Общо показвания

неделя, 18 септември 2011 г.

"Операция Тера" 2 том, послание 35

Послание 35:

ИГРАТА НА БОГ
9 април 2002

За онези, които имат очи да видят е очевидно, че навсякъде около вас се извършват много промени. При все това, ако следвате нашите инструкции, можете да задълбочите своето чувство за мир и спокойствие и да останете ведри въпреки, че нещата се ускоряват и усилват. Началното събитие, за което ви говорихме все още предстои и се надяваме, че докато измине този отрязък от време, през който ще можете да осмислите нещата и да се подготвите, ще сте придобили необходимото разбиране, за да го приемете спокойно знаейки, че то води със себе си крайните етапи от вашето напускане на планетата Земя и началото на новия свят, който ще последва.

Но ние знаем и колко много обичате да получавате съобщения от нас и колко много ви помага да чувате нашата перспектива за нещата, затова в паузата преди следващото действие решихме да ви позабавляваме с нашата беседа днес. Ще използваме пример взет от вашия развлекателен свят макар да се надяваме, че ще извлечете от този пример нещо доста по­задълбочено от самия него. Понякога забавлението може да стане лесен начин за преглъщане на това, което иначе би било горчиво лекарство и ние се надяваме, че в днешния случай ще стане същото.

Ако погледнете на живота като на вид филм, в който всеки играе роля и казва репликите си, създател на този филм е Бог/Създателя. Говорихме ви преди за Свръхдушата и за начина, по който тя създава едновременни проекции на себе си ­ това, което преживявате като въплъщения или "животи". Свръхдушата е прожекционния апарат, който прожектира тези индивидуални изражения на себе си, а Бог/Създателят е сценариста на всички филми осъществявани чрез Свръхдушите, независимо от техния поляритет. Както често сме споменавали, Създателят е създал ВСИЧКО, за да преживее Себе си чрез своите творения. Коментирали сме и това как е било необходимо да създаде двата поляритета, за да повиши потенциала за непрекъснато усложняващите се преживявания и как самите Свръхдуши се проявяват в два "нюанса" или полярности, които означихме като ориентация към Служба На Себе си /СНС/ или Служба На Другите /СНД/.

Във филмите има противопоставящи се сили и конфликт, а това важи и за "филма" на живота. Помислете за това за момент. Ако сте отишли да гледате филм и всичко в него е било хармонично и гладко, не след дълго той би ви се сторил доста еднообразен и безинтересен. Нямаше да има предизвикателства за преодоляване, нямаше да има нищо, освен един вид приятна еднаквост и нямаше да се случва нищо в никой момент ­ без особеното стимулиране, вашия ум би започнал да се разсейва и да си мисли за други неща. Причината е, че искате от вашите филми да ви забавляват - поради това те се нуждаят от противопоставящи се сили, от конфликти и предизвикателства, които да бъдат преодолявани. Същото е и с живота в трето измерение. Ако нямаше достатъчно стимули, хората щяха да изпадат в един вид летаргия, да се отегчават и да губят интерес - за да не става това, трябва да създават ситуации, в които да могат да преживяват интензивност и разнообразие. Подобна е и природата на този, който вечно се стреми да научава все повече и повече. А основното желание на Създателя е винаги да узнава повече за Себе си чрез взаимодействията между Своите творения. Ще наречем този аспект от съзидателната пиеса на Създателя "Играта на Бог".

В "Играта на Бог", Създателят "носи" всички Свои творения и играе всички "персонажи" /роли/характери/ чрез всички създадени от Него роли. В по­високите плътности играта се променя, правилата се променят, но в същността си това е пак "Играта на Бог". Е, какво общо има това с останалото и как това може да помогне за разбиране на онова, което преживявате всеки ден и през цялото време? Ами в "Играта на Бог" всеки от вас, който чете настоящото е действащо лице във филма. Персонажите имат личностни характеристики, с които се раждат и такива, които придобиват в резултат от преживяванията си. В трето измерение катализатор е болката. В четвърто измерение катализатор е любовта. Вие сте в трето измерение и характера ви е бил оформен от преживяната от вас болка и търсения. Повечето от вашите повратни моменти ­ онези моменти, в които дадено преживяване ви е повлиявало така дълбоко, че е променяло хода на живота ви ­ са съдържали болка и/или вашите търсения. Търсенията ви идват от желанието на Създателя да познае Себе си чрез Своите творения. Болката ви идва от желанието на Създателя да познае Себе си чрез Своите творения. Създателят желае да узнае повече за Себе си, затова катализатор за всички преживявания са търсенето и болката.

Е, как могат да бъдат удовлетворени тези условия? Какво ще осигури болката и какво ще подкрепя търсенията? Можете да гледате на източниците на болка като на "врагове" или "автори на престъпления" или, ако щете, като на ориентирани към Служба На Себе си "злодеи". Тези етикети се използват за покажат източниците на болка във вашия живот. Но те осигуряват богатството от преживявания в трето измерение, както и източниците за подкрепа на вашите търсения ­ онези, които бихте нарекли "приятели" или "обичани" или "учители". И двете са необходими, за да са максимално богати вашите преживявания и за пълноценното осъществяване на цялостния сценарий или драма. И двете са Създателя, изразяващ се чрез Своите творения, чрез Играта на Бог. Ето някои подробности относно начина по който става това:

Чистата Съзидателна Светлина, кондиционирана от Любовта като поръчваща сила, струи безкрайно от Източника/Създателя през лещите на Свръхдушите. Свръхдушите оцветяват Светлината със своите собствени пристрастия или "ъгъл на възприемане/приемане" и Светлината придобива специфично качество след като е преминала през Свръхдушата. Можете да гледате на тези качества като на първообрази, като на пристрастия, или като на теми, които предстоят да бъдат проучени. Ние желаем да гледаме на тях като на същности. В своето най­чисто състояние, те са същността на определен аспект от Създателя и са много.

Впоследствие можем да разгледаме тази тема по­подробно, но засега просто осъзнайте, че всяка Свръхдуша съществува, за да проучва определена същност или тема и че ще осъществи на практика това, като създаде "животи" в много различни обстановки или обкръжения. Всички ДРУГИ Свръхдуши, обаче, правят същото, така, че във всяко отделно обкръжение човек има наличието и потенциала за взаимодействие с много различни същности и това осигурява богата основа за много различни видове преживявания. За всички практически цели, оригиналния набор от възможности беше безкраен, но сега вече много (ако не и повечето) от тези възможности са вече проучени и понастоящем се извършва дестилация обратно към оригиналната същност.

В света около вас всяка личност, която виждате, преминава през процеса на тази дестилация назад - в посока към първоначалната същност. Тези личности се превръщат все ПОВЕЧЕ в онова, което наистина са. Това може да създаде някои проблеми в случаите, когато лицето всъщност просто се е било пригодило към очакванията на онези около себе си, или е живяло живота си като реакция на своите повратни моменти. Съществува голяма доза отхвърляне на миналите страдания и много усилено търсене. Какво страхотно време да си в тяло! В никой момент от историята на планетата Земя не е имало такъв богат потенциал за интензивни преживявания. Колко по­интересен е филма, гледан от перспективата на Създателя! В Играта на Бог колкото по­интензивни са преживяванията, толкова по­добра е тя - заради богатството, което осигурява.

Да разгледаме някои примери. Ако фокусът на проучването е силата, тогава съществува потенциала за проучването на отсъствието на сила (безсилието) и притежаването на сила. В отсъствието на сила, човек научава също така и за притежаването на сила от онези, които имат власт над него, а за онзи, който притежава сила над някого – важи обратното. РЕЦИПРОЧНОСТТА е вътрешноприсъща за Играта на Бог. Бог осигурява всички необходими играчи ­ едновременно преподава и изучава. Всеки играч е учител за другия, а в същото време се учи от другия. Всеки е огледало за другия за да го/я види по­ясно, за да го/я познае по­задълбочено.

След като много животи са били създадени и преживени, цялото това преподаване и научаване се интегрира в колективния опит на Свръхдушата и оттам - обратно към Създателя. Всичко идва от ВЗАИМОДЕЙСТВИЕТО на проекциите на съответната Свръхдуша с проекциите на ДРУГИТЕ Свръхдуши. Ето как Създателя може да преживее себе си чрез Своите Творения. Опитът на една определена Свръхдуша е усилен, обогатен и оцветен от взаимодействието с другите проекции от останалите Свръхдуши. И това е напълно динамичен процес с обратна връзка и промени във всяка точка на пресичане на взаимодействието. Всъщност, това важи не само за хората, но и за цялостната тъкан на създадените или проявени светове.

Вашите учени са открили едно основно градивно блокче на материята, което са нарекли кварк. Това градивно блокче е направено от Светлина. Не светлина като осветяване, а Светлината, която е градивна субстанция. ЦЯЛАТА материя е изградена от тези единици от Светлина. Е, тези кварки са изградени от Светлина, но са оформени или кондиционирани чрез вибрации, или Звук. Съвместно, Звукът и Светлината образуват материалната основа за проявените светове. Но трябва да бъде разгледан още един аспект. Когато една кварк­частица взаимодейства с друга такава, те И ДВЕТЕ се променят в резултат на взаимодействието. Така че, дори на най­фундаменталното ниво на материално изразяване е в ход един динамичен процес на постоянно взаимодействие и промяна. Нещо повече ­ отдолу съществува поле от съзнателност или осъзнатост, което е матрицата за целия набор от всички кварки, които осъществяват тези взаимодействия. На най­фундаментално ниво, всички кварки са взаимосвързани с всички други кварки, доколкото се съдържат в това поле на съзнателна осъзнатост.
Това поле е Разумът на Бог. Цялата проявена реалност е вградена и е вътрешносвързана посредством матрицата на Разума на Бог. Когато казвате "всички неща са свързани" - това е фундаментална истина.

Свръхдушите са огромни полета от интелигентна енергия. Те са само­осъзнаващи и при все това, те също са вградени в същата матрица. Когато проектират своите проекции, те ги проявяват посредством кварките - градивните блокчета на материята. Всички неща, всички проявления - и от нивото на прожектора/проектиращия ­ Свръхдушата ­ и частиците, които изграждат проявлението на проекцията на Свръхдушата, са вградени в Разума на Бог. Поради това, в Играта на Бог, Той преживява Себе си и като създателя на филма и като актьорите във филма, който Той създава. Тези актьори не са само хората. Те са и неща като вятъра и дъжда, цветята и дърветата, насекомите и животните. Те всичките са творения на Създателя. Всички те са играчи в Играта на Бог. Всички те са източници на катализатор за болка и подкрепа на търсенията.

Да вземем за пример една скала. Ако ударите пръста на крака си в скала или стъпите на остър камък с бос крак, той може да ви осигури преживяване на болка. Но друг камък може да ви предложи опора докато се изкачвате по стръмен склон или желаете да прекосите поток. Всички те са скали и са част от Играта на Бог. Ако сценарият за вашия живот изисква да прекосите потока в дадена точка в своите търсения, скалата е елемент от вашите преживявания. Тя също така е и жива и преживява това, че стъпвате върху нея. Преживява вашата енергия, вашите мисли, както и усещането за тежест или натиск от стъпването. Скалата също преживява.

Сега погледнете някои от нещата, които стават във вашия свят днес. Едно голямо парче от Рос Айс Шелф се откъсна наскоро в Антарктика - като част от промените, които се извършват. Тази промяна беше резултат от други промени, които вече бяха станали. Когато тези огромни ледени блокове започнат да плуват свободно и евентуално да се стопяват, те оказват влияние върху океаните, в които плуват. Прясната вода от разтопения блок променя солеността на водата наоколо. Промяната в солеността предизвиква почти незабележима промяна в океанските течения. Промяната в потока на океанските течения води до незначителна промяна в метеорологичното време.
Промените във времето, оказват влияние върху добива от реколтата и храната. Промяната в производството на храната, оказва влияние върху наличието на храна и върху цените на тази храна. А промените в наличието и цените, водят до други незабележими промени - например до незабележими промени в приоритетите на хората. Когато хората гладуват, те се вкопчват отчаяно в оцеляването на всяка цена и това ги кара да действат по начини, по които иначе не биха постъпвали. На свой ред, тези действия оказват влияние върху други неща, които пък задействат други неща и така Играта на Бог продължава. Всяка отделна част от проявения свят оказва влияние върху друга част от проявените светове. Всичко е свързано чрез Разума на Бог, а Бог е навсякъде, където съществува нещо. Всичко е част от Играта на Бог, в която Бог взаимодейства със Себе си чрез Своите творения.

При връщането към същността, докато нещата (и особено хората) се превръщат във все повече от онова, което в действителност са под натиска на влияещите им условия и околна среда, вие виждате много неща да се носят по повърхността. Поляризирането нараства, докато героите и злодеите се приближават повече към истинската си същност. Положителното става по­положително. Отрицателното става по­отрицателно. Нещата, които някой е взел от другите и които не са част от неговата същност се отхвърлят, понякога по неприятни начини.
Телесни болки и страдания, емоционални болки и страдания, духовни болки и страдания ­ всички те са част от пречистването на същността, което в ход. Допускът е по­нисък по отношение на нещата, които не са съвместими с нечия същност. Засилва се тенденцията да се оттеглиш от онова, което не е съвместимо с твоята същност, а резултатът е голямото сортиране във всички групи, за което ви говорихме преди. По повърхността се носят неща, които понякога се проявяват като изненади ­ когато откриваш, че човека не е този, който си мислел, че е. Много от това, което е формирало твоето само­възприемане е резултат от тези първи преживявания в живота ­ онези определящи преживявания, които ви карат да поемете по определен курс проучвайки определени варианти, опитвайки се да излекувате своите болки, опитвайки се да дефинирате своите търсения и да откриете какво е това, което търсите. Така че, ако установите, че сега вашия живот се променя основно, това е защото Играта на Бог е почти приключила за тази глава от историята на Творението. Бог е проучил темите, ролите, потенциалите, които са били на разположение чрез параметрите на това конкретно обкръжение и като във всеки добър филм, време е за финалния акт, когато въпросите получават своите отговори, конфликтите биват разрешавани и всеки се опитва да оцелее в продължението!

Вашето продължение е живот на космическите кораби, а след това живот на Тера ­ една трилогия, ако щете - и то такава, която все пак ще е само пауза по пътя към други филми. Вие се връщате в къщи. Ставате все повече своята същност. Започвате да разбирате кои са "другите" и с кои искате да бъдете. Нищо от това не би било възможно без Играта на Бог. Нищо от това не би било възможно без главните герои и антагонистите, без герои и злодеи. Всеки сценарий изисква и двете страни на историята да продължават. Конфликтът води до разрешаване и в това разрешаване всеки се променя в резултат на взаимодействието. Промяната е вечна. Вие самите сте вечни и вечно ще се променяте.

(Време е за последното действие.)

Сега ви оставяме в мир, ценим ви и ви благославяме. 

Amen, Adony Sabayot. Ниe смe Райското Войнство.

Няма коментари:

Публикуване на коментар