Общо показвания

сряда, 24 август 2011 г.

ИИСИИДИ 1 - 31-ва част


Много от хората смятат, че принадлежността към «хуманоидния» тип на развитие се определя единствено от формата на външната обвивка, чиито непременни атрибути са глава на раменете, две ръце и два крака. Ако това беше така, то би било най-малкото смешно, тъй като от подобни размисли се подразбира, че на нашите Учители-Галактически Творци е присъщ такъв стереотипен тип Космическо Творчество, какъвто си го представяме ние, хората на Земята.

Разбира се, че не! Истинската Същност, според която Колективните Космически Съзнания от различните Звездни Системи и Галактики се проявяват в дадената еволюционна Верига на развитие, се състои В УМЕНИЕТО АКТИВНО ДА СИНТЕЗИРА В СЕБЕ СИ РАЗНОКАЧЕСТВЕНИ ДИАПАЗОНИ НА ЕНЕРГО-МАТЕРИЯТА, ТВОРЧЕСКИ МОДЕЛИРАЙКИ ОТ ТЯХ НЕЩО СЪВСЕМ НОВО, НО В РАВНА СТЕПЕН СЪЕДИНЯВАЩО И УРАВНОВЕСЯВАЩО В СЕБЕ СИ АБСОЛЮТНО ВСИЧКИ АСПЕКТИ НА ПРОРАБОТВАНИТЕ КАЧЕСТВА. 
 
Истинската Същност, както винаги, е не във Формата, а в Съдържанието! Хуманоидният Клон, с неговите дванадесет основни разклонения, е ценен за Космоса именно с това, че позволява във всеки от Дванадесетте Галактически Сектора да се създава безкрайно множество от МЕЖДИННИ ФОРМИ НА СЪЗНАНИЕТО, благодарение на което тези Космически Същности изпълняват много отговорната роля на ПОСРЕДНИЦИ между Колективните Съзнания (космическите цивилизации), отработващи на дадения етап от своето развитие само ЕДНО основно Качество.

Ако във Вселената не беше създаден подобен «Междугалактически Институт на Посредниците», то много цивилизации просто нямаше да могат нормално и активно да си взаимодействат в съответствие с нивото на своето развитие в съвместното Космическо Творчество, не само усъвършенствайки се по този начин в познанието за отработваните от тях Качества, но и постепенно «попивайки» в себе си отделни елементи на други Качества, привнасяни в тяхното Колективно Съзнание от Посредниците от различните хуманоидни галактически разклонения.

Формата на Реализация на една или друга Космическа ХУМАНОИДНА Същност може да бъде най-разнообразна: като се започне с най-примитивната – т. нар. «човешка» и «човекоподобна» и се стигне до най-високоразвитата – т. нар. «стериична», обхващаща наведнъж няколко десетки Звездни Системи с цялата многоизмерност на образуващите ги Космически Планове. 
 
Сред хуманоидните Галактически Раси има и такива, които представляват Колективни Съзнания, НЕЩО, което по Формата си на Реализация, например, напомня «рояк насекоми» (т. нар. “роиди”) или «облак» (т. нар. “кълба”), способни да обхванат (обгърнат) със себе си не само отделни планетарни, но и цели Звездни Системи, направлявайки развитието на всички типове Колективни Съзнания намиращи се под тяхно влияние към СИНТЕЗ на различните аспекти на разнородните Космически Качества.

Подобно на известните «Галактически Странници», непрекъснато набраздяващи със своите безформени Разуми безпределните Пространства на нашата Вселена, тези високоразвити хуманоидни Колективни Съзнания целенасочено подбират за своето Колективно Проявление подходящи типове Звездни Системи и започват целенасочено да работят с техните Логоси, като внасят активен синтетически елемент във всички направления на своето Космическо Творчество. Обикновено синтезът на Качества във всяка Разумна Система започва със «стопяване» от Космическия Огън на най-низшите диапазони на ДВЕ или даже ЧЕТИРИ Чисти Космически Качества, постепенно, според усвояването, пренасяйки Съзнанията на най-издигнатите Същности на най-високите нива на Енерго-материята, която образува дадената Разумна Система.

В нашия Галактически Сектор в доминантното Космическо Творчество условно са активирани само представители на т. нар. «човешка» хуманоидна Раса, които се явяват наши Духовни Учители, направляващи с т. нар. от нас «ПЛЕЯДИ» синтетическото развитие на Колективните Съзнания на повече от ДВЕСТА И ЧЕТИРИДЕСЕТ космически цивилизации, обитаващи не само нашата Галактика, но и стотици други Галактически Системи на Колективния Разум на нашия Сектор. Всяка от тези цивилизации проработва (в своите собствени системи на Единната Реалност) или т. нар. от нас «Качество Божествена Любов-Мъдрост», или т. нар. от нас «Качество Божествена Воля-Разум». 
 
Процесът на синтез се осъществява чрез специално създадената за тази цел Форма на Синтетическа Реализация под космическия кодАИЙ-ЙЯ”, което в земните ни понятия означава буквално «КОСМИЧЕСКИ ЧОВЕК». По какъв начин нашите Учители осъществяват подбора и привличането към даден творчески процес на такъв огромен брой Космически Същности с толкова разнопланови посоки на развитие? 
 
По принцип много просто и на абсолютно ДОБРОВОЛНА основа! Този добороволен подбор става естествено благодарение на това, че в Интегралната Форма на синтетическата реализация (АИЙ-ЙЯ) са създадени специфични генериращи системи, които - бидейки активирани по особен начин, започват да ПРИВЛИЧАТ от съответния вибрационен диапазон даден Лъч на Качество (например, “Любов-Мъдрост”) за тези Космически Същности, Чиито акцент на съсредоточеното им Внимание е абсолютно съзвучен (т. е. резонира) именно с дадената честотата на дадения вълнов диапазон. 
 
Но подобна честота на вибрации е присъща и на друг Лъч на Качествата (например, “Воля-Разум”), чиито Космически Същности също биват привлечени към съответния резонансен център, активиран по съответен начин в дадената Форма за Синтетическа Реализация (интегралното Космическо Тяло на човека). Специфично построените т. нар. «кармични канали», образувани във всяка от генериращите системи, правят строг подбор и адаптация на Съзнанията на привлечените Същности към условията на дадената физическа реалност.

Всяка от тези Същности започва да възприема дадената Форма като САМАТА СЕБЕ СИ, стараейки се в най-голяма степен да изучи интересуващия Я аспект на приложение на индивидуалното творчество. Но, от друга страна, на същата вибрационна честота, но чрез друг генериращ център, също се стреми напълно да се самореализира в дадената конкретна обстановка Космическа Същност от съвсем друга цивилизация!

Именно в допирната точка на общите им интереси се извършва първоначално тяхното качествено «разпознаване» (различаване), а впоследствие - опитите за мотивиране на техните творчески намерения (а - на низшите нива често пъти и открита конфронтация!), и едва след създаването на достатъчно сложен механизъм за намиране на общите активни точки на приложение на съвместните творчески интереси, постепенно (и незабележимо за двете Същности!) се извършва СЛИВАНЕ (СИНТЕЗ) на всички присъщи им качествени характеристики.

Сливането е извършено! Сега вече не съществуват нито едната, нито другата, а има ЕДНА НЕДЕЛИМА КОСМИЧЕСКА СЪЩНОСТ, побрала в себе си целия опит от съществуванието на всяка от съставящите я Същности на дадената честота на дадения диапазон и на ДВЕТЕ Чисти Космически Качества. Но в тази новообразувана Същност все още съществува някакъв доминиращ аспект, който зависи от това доколко интензивността на едно от двете Качества е могла да подтисне силата към проявление на другото Качество.

Подобен вътрешен дисбаланс принуждава тази синтетическа Същност да бъде притеглена вече към следващия кармичен канал, чиито вибрации са още по-съзвучни с вибрациите на образувалата се доминанта. Това води до нов сблъсък на дадената честота със Същност от противоположния център, генерираща аналогична вибрационна честота. Целият описан по-горе процес на «разпознаване», «мотивация» и окончателно «сливане» се повтаря по нов начин, в резултат на което едната от тези две синтетически Същности като че ли «поглъща в себе си» всички качества на другата и се трансмутира в ТРЕТА, съвсем различна по своите качества от предишните две. 
 
Така, в резултат на старателен естествен подбор и многобройни сливания на едни синтетически Същности с други, се извършва мощно преобразуване на различни Колективни Съзнания в рамките на обширния диапазон от вибрациите на ДВЕ Чисти Космически Качества. Фактически, чрез Формата за Реализация «ЧОВЕК», нашите Учители осъществяват постепенно и естествено сливане на множеството космически цивилизации, които до този момент са се развивали само в едно от Дванадесетте Качества. При това нито една от тях не само че нищо не губи, а обратното, придобива (в състава на Колективното Съзнание на отново синтезираните Същности) много по-големи възможности за участие в общокосмическото Творчество на още по-висококачествени, в сравнение с преди, нива на Единната Реалност. 
 
Ето защо на най-високите нива на нашето съвкупно Съзнание нашите Учители могат много лесно и произволно да променят Формата на Своето Индивидуално Възприятие. В зависимост от Формата на обекта, с който Общуват и от решаваните задачи, Те могат да приемат която и да било от Формите, присъщи за Тяхното Колективно Съзнание, включващо в себе си цялата безкрайност от Форми на Космически Същности, синтезирани от Тях, от хилядите различни цивилизации, принадлежащи на най-разнообразни Клонове на еволюцията.

Като синтезират непрекъснато в Себе си висшите аспекти на различни Космически качества, нашите Учители (тоест ние самите, на нивото на висшите вибрации на нашето съвкупно Съзнание!) по такъв начин все повече (и все „по-надълбоко“) разширяват нивата на собственото си Самосъзнание, включително до най-високите диапазони от Качества не само от дадения Галактически Сектор, но също така и Качества, характерни за другите Единадесет Сектора на нашата Вселена. Това Ги поставя в положението (ранга) на най-важните за Космоса Творци на Галактическо Ниво, изпълняващи много отговорната функция свързана с Общокосмическото Обединяване (Синтез) на разноплановите нива на Колективните Съзнания в ЕДИННИЯ ЦЯЛОСТЕН ПОТОК НА ОБЩОКОСМИЧЕСКОТО СЪЩЕСТВУВАНЕ. 

След като постигнат съвършенство в дадения вид междугалактическо Творчество, Те ще пренесат Акцента на Своето Творческо Внимание върху следващото от Дванадесетте Звена на хуманоидния Клон, за да започнат да усвояват опита на Космическото Синтезиране в следващия Галактически Сектор, съобразявайки го с Принципите на Съществуване в ДРУГА Космическа Раса и творчески усвоявайки ДРУГИ Чисти Качества. Така, последователно усвоявайки опита на Творчеството във всичките Дванадесет Галактически Сектора, нашите настоящи Учители (тоест – ние с вас!) ще могат да поберат в себе си абсолютно всички разновидности на Самопроявлението на Висшия Космически Разум на Вселената и на висшите нива на Своето Космическо Самосъзнание ще се слеят с Колективното Свръхсъзнание на Свръхразумната Същност.


Няма коментари:

Публикуване на коментар