Общо показвания

неделя, 18 септември 2011 г.

"Операция Тера" 2 том, послание 27

Послание 27:

МНОГО СВЕТОВЕ, МНОГО ДЕСТИНАЦИИ
27 септември, 2001

Днес пожелахме да ви говорим, за да разширим вашето разбиране на това, което се разгръща на вашия сетивен екран. Честно казано, съществува сложност, която вашия ум не е способен да обхване. Затова ви молим, докато четете тези редове да отворите себе си, за да получите по­дълбоко познание, по­дълбока увереност в процеса, който е започнал и който ще продължи до окончателното си завършване.

Да се върнем за миг на идеята, която ви дадохме за Ума на Създателя - като матрица, която съдържа всички неща, които са били и които ще бъдат. Всяко нещо или събитие, което се появява от тази матрица, съдържа в себе си всички елементи за своето завършване. ­ Всички събития, които ще се развият в пределите на контейнера, или пакета на това събитие, са предвидени и произлизат от самия Създател. Всяко събитие може да бъде разглеждано като "мисъл" на Създателя, който Си мисли и проучва всичките Си налични възможности. Тези възможности в основата си са безкрайни и е лесно да се изгубиш в размисъл за безкрайно разклоняващото се дърво, което съставлява Ума на Създателя и което ще наречем Дървото на Ума.

В Дървото на Ума, всяко възможно разклонение се проучва чрез механизма на паралелните реалности. Всеки път, когато се достигне до точка за вземане на решение, се създава разклонение, чрез което да се осъществят всички възможни решения, които могат да бъдат преживени в тази ситуация. В рамките на дадено Творение, има определени параметри, които управляват въпросното Творение и наличните в неговите предели възможности са ограничени от онези параметри, които нарекохме Универсални Закони. Тук спряхме преди.

Как се свързва това с нещата, които преживявате, ли? Например така: в настоящия ви опит, в Творението съществуват много пакети от препокриващи се събития, заемащи сякаш едно и също пространство. Когато се огледате посредством физическите си сетива мислите, че виждате същото нещо, което виждат и останалите и това до известна степен е така. Но съществува и друг механизъм, който функционира и за който споменахме преди ­ разцепването или отделянето на всички паралелни "бъдещета", които ще се появят от съвместно споделяната от вас реалност ­ планетата, която наричате Земя. Всички тези различни пакети от събития водят в различни посоки и онези от вас, които са в пакета "Тера", се насочват в тази посока, докато онези, които са в други пакети, се насочват в своите посоки. Мястото, където всичко това се усложнява е, когато се опиташ да схванеш как всичко това пасва заедно ­ или дори как се разделя!
Дори не можем да започнем да адресираме включената в това сложност, ­ тя е толкова необятна ­ затова ще се ограничим да обсъдим само пътя до Тера и един друг свят ­- огледалния свят на Тера, дестинацията, която е еднаква на Тера, но гледано откъм противоположния полюс. Съществуват и много други пътища, които също се случват, но те са твърде много, за да се спираме на тях, а и не осветяват вашия път толкова добре, колкото контраста предлаган от този, който ще остане без име.

Казахме, че поляризацията на планетата ще нараства, докато нещата напредват във времето и виждате това да се случва сега. То ще продължи в посока към още по­-голямо поляризиране така, че нещата ще увеличат своята интензивност, но тези два пътя ­ до Тера и противоположния му ­ ще претърпят максимална поляризация. Всички други пътища водят до други светове - за по-нататъшни проучвания на други теми и преживявания. Тези два пътя са единствените, които ще бъдат чисто 4­измерни в своите вибрации и изражения и тъй като Тера е един от тези два свята, времевата линия, която води до Тера ще съдържа огледалното изображение на другия свят - поне за известно време. До времето, когато ще бъдете вдигнати от планетата, тези два пътя ще са се отцепили един от друг, но докато все още сте ангажирани с повдигането ­ дори в случай, че напускате и се връщате обратно ­ ще станете свидетели на огледалото, осигурено от този друг свят и път. Ще споменем също така и, че много хора няма да отидат на Тера, а в своите собствени "домашни системи" за почивка, възстановяване и проучване, което изобщо няма да включва тези два свята. А някои от ТЕЗИ светове пък са с "по-­висока" честота от Тера така, че всичко е наистина много сложно!

След като казахме всичко това, докато Земята се издига към своята съдба да стане Тера, онези, които са на тези две времеви линии ­ за Тера и за нейната противоположност ­ ще бъдат взаимно в своя обсег за известно време. Тъй като сте от типа хора, които ги е "грижа", може да ви бъде трудно да сте свидетели на разиграването на най-­крайните форми на поведения с негативна полярност демонстрирани от страна на онези, които се опитват да стигнат в този друг свят. Ако можете да видите техните действия като такива, ­ да осъзнаете, че те също държат своите "последни изпити", може би ще сте в състояние да разберете силата, която ги води към тяхната цел -­ света на ТЕХНИТЕ мечти ­ точно както можете да разберете и собствената си страст да постигнете своята цел Тера ­- света на ВАШИТЕ мечти. За вас техните мечти са жив кошмар, но в действителност, общото вежду вас и тях е много повече, отколкото ви се струва. И вие и те търсите глобална форма на правителство, общ набор от стойности и начин да се живее в рамките на наличните ресурси. Но се различавате по СРЕДСТВАТА за постигане на тези цели. Вие наблягате на варианта всеки да е дарен със сила, а те - на варианта те да са дарени със сила за сметка на всички останали. Служба на себе си и Служба на другите ­ просто и ясно.

Това е мечтата на Създателя и той иска да преживее всичко от всяка възможна перспектива. Създателят иска да преживее всички възможности посредством своите творения и техните взаимоотношения помежду им. Създателят не СЪДИ своите творения като "добри" и "лоши", а се изразява чрез тях и след като ги е създал, счита ВСИЧКИ тях за "добри". Всички те съществуват, за да задоволят желанието Му да опознае себе си чрез безкрайните възможни проявления. В Библията се казва, че Бог погледнал към сътвореното от него и останал доволен - ето начина, по който самият Създател гледа на своите творения. Той е "доволен" от ВСИЧКИТЕ си творения, а не само от онези, които вие предпочитате да преживявате. Вие сте Създателя_­в_процеса_на_­неговото­ изразяване, търсещи определен полюс за изразяване. Съществуват и другите, които търсят противоположния полюс и от перспективата на Създателя те са точно толкова "добри", колкото сте и вие. Вас ви отблъскват нещата, които не са като вас. Това ви помага да дефинирате своето преживяване и ви води по-­бързо към посоката на вашето търсене. Същото важи и за търсещите противоположния полюс. Те са доволни от това и ги отблъскват онези, които не са като ТЯХ - това помага на ТЯХ да напредват в посоката на ТЯХНОТО търсене. В сърцевината на всичко което Е, е просто Създателя - играещ със себе си чрез всички възможности, предоставени му от всички негови творения.

И така, от гледна точка на Създателя, както Тера така и нейната противоположност ­- света с негативна полярност ­ са еднакво добри, защото Му осигуряват възможността да проучи напълно тези два противоположни полюса. Всички ДРУГИ светове, които се появяват от споделяната реалност, която наричате "Земя", ще се разпрострат в спектъра МЕЖДУ тези два полюса и са с различни по степен пропорции от тази смес на Служещи на себе си и Служещи на другите. Ще има светове, които клонят по­скоро към Служещите на другите и докато те преуспяват, някои от тези хора ще се прераждат на Тера като бебета, родени от онези, които вече са там. Ще има светове, които ще бъдат предимно населени със същества Служещи на себе си и те ще се развиват към света противоположен на този на Тера и ще се прераждат там. Ще има и светове донякъде смесени - богати на възможности да се проучват и двата полюса - те ще се развиват така в продължение на хиляди години, докато бъде завършен друг голям цикъл и се предостави друга възможност за жътва към единия или другия полюс. Разгръщането на мечтата на Създателя е безкрайно и пътищата на възможностите се разклоняват и разклоняват и разклоняват - отново и отново и отново - през вечността. Не съществува край на този сън.
И така, във вашето преживяване сега ще видите усилване на двете противоположни поведения. Онова, което е "по средата", ще избледнее пред вашия поглед. Най-­добре можете да видите и разберете вашия път по два начина: като се отразявате от огледалото отсреща и намерите други като вас, с които можете да споделяте своите възгледи, чувства и преживявания. Казахме, че ако се ангажирате в драмата "нас" и "тях", рискувате да затънете в блатото, в спиралата надолу и в още по­голямо объркване. Няма нищо лошо в това да гледате противоположния полюс, докато ви помага да разберете какво НЕ сте, но е наложително да не се ИДЕНТИФИЦИРАТЕ с него. Той ви напомня кои не сте, но не ОПРЕДЕЛЯ кои сте. До степента, до която успеете да не се хармонизирате с ужасите които идват, ще съхраните себе си и своята идентичност. Това не означава, че трябва да затворите сърцето си. Точно обратното! Това, което казваме е, че трябва да не се считате ОТГОВОРНИ за онова, което се появява пред вашия сетивен екран.

Онова, което се появява на вашия екран, произтича от Създателя. Всяка личност е просто съществото, дошло според плана за неговия живот. Всяко лице е перфектно поставено на мястото си, за да даде своя принос към богатата смесица от преживявания сега и не съществуват "лоши" създания. Всяко "зло" е част от "добро". Всеки играч е необходим, за да бъде завършено цялото преживяване. Всеки пакет от събития съдържа всички елементи за своето завършване и целия "набор" елементи е преплетен и си взаимодейства по начини, които просто не можете да схванете с ума си. Но вашата ДУША и СЪРЦЕ могат да ПОЧУВСТВАТ истината в това и именно това разбиране може да ви позволи да отключите своя собствен потенциал за любов. Ще направите най-­добре, ако култивирате състрадание - когато се сблъсквате със страдания, да оставяте тези състрадания да ви залеят и да ви направят като куха тръба, да държите сърцата си и отворени и нежни и уязвими - и в същото време да бъдете потопени - докато всичко, което сте, стане само любов.

Вие не сте отговорни за това, което виждате. Не вие сте го създали. Не трябва да се самонаказвате като за някакъв грях, който сте сторили. Всичко, което сте, всичко, което сте направили, е в плана за вашия живот. Това, за което МОЖЕТЕ да носите отговорност, обаче, е за РЕАКЦИИТЕ си спрямо съответните ситуации. Собствените ви реакции са вашия процес да покажете кои сте, защо сте тук и къде отивате. Вие сте един аспект на Създателя и му давате възможност за определено преживяване като негов индивидуализиран аспект. Ако трябва да "обвинявате" някого, трябва да обвинявате Създателя. Ако трябва да се ядосвате, трябва да се ядосвате на Създателя. Накъдето и да погледнете, каквото и да видите, то е Създателя в момента на Неговото изразяване. Хората, които умират са Създателя. Хората, които ги умъртвяват, са Създателя. Ако само успеете да "схванете" това, ще имате мир, ще преобразувате феноменалната реалност и ще бъдете много по­-близо до "дома".

Amen, Adony Sabayot. Ниe смe Райското Войнство.

Няма коментари:

Публикуване на коментар