Общо показвания

неделя, 4 септември 2011 г.

ИИСИИДИ 2 - 23-та част


КАРМАТА СЕ ОБРАЗУВА ОТ ЧАКРАМНИТЕ ЛИЧНОСТИ
И НЯМА ПРЯКО ОТНОШЕНИЕ КЪМ ВЪПЛЪТЕНИ ЛИЧНОСТИ!

Затова и “развързването” на всякакви възли не е привързано с някакви конкретни хора (ЛЛУУ-ВВУ), а засяга само обмена на енергии (еволюционен Опит и Знание) между съответстващите по качество ДУУ-ЛЛИ на две (или повече) ГООЛГАМАА-А . 
 
Извън привързаността към дадено конкретно въплъщение по време на което е станал този взаимообмен (“завързала се е Карма”), взаимно връщане на енергия в своите системи се стане едва тогава, когато по-малко развитите СЛУИ-СЛУУ получат съответния Опит и Знание от по-развити СЛУИ-СЛУУ.

В практиката на човешките взаимоотношения това прекрасно се илюстрира в призива на Иисус Христос да се възпитава в себе си способност към несъпротивляване по отношение на активните форми на негативизъм.
 
Този безценен еволюционен принцип (“подай лявата си буза, ако са те ударили по дясната”) кармически винаги е значително по-изгоден, отколкото желанието да отговорим на злото със зло на принципа “око за око зъб за зъб”, доколкото всяка форма на насилие за всяка от противоборстващите страни винаги се наказва чрез предоставяне на реални възможности за развитие в условията на по-сурови жизнени уроци, придвижвайки се в Живота по нелекия път на жизнените изпитания!

Всеки път, когато проникват в други системи на ГООЛГАМАА-А, имащи качествено други комплекси на творчески активни СЛУИ-СЛУУ, ТОО-УУ-Същностите от различни космически цивилизации са принудени да синтезират в себе си недостигащите Им за по-голяма хармония аспекти на Качествата и, по такъв начин, активно да изменят своята собствена Същност, като се трансмутират в СВОО-УУ-Същности.

Ето защо казваме, че ДУУ-ЛЛИ – това е ГЛАВНОТО средоточие на творчески активни Космически Сили (Качество на Енергията), психически кристализиращи се във Времето и Пространството на нашите физически Форми с цел своето понататъшно качествено преобразуване със съвместна енергийна трансформация и последваща трансмутация в Космически Сили с по-високо еволюционно ниво на развитие
 
Тези Същности нямат строга времева привързаност нито към някакви конкретни исторически личности, нито към реалностите на ГРЕИЙСЛИИСС като цяло, доколкото прекрасно са съществували и успешно са се развивали в други космически системи дълго (ако изобщо може да се каже така!) до появата на нас с вас като примитивни реализационни Форми на Разума.

Всеки нов земен човек се ражда на света само като някаква КОНКРЕТНА ВЪЗМОЖНОСТ (ПРОГРАМА), специфично подбрана от САМИТЕ ТОО-УУ (чрез ГЛЛАА-ГЛЛИИ и СЛУИ-СЛУУ за реализация в зададените исторически условия на Физическия Глобус на ГРЕИЙСЛИИСС на някакви конкретни способности, предразположености, взаимозависимости и тенденции на Космическия Разум към трансформация и синтез, присъщи за определени слоеве (Колективни Съзнания) от Пространство-Времето, като образуват диапазони вибрации от Материята на Мислите и Материята на Чувствата на ГРЕИЙСЛИИСС. 
 
Много зони на безвремие, когато нито Физическия, нито даже Астралния Глобуси на нашата Планетарна Същност все още не са били сформирани, Съзнанията на Космическите ТОО-УУ-Същности, съставляващи днес енергоинформационната основа на нашите СЛУИ-СЛУУ, ВЕЧЕ са съществували на най-високите вибрационни нива, където чрез висшите типове енергии Те активно са познавали собствената си космическа самоидентичност.

Техният Източник на Знания и Духовна Сила никога не са се вкоренявали нито в нискоментални, нискоастрални, нито във физически типове Светове, подобни на нашия и Тяхната Космическа Индивидуалност никак не може да зависи от някаква конкретна Форма на Тяхното проявление в назованите типове Реалности, още повече във физическата.

Съзнанието на високоразвитата чакрамна Същност е Творческа Космическа Сила, възхождаща далеч отвъд пределите на разпространение на вибрациите на Материята на Чувствата и Материята на Мислите и то САМО целенасочено формира ЗА СЕБЕ СИ множество типове Реалности, в това число и ментална и астрална и физическа.

Та нали В ДЕЙСТВИТЕЛНОСТ нито едно от изброените по-горе качества на Енерго-Материята не може да се нарече ИСТИНСКО (по своята Космическа Същност), доколкото абсолютно цялата “видима” и “невидима” конкретика на безкрайното множество Мисълформи и Чувствени Образи на “Менталния”, “Астралния” и “Физическия” Планове на ВСЯКА Планетарна Космическа Същност (в това число и ГРЕИЙСЛИИСС) се създава не от Някакви, абстрахирани в ИДЕАЛА НА ТВОРЕНИЕТО, Съзнания (“Бог”, “Творец”, 
“Абсолют” и др.), а ПОСТЕПЕННО СЕ ФОРМИРАТ във всеки от диапазоните от Качества от Силите на Мисълта и Силите на Чувствата, активно продуцируеми във вибрациите на дадения диапазон от Колективни Съзнания на напълно конкретни същества – обитатели на различни типове Енерго-материята на дадената Планетарна Същност.

Само на най-висококачествените нива на своето проявление Ментала и Астрала на ГРЕИЙСЛИИСС влизат в съприкосновение (взаимопроникват) с идентични вибрации, които образуват Космическите Тела на други Планетарни Същности, Които също енергоинформационно влизат в състава на Колективното Съзнание на Логоса на “нашата” Звездна система.

Тези Висши (за дадената реалност на ГРЕИЙСЛИИСС) Мисле-Идеи и Чувствени Образи са само този изначален мислечувствен материал, благодарение на който в течение на еони от Време в Пространството на ГРЕИЙСЛИИСС са се формирали многобройни нива и типове физически, ментални и астрални реалности.

И Ментала и Астрала на ГРЕИЙСЛИИСС ние отнасяме само към “промеждутъчните подпланове”, които съставляват енерго-информационната конкретика на низшите космически реалности и които обезпечават за Колективните Космически ТОО-УУ-Същности цялото безкрайно разнообразие от ментално-астрални Форми на Техния Еволюционен Тренинг.

Това означава, че нито за едно от Космическите Тела на някоя друга Планетарна Същност на дадената Звездна система не са характерни конкретни земни Мисълформи, които са следствие от ментално-чувствена и психическа дейност на стотици хиляди поколения хора (както и на милиарди други разумни същества!), които стотици хиляди години се реинкарнират в реалностите на дадената планета и формират Материята на обкръжаващия ги свят (физически, астрален и ментален) само в съответствие с натрупаното от техния конкретен опит планетарно самопознание. 
 
Даже този диапазон вибрации от Качествата на Енерго-Материята, който при хората е прието да се нарича “Каузален План”, също се отнася към “промеждутъчните подпланове”, доколкото той е “конкретно” образуван и формиран от колективните Съзнания на космическите ГЛООГОЛМ-Същности, които обезпечават цялото многообразие от причинно-следствени енергоинформационни и качествени взаимоотношения, характерни САМО за Колективното Съзнание на НАШИЯ Звезден Логос и които в никаква степен не се разпространяват (в дадения диапазон вибрации!) на идентични нива на Енерго-материята, които образуват Космическите Тела на други Колективни Звездни Същности. 
 
Само като се започне от качествата с вибрации характерни за “Будхическия План” може да се излезе на ГАЛАКТИЧЕСКИТЕ нива на енергоинформационните отношения между високоразвитите Съзнания на колективните Космически СВОО-УУ-Същности. 

Следователно, в призмата на нашите ограничени земни представи, само този План може по право да бъде отнесен към тази класификация, която ние УСЛОВНО наричаме “Космически Планове”.

Цялата енергоинформационна структура и “индивидуалните” качества, проработвани от човека (както и от всякакво друго разумно космическо същество) чрез цялото безкрайно множество СЛУИ-СЛУУ и ГЛЛАА-ГЛЛИИ, строго съответства на структурата и свойствата, характерни (във всяко от образуваните от ТЯХ Макрокосмоси) само за Колективното Съзнание на Вселената от дадения тип и ниво на развитие.

Това, което от хората се подразбира под думата “МАКРОКОСМОС”, за Колективния Разум на Вселената (който се състои от милиарди типове Съзнания на Космически Същества подобни на Това, което образуват цялото разнообразие от “нашите” чакрамни личности) е това, което служи за самите СЛУИ-СЛУУ физическото, астралното и менталното тяло на човека. Именно в такъв (и в никакъв друг!) ракурс следва дословно да се разбират думите в Библията, които утвърждават, че “Бог е създал човека по свой образ и подобие Свое”. 
 
Но истинско “богоподобие” на всяка ЛЛУУ-ВВУ придават изобщо не тези от нейните СЛУИ-СЛУУ, които обезцпечават нейното активно съществуване в условията на Физическия План (ГРООМПФ-, ПЛИИССМА- и КЛООРТМ-Суъщностите), а Тези високоразвити от съответните СЛУИ-СЛУУ- и ГЛЛАА-ГЛЛИИ-Същностите, Които, в по-голяма или по-малка степен, имат възможност творчески да проявяват своите духовни качества в човека чрез посредничеството на неговите висши психически центрове: сърдечен (АИГЛЛИЛЛИАА), гърлен (УЛГЛУУ), в главата (ССААССФАТИ) и други висши духовни ииссииди. 
 
Най-голямо ДУХОВНО ПОДОБИЕ с Първотвореца (разбира се, крайно и крайно условно!) човекът ще може да придобие едва тогава, когато в неговото съвкупно Съзнание започнат творчески да се активизират аспектите на Учителите от най-високодуховните Планове, способни да проявят Себе си чрез 8-11 ииссииди. 
 
По принцип, мощната активизация на съвкупното Съзнание в тези центрове, по своята същност, е това, което сме свикнали да отнасяме към “проявлението на Творчеството на Светия Дух в човека, когато той (по нивото на своето самосъзнание и способности към осъзната реализация на Висшите Планове на Енерго-Материята на АЙФААР) в действителност започва да проявява в своето земно творчество Космическия Образ и Духовното подобие на Единния. Но, както твърдят Самите Учители, на перспектива за такъв висок духовен растеж в Живота могат да се надяват само 0,1% от общото число хора, чиито ГООЛГАМАА-А се реинкарнират на ГРЕИЙСЛИИСС.

Няма коментари:

Публикуване на коментар