Общо показвания

неделя, 4 септември 2011 г.

ИИСИИДИ 2 - 29-та част

Мозъкът на всеки човек, в зависимост от генетичното ниво на развитие а неговите ВВУ-Форми, е устроен изключително индивидуално и е способен да възприема от обкръжаващото Пространство само ВЪЛНИ с информация от определен диапазон качества, на които са способни точно да реагират (резонират) многобройните специализирани клетки на неговата нервна система (рецептори).

Тази способност на Мозъка изцяло зависи от нивото на еволюционно развитие на СЪВКУПНОТО Съзнание на всички СЛУИ-СЛУУ, които функционално оживяват и “заселват” една или друга човешка Форма, тоест от това какво качество на вълните (какво биополе) и с каква интензивност тези СЛУИ-СЛУУ са способни да генерират във Финия Свят и да получават от него адекватни импулси.

Ще отбележим, че в пределите само на един ФИЗИЧЕСКИ човешки организъм, са разположени ЧЕТИРИДЕСЕТ И ДЕВЕТ всевъзможни, различни един от друг по качество и интензивност психоенергийни вихри, явяващи се своеобразни “ЛО-пунктове” в космическите енергоинформационни потоци, които непрекъснато се генерират от различни самосъзнателни елементи на Колективния Космически Разум.

Всеки от тези вихри е много своеобразна и тясноспецифична ретранслационна “точка” на Вселената, условно привързана към идентични по качество участъци на ССЛУУ-Л-ЛУУ, за да могат постоянно (потенциално!) обезпечават Фокуса на съвкупното Съзнание на човека двустранна (или едностранна) връзка с различни реалности на Финия План. 
 
Но само чрез посредничеството на добре свършената работа на активизираните чакрамни механизми и много сложната система на ДУУ-ЛЛИ ТОО-УУ-Същност от други Светове имат възможността НЕПОСРЕДСТВЕНО да участват във всички явления и събития на разнокачествения земен Живот, като чрез СЛУИ-СЛУУ на вашите чакрамни центрове влияят активно върху вземаните от “вас” решения и произволно изменят вариантите за развитие на “вашата” Съдба, за да получи опита, който не ИМ достига за понататъшен еволюционен синтез и самоусъвършенстване в различни аспекти на Космическите Качества.

Обобщено и КАТО ЦЯЛО може да се каже, че всяка активизирана чакра структурно представлява двунасочен енергоинформационен тунел, разделен вътре на 12 енергоинформационни потока – “канали”, благодарение на които, чрез съвкупното Съзнание на въплътения човек, различни Космически Същности (или отделни елементи на Тяхното Колективно Съзнание) имат реална възможност да получават допълнителен опит от личностното съществуване на Физически План.

Но, повтаряме, В ДЕЙСТВИТЕЛНОСТ никакъв видим тунел и делението му на отделни енергоинформационни потоци НЕ СЪЩЕСТВУВА, защото, както вече беше казано, цялата чакрамна система представлява МНОГОИЗМЕРНА “ТОЧКА” от Пространство-Времето, ВРЕМЕННО образувана посредством функционално съединение в един разгънат контур (физически въплътена личност) вълните енергия с различна дължина, плътност и конфигурация.

Макар, че на примитивно-приложно ниво на разсъждения да може да се говори и за “тунел” и за “канали” и за много друго, което в действителност не съществува, но ИМА ВЪЗМОЖНОСТ ДА БЪДЕ в напълно различен вид, отколкото можете да си представите, но, по силата на своята по-качествена Природа, ПО НИКОЙ ДРУГ НАЧИН не може да се отрази в сферата на вашето ограничено от земните стереотипи разбиране.

Но все пак е нужно поне да се разбере, че чакрите не са някакви веществени принадлежности на физическата форма на човека, а АБСОЛЮТНО ЦЕЛИЯ многоизмерен и безграничен Космос, изначално заложен и непрекъснато проявяван на различни енергоинформационни нива “вътре” в нас самите, чрез такива безкрайни във Времето и Пространството, космически системи на вашето съвкупно Съзнание.

ЧАКРИТЕ – това са всевъзможни многоизмерни елементи на това ЕДИННО КОСМИЧЕСКО ЯВЛЕНИЕ, което вие разбирате като “БОГ”, “ПЪРВОТВОРЕЦ”, “АБСОЛЮТ”, “ВИСШ РАЗУМ”.

Този “Колективен Вселенски Интелект” интензивно и творчески използва вашето Съзнание за Еволюцията на войнство от други елементи на Разума, качествено обединени в различни космически цивилизации и разумни Раси, едновременно реализиращи себе си в различни еволюционни условия с помощта на различни системи за “тренинг” типове специфични Форми на нашите “въплътени личности”.

Всеки човек, в зависимост от своето интелектуално и преди всичко духовно развитие, може да има тесен психически контакт само с информационното поле, което качествено съответства на най-активното ниво (Фокус на Внимание) на своето съвкупно Съзнание, който в много определя неговата мирова линия на развитие.

Всяка осъзнато възприемана от нас информация е Мисъл, която принципно не принадлежи към НИКОГО и НИЩО: нито на това, което наричаме “Живот”, нито на това, което се разбира от нас като “Смърт”, доколкото пронизвайки със себе си много типове Реалности, Мисълта обединява в единно ЦЯЛО и нашия Живот и нашата Смърт.

Всичко казано по-горе ни позволява да направим извода, че след като физическата личност прекрати своето съществуване на Физически План (тоест окончателно се развъплъщава или “умира”), всеки от отделните “участъци” на нейното съвкупно Съзнание мигновено се САМОПРОЕЦИРА С ВСИЧКИ СВОИ СПЕЦИФИЧНИ КАЧЕСТВА на множество типове финоматериални реалности, намиращи се на различни степени на Еволюция, като продължава (чрез свойствените за всеки от световете на тези реалности Форми) интензивно да разработва опита, необходим за понататъшното развитие на СЛУИ-СЛУУ-Същностите, активизирали в земния Живот на умрелия ИМЕННО ТЕЗИ “участъци” от неговото Съзнание.

Дадените Проекции самомоделират във всеки от световете идентични на тях реалности множество собствени Форми на самоизразяване, чрез творческата активност на които Колективната Космическа Същност (ГООЛГАМАА-А, ССМИИЙСМАА-А, ТЛААССМА-А) осъществява (безкраен в Пространството и не привързан към каквито и да е ффактори на Времето) процес на натрупване на опит от Космическо Съществуване. 
 
Но ще бъде огромно заблуждение за начало на този процес да се смята момента на Смъртта на човека в този феноменален свят и появата на множество самосъзнателни елементи на неговото съвкупно Съзнание в други светове! 
 
Както вече казахме, във всеки от сто четиридесет и четирите типа “физически” светове живеят и творчески се самореализират различни по качество ВВУ-Форми на въплъщение на една и съща ГООЛГАМАА-А и затова би било във висша степен невежо да привържем Смъртта на всяка от тези временни Форми към началото на процеса, корените на когото отиват до самата дълбочина на Колективния Разум АЙФААР.

Нито с появяването на човека на Физическия План на ГРЕИЙСЛИИСС, нито с неговото напускане (Смърт) в Космическото Съществуване на ГООЛГАМАА-А принципно НИЩО няма да се измени, доколкото всяка от нейните ВВУ-Форми е само временно средство за протичане на безкрайния процес на Синтез на Качества, осъществяващ се ИЗВЪН Времето и Пространството, без принципна привързаност към каквито и да било физически, астрални или ментални Форми на творческо самоизразяване на Душата.

Живее ли човекът или е вече умрял – това е само резултат от чисто субективни реакции на обкръжаващите го хора на активността (или пасивността) на видимата ВВУ-Форма на неговото съществуване, докато всички самосъзнателни СЛУИ-СЛУУ-елементи на неговия земен Живот и неговата Смърт ВИНАГИ продължават да функционират чрез стотици и хиляди други Форми, които образуват енергоинформационната основа на всички типове светове на Физическия и Финия План.

Когато твърдим, че след Смъртта на човека всички индивидуални информационни “участъци” на неговото съвкупно Съзнание КАТО ЧЕ ЛИ се "връщат" всяка на своето ниво от Реалността и продължават, на базата на получения чрез ЛЛУУ-ВВУ опит, да се самореализират на свойственото за всеки от тях интелектуално-духовно ниво, то ние употребяваме думата “връщат” се само като субективна оценка на “началото” и “края” на някакъв, неизвестен на хората процес.

В ДЕЙСТВИТЕЛНОСТ нито една от съставляващите ни СЛУИ-СЛУУ-Същности никога не напуска своя Свят и затова никога не може да се връща(!) в него, а с проектиране на себе си чрез една или друга ВВУ-Форма само прибавя към своята система на самовъзприятие още една (или няколко) времева ос, психо-ментално свързваща я не само с дадената ЛЛУУ-ВВУ, но и с ЛЛУУ-ВВУ на стотици други ГООЛГАМАА-А. 
 
Още веднъж повтаряме: всяко от нашите финоматериални тела-обвивки е за много десетки и стотици СЛУИ-СЛУУ на Колективните Космически ТОО-УУ-Същности само промеждутъчен начин (проводник) двустранна връзка на типовете Разум от едно качествено ниво с типовете Разум от други видове на Единната Реалност.

Взаимоотношенията на всяка СЛУИ-СЛУУ с активния Фокус на Внимание на съвкупното Съзнание на всяка ЛЛУУ-ВВУ се построяват изключително на импулси от типа “запитване – отговор”, “желание – реакция”, осъществявани с помощта на мощна и разклонена в Пространството и Времето системи от фини енергоинформационни връзки, които ние при човека, наричаме “кармически чакрамни канали”. 
 
Така за всеки, разбрал тази информация човек, става напълно очевидно, че така наричаната “Смърт” е само пренастройка на активността на съвкупното Съзнание на бившата въплътена личност на АВТОНОМНАТА активност на Съзнанието на ВСЯКА от съставляващите го на Физически План чакрамни личности.

Учениците казаха на Иисус:
Кажи ни, какъв ще бъде нашият край”?

Иисус каза: „Нима сте открили началото, та търсите края? Тъй като там, където е началото, там ще бъде и краят. Честит е онзи, който стои пред началото: той ще узнае края и смърт не ще вкуси."
Превод от руски Еми Манолова

Няма коментари:

Публикуване на коментар