Общо показвания

сряда, 24 август 2011 г.

ИИСИИДИ 1 - 32-ра част


ДУХОВНО-СИНТЕЗИРАЩАТА РОЛЯ НА ЕНЕРГИИТЕ КУНДАЛИНИ

И каза Иисус:
"Не човекът е създаден за огъня, а огънят е създаден за човека.
Когато човекът идва при самия себе си и постига това, че е Син Божий,
и узнава, че в него са заложени силите на Бога, той става стопанин на ума,
и всички стихии започват да слушат неговия глас и с радост изпълняват неговата воля. Два здрави ярема са вързали волята на човека; имената им са Страх и Неверие. Ако бъдат скъсани и изхвърлени, волята на човека няма да знае граници; тогава ще е достатъчно човек само да каже и всичко ще се изпълни ".
Еванг. на Иисус Христос от епохата на Водолея, 92:10-12.

В източната езотерична традиция най-низшата чакра е представена като Лъчезарното Тяло ЛИНГАМА, което «извивайки се три и половина пъти обвива Дракона (Огъня) Кундалини (ЛААНГХ-КРУУМ). ЛААНГХ-КРУУМ – съгласно нашите традиционни възгледи – е «сътворилата Света,Свилата се-на Колело-Сила, която - в процеса на проявление на Вселената, последователно е отделила от себе си всички останали центрове и средоточия на Сили».

По своята обща Форма даденото повърхностно определение на това космическо ЯВЛЕНИЕ, което досега, по силата на нашата слаба информираност, се е подразбирало под наименованието «Кундалини», само в някаква, много малка, степен отразява истинската Космическа Същност и Природа на Силите (Колективните Космически Съзнания), играещи в еволюцията на земното човечество едва ли не най-значимата роля.

Ако кажем, че ЛААНГХ-КРУУМ са САМИТЕ тайнствени т. нар. «Богове-Творци», създали не само т. нар. «допотопни Форми» на земното човечество, но и всички предишни от неговите първоначални Реализационни Форми (например, лунните «ПИТРИ», марсианските «ЛООНГРИ», венерианските “ИННГССЛИИ”, ураническите “ТСТУУИ”, сатурновитеГР-ГЛА” и мн др.), то ние, по принцип, няма да сгрешим против Истината, макар че ВСЪЩНОСТ цялата тази, свързана със «зараждането на човека» продължаваща еони време история изглежда много по-сложно и има няколко етапа, във всеки от които доминиращо влияние върху хода на дадения еволюционен Проект са имали Колективни Съзнания с различни нива на развитие, принадлежащи към различни Клонове на еволюцията.

Ако имаме предвид активното участие в създаването на окончателната Форма за Въплъщение на човека, която така привично отразява нашата традиционна представа «за себе си», то тук главната роля принадлежи именно на Творците ЛААНГХ-КРУУМ, максимално вложили в реализацията на дадения проект не само всички свои интереси, Знания и интелект, а така също и цялата си еволюционна Зрелост, тъй като тяхното творение – ЧОВЕКЪТ – служи не само за развитието на ТЕХНИТЕ собствени цивилизации, но и за много други общокосмически цели. 
 
В началото собственото ниво на Тяхното Космическо Знание Им позволило да създадат фината чакрамна структура на човека само с използване на Енерго-Материя от нива ненадвишаващи манипурното. Но след като към дадения Проект (на галактическо ниво) били включени Колективните Същности от т. нар. «Съюз на Светлия Пръстен», Боговете-Творци били принудени да отстъпят пред Волята на Съвета на Дванадесетте на нашия Галактически Сектор и да позволят на Колективни Съзнания от по-високоразвити космически цивилизации да създадат в интегралното Космическо тяло на човека още четири допълнителни СИНТЕЗИРАЩИ центъра - Анахата, Вишудха, Аджна и Сахасрара, за да дадат възможност и на Съзнанията от “Светлия Пръстен” също да преминават през достатъчно сложния, но много важен за индивидуалната еволюция, механизъм на синтез на различните Космически Качества.

Така преди 150 хиляди години човекът бил значително усъвършенстван и придобил своята настояща Форма на Въплъщение, а нашите събратя по Космически Разум от Семейството на Светлината получили прекрасни възможности за активна самореализация в условията на земната физическа реалност и синтезиране в себе си на нови аспекти на Качествата. Това е много изгодно за цялата икономика на Космоса, доколкото позволява на много цивилизации значително да разширят своите предишни граници на световъзприятието и усвоявайки енергиите на новите Качества, по-задълбочено да разберат истинския смисъл на своето Космическо Съществуване
 
Боговете-Творци също не останали с «празни ръце», тъй като модернизираната Синтезираща Система с вибрационен Код “АИЙ-ЙЯ” (“ЧОВЕК”) можела нормално да функционира само в своята цялостност и съвкупност, което позволявало на най-развитите елементи на Колективните Съзнания на цивилизациите ЛААНГХ-КРУУМ, синтезирайки Качествата от присъщия за тях вибрационен диапазон да продължат своята Еволюция на по-качествени космически нива. Така във вътрешността на цялата Звездна система, обхваната от творчеството ЛААНГХ-КРУУМ, постепенно започнали да се образуват достатъчно стабилни реалности със съвсем нови, неприсъщи за тях синтезирани енергии на Качествата от типа на “анахатно-манипурните (“ЛГСТЛЛУУМ”) и “вишудхо-аджновите” (“ИЛГСЛМИИ”). 
 
Тъй като в началото на съвместния етап на дадения Проект не било необходимо интегралното Космическо тяло на човека да се включва към междузвездните нива на Космическите Планове, то най-висша «точка» от синтеза на разнокачествени енергии (до определен етап от развитието на Коллективното Съзнание на човечеството) била Сахасрара-чакра (ОЛГООЛЛОНИ-ииссииди), която съединявала в едно целия опит от Космическото Съществование на Колективните Същности от реалностите от “аджнов” и “вишудхов” тип. По принцип това качествено състояние на Енерго-Материята понастоящем е най-висшето достъпно ниво, което може свободно да се използва от Боговете-Творци на Формите (ЛААНГХ-КРУУМ) в Тяхното космическо Творчество, чиито главен обект на приложение на творческите усилия са т. нар. «Светове на Формите».

Когато в Еволюцията на земния човек настъпила целесъобразната необходимост от включване на интегралното му Космическо Тяло към по-високи нива на неговото съвкупно Съзнание (осмо и по-нагоре), за да се избегне несанкционирано проникване на несъвършените Сили ЛААНГХ-КРУУМ в банката с междугалактическите Кодове, Учителите от Плеядите и Сириус направили във фината структура на дадената Форма за Реализация известна енергоинформационна корекция на ДНК ниво, непозволяваща на Същностите от множеството системи на цивилизациите ЛААНГХ-КРУУМ да се проявяват на нива с вибрации по-висши от тези на Сахасрара. Ролята на «Стражи» в съвкупното Съзнание на човека поели върху Себе си най-високоразвитите Същности от каузалните ААНИ-реалности.

Космическите Същности ЛААНГХ-КРУУМ продължават успешно и добросъвестно да изпълняват възложената Им функция по активирането (съживяването) на всички нива на кармичните канали на човека, започвайки от най-низшите (муладхарните) и завършвайки с най-висшите (аджно-вишудховите) нива, синтезирайки Съзнанията на най-развитите от своите Същности в синтетическия център на Сахасрара. Това немаловажно обстоятелство, че Тяхното Колективно Съзнание съдържа в себе си абсолютно всички аспекти на проработваните чрез седемте долни чакрамни центъра на човека диапазони от Качествата на ДВЕТЕ еволюционни «спирали» Им позволява да се справят прекрасно с активиращите си функции. 
 
Като че ли поредно «обвивайки със себе си» всеки от временно «спящите» чакрамни вихри, ЛААНГХ-КРУУМ създава в неговата ПАДМА мощен резонансен импулс, състоящ се от най-низшите честоти на дадения център, сякаш «призовавайки» към съвместно творчество всички Същности от своите системи реализиращи се на това ниво. Ако центърът е вече достатъчно активизиран на нивото на няколкото кармични канала, то съответните Сили ЛААНГХ-КРУУМ създават най-голям резонанс именно на тези канали, които се използват за самореализация в най-малка степен, за да може впоследствие, след изравняването на дисбаланса на низшите нива, да пристъпят към активизиране на по-високочестотните кармични канали в дадения качествен диапазон.

Придвижването по останалите ПЕТ главни нива на съвкупното Съзнание се организира и регулира от много по-развити Галактически Космически Същности, образуващи собствена система от цивилизации - “УУН-ГЛИИРИДА” (съгласно земната религиозна интепретация на това ниво най-много му подхожда наименованието «Светият Дух»). Ще ви разкажем за тази цивилизация малко по-късно.

Няма коментари:

Публикуване на коментар