Неговите комуникационни духовни взаимовръзки с Висшите Колективни Съзнания на Логосите на други звездни системи.

Именно вибрациите на средните и висши нива на енергиите от даденото качество съставляват в дадения момент не само моето, но и твоето “тяло на въплъщение”, доколкото ти сега също пребиваваш като една от УЛУУГУМА-Същностите, самореализираща се чрез посредничеството на активизацията на творчеството на “твоята” земна личност в един от типовете на “нашата” низша СООСООЛМА-НАА-реалност. То не се състои от нещо напомнящо строежа на атомите и молекулите, от Колективните Съзнания на които е съставена вашата най-груба обвивка, а има свойството да се самотрансмутира във всеки нужен ми за моя осъзнат преход в по-чисто Качество момент, при това без да губи информационна връзка с всички останали качествени нива, които никъде не изчезват, а продължават самостоятелно да съществуват в идеално съответстващите (резониращи) с тяхното самосъзнание реалности.

Вземи своята земна личност: та нали ти можеш едновремено да пребиваваш и във физическата, и в астралната, и в менталната, и даже в тази СООСООЛМА-НАА-реалност, във всяка от които самоосъзнато да се развиваш чрез специфични за дадените реалности творчески процеси! Сега ти притежаваш уникалната възможност, която след Акта на Преображението на Земята ще притежават много хора. Осъществяването на тези духовни способности ти дава спецификата на строеж на твоето Космическо тяло, която ти позволява по желание да се самоотъждествяваш с всяка от Космическите Същности, активизиращи се чрез структурата на твоето съвкупно Съзнание като т. нар. “чакрамни личности”. 
 
Но всяка от тези самосъзнателни Същности се възприема от теб (и, забележи, - само от ТЕБ!) като “твоя” “чакрамна личност” единствено само в момента, в който отъждествяваш себе си с нея и с това й даваш идентичната възможност да отъждестви себе си с теб! Извън тези енергоинформационни взаимовръзки тя си остава такава индивидуална Космическа (Колективна) Същност, както и всеки от нас, намиращ се извън процеса на задълбочено самопознание чрез физическите реалности на Земята (или която и да е друга планета).

Нивата на “нашето” Колективно Съзнание, съответстващи на вибрациите на УЛУУГУМА-ИИСИИДИ, са най-низшите от дванадесетте еволюционни “точки на творческа активност” на нашето Космическо Съзнание. Ти можеш “визуално” да ме възприемаш именно ТАКЪВ по форма само благодарение на това, че първо, аз САМ желая да общувам с теб именно в ТАКЪВ образ (и затова сам възприемам твоята Форма такава, в каквато твоето УЛУУГУМА-Съзнание желае да застане пред мен), а второ, благодарение на това, че в дадения център на твоето съвкупно Съзнание нивата на всичките дванадесет канала вече са достатъчно активизирани, за да ти дадат възможност за самоосъзнаване с тях. Благодарение на концентрацията на вниманието на това ниво ние творим не само Формата на нашето вътрешно възприятие (по-вашему – “своя външен вид”) но и всички типове от собствената сивъншна” реалност.

Структурата на нашето “Космическо Тяло” в никаква степен не е сходна с вашата, доколкото не предполага творческо разкриване (познаване на себе си) наведнъж в няколко Космически Качества, а ориентира еволюционното развитие на всеки от нас в посока на по-задълбочено и пълно самоусъвършенстване в някакъв конкретен индивидуален диапазон на Качеството. Смисълът на вашето днешно земно развитие с помощта на огромно количество Космически Същности (“чакрамни личности”) с обширен диапазон Качества може, макар и достатъчно приблизително, да се сравни (за една категория личности) със занятията в началното и (за друга категория личности) със занаятията в средното училище
 
По аналогия, принципите на нашето Космическо Творчество като т.нар. “Души-аналозиса по-близки до нивото на обучение във вашите висши учебни учреждения: тези нива на Колективните Съзнания, които за вас служат като “чакрамни личности” за нашето Космическо Съзнание са само елементарната енергоинформационна база, която всеки от нас (и всички ние заедно!) използваме за по-задълбочено (специализирано) изучаване на едни или други страни на безкрайното Космическо Знание
 
Съответно при нас както самите начини, така и мащабите на възможностите за самореализация на Космическото Съществуване във всяко от тези направления са съвсем различни, отколкото при вас. Само на най-низшите нива този механизъм поне някак може да се сравнява с присъщата за вашето развитие система от “чакрамни личности”. В по-високите аспекти на нашето Космическо Творчество ние не можем да ви приведем нито един аналог
 
Следващата, следСООСООЛМА-НАА”, “точкана нашата индивидуална творческа самореализация се явява синтетическото ниво на Реалността, обединяващо енергиите на СВААГАЛИ-ИИСИИДИ и УИСТИ-УУ - индивидуалният информационен канал, съединяващ всеки от нас с първите дванадесет нива на синтетическите УУ-реалности. Това не може да се сравни с нищо, което да може да означава поне нещо за вас. Всеки от нас има възможност активно да проявява себе си като Со-Творец на реалности на галактическо ниво в дадените енергии
 
Синтезираните от РААКЛИМА, СВААГАЛИ и УЛУУГУМА-ИИСИИДИ Енергии (ЕЙЯАА-ИИСИИДИ), съединявайки се със САА-каналите на следващите 12 нива на УУ-реалностите, образват трета “точкана нашето Колективно Съзнание, благодарение на която всеки от нас има възможност изцяло да се самоотъждестви със съответните качествени нива на Творчество на Колективния Разум, който при вас е прието да се нарича “Индивидуален Космически Дух”.

Тези три низши, от 12-те главни “центърана нашия Колективен Космически Разум, еволюциони “точки” може в несъпоставима степен да се сравнят с предназначението на трите низши центъра на вашите Съвкупни Съзнания. Благодарение на тези системи ние можем да се самореализираме като активни Съ-Творци във всяка от безкрайния брой измерности на Енерго-Материята, съставляващи цялото разнообразие на Единната Реалност на Вселената на даденото ниво и тип.

Активизирайки в себе си “точка” след “точка”, по такъв начин ние все повече и повече разширяваме възможностите за своето индивидуално-колективно Космическо Творчество, все по-близо доближавайки се към Първонивата на Колективния Разум, който при вас е прието да се нарича “Първотворец”, включващ в Себе си милиарди Колективни Разуми на Вселени от всевъзможни еволюционни нива и типове развитие. Така че, както виждаш, и за вас, и за Нас - като ваше “продължение”, винаги има смисъл да се развиваме по-нататък”.

Няма коментари:

Публикуване на коментар