Общо показвания

неделя, 4 септември 2011 г.

ИИСИИДИ 2 - 21-ва част


В ДЕЙСТВИТЕЛНОСТ,
ВСЯКА ФОРМА НА МИСЛИ И ЧУВСТВА СЕ СЪЗДАВА КОЛЕКТИВНО И “ВЕДНЪЖ” ОТ ОПРЕДЕЛЕН СЪСТАВ СЪЩНОСТИ ОТ АСТРАЛНИЯ И МЕНТАЛНИЯ ПЛАНОВЕ НА СВОЙСТВЕНОТО САМО ЗА ДАДЕНИЯ СЪСТАВ КАЧЕСТВЕНО НИВО И ЕДНОМОМЕНТНО (т.е. извън зависимостта от конкретни параметри на Пространство-Времето) СЕ ИНИЦИИРА КЪМ РЕАЛИЗАЦИЯ ЕДНОВРЕМЕННО В МНОЖЕСТВО ИДЕНТИЧНИ ПО КАЧЕСТВО СИСТЕМИ ЗА ЕВОЛЮЦИОНЕН ТРЕНИНГ, КАТО СЕ ВЪЗПРОИЗВЕЖДА ВЪВ ВСЯКА ОТ ТЯХ ЧРЕЗ АНАЛОГИЧНИ СИСТЕМИ НА СЪЗНАНИЕ.

Всяка от финоматериалните Същности СЛУИ-СЛУУ, които се реализират чрез вашето съвкупно Съзнание, макар, че живее свое “собствено”, съвършено недостъпно на вашето разбиране многоизмерно Космическо Съществувание, но на ментално и емоционално нива могат достатъчно силно и активно да влияят не само на хода на вашите конкретни Мисли, думи и постъпки, но и на целия наш Живот, като определя качеството на решенията, вземани от “лично” контролирани от нея в дадения момент ЛЛУУ-ВВУ. 
 
Понякога подобни ментални и емоционални влияния имат много агресивен, негативен или спонтанен характер, което може рязко дисонансно да се отразява не само на хората и предметите обкръжаващи дадения човек, но и на неговите собствени психическо и физическо състояния.

Понякога внушенията, създавани от високоразвити Същности, водят до ярко проявление в личности с творческа необикновеност, гениалност и развитие на екстрасензорни способности.

Земният физически “модел за еволюционен тренинг” е устроен по такъв начин, че не само целият Живот на човека, но и цялото му обкръжение в огромна степен зависят от степента и нивото на развитие на Колективното Съзнание на въплътилата го в дадената реалност Духовна Същност – ГООЛГАМАА-А, чрез Която се самореализират в стотици типове Реалности стотици и хиляди ТОО-УУ.

Те са съставляващи разумни елементи на Тези Колективни Космически Същности и са ГЛАВНАТА разумно-чувствена част от цялото ваше многолико “Аз”, безкрайно проявляема в много светове, творения и измерения на Пространство-Времето.

Нито една от тези “съставни части” не бива да се нарича “лоша”, доколкото всяка от Тях, колкото и активно да Я възприемате чрез положенията на човешкия морал и нравственост, е (в конкретния диапазон на изследваното от Нея Качество) само активно ТВОРЧЕСКО СРЕДСТВО за получаване на еволюционен опит за по-обширни и глобални Форми на Космически Разум. 
 
И опитайте се да ни повярвате в това, че ВСЯКА от тези Форми в ни най-малка степен и ПО СВОЕМУ служат на СВЕТЛИНАТА точно ТАКА, както и всеки от нас се опитва да служи на собственото си ограничено ниво на световъзприятие и саморазбиране. 
 
Всички тези самосъзнателни нива на Космически Разум са като че ли многобройни “посредници” между физическото, личностно “аз” на всяка ЛЛУУ-ВВУ и Колективните Съзнания на общата за тях ГООЛГАМАА-А или ССМИИЙСМАА-А
 
Много хора са се сблъсквали с такива явления, но обикновено са приемали различни високоразвити чакрамни личности на своето собствено съвкупно Съзнание ту са “Сен Жермен”, или “Висарион”, ту за “Моисей” или “Иисус Христос”, ту за “Божията Майка”, или за други “богоподобни” същества – “ангели”, “архангели”, или даже за “самия Господ”.
Но най-често на хората им се налага да се сблъскват не със Съзнания с подобни позитивни аспекти от високочестотните нива на развита Енерго-Материя, а с натрапливо внимание и опити за ръководството им от страна на “дявола”, “”магьосник”, “черен маг”, или изобщо непонятно от кого или от какво.

В първия случай осъзнатото високодуховно общуване става възможно не защото даденият човек е едно от поредните въплъщения на някоя от преди по-рано родилите се знаменитости, а защото в системата на съвкупното Съзнание на дадената ЛЛУУ-ВВУ вече достатъчно стабилно са се активизирали енерго-информационните канали и “полета” енергия, качествата на които позволяват на Колективните Съзнания от дадения конкретен диапазон на проработваното от тях ниво на Енерго-Материя да влязат в устойчиви астрално-ментални (психически) отношения с активния Фокус на съвкупното Съзнание на дадената въплътена личност.

Възможността ИМЕННО НА ТАЗИ ЛЛУУ-ВВУ за подобно духовно общуване може и да няма никакви кармични предпоставки, доколкото, както ние вече подчертавахме, чакрамните личности от високодуховни типове космически реалности могат ЕДНОВРЕМЕННО творчески да се самореализират чрез няколко динамични ЛЛУУ-ВВУ, еднакво способни за активно самовъзприятие и възпроизводство на вълните на Качествата, свойствени за Същностите на ИМЕННО ТЕЗИ реалности.

На тези нива на развитие на Качествата ВСЯКА СЛУИ-СЛУУ Същност е практически в равна степен ИСТИНСКА носителка на ЦЕЛИЯ НАБОР от синтетически качества, свойствени за дадения диапазон на самореализация. 
 
Това е възможно, макар и крайно условно, да се сравни с това, че всяка клетка на човешкото (или животинско) тяло е пазителка и носителка на цялата генетична информация, свойствена за дадената Форма на развитие на Разума. 
 
Ние вече достатъчно много писахме за илюзорността и условността на всичко, което хората разбират под много специфичните термини “минало”, “настояще” и “бъдеще”, затова тук няма да започнем да се повтаряме, а ще кажем само, че ако активния Фокус на творческо Внимание на някоя от тези СЛУИ-СЛУУ-Същности е повече изместен към възможностите за по-интензивна самореализация чрез ЛЛУУ-ВВУ, живееща в някакво конкретно “минал” временен период от човешката история, то съответно и начините за общуване на дадената Същност чрез друга ЛЛУУ-ВВУ, самоосъзнаваща себе си В ДРУГ времеви континуум, също ще носят СПЕЦИФИЧЕН ОТПЕЧАТЪК от тези етнически, национални, речеви и морално-етически особености, които са свойствени за “това” “изминало” време. 
 
Висока адаптационна способност на съвкупното Съзнание на отделните хора към възприеманата от тях високочестотна информация им позволява достатъчно лесно да я интерпретират със специфичните особености на собственото си СВЕТОРАЗБИРАНЕ и да възпроизвеждат предлаганата от тях информация в повече или по-малко усвояема за обкръжаващите хора форма без съществени загуби и смислови извращения.

Най-близкият за нас пример за подобно творческо сътрудничество на едни и същи СЛУИ-СЛУУ с идентични Им по качество Съзнания на различни ЛЛУУ-ВВУ, живеещи в различни времеви периоди от историята на едни и същи типове реалности, могат да служат Евангелията на Преображението”, предадени на хората на ГРЕИЙСЛИИСС чрез съответстващите нива на Съзнанието на Орис от висококачествени синтетически нива на Финия План на Колективните Същности, предпочитащи да наричат Себе си “Майка Божия” и “Христос-Майтрея”.

Тези от читателите, които са отблизо запознати с тези Духовни Послания, не са могли да не обърнат внимание на специфичните думи, обороти на речта и начините на изразяване на Мислите, които не се употребяват от самия Орис нито в обществото, което го обкръжава.

Това показва, че ОСНОВНА “ТОЧКА” на приложение на творчеството за всяка от двете Духовни Същности, манифестиращи в дадената реалност конкретни текстове информация, служат съвкупните Съзнания на някакви ЛЛУУ-ВВУ, въплътени в този времеви континуум на дадената ВУОЛДТМ-реалност на ГРЕИЙСЛИИСС, който човешката история определя като “минало”.

Характерните особености на изложението показват, че това “минало” има пряко отношение към историческото развитие на Русия. Ако основните (най-активни) параметри на дейност на съвкупното Съзнание на Орис поне в нещо качествено не съвпадаха с вибрациите на тези Духовни Същности, то ролята на “автора” на двете “Евангелия на Преображението” би била възложена на някого другиго, по-подходящ, но ЗАДЪЛЖИТЕЛНО живеещ В ДАДЕНИЯ период на ДАДЕНИЯ времеви континуум.

Що се отнася до втория случай, значително по-разпространен в практиката на психическото общуване на човека, то той е и отражение на още по-обширни възможности за самореализация на СЛУИ-СЛУУ чрез съвкупните Съзнания на въплътените хора.

Но тези възможности са ограничени само от много тесен диапазон от специфични вибрации, свойствени на най-низшите нива от Качествата на Енерго-Материята, която образува реалностите на Арглаамуни и Инглимилисса.

Над тези честоти нито един от така наречените “дяволи”, “магьосници” и прочие астрална “нечисти” просто не в състояние активно да прояви себе си.

Това означава, че ако подобни нива на качествата във вашето Съзнание са вече достатъчно основателно проработени, то нито една от СЛУИ-СЛУУ, които предпочитат да се прикриват с тези стереотипни понятия, няма да може да притегли към нивото на своята собствена творческа активност активния Фокус на вашето Внимание,а значи и осезателно да прояви своята Воля чрез вашето Съзнание.

И така, ние с вас вече достатъчно ясно уточнихме това, че функционалното взаимодействие на активизираните енергии на която и да е от чакрите (по всяко от 12-те енергоинформационни нива, които я образуват) със системите от Съзнания на ДРУГИТЕ ЛЛУУ-ВВУ се извършва благодарение на наличието на разклонена система от “кармични канали” – ДУУ-ЛЛИ.

Тези “канали” представляват многоизмерни потоци от специфически закодирани енергии и структурно в нещо напомнят “хиперпространствените тунели” които ДВУСТРАННО свързват нашия тип реалности с огромно количество други светове от Физическия, Астралния и Менталния глобуси на ГРЕИЙСЛИИСС.

В течение на много хилядолетия философите спорят един с друг за това КЪДЕ в човешкото тяло се намира това място, в което пребивава Душата.

Това е напълно нелеп и глупав спор, доколкото “ДУША” – в традиционното за хората разбиране на Нейната материална определеност просто НЕ СЪЩЕСТВУВА!

Съществува някаква многоизмерна и саморегулируема, саморазпространяваща се в цялата безкрайност на Пространство-Времето на Вселената, система от междукосмически взаимовръзки и полета енергия, качествено самообразуващи се и саморазпадащи се на базата на Законите, присъщи за всеки тип Мироздание.

Милиарди и милиарди самосъзнателни съставни елементи на всеки многоизмерен “участък” на тази система се отнасят към различни типове и нива на измерности на СЛУИ-СЛУУ, ТЛААССМА-А и ЙЮ-ИИ УССЛИ-ИИ, а значи, и притежават съвършено несъпоставими качества, което изключва всякакви опити да се проведе между тях поне някакъв логически анализ.

Макар, че цялата система като цяло е построена и функционира не само благодарение на абстрахираните Идеи, но също така и за сметка на множество логически взаимовръзки между сходни по качество типове полета (енергии).

Всичко това не позволява да се разглежда такова космическо явление като “ДУША” като конкретен обект за физическо изследване, доколкото човек не притежава даже най-елементарни възможности за изучаване на най-простите явления, обусловени от действието на Законите на финоматериалната Природа. 
 
Всичко, което съвременната наука може – е да изследва някои от най-грубите и очевидни типове енергии, съставляващи най-материалните възли на нашето “биополе”, които обезпечават само физическото функциониране на човешката форма.

Но тази грубоенергийна форма изобщо не е ТОВА, което в действителност се скрива под термина “ДУША”! 
 
Самосъзнателните потоци от разнокачествени енергополета, които образуват всяка ЛЛУУ-ВВУ – това са само промеждутъчни фази от творчеството на Космическите СЛАА-СС-МИИ- и ССЛОО-СС-СНАА-Същности, Които ние условно сме определили като “Творци на Формите”. Те са милиарди, макар че да прилагаме към тях количествени характеристики е също толкова безсмислено, колкото е нелепо да разделяме реката на количеството отделни капчици.

Всеки от тези САМОСЪЗНАТЕЛНИ творчески Потоци на Живота, които обезпечават зараждането, съществуването и физиологическото развитие на всеки от вас, има свой собствен енерго-информационен Източник, който на свой ред се подхранва от безкрайно множество други Източници на Живот и Разум, Космическите Корени на Които също отиват в цялата многоизмерна Безкрайност на Космическото Съществуване.

Те – с всички съединяващи Ги в Единно Цяло космически взаимовръзки – това е само най-“мизерната” и най-“грубата” функционална част на ГООЛГАМАА-А - ТОЗИ “КОНСОРЦИУМ НА КОСМИЧЕСКИ РАЗУМ”, който хората,с присъщата за тях склонност към конкретизация, подразбира под неопределения термин “ДУША”. 
 
И така, като един от начините за Съществуване на Космическия Разум, ГООЛГАМАА-А СЪЩЕСТВУВА! Но само в МЕЖДУКОСМИЧЕСКИЯ План на Нейното самоопределение и творческо самопроявление! 
 
В материалните условия, които твърдо ограничават НАШАТА физическа реалност, Нея просто я НЯМА и НЕ МОЖЕ ДА Я ИМА! Ето защо напълно невежите спорове за това къде именно се намира Тя в тялото на човека.

ДУУ-ЛЛИ – ето това ИЗВЪНПРОСТРАНСТВЕНО “място”, е тази ИЗВЪНВРЕМЕВА “точка”, където се срещат вътрешните психоментални причини за всички наши постъпки и се синтезират техните качествени последствия, които се отразяват в реалността на физическия Свят само с някакви практически неуловими инсинуации.

Без да притежавате даже най-примитивни начини и възможности подробно да наблюдавте и изучавате динамиката на финоматериалните процеси, вие никога не сте в състояние да видите истинските причини за ВСИЧКО, което става както “вътре” във вас самите, така и във вашето обкръжение.

Вие винаги грешите, когато се опитвате да сведете до някаква конкретика и целесъобразност всичко, което се случва във вашия Живот. Вие сте безнадеждно СЛЕПИ и ГЛУХИ, но въпреки това, по силата на свойственото ви честолюбие, упорито се опитвате да дадете вид, че сте способни да “видите” нещо невидимо и да “чувствате” нещо неуловимо, като приписвате на вашите собствени чувствени измислици и ментални заблуждения някаква “конкретна реалност”.

Няма коментари:

Публикуване на коментар