Общо показвания

сряда, 24 август 2011 г.

ИИСИИДИ 1 - 27-ма част


ДВАНАДЕСЕТТЕ
ТИПА ЕНЕРГО-МАТЕРИЯ,
СЪСТАВЛЯВАЩИ ОСНОВАТА НА ИНТЕГРАЛНОТО
КОСМИЧЕСКО ТЯЛО НА ЧОВЕКА

1. ФИЗИЧЕСКА ОБВИВКА-ПРОВОДНИК
(НУУ-ВУУ)

В най-близка до оригиналното звучене интерпретация означава “ТОВА, КОЕТО НИКЪДЕ ГО НЯМА”, което не може по-добре да отразява истинското функционално и еволюционно ниво на качество на енергиите от дадения тип. Материалната основа на съвкупното Съзнание на дадения проводник (като временно средство за провеждане и внедряване на другите типове енергии във физическата реалност) образува активната творческа дейност на дванадесетте вида Колективни Космически Съзнания на Творците на Формите.

Именно те съставляват физическата основа на това, на което се посветени училищните учебници по анатомия и химия: Колективните Съзнания на вътрешните органи и системи на човешкия организъм, на различните части на тялото, на клетките, молекулите, атомите и на техните съставляващи. От Астралния План са функционално зависими другите Колективни Съзнания, които се самореализират във физическия свят чрез посредничеството на дванадесетте муладхарни енергоинформационни канала (АРГЛААМУНИ-иисииди). 
 
Макар, че тези типове енергии не съставляват принципната (духовна) основа на т.нар. “Космически Човек”, но като разумни и високо организирани нива на Космически Съзнания, които вземат активно участие в осъществяването на непрекъснатия процес на еволюция на другите типове енергия (на Космическите Същности от различните реалности на Астралния, Менталния, Каузалния и др. Планове), и при това също активно еволюиращи, те просто не могат, както е правено това преди, да бъдат изцяло пренебрегнати от нас и изключени от общата картина на интегралното Космическо Тяло на човека.

Да, физическото тяло е илюзорно, временно, но енергиите, които съставляват този проводник и Съзнанията, които провеждат тези енергии от своите космически реалности, изобщо не са илюзорни и след пълното разпадане на физическата обвивка продължават не по-малко активно да реализират себе си в творчество чрез други физически форми.


2. ЕТЕРНА СЪСТАВЛЯВАЩА
(СЛАИИЛИ-СВУУ)

Както вече беше споменато, Колективните Космически Същности от дванадесетте нива на т.нар. “етерни” реалности не образуват в интегралното Космическо Тяло на човека някаква вибрационно обособенаетерна обвивка”, а хармонично пронизват абсолютно всички нива на всяка от дванадесетте съставляващи го типове енергии, отразяващи в своето творчество всички качества на Колективното Съзнание на Енерго-Материята на Дванадесетте Космически Плана на нашата Вселена.

Благодарение на творческата дейност на СЛАИИЛИ-Съзнанията, които отварят и оживяват нашите чакрамни канали, всяка от Космическите Същности, към която и цивилизация да принадлежи, има възможност да се самореализира на общия Физически План на Земята в характерен за нея тясно специфичен диапазон от вибрации на Енерго-Материята.

Низшите нива енергия на етерната съставляваща имат много слаб небесно син оттенък, който, с повишаване на качеството, става все по-ярък и сочен, като постепенно се превръща (от нивата на супраменталното тяло) в самостоятелно сияещо в Пространството сребристо-седефено светене. Ето защо всички Космически Същности от посоченото по-горе ниво на развитие се представят пред обитателите на по-ниските Планове в такива великолепни, възхитително сияещи с божествена Светлина, одеяния.


3. АСТРАЛНО ТЯЛО
(СВУУЛМИИ-СВУУ)

Дванадесетте най-груби типа енергия с дадената конфигурация образуват дванадесет низши кармически канала, като, чрез 1-8 канала на Свадхистхана (ИНГЛИМИЛИССА) и Муладхара (АРГЛААМУНИ) активизират за самореализация дванадесет разнокачествени нива на Колективните Съзнания, които току-що са пристъпили към изследване на свойствата и особеностите на т. нар. “Материя на Чувствата”. Тук можем да отнесем всичко, което неизменно се асоциира в нашето съвкупно Съзнание като неприятно, страшно, зверско, жестоко, похотливо, агресивно и други примитивни поведения на човека.

Даденият диапазон от вибрации служи като еволюционна творческа лаборатория и като публична авансцена за проработка и изначално чувствено-емоционално създаване на Космическите Същности, които все още не са познали себе си на примитивните (ниски) нива на дадените Космически Качества. Подобни проявления в никаква степен не могат да се преценяват като явен признак за ниското им еволюционно развитие, а само като свидетелство за отсъствие в тях на опит от изследването на даденото направление на Космическото Творчество
 
Та нали, съгласете се, ако помолите гения в областта на медицината да разтопи в доменна пещ стомана, от това няма да излезе нищо хубаво, докато - постепенно преквалифицирайки се, той не постигне всички начални знания за професията на стоманолеяра. Затова помислете добре, когато с рязко осъждане и нескривано отвращение се отнасяте към някое крайно проявление на страстта, темперамента, емоционалността – даже няма да забележите колко скоро сами ще се уподобите на субектите на вашата сурова критика.

Характерните за това тяло енергии са оцветени във вишнево-оранжеви и мръсно-зелени астрални цветове.


4. ХРИСТАЛНО ТЯЛО
(СТООЛМИИ-СВУУ)

Дванадесет от най-качествените типове енергия на дадената конфигурация на Материята на Чувствата съставляват енергоинформационната основа на дванадесетте висши кармически канала, които активизират за самореализация (чрез канали 9-12 на Свадхистхана (ИНГЛИМИЛИССА) и канали 1-8 на Анахата (АИГЛЛИЛЛИАА) дванадесетте най-развити нива на Колективните Съзнания на дадения диапазон от вибрации на астрална Енерго-Материя. Качествата, проработвани от тези Същности чрез човешките въплъщения, с голяма степен на точност могат да се охарактеризират с една дума “ЛЮБОВ”, ако разбира се напълно изключим от това високо чувство привнасяните от други чакрамни личности егоизъм, ревност, чувство за собственост и т. н.
 
Това тяло в най-голяма степен резонира с вибрациите на Пространствения Космически Реактор, който е поставен през 1996 година от Духовните Учители на човечеството и който непрекъснато генерира енергия с висока частота за подхранване на 144-те (12 х 12) Лъча на Любвта, които образуват около физическия Глобус на нашата планета така наречената “Решетка на Христовото Съзнание”.

Енергиите на това тяло на Астрален План визуално се характеризират със сочни изумрудно-тюркоазени цветове, гъсто пронизани от тънки нишки седефено-розови отенъци. Най-развито е у хората, които са алтруистични и добри, склонни към самоунищожение; активно е в талантливите художникци и поети, които в своето творчество живо се интересуват от темата за Любовта между хората и Дружбата между народите.

5. ЛУТАЛНО ТЯЛО
(ЛУУДМИИ-СВУУ)

Вибрациите на това низше “тяло на Мислитеса образувани от енергиите на канали 9-12 на АРГЛААМУНИ и канали 1-6 на Манипура (ОРЛААКТОР), които представляват основния начин за самореализация на онези Космически Същности, които едва започват да осъществяват първите опити за самопознание (чрез човешката форма) в диапазона на качествата от възходящата спирала на „Божествената Воля Разум”. 
 
На нивото на тези енергии работи умът на аборигените и жителите на различните племена със създадения общински начин на Живот, на вибрациите на дадения диапазон мислят най-развитите представители на Животинското Царство. Всеки човек, зает с проста, но много грижлива и старателна работа, се е спускал в своето мислене до нивото на Съзнанията на чакрамните личности, които образуват със своите енергии т. нар. “Област на Конкретната Мисъл” и които използват луталното тяло на въплътената личност за собствена самореализация в нашия тип реалности посредством изучаването на конкретни Мисълформи.

Цветовете на енергия на това тяло, в зависимост от степените на неговата активизация, се колебаят от мръсно-кафяви до светли оттенъци с цвят на горчица.

Няма коментари:

Публикуване на коментар