Общо показвания

неделя, 4 септември 2011 г.

ИИСИИДИ 2 - 28-ма част


Финият механизъм на работа на ЛООГЛИИ може много грубо да се сравни с принципа на действие на сферичните антени, използвани при мощните радиостанции за много фино насочено фокусиране на радиолъчите.

Те постоянно държат фрагментираните Съзнания от своите собствени реалности на лъча на психо-телепатичната връзка с всичко това, което става с ЛЛУУ-ВВУ във физическия Свят и което по качеството си на ситуационни вибрации може да заинтересува СЛУИ-СЛУУ на съответния диапазон Качество, предоставящата й се възможност за творческа реализация чрез собствения си ДУУ-ЛЛИ.
 
От внедрените в самия център ГЛООА на компонентите на ЛООГЛИИ към вътрешната стена на етерната мембрана на всяка от четирите ИЙЮ-УУ-ЙЮ се отдалечават по три строго фиксирани енергийнивериги” (звуков Космически Код - “КААЙСИИ”), изпълняващи ролята на “медиатори” или “реверсионни сигнализатори”, които са предназначени за стимулация на проявлението на творческата активност на някой конкретен от 12-те качествени типа СЛУИ-СЛУУ, самореализиращи се чрез ДУУ-ЛЛИ-структурите на дадения център. 
 
Всеки от КААЙСИИ се състои от два чифта двунасочени “снопа” или лъчи енергия („ЛАНГМИИ”) с много тесен диапазон на качества. Една двойка лъчи, която условно ще наречем “чувствена” („СТУУГМИИ”), свързва ДУУ-ЛЛИ на Аигллиллиаа с вихрите от енергия на най-близките до нея по Качество чакри, които заедно с нея принадлежат към ЕДНА И СЪЩА еволюционна спирала ЙИЮ-УЛЛУ-ЙИЮ. 
 
Друга, по-малко активна, двойка двунасочени лъчи КААЙСИИ на Аигллиллиаа („КЛООГМИИ”), която условно ще наречем “ментална”, образува множествени “точки на съчетаване и синтез” на енергиите на дадената чакра с всеки от дванадесетте ДУУ-ЛЛИ на Орлаактор-ииссииди. 
 
Разнокачествените “краища” на тази “ментална” двойка лъчи са съединени помежду си подобно на “лентата на Мьобиус.” 
 
Благодарение на тях, в АО-ССОО (чрез “комплиментарните” структури на земната подчакра на „КООЛК-СМИИ-НУ”) непрекъснато се осъществява процеса на енергоинформационен СИНТЕЗ НА КАЧЕСТВА, характерни за целия диапазон енергии на двете дадени чакри, които принадлежат към различни еволюционни спирали - ЙИЮ-УЛЛУ-ЙИЮ и КРА-АГГА-АГГА. 
 
Една, по-малко качествена, част от всяка от СТУУГМИИ на Аигллиллиаа-ииссииди е насочена към зоната на висококачествена активност на енергиите на ГЛООА на Инглимилисса, а втората, най-качествена тяхна част – към активната част на “низшите” енергии ДУУ-ЛЛИ на Ссаассфати-ииссииди.

На същия този принцип са устроени и КААЙСИИ на Инглимилисса само с тази разлика, че всяка “ментална” двойка лъчи („ТООРГМИИ”) е съчетана с ДУУ-ЛЛИ на Аргллаамуни, а свободните “краища” на “чувствената” двойка лъчи („ССМИИЙГМИИ”) се съединяват по типа “лента на Мьобиус” с по-малко качествените енергии на идентичната двойка СТУУГМИИ на Аигллиллиаа-ииссииди.

На всеки от краищата на «веригите» на КААЙСИИ в етерната обвивка на лотоса на чакрама се внедрява неголяма дантелообразна структура (звуков Космически Код - “ТВОО”): тази “дантелка”, която се крепи към „вътрешната” стеничка на мембраната е стимулатор, тоест усилвател на твърде слабите постъпващи сигнали, а онази, която се крепи към „външната” повърхност на ЛООГЛИИ, изпълнява седативна, гасяща функция в случаите, когато постъпващите от страна на СЛУИ-СЛУУ психически импулси придобиват твърде натрапливи или опасни за физическия организъм на човешката земна личност тенденции.

Това става приблизително по следния начин: много слаб сигнал на “входа” (етерната мембрана на полусферата), пропускан през S-образните канали на ТВОО, принудително много рязко се „разсейва” (например, както в тръбичката на синхрофазотрон) и така се усилва, а твърде мощният сигнал, изкарван през S-образните канали на “изхода” (“външен” вход в системата ЛООГЛИИ), обратно, се заглушава до програмираното ниво и вече след това, с помощта на ЛООГЛИИ, се проектира (под формата на съответно желание или подбуда) на съответстващите нива на съвкупното Съзнание на ЛЛУУ-ВВУ.

Ако тази стимулиращо-седативна функция на ТВОО по каквито и да са еволюционни причини в съвкупното Съзнание на чакрамната структура на съвкупното Съзнание на човека е съществено нарушена, то в Живота на такава личност започват да преобладават или явно изразени маниакални тенденции (на нивото на религиозните, политически или сексуални Идеи), или продължителни депресионни състояния (пълно или частично равнодушие към явленията на обкръжаващия физически свят, склонност към самоубийство, загуба на чувствителността и т. н.). 
 
Освен споменатите по-горе общи различия в строежа на ГЛООА, Аигллиллиаа-ииссииди има още и значителни, крайно индивидуални функционални особености, обусловени от тези важни и тясноспецифични синтезиращи функции, които тази чакра изпълнява в структурата на съвкупното Съзнание на човека. 
 
Най-характерните отличия има тази ОБЩА част на тази чакра, която е прието да се нарича “ЧАША” (звуков Космически Код - “АО-ССОО”). 
 
Строежът на нейната КЛЛУАА има такова множество специфични особености и допълнителни структури, които имат общи “точки” със структурите на Орлаактор-ииссииди, че ние даже се затрудняваме да ги сведем до единна логическа верига, доколкото в Менталния План на ГРЕИЙСЛИИСС засега още не са заработени макар и повече или по-малко близки по смисъл стереотипи на мисленето. 
 
Всички тези особености са свързани с изпълнението на главната еволюционна задача на Аигллиллиаа-ииссииди: да обезпечи на всички Колективни Съзнания на Космическите ТОО-УУ-Същества, принадлежащи към две различни спирали на Качествата, непрекъснат синтез на различните Аспекти на тези Качества чрез съответстващите нива на Материята на Мисълта и Материята на Чувствата. 
 
Що се отнася до строежа на останалите чакрамни центрове, които съединяват Съзнанието на всяка ЛЛУУ-ВВУ с реалности от по-високи духовни нива (УЛГЛУУ, ССААССФАТИ, ОЛГООЛЛОНИ и т.н.), то сложните за вашето разбиране принципи на тяхната организация, по силатана прехода на енергиите на каналите на ООЛ-ГОО-ЛТР, ЛО-ОНГ и АЛ-ЛААГАНА в напълно ново качество, не могат да бъдат подробно описани с термините на стереотипните представи за тези реалности, енергиите на които дадените центрове представляват в съвкупното Съзнание на човека. 
 
Както вече подчертавахме, винаги, когато става дума за чакрите, то първият стереотипен образ, който просто ни заставя да сравним тези структури с нещо, което ни е по-известно, е думата “вихри”. 
 
Но даже ТОВА, което от немного от ДЕЙСТВИТЕЛНО ВИЖДАЩИТЕ екстрасенси се възприема като “вихри” енергия, в действителност не е такова, макар, че смяната на цветовата гама във всеки от активизираните центрове създава ИЛЮЗИЯТА именно за енергиен “вихър”.

Истинската причина за подобни вихрообразни движения се крие в непостижимата за хората система от информационни взаимовръзки между кармичните канали на един център ДУУ-ЛЛИ на други центрове, които се намират в по-“нисък“ и в по-“висок” от самия него, диапазони от вибрации на Енергията на дадената еволюционна “спирала”.

Именно тези взаимопресичащи се един друг разнокачествени потоци енергия създават илюзията за вихри, които КАТО ЧЕ ЛИ се въртят в различни (спрямо точката на наблюдение!) страни. 
 
В активизиралите се центрове взаимопроникващите “нишки” енергия се теглят също така и към структурите на най-близките по вибрации чакри на противоположната “спирала”, като по такъв начин обезпечава непрекъснат процес на СИНТЕЗ на разнокачествени енергии.

Ние вече отбелязвахме това много важно обстоятелство, че, като се започне от вторите нива на ДУУ-ЛЛИ на Аргллаамуни и Инглимилисса, ВСИЧКИ ОСТАНАЛИ нива, които съставляват съвкупното Съзнание на всяка ЛЛУУ-ВВУ, ВЕЧЕ не са отражение на тези Чисти Качества, които са свойствени за Всяка от ТОО-УУ-Същностите, доколкото чрез специалните чакрамни структури постоянно се осъществява не само пряка ТРАНСФОРМАЦИЯ на подобрените качества от един канал на съседното, по-качествено ниво на ДУУ-ЛЛИ (в пределите на една чакра), но също така и ТРАНСМУТАЦИЯ (СИНТЕЗ) на качествата по всички нива на активизираните ДУУ-ЛЛИ чакри, които принадлежат КЪМ РАЗЛИЧНИ еволюционни спирали. 
 
По стабилността на въртене на отделните структури на чакрамния вихър, както и по интензивността на взаимното движение и индивидуални особености на цветовата гама на всеки от взаимопроникващите енергоинформационни потоци, опитният Наблюдател може да състави за себе си достатъчно точна представа за истинския еволюционен опит на ГООЛГАМАА-А, който се реализира чрез СЛУИ-СЛУУ на дадената ЛЛУУ-ВВУ.

Например, ако “предните” вихри на Аигллиллиаа-ииссииди имат устойчива тенденция към динамично движение по часовниковата стрелка (по отношение точката на наблюдение!), а потоците “задни” вихри са достатъчно уравновесени и в по-малка степен активни, то от това може да се направи извода, че СЛУИ-СЛУУ на 6-12 кармически канала на дадения център в своето творчество са по-склонни към тясно сътрудничество с Учителите от реалностите на Ссаассфати-ииссииди, отколкото, да речем, към взаимодействие с ПЛИИССМА-Същностите по предаването им на своя опит.

Ако при това се наблюдава още и достатъчно активна дейност на енергиите на ДУУ-ЛЛИ на Инглимилисса, то подобна обща “картина” на работата на двата центъра може да свидетелства за това, че дадената ЛЛУУ-ВВУ е изцяло устремена към усвояване само на “чисто духовните” върхове на своя Висш “Аз”, като в голяма степен пренебрегва или просто подтиска някаква проработка на нереализирани сексуални качества.

Това не е съвсем правилен Път за духовно развитие, който ми напомня един познат тежкоатлет, насочил всички свои физически усилия към вдигането на двукилограмова гира максимално количество пъти само с дясната ръка – с времето в развитието на мускулите на неговия раменен пояс и ръце се появи много силна диспропорция, която повлече след себе си явно изкривяване на гръбначния стълб и изместване на дисковете на гръбначния стълб.

Да, дясната страна на неговото тяло беше много релефна и силна, докато недоразвитата и деформирана на нейния фон лява част на тялото му представляваше доста жалка гледка и свеждаше до нула всичките му усилия с мощната диспропорция на физическото му развитие.

Такъв несъразмерен вид, в Астрален план, представляват и хората, фанатично зациклени в едно определено направление на своето самопознание и напълно пренебрегващи (чрез старателно подтискане) проявлението в себе си на тенденциите към самопознание и реализация, изхождащи от СЛУИ-СЛУУ на по-ниските центрове. 
 
ИСТИНСКИЯТ Духовен Път предполага целенасочено и постепенно разкриване на всички качества на всеки от съседните, намиращи се редом центрове, с цел последващото им активно самоосъзнаване, пълна самореализация и привеждане в Хармония със СЛУИ-СЛУУ на останалите психически центрове. 
 
Ако тази последователност и хармоничност в духовното развитие не се поддържа ОСЪЗНАТО от човека, то ГООЛГАМАА-А няма да може в необходимата степен да изпълни (чрез дадената ЛЛУУ-ВВУ!) своята ГЛАВНА задача – СИНТЕЗ НА РАЗНОКАЧЕСТВЕНИТЕ ЕНЕРГИИ между ТОО-УУ-Същностите – носители на различни Аспекти на Качествата.

Разбира се, нищо страшно и непоправимо няма да стане от това, че вие упорито ще подтискате някое от своите натрапчиви желания, доколкото “вашата” ГООЛГАМАА-А винаги има възможност ЕДНОВРЕМЕННО да реализира Себе си (чрез Съзнанията на стотици ВВУ и хиляди СЛУИ-СЛУУ!) В НУЖНОТО НАПРАВЛЕНИЕ на Своето Космическо Творчество едновременно в няколко типа ВУОЛДТМ-реалности (а също така и в ААЙЛЛИЛИЕСС, ГРИИССТММ и т.д.).

Това означава, че на всяко от ДВАНАДЕСЕТТЕ основни поднива на физическото (а също и на астрално, ментално и т. н.) съществуване на вашата ГООЛГАМАА-А имат възможност за самостоятелна творческа самореализация на още ДВАНАДЕСЕТ “ваши” физически (а също така и астрални, ментални и т. н.) холографски Форми на Нейните ВВУ-Прототипи, всяка от които, в зависимост от ежесекундно вземаните от нея решения, самостоятелно коригират общата за всички ВВУ-Форми земна Съдба, като избират тези варианти за нейното развитие, които в най-голяма степен съответстват на реализацията на творческите интереси на различните груби СЛУИ-СЛУУ, които образуват Колективното Съзнание на “вашата” ГООЛГАМАА-А.

И ако “лично вие” упорито не желаете усилено да се развивате в едно или друго направление на земното творчество (негативизми, секс, ментална или духовна дейност и т.н.), то, повярвайте, в една от разновидностите на земното физическо съществуване на “вашата” ГООЛГАМАА-А винаги ще се намери този „ВИЕ” („вашия” НУУЛЛ-ВВУ!), който чрез поредица свои избори, ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ще стигне до вземането на решение да развива своето земно творчество именно в това направление, от което “лично вие” така упорито се отказвате.

Всеки от 144-те “ваши” физически Прототипа може да съществува не само във вашия свят, но и във всеки друг от 144-те паралелни типа ВУОЛДТМ-реалности на ГРЕИЙСЛИИСС и да има “там” “своя собствена”, често радикално отличаваща се от вашата “земна Съдба”, всички подробности на която са внимателно моделирани и въплътени в реалността от самите тях с помощта на тези решения, към в замяна на които той е предпочитал да се придържа в своя Живот.

Тези реалности запълват със себе си всички вибрационни ниши във физическите структури на Пространство-Времето на ГРЕИЙСЛИИСС в диапазона от +2,75 до +3,75 условни единици измерност. 
 
Трябва да ви напомним, че измерността на Енерго-Материята, която образува света, в който ние с вас съзнателно се намираме, в различни “точки” от неговото Пространство-Време варира между +3,05 и +3,25 условни единици плътност, като достига на някои “места” (“хиперпространствени тунели”) условната измерност +3,5 условни единици.

В още по-многобройните по качество Енерго-Материи на ААЙЛЛИЛИЕСС-реалностите, където пребивават в активно самотворчество всички ГРООМПФ-, ПЛИИССМА-, КЛООРТМ- и ААИИГЛА-МАА-Същности, които съставляват психическата природа на четирите низши психически центрове на човека, тези СЛУИ-СЛУУ не съществуват с привичната за нас определеност, творчески развивайки се, както ние, някъде “на дадено конкретно място” и в “някакво дадено конкретно качество”, а по-скоро, проявяват тенденция за Съществуване точно така, както и всички “събития” на Фин План не стават със строго конкретна определеност (“в определено време по определен начин”), а по-скоро имат мотивирана тенденция да “бъдат” или да се “случват”.

Всички “теории за естествени явления”, в това число и измислените от човешкия ум “закони на природата”, са само концептуални логически схеми, представляващи във Финия Свят само повече или по-малко адекватни приближения, абстракции или просто измислици на Ума.

Ето защо всички известни описания на финоматериалните реалности, в това число и НАШИТЕ, като се преобразуват в крайно примитивна система общочовешки ценности и лъжливо разбирани от всеки конкретен човек стереотипи, винаги ще остават много и много условни.

Всеки от самосъзнателните елементи на Колективния Космически Разум, усвояващ по-малко качествени нива на Енерго-Материя, ВИНАГИ има по-ограничен и по-твърдо контролируем “свише” достъп до Знанието, отколкото Съзнанията, които моделират реалностите от по-качествено енергоинформационно ниво.

Затова елементите на Разума на “низшите” Светове, фокусирани на изследванията само на идентични явления на собственото си битие, не е в състояние даже условно да възприема нестереотипните нива на реалностите на Висшите Светове и затова, точно така, както и болшинството хора, те нищо не знаят за тяхното съществуване, макар, че те ги пронизват със своите висококачествени енерегии точно така, както и нашия физически Свят.

Не следва да приписваме на всички Същности на Финия План тези безгранични митически свойства и “божествени” способности, които мнозинството от тях просто не могат да притежават поради тази причина, както и хората – по силата на определена информационна ограниченост на тяхното самосъзнание.

Животът на който и да е от тях, в това число и на тези, които ние УСЛОВНО наричаме “СЛУИ-СЛУУ”, е не по-грандиозен етап в Еволюцията на Самопознанието на Разума, отколкото “нашия с вас” “земен Живот и съдържа в себе си не по-малко всевъзможни недостатъци, провали и безкрайно далечни от Съвършенството на качествата, отколкото нашите собствени, понякога доста непрости, човешки Съдби.

И колко се самозаблуждават тези от вас, които, внезапно „чули” някъде вътре в себе си натрапчив глас на несъвършена астрална същност, жадно домогнала се до „копчето” на чувственото възприятие на вашето съвкупно Съзнание, започват раболепно да лакейничат пред нея като пред “глас небесен”, като сляпо се подчиняват и безусловно изпълняват всички нереализирани от нея честолюбиви желания, егоистични искания и похотливи потребности!

Никакви “реални” граници (в нашето ограничено разбиране на Пространството в “мащабност” и “линейност”) Световете нямат – нито “високи”, нито “ниски”, нито “видими”, нито “невидими”. Главен отличителен признак на всяка “друга” реалност е ЧЕСТОТАТА НА КОЛЕБАНИЯ, характерна за Енерго-Материята на тези Колективни Форми на Разума, които със своето творчество образуват дадения тип реалности.

Абсолютно всички екстрасензорни и междупространствени комуникационни възможности на човека се свеждат не до умението да прониква през някакви невидими граници и финоматериални стени, а до еволюционно (със съвкупното качество на Животите на стотици и хиляди ВВУ-Форми!) с изработената способност на всички структури на неговите РРГЛУУ-ВВУ ОСЪЗНАТО да влизат в психически или ментален контакт (резонанс) с различни по качество елементи на Колективния Разум на един или друг Свят.

Няма коментари:

Публикуване на коментар