Общо показвания

неделя, 21 август 2011 г.

ИИСИИДИ 1 - 16-та част

Исус е Казал:
Ако станете мои следовници
и се вслушате в притчи­те ми, тези камъни ще ви служат.
Защото има в рая пет дървета, отредени за вас; те са неизменни, лете или зиме, и листата им не опадват. Който ги познае, смърт не ще вкуси."
Евангелие от Тома.

По време на моя Контакт с Брат Проогусктр на върха на планината Югенфрау (Швейцарските Алпи, на 7 януари 2001 г.) на човечеството на Земята за ПРЪВ ПЪТ (!!!) бяха дадени вибрационните звучения на ПЕТТЕ висши чакри, които образуват най-качествената част от структурата на Космическото тяло на човека, функционалната активност на които се намира далеч отвъд пределите на целия диапазон на вибриране на неговите низши астрално-ментални обвивки. По-долу аз, за пръв път в историята на днешното човечество, доколкото това изобщо е възможно, подробно ги изброявам.

И така, по възходящ принцип, след диапазона на вибриране на вече познатата ни Сахасрара-чакра, следва осмата - ААНИ-ИИСИИДИ, която се явява най-мобилния супраментален информационен център, осъществяващ прием и генериране на кармична информация на Второто Космическо Каузално ниво. Следователно, като основна Космическа Форма за изразяване на ААНИ-Учителите в нашата реалност се явява енергоинформационното Поле (обвивка), което сме свикнали да определяме като КАУЗАЛНО ТЯЛО”). В съответствие с Космическата Класификация на нашите плеядиански Учители, общите качества на вибрациите на целия диапазон на това Поле може да се интерпретира със земното звукосъчетание “ААСМИИ-СЛИИ”. 
 
Космическите Същности, самореализиращи се в плътноматериалния тип реалности чрез ААНИ-центъра на човека, съществуват и творчески се реализират в Световете на активно проявление на Космическите Качества, които ние отнасяме към т.нар. “Божествена Любов-Мъдрост”. 
 
Доколкото вибраците на тези Светове се отличават от енергията на АДЖНА-реалностите в такава висока степен, в каквато анахатните Светове (АИГЛИЛИАА-ИИСИИДИ) се отличават по своето качество от свадхистханните Светове (ИНГЛИМИЛИСА-ИИСИИДИ) на низшия Астрал на Земята, Тези високоразвити Космически Същности се явяват непосредствени духовни наставници на “по-малко развитите” Космически Същности – Колективните Съзнания на чакрамните Учители, реализиращи себе си чрез посредничеството на активизацията в съвкупното Съзнание на човека на енергиите на кармическите канали, съставляващи енергоинформационната основа на реалностите на ССААССФАТИ-ИИСИИДИ (АДЖНА-чакрата). 
 
Степента на активност и двустранна проходимост на каналите на ААНИ-чакрата на личността въплътена на Физическия План на Земята изцяло зависи от степента на уравновесеност на Главните Сили на Живота в нейната астрална и ментална обвивки и от това доколко “високо” човек може да разшири своето активно ниво на Съзнание (център за събиране на информация) покрай собствената си времева ос. 
 
Както вече отбелязахме, като основен механизъм за активност на чакрамните личности на това енергоинформационно ниво в съвкупното Съзнание на човека служи особената, много фино и специфично организирана енергийна структура, която ние наричаме каузално тяло”. Това е тази главна “погранична зона”, през която трябва да премине всяко Съзнание преди да се окаже отвъд пределите на цялата разновидност от реалности на дадената планета. Идентичните по смисъл структури са образувани във всяко съвкупно Съзнание, усвояващо всички типове реалности на всяка от планетите на нашата звездна система.

Материята, съставляваща всички многослойни нива на каузалното тяло, е устроена по такъв начин, че да излезеш отвъд границите на диапазона на нейните вибрации може само тогава, когато точката на главното фокусиране на съвкупното Съзнание на личността вече достатъчно устойчиво се е стабилизирала на висшите качествени нива на Менталното тяло. Тази позиция ще означава, че дадената личност е достигнала най-високата степен на манипулиране на супраменталните енергии на нивото на висококачествените Идеи, че е синтезирала в себе си всички главни Принципи на Космическото Светоустройство и вече просто не е в състояние (даже при активно въздействие върху нея отстрани от нечия чужда Воля), да се възползва от постигнатите Знания нито във вреда на Космоса, нито за някакви други егоистични цели.

Високоразвитите Космически Същности на ААНИ-реалностите са същите тези Стражи, Които пазят Корените на развитието на всяка от земните цивилизации населявали някога нашата планета. Нито едно, даже най-“безобидното” от егоистичните проявлении на нашия низш Ум, няма право (и просто няма да може!) да излезе извън пределите на този ментално-чувствен еволюционен диапазон (багаж), който представлява АБСОЛЮТНО ЦЯЛАТА информационна база, образувана за всички периоди от историята и развитието на Колективното Съзнание на човечеството.

Именно степента на Тяхната творческа активност в съвкупното Съзнание на личността определя нейната готовност (или липса на готовност) за осъзнато включване към извънпланетарните нива на Космическо Творчество. Само заработената в десетки високопродуктивни въплъщения способност на личността да резонира на най-високите нива на своето каузално тяло може да й даде възможност в една от земните си инкарнации най-после изцяло да се освободи от обременителния товар на общопланетарната Карма и да възстанови своето съвкупно Съзнание с тези нива на Творението, които ще я доведат до Прага на общия космически Дом.

Няма коментари:

Публикуване на коментар