Общо показвания

вторник, 30 август 2011 г.

ИИСИИДИ 2 - 7-ма част


Съгласно тези „индивидуални програми”, едни Форми ММААА-А предават на други Форми на Колективното Съзнание (ССМИИЙСМАА-А и ГООЛГАМАА-А) ВЕЧЕ усвоени и проработени от тях определени творчески и духовни навици, индивидуални способности, качествени особености и реализационни възможности, достигнати от всички самосъзнателни елементи на даденото Колективно Съзнание във всички типове Единна Реалност.

Както вече споменахме, интегралното Космическо Тяло на ГООЛГАМАА-А представлява многослойна по целия си вибрационен диапазон енергоинформационна “решетка”, състояща се от повече от двадесет и седем магнитни и други типове полета. 
 
ММААА-А – това е напълно особен вид динамично саморазпространяващо се в Пространство-Времето на Вселената информационно-енергийно Поле (мислеща субстанция), генерируемо от Колективните Разуми на Световете от различен тип и образуван в резултат от интензивното облъчване на Формите на Материята на тези реалности от целенасочени потоци специфично кодирана Енергия (Съзнание).

Енергиите на Съзнанията, излъчвани чрез структурната решетка на всяка Колективна Духовна Същност, едновременно пронизват и активизират със своето творчество няколко еволюционни редове на многомерното Пространство на Вселената наведнъж и могат, с една или друга степен на активност, осъзнато и ПРИВИДНО напълно автономно да творят в едно и също локално жизнено Пространство (например, нашата планета), но като се проявява едновременно в различни негови измерения и Форми на съществуване. 
 
На всеки от тези типове Съзнания съответства изключително свое ниво на разумност или съзнателност, сложено в условията на съответстващите типове реалности в характерни само изключително за тези Светове Форми и начини на проявление. 
 
Така, например, физическата Форма на проявление на ГООЛГАМАА-А (ЛУУ-ВВУ) е способна активно да съществува (осъзнато да твори) изключително само на молекулярно-биологичните нива на Космическия Живот. Именно затова всички резонансно-функционални структури на нейната плътноматериална решетка притежават много ограничени възможности, използвани само за повече или по-малко нормалната дейност на аминокиселините – основния строителен материал на физическия живот на Земята.

Затова пък всички останали финоматериални нива на творческа активност на съвкупното Съзнание на ЛУУ-ВВУ, самореализиращи се във всички типове реалности на ГРЕИЙСЛИИСС, изобщо не се подчиняват на законите на физическата еволюция, тъй като притежават собствена енергия от значително по-висок порядък.

На нивото на ССМИИЙССМАА-А всички тези силови полета са информационно взаимосвързани помежду си с многобройни междузвездни и междугалактически линии за връзка, а на нивото на ГООЛГАМАА-А – с планетарните нива на Колективните Съзнания, оформящи своята творческа активност на Плановете на Енерго-Материята с различна измерност и плътност, които съставляват цялата енергоинформационна структура на Колективния Разум на Логосите на дадената Звездна система.

Всеки от типовете индивидуално-съзнателна магнитна енергия съществува ПРИВИДНО независимо от своето по-развито модулиращо Съзнание, но при все това, постоянно се нуждае от неговото попечителство и ръководство. 
 
Всеки висок тип съзнателна (разумна) енергия е носител на информация със строго определено качество и може да въздейства само на тези енергоинформационни системи (СЛУИ-СЛУУ), които също вибрират на честота строго съответстваща на дадения диапазон, доколкото всички останали системи, активно функциониращи в другите диапазони, за Съзнанието с даденото ниво на развитие КАТО ЧЕ ЛИ не съществуват. 
 
Затова висококачествените Потоци на преобразяващите типове Енергии, бомбардиращи в навечерието на Акта на Преображението Пространство-Времето на ГРЕИЙСЛИИСС, са способни активно да въздействат само на съвкупните Съзнания на хората (земляните) от напълно конкретна категория, които също вибрират в дадения еволюционен диапазон – на честотите на съзидаващата Любов. 
 
Тези божествени Потоци (Лъчи на Чисти Космически Качества) създават в Пространство-Времето на ГРЕИЙСЛИИСС условия, които спомагат за декодирането на намиращата се в тях информация и преноса й на повърхността на нашата реалност, където тя намира възможности за изразяване на себе си през призмата на милионите човешки Съзнания, които са готови за този процес. 
 
Главни приемници и преобразуватели (дешифровчици) на информацията, намираща се в Лъчите на Качествата, са дванадесетте информационни центъра (чакри), седем от които са разположени в структурите на астрално-менталните обвивки на физическото тяло, а пет – в други системи на реалността с по-високи нива на измерност на Пространството.

Но освен тези индивидуални 12 центъра, във всеки човек съществуват и “комплиментарни” синтезиращи 12 слойните информационни системи, т.нар. „подчакри”. С помощта на някои от тях, при съответната активизация на собствената си енергийна система, човек може да се включва към Източниците на Енергия и информация с много високо качествено ниво, като значително разширява по такъв начин своя интелектуално-духовен творчески потенциал.

Така например, реализационната система на синтетическите Колективни Съзнания на Космическите Същности с еволюционно ниво СВУУЛМИИ-СВУУ (астрална обвивка) информационно се базира на структурите на „комплиментарните” системи на синтез на Качествата на Съзнанията в енергийната подчакра (звуков Космически Код – „СЛАОЛД-НИИ-НУ”), проявяващи се в нашия тип земна реалност чрез Арглаамуни-ииссииди и Инглимилисса-ииссииди. 
 
Та нали “над” най-низшите (първи) нива на дванадесетте кармически канала на всеки от тези центрове на творческо проявление в дадения тип реалност са способни само ВЕЧЕ СИНТЕЗИРАНИТЕ ПО ДВОЙКИ (в изначално свойствените им Качества) Съзнания. 
 
Например, чакрамните Същности на първото качествено ниво на Инглимилисса могат да се проявят в земно творчество само след като се оформят (синтезират в себе си!) в качествата на Същности, които се проявяват в дадения тип земна реалност чрез първия кармически канал на Арглаамуни-ииссииди, и обратното.

Енергийната подчакра е отговорна за своевременното постъпване във физическия организъм на сведения за състоянието на здравето като цяло, а също така и на централната и вегетативна нервни системи на човека. Недоразвитото състояние на астралната подчакра притъпява остроумието или изобщо лишава човека от чувство за хумор, като снижава неговата съобразителност и отслабва остротата на неговия Ум.

Точно така и „комплиментарните” системи на Колективните Съзнания на ЛУУДМИИ-СВУУ (луталното тяло на ЛУУ-ВВУ) информационно се базира на съвместно синтезирани Качества на Космически Същности, последователно реализиращи се чрез посредничеството на т.нар. „земна” подчакра (звуков Космически Код – „КООЛК-СМИИ-НУ”), пространствено разположено в структурите на „ЧАШАТА” на Сърцето и активно синтезиращото качество на дванадесетте кармически канала Аиглилиаа-ииссииди и Орлаактор-ииссииди.

Степента на развитие и активност на всички системи на тази подчакра определят скоростта и качеството на залагане в Съзнанието на ЛУУ-ВВУ основа на елементарни знания, свързани с нейната жизнена дейност в условията на действието на законите на плътноматериалната реалност на ГРЕИЙСЛИИСС. 
 
В него също така се обработва цялата постъпваща информация, която засяга въпросите на икономиката, политиката, приложната наука, различните видове изкуства, медицина, психология, религия и т.н. 
 
Недостатъчната активност на вихрите на синтезираните енергии на тази подчакра, или твърде явно изкривяване в активността на нивата на разтваряне на кармичните канали на един от неговите центрове (Аиглилиаа-ииссииди или Орлаактор-ииссииди), може да доведе до нарушение на някои от важните функции на главния мозък.

Информационната основа на синтетическите Същности на СТООЛМИИ-СВУУ (христалното тяло за проявление на ГООЛГАМАА-А) служат „комплиментарните” системи на качествените взаимовръзки на интуитивната подчакра (звуков Космически Код – „ИСТЛМИИ”), информационно обединяващ каналите на Ссаассфати-ииссииди и Улглуу-ииссииди.

Системите на тази подчакра определят творческите наклонности на ЛУУ-ВВУ към един или друг вид изкуства, нейните способности за хармонично развитие. 
 
В частност, те са също така функционално отговорни за чистота на звучене, ясността и правилната постановка на речта, умението да владееш своя глас и с всевъзможни звукови вибрации целенасочено да въздействаш на другите типове Колективен Разум за внасянето на общо хармонизиращи изменения в енергийните структури на многобройните плътноматериални реалности на ГРЕИЙСЛИИСС.

Системите за реализация на Съзнанията на еволюционното ниво УОЛДМИИ-СЛИИ (менталното тяло) имат в своята „комплиментарна” структура не дванадесет, а тринадесет енергийни вихри с различна мощност и качества, всеки от които играе своята роля в умението за организация на процесите на мисленето и в построението на логически вериги на взаимовръзките между отделните елементи на съвкупното Съзнание на ЛУУ-ВВУ.

Най-голямо влияние на общото състояние на интелектуалното тяло на човека оказват информационните системи на нирванната подчакра (звуков Космически Код – „УИЛГЛИ-ЛИ-У”), който по същността си е основен генератор на енергии за синтез на висококачествената Материя на Мислите и Материята на Чувствата в центъра на Олгоолони-ииссииди. 
 
За степента на активност и качеството на функциониране на „комплиментарната” система на дадената подчакра свидетелстват такива характеристики на ЛУУ-ВВУ, като нейната способност да обединява и стремежа да синтезира в себе си съвсем отдалечени области от Знанието, умението да вижда единство в проявления на на всички двойки противоположности, стабилни логически навици, подтикващи към изучаването на най- различни философски течения и езотерични знания.

От активността и интензивността на развитие на информационните синтезиращи системи на тази подчакра също в голяма степен зависят способностите на личността за бърза обработка и манипулиране на постъпващата в нейния мозък информация, навици в точността на реакциите и скоростта на вземане от човека на оптимално логическо решение в едни или други ситуации и т.н. 
 
Комплиментарните” системи на кармическата подчакра (звуков Космически Код – „СПЛИННИИ-НАА”), синтезиращи информацията, постъпваща от СЛУИ-СЛУУ в кармическите канали на Олгоолони-ииссииди и Аани-ииссииди, стимулират адекватността на възприемането от личността на всякакви последствия от действието на Закона на Кармата и другите важни Космически Закони, спомагащи за духовното развитие на човека, като повишават неговите способности за самоконтрол, към умението правилно да прилагат различните психически начини за вътрешна стабилизация и проявява на волеви качества с цел духовна самореализация. 
 
Разбира се, всички току-що изредени от нас свойства и характерни особености на съвкупното Съзнание на ЛУУ-ВВУ (земна Форма ГООЛГАМАА-А), не са в състояние да разкрият даже милионна част от всичко ТОВА, КОЕТО ВСЪЩНОСТ включва в себе си ММААА-А - този ОБОБЩАВАЩ по Същността си и КОНКРЕТИЗИРАЩ по Форма Принцип на Творчество на Колективния Разум на Вселената.

В различни Царства на Природата този ФОРМООБРАЗУВАЩ Принцип се проявява различно, но все пак еволюционната и синтезираща функция на ММААА-А за самосъзидателно Творчество на всички нива на Колективното Съзнание на Енерго-Материята винаги остава определяща, независимо от това Колективно ли е това Съзнание на атома на отделното вещество, с присъщи само за него форма, свойства и активност, или това е Душата на всяка от милиардите Форми на всяко от земните Царства на Природата, с нейната творческа цялостност и присъщи само на тази Форма индивидуални характеристики.

Абсолютно ВСИЧКО СЪЩЕСТВУВАЩО проявява себе си в Мирозданието двояко (по-точно, многолико): КАТО ЧЕ ЛИ се отразява в различни качества на Енерго-Материята на някакви специфични „външни” Образи (Мисъл-Форми) и КАТО ЧЕ ЛИ съзерцава всички еволюционни процеси на Творението от някакъв индивидуален (духовен) център. 
 
Всички типове и нива на Колективни Съзнания, избрали реалностите АИИЛИИСС (нашата Звездна Същност) като „система за еволюционен тренинг” (като започва от най-простата амеба, човека, планетите и завършва с Колективния Разум на самата АИИЛИИСС), постоянно и едномоментно се намират като че ли в съчетаните центрове на двата "пръстена": в центъра на Великия Космически Пръстен ("Пръстена на Великото Светене", звуков Космически Код - ЕЙ-ФФМИ ЕЙ-ЛИИ) и в центъра на своя „вътрешен пръстен” - непроявената Духовна Същност (в човека - неговата ССМИИЙССМАА-А). 
 
Цялата енергоинформационна „периферия” на ЛУУ-ВВУ е съставена от многобройните структури на ГООЛГАМАА-А, базиращи се, като скоро ще узнаете, на Главната Времева Ос (звуков Космически Код – „РРГЛУУ-ВВУ”) – на основната конструктивна съставляваща на Полето на Времето на всеки земен човек.

Веднага искаме да ви предпазим от грешката да разбирате и по нататък употребяваните от нас думи-стереотипи „пръстен”, „спирала”, „точка” и т.н. в техния буквален смисъл, - тоест като това, което веднага геометрично рисува във въображението вашия ум, отдалечавайки се от стереотипните форми на триизмерното Пространство.

Няма коментари:

Публикуване на коментар