Общо показвания

неделя, 4 септември 2011 г.

ИИСИИДИ 2 - 19-та част


Но обикновено във всеки от хората едновременно се стремят към мощно саморазкритие наведнъж няколко СЛУИ-СЛУУ, които принадлежат към съвършено различни потоци от Космически Качества и към различни ТОО-УУ. 
 
Именно затова, в зависимост от степента на тяхната творческа самоактивност, човек в различни жизнени ситуации е ПРИНУДЕН да прави своите избори не по силата на някакви логически умозаключения, а само под могъщия натиск на тази от своите СЛУИ-СЛУУ, чиито енергии в дадения момент са проработени в най-малка степен. 
 
Такива СЛУИ-СЛУУ (чрез идентичните им по качество кармични канали) неудържимо се стремят да използват всяка, даже най-неподходящата, възможност за собствена реализация, като се опитват по най-невероятни и фантастични начини във всяка жизнена ситуация да привлекат към своето ниво на творчество активния фокус на съвкупното Съзнание на човека.

Ако при това високите нива на Разума (КЛООРТМ) на ЛЛУУ-ВВУ все още са недостатъчно активизирани, човек в такива моменти става неспособен за логическа мотивация и дълбок анализ на своите подбуди. 
 
Ето защо в много, като че ли в най-неподходящи моменти, хората са склонни да се държат съвсем неадекватно: едни даже в минути на смъртна опасност или по време на крайно делова среща могат да проявят излишна сексуална загриженост и пълно полово безразсъдство, а други, обратно, в обстановка предразполагаща към секс и веселие, стават или прекомерно сериозни, или прекомерно затворени и раздразнителни.

На тази почва (отсъствие на емоционален опит от самопознание) се извършват и най-чудовищните, най-жестоките, потрисащи човешкия Разум престъпления.
Качеството на всяко вземано от нас решение изцяло зависи от това доколко активно са задействани във всяко дадено всеобщо „гласуване” най-развитите и просветлени от нашите СЛУИ-СЛУУ, съставляващи нашето СЪВКУПНО или КОЛЕКТИВНО Съзнание (ААИИГЛА-МАА, УУЛДМ и ССОУИССТ). 
 
Тяхната активност, на свой ред, в голяма степен зависи от това доколко внимателно и всестранно са проработени и очистени от груби астрални енергии порталите (кармичните канали) на трите главни низши чакри (ГРООМПФ, ПЛИИССМА и КЛООРТМ), които обезпечават многостранните функционални взаимовръзки на фрагментираните Съзнания на дадените центрове с реалностите на съответстващите им по качество нива на ААЙЛЛИЛИЕСС и ГРИИССТММ
 
Колкото по-малко опит има ЛЛУУ-ВВУ при опериране с дадения тип енергии, толкова по-голямо влияние върху вземането от нея на конкретното решение ще има тази от нейните СЛУИ-СЛУУ, която в най-голяма степен съответства на качеството на дадения тип вибрации.

Нито една от високоразвитите СЛУИ-СЛУУ (още повече - ГЛЛАА-ГЛЛИИ) няма да може активно да участва в колективното „гласуване” по всеки жизнен въпрос, ако вибрациите на високите енергии, представяни от нея в съвкупното Съзнание още не са усвоени от въплътената личност като обобщен индивидуален опит.

В такива случаи, при вземането на „НЕПРАВИЛНИ” решения, човек може (в най-добрия случай!) само едва да усети „вътре в себе си” някакви душевни колебания като „угризения на съвестта” или интуитивно да отличава в „себе си” вариантите на по-правилни решения.

Но това се случва, когато аналогични ситуации поне веднъж са били проработени от подобен активен състав на СЛУИ-СЛУУ в което и да е от физическите въплъщения на дадената ГООЛГАМАА-А. Във всички останали случаи „вътрешният глас на Разума” просто „дреме”, като позволява на човека да получава необходимият му жизнен опит извън зависимостта от това как самият той се отнася към резултатите от този опит.

И НИКОЙ не е в състояние да разубеди такава личност да не извършва „чудовищната грешка”, доколкото в нейното Съзнание подобна логическа верига ЗАСЕГА ВСЕ ОЩЕ напълно отсъства (или е внимателно „блокирана” от Същностите ГЛООГОЛМ – „Архонтите на съдбата” за постигането на някакви по-важни еволюционни цели).

Например, като нямат все още достатъчен опит от съществуване във физическата реалност от подобен тип, множество Съзнания (даже от високоразвити космически цивилизации!) изпадат в дълбока самозаблуда (АИИССА) относно ИСТИНСКАТА ПРИРОДА на много неща и явления характерни за нашия свят.

За да получи СВОИ еволюционно необходим опит от самопознание в един или друг диапазон на изучаваното в реалностите на ГРЕИЙСЛИИСС Качества, всяка ГООЛГАМАА-А е принудена при всяко Нейно физическо въплъщение строго да регламентира дейността на една част от Нейното Колективно Съзнание, за да даде възможност за безпрепятствена реализация на тези от съответните СЛУИ-СЛУУ, опитът на които засега е все още недостатъчен за ЕСТЕСТВЕН СИНТЕЗ на тези Съзнания с други енергии и последващ преход в ново качество.

Ако прекалено бързото развитие (в предишни земни въплъщения) на егоистичния Разум (Орлаактор) не позволява да се получи необходимият опит от земното съществуване на ГРООМПФ-Същностите от реалностите на Арглаамуни или на ПЛИИССМА-Същностите от Световете на Качествата на Инглимилисса, то това неизбежно ще доведе до това, че в едно от въплъщенията творческата дейност на вече активизираните преди това чрез кармичните канали на Орлаактор КЛООРТМ–Същности ще бъде по съответен начин ВРЕМЕННО (само за ДАДЕНОТО въплъщение!) блокирана или значително ограничена.

В този случай целият еволюционен опит и Знания, натрупани от всички ВВУ на дадената ГООЛГАМАА-А ще станат КАТО ЧЕ ЛИ „отрязани” от активния диапазон на земното съществуване на дадената ЛЛУУ-ВВУ.

Едва тогава човекът, бидейки откъснат” от съкровищницата на опита на Разума, ще може да се държи именно така (примитивно, абсурдно, нелогично, сексуално и т.н.), както изисква това задачата на „неговото” ДНЕШНО въплъщение, планирано за него от дадената ГООЛГАМАА-А
 
Когато едни или други от СЛУИ-СЛУУ успеят активно да се самореализират в преди това недополучените от тях диапазони на Качествата, временно пасивните кармични канали ще се „разархивират”, като определят за човека КАТО ЧЕ ЛИ съвършено нова за него схема на мироглед, световъзприятие и поведение.

На психоменталното ниво на въплътената личност подобно снемане на информационно „табу” може да се възприема като някакво мигновено „интуитивно” озарение, което впоследствие буквално преобръща целия по-нататъшен Живот на човека, като променя всичките му предишни възгледи, установки, вкусове, стремежи и интереси.

Подобни внезапни (а в действителност внимателно планирани от ГООЛГАМАА-А!) метаморфози в Съзнанието на ЛЛУУ-ВВУ могат да стават във всяко направление на развитието на Качествата и във всяка степен на активизация или заглушаване на отделни съставляващи нейното съвкупно Съзнание.

Ако задачата на въплъщението на някой от конкретните (и еволюционно важни за ГООЛГАМАА-А!) жизнени етапи изисква от човека строго определени схеми на поведение и необходимото качество на приеманите от неговите СЛУИ-СЛУУ решения (например пълен или частичен отказ от сексуални дейности или, обратно, безогледно да се впусне в лекомислен живот), то, повярвайте, човекът ЩЕ БЪДЕ ПРИНУДЕН(!!!) да постъпва именно така, както му се ПРЕДПИСВА „СВИШЕ” от крайно ограниченият диапазон от възможни варианти на по-нататъшната реализация на кармичните сценарии на „неговата” земна Съдба.

Ако пренасянето на фокуса на съвкупното Съзнание се извършва не по най-оптимални явариант на вравените от човека избори, то мигновено се включват допълнителни механизми за психическо „коригиране” на Съзнанието (необходимите „външни фактори”, „внезапно стечени ена обстоятелствата”, „успехи” и „загуби”, „полети” и „падения” и т.н.), главната цел на които е да активизират творчеството на нужните СЛУИ-СЛУУ и с това да подтикнат личността за вземането на НУЖНИТЕ ЗА ИЗПЪЛНЕНИЕТО НА ЗАДАЧАТА на ДАДЕНОТО ВЪПЛЪЩЕНИЕ решения.

Понякога, при внимателен анализ на начина и обстоятелствата на своя Живот, тези „душевни корекции” могат достатъчно очевидно да бъдат открити даже в привидно най-обикновени събития. Именно ТОВА е нещото, което мъдрите хора определят за себе си като „Знаци на Съдбата”, като се подчиняват безусловно във всяко от своите решения на „Гласа на Сърцето”.

Също така не следва да се забравя, че всяка от финоматериалните реалности, енергиите на които са представени в нашето Съзнание чрез посредничеството на активизираните кармични канали, съответства не само на своето собствено качествено ниво на космическо съществуване, но също така и на СВОЯ степен на достоверност (приближеност към Истината) Знания, чистота на информацията (честота на вибриране на енергията).

Именно СЛУИ-СЛУУ изпълняват главната роля в разпространението на ЗНАНИЯ на своето собствено ниво и качество (АИИССА) в дадения тип реалност, като направляват всички предоставени име възможности за колкото може по-дълбоко усвояване, укрепване и установяване на ИМЕННО ТЕЗИ НИВА НА ИСТИНА (ААИИАА) в съвкупното Съзнание на ВРЕМЕННО ръководената от тях ЛЛУУ-ВВУ. 
 
Затова, когато вземате решение под „убедителния натиск” на една или друга от своите СЛУИ-СЛУУ, вие никога не трябва да забравяте за това, че безусловно възприеманата и одобрявана от вас СЕГА информация изобщо не е Истина от последна инстанция, а само ОТРАЗЯВА някакво условно-промеждутъчно състояние на активност на Качествата на вашето съвкупно Съзнание (вашето ниво на разбиране - АИИССА)
 
Така, например, мощно активизираният в човека център Арглаамуни говори преди всичко за това, че дадената ЛЛУУ-ВВУ в своя Живот и в приемането на своите ежесекундни решения е активно ръководена от опита и знанията, които по всички начини й се натрапват (внушават) от ГРООМПФ-Съзнанията на всевъзможните антики, мафлоци, маклаки, глумиди и прочие астрални същества, които ние условно отнасяме към класа на „не-хората”.

Това могат да бъдат също така и аспекти на ТОО-УУ от достатъчно развити космически цивилизации, които ЗАСЕГА са напълно лишени от опита на съществуването в реализационния модел от дадения ти и затова всички техни психически усилия ЗАСЕГА се направляват само към това – колкото може по-надеждно да обезпечат за собственото си оцеляване в този чужд и непривичен за тях свят.

Няма коментари:

Публикуване на коментар