Общо показвания

неделя, 18 септември 2011 г.

"Операция Тера" 2 том, послание 29

Послание 29

ПОСЛЕДЕН ПОГЛЕД НАОКОЛО
9 октомври, 2001

Всичко, което казахме, че идва, сега е вече пред вратата ви, но предстои да се разгърне още толкова много от картината, която виждате сега. Някои от нещата (и от двата вида), пристигащи във вашата реалност, са отвъд пределите на дори най-­смелото ви въображение. Ще станете свидетели буквално на "най-­голямото шоу на Земята". Ще видите да се случват неща неизразимо величествени и красиви, ще видите и неща неизразимо ужасни и трагични. Всички те ще се случват едновременно.

Човешките същества притежават способността и за двете крайности -­ екстаз и агония. Притежават способността да ги създават и да ги преживяват. И наистина - по време на своето пътуване на Земята те правят и двете отново и отново. Но сега, когато последните години изтичат, е време за големия финал ­ последното "действие" от човешката драма на тази планета в това измерение за много, много дълъг период от време.

Затова ще ви помолим да хвърлите последен поглед наоколо преди тя да отмине. Хвърлете един поглед на света около себе си какъвто е точно сега, защото той скоро ще отмине напълно. Погледнете го така, сякаш внезапно са ви казали, че ви остават само няколко години да живеете, защото всъщност това е истината. Остават ви само няколко години преди цялата тази сцена да бъде пометена така, че да не остане нищо от онова, което виждате сега на нея. Но дори ПРЕДИ това светът какъвто го познавате ­ този, за който приемахте, че ще е винаги тук ­ ще бъде радикално променен. Войните, които започват сега, са само началото на промените. Всичко в човешкия опит по някакъв начин ще бъде преработено - ако не на глобално, то поне на лично и индивидуално ниво. Всички ваши "лични истории", преживени по време на всичките ви животи във времето, ще бъдат сумирани сега и ще откриете, че всички останки от старите шаблони ще бъдат запратени обратно точно в лицето ви, за да бъдат балансирани и изчистени така, че да можете накрая да минете отвъд тях, ­ отвъд този свят и всичките му преживявания.

И така, как бихте се чувствали, ако ви кажеха, че ви остават да речем 18 месеца живот? Какви щяха да бъдат приоритетите ви? Колко важно щеше да е за вас да планирате една "следваща кариера" или да планирате каквото и да е в тази връзка? Какво най-­много щяхте да искате да направите, ако ви оставаха 18 месеца? С кого щяхте да говорите? Какво щяхте да кажете? Къде щяхте да искате да живеете? Какво щяхте да искате да направите? Има ли нещо останало недовършено в живота ви? Какво ви е нужно сега, за да го довършите? Предлагаме ви да започнете да мислите по този начин сега, защото не ви остава още много време, за да направите тези неща. Не казваме, че изместването на полюсите ще стане през тези 18 месеца, а казваме, че след този период от време светът ще бъде толкова по-­различен, че момента да си поставяте подобни въпроси ще е отминал.

Не казваме, че съществува спешност и неотложност във връзка с това. Просто казваме, че трябва да цените тези последни сравнително нормални дни, докато те бързо изчезват, защото никога няма да ги видите отново. Въпреки войните, които започват, ще мине известно време преди те да се разпространят по целия свят. Ще мине известно време преди хранителните запаси да изчезнат за по-­голямата част от земното население. Ще мине известно време преди да бъде изградена напълно технологията за тотален надзор. Ще мине известно време, но то няма да е много.

Затова, хвърлете последен поглед наоколо. Вкусете какво е да си човешко същество. Прекарайте известно време в размишления върху своите спомени преди да ги опаковате и изпратите завинаги. Прекарайте известно допълнително време с онези, които обичате и преценете какво е наистина важно за вас сега. Последен баланс. Бъдете добри към себе си по начини, които са изцяло хранителни ­- добра храна, добри приятели и "качествено време" с онези, за които ви е грижа. Кажете "не" на натиска и напрежението и започнете да прекарвате повече време в съществуване. Нещата, които ви изпълват са простички -­ една шепа от нещо, един залез, преминаването на ято птици през небето. Почувствайте своята връзка с планетата. Почувствайте своята връзка със звездите. Почувствайте своята връзка с цялата човешка драма във всичките й форми и векове, във всичките й цветове и богатство и настроения.

Погледнете животните около себе си и дайте и на тях повече любов. Прегърнете дърветата си. Отнесете се с растенията си по специален начин, ­ може би се нуждаят от нова почва или нова саксия. Покажете на целия живот, че го цените и сте му благодарни и той ще ви се отблагодари в отговор.

Колко често отделяте време, за да покажете на себе си, че се цените? В своите навици и в начина, по който се отнасяте към себе си има толкова много критичност ­ към другите, към себе си, към начина, по който е устроен света. Колко време отделяте, за да покажете на своя свят, че го цените? Направете го сега. Правете го по­-често. Създайте си нов навик.

Когато седнете да се храните отделяте ли време, за да го оцените и да се почувствате благодарни, че имате храна? Или това е нещо, което приемате за даденост? Има много хора в света, които няма да вечерят тази вечер или на следващата вечер, или на по­-следващата. Бъдете благодарни за своята храна. Бъдете благодарни за живота отдаден от растенията и животните така, че да можете да имате тази храна. Бъдете благодарни за работата свършена от онези, които са садили, брали и подготвили храната ви така, че да можете да я имате. Ако се радвате на добро здраве, бъдете благодарни за това. Ако изпитвате болка, бъдете благодарни за нея. Бъдете благодарни за своята способност да чувствате, виждате, чувате, поемате въздух. Съществуват много, които не могат да направят дори това.

Празнувайте живота по тих начин. Направете походката си по-­мека, направете говора си по­-мек. Бъдете добри към себе си и към другите. Ако купувате нещо, ценете го достатъчно, за да направите заслужаваща покупка си. Вместо да си отчитате дейност, направете я нещо специално. Това не означава, че трябва да е непременно скъпа. Означава, че трябва да отделите време и внимание, за да се запитате какво е онова, което наистина ще ви достави радост. Живейте живота си със съзнателно внимание. Осъзнайте невидимата мрежа, която ви обвързва с останалите чрез всичко, което правите всеки ден. Когато пускате водата в умивалника, някой друг е направил това възможно. Когато лягате в леглото си вечер, някой друг е направил възможно това. Някой е направил леглото ви. Някой е направил чаршафите. Някой ги е доставил в магазина, от който сте ги закупили. Някой е построил стаята, в която лежите. Може и да сте били вие, но сте използвали материали, приготвени и доставени от друг.

Хвърлете последен поглед наоколо и вижте как всичко наоколо е било направено възможно по толкова много начини от толкова много хора по света. Съществува вече глобална икономика и никоя част не съществува отделно от другите. Вие вече сте част от едно глобално общество и това, което става в една част на света засяга всяка друга част. Нито едно движение не се прави, нито един дъх не се поема където и да било по света без това да засегне някоя друга част от света, независимо дали си давате сметка за това или не. Бъдете благодарни за своята връзка с всичко друго. Тя е там. Можете да я почувствате. ПОЧУВСТВАЙТЕ я! Не мислете толкова много за нея. Почувствайте я. Почувствайте как вие сте част от паяжината на живота, от потока на живота и дори на смъртта. Бъдете благодарни за всичко, което сте през тези дни, защото и вие се променяте.

Говорихме за връщане у дома, но има и напускане на дома. Всички вие скоро ще отидете някъде другаде, затова бъдете благодарни за своя живот и своя свят сега сякаш го виждате за пръв път, за да приключите с него, когато дойде момента за това. Ще заминете на велико пътешествие, което ще ви отведе отвъд всички неща, които знаете сега, но за да приключите с ТОЗИ свят елегантно и лесно, отделете време, за да му хвърлите един последен поглед знаейки, че скоро ще заминете.

Когато казваме "скоро", това е относително понятие, но дори в обсега на настоящото ви време това ще стане достатъчно скоро. Достатъчно скоро ще трябва да напуснете, докато още си спомняте този свят какъвто е сега. Достатъчно дълго, за да се радвате да се преместите в друг свят без да се обръщате назад или без да сте оставили недовършени неща. Сега е време да се изправите лице в лице с тези неща. Сега е времето да направите тези неща. Сега е времето, сега.

Преди ви казахме да позволявате всички неща. Сега ви казваме да прегръщате всички неща. Преди ви казахме да оставите своите пристрастия, да приемете повдигането. Сега ви казваме да протегнете ръката си, сърцето си и душата си, за да приемете богатството на своя живот сега. Бъдете благодарни за всички неща, независимо дали са големи или съвсем малки. Бъдете в състояние на "непрекъсната благодарност" и ще се почувствате благословени отвъд всичко възможно. В средата на войната можете да почувствате мир, можете да имате радост, можете да споделяте любов. Войните ще продължават докато свършат, но докато траят вие можете да живеете пълноценно и радостно. Не казваме това безгрижно. Вие държите шаблона за едно ново утре и докато продължава умирането, продължава и раждането. Точно както в живота нещата отминават с времето, така и новия живот идва и носи обещание за нов ден. Вчера и утре ще се срещнат във вечно присъстващото СЕГА. Вчерашният и утрешния ден се определят от настоящия момент, мънистото на връвта, което се движи бавно към своята съдба. Вие сте вестителите на зората и след като здрача избледнее и светът бъде обгърнат от мрак, вие ще дойдете отново със светлината, за да изтриете всички сълзи и да донесете мир.

Amen, Adony Sabayot. Ниe смe Райското Войнство.


Няма коментари:

Публикуване на коментар