Общо показвания

неделя, 4 септември 2011 г.

ИИСИИДИ 2 - 26-та част


И така, най-“външните” и грубоматериални структури, които обезпечават чрез ГЛООА на Аргллаамуни-ииссииди и Орлаактор-ииссииди реализацията на ГРООМПФ- и КЛООРТМ-Съществата в Енерго-Материи с идентични на тях Качества, се състоят от две, въртящи се във взаимопротивоположни направления, падмически “полусфери”, - „ДООРР-В-УУ-О” (в ГРООМПФ-Същностите) и „ФЛООВ-Р-УУ-О” (в КЛООРТМ-Същностите), - структурирани от ЕТЕРНА енергия със съответстващ диапазон вибрации и изцяло състоящи се от енергии със специфични качества на тези цивилизации, чиито СЛУИ-СЛУУ са представени в дадените два центъра.

Вътре” във всяка от полусферите непрекъснато се въртят по окръжността на собствените си микровихри разнокачествени енергии, които, собствено, са главен функционален механизъм (или индивидуален “ретранслатор” – “ГРУУ-ЛЛФ”) на активната творческа проекция на Съзнанията СЛУИ-СЛУУ с идентично ниво на развитие на съответните психодинамични “точки” от съвкупното Съзнание на човека, а оттам – на цялата област на неговата централна нервна система.

Във всяка от полусферите на тези два центъра от тях има по ШЕСТ (общо дванадесет на всяка от двете двойки УУ-О !).
За енергиите на централната част – ЯДРОТО – на всяка от ГЛООА (“КЛЛУАА”) е присъща най-високата степен на измерност, характерна за целия диапазон на реализация на дадената чакра, доколкото в тази най-“вътрешна” част на ГЛООА са активни само Съзнанията, които образуват най-качествения – дванадесети кармичен канал - “ДЛЛУУ-ЛЛИ-ГЛЛАА”. 
 
Именно Те – Учителите на чакрата, са във всеки тип реалности на дадения диапазон преки и упълномощени Представители на СЛАА-СС-МИИ от Своите Галактически Центрове на Висшия Разум.

Следователно, най-централната област на главния вътрешен вихър на ГЛООА-“КЛЛУАА” – това е канал за самоизразяване на опита на Галактическите Учители на дадения еволюционен Поток на Живота, Които са вземали активно съ-участие в процеса на създаването на отделните съставни части на ССЛУУ-Л-ЛУУ (на нивото на структурите на дадената конкретна чакра).

Ако централният чакрамен вихър непрекъснато се държи в полето на “астралното виждане”, като при това постоянно се повишава качеството на психическото възприятие до нивото на “менталното виждане”, то става очевидно, че енергопотоците на вихъра се простират в цялата безкрайна многоизмерност свойствена за дадената чакра и се разтварят в милиардите искрящи вихри на други, по-сложни космически системи – планетарни, звездни и др., които в цялата си съвкупност, ще сътворят всички качествени нива на АЙФААР.

Именно саморазпространяващата се ВЪВ ВСИЧКО самосъзнателна Енергия на всеки от тези вихри, при тяхното пресичане (взаимопроникване) един с друг, непрекъснато пораждат около себе си многобройни функционални полета (“самосъзнателни елементи на Космическия Разум”), съставляващи информационната основа за Колективните Съзнания във всяка “точка” от зададената измерност на Пространство-Времето и след това, като ги подбужда към последващо самопознание, стимулира техните понататъшни многостранни силови взаимодействия, енергоинформационно подхранващи непрекъснатия процес на синтез на Качествата В ЦЯЛОТО ВСЁМ ЙЮ-ИИ УССЛИ-ИИ. 
 
Всяка от двете “полусфери” ГЛООА на Аргллаамуни и Орлаактор, органично КАТО ЧЕ ЛИ “влизащи” една в друга, се върти не само покрай общата за тях ос на въртене, но и около своята собствена нововремева (факторна) ос, съединяваща всеки от ШЕСТТЕ ДУУ-ЛЛИ на дадената УУ-О с реалностите на своето качествено ниво на Финия План.

При това активизацията на един от ДУУ-ЛЛИ на една от УУ-О мигновено повлича след себе си повишаване на активността на останалите пет ДУУ-ЛЛИ на същата тази УУ-О, което, на свой ред (но с по-малка интензивност), провокира постепенно усилване на въртенето на каналните вихри на втората “полусфера”.

Какво означава това на нивото на психофизическите реакции на човека? Например, ако някакви негативни обстоятелства в Живота са предизвикали във вашето съвкупно Съзнание мощен импулс към самореализация на ГРООМПФ-Същностите на едно ниво от реалностите на Аргллаамуни (да речем, деветото от дванадесет), то на първо място на потенциалната възможност активно да прояви себе си в дадените обстоятелства веднага ще откликнат чакрамните Съзнания от десетия и осмия ДУУ-ЛЛИ, активността на които, като във верижна реакция, ще повлияе на динамичното състояние на останалите (съседни с тях) кармически канали, и т.н.

Каналните вихри започват усилено да се въртят и с това значително ускоряват въртенето на своята У-О”, което, на свой ред, непременно ще повлече след себе си синхронизация (усилване на активността) на въртене на ДУУ-ЛЛИ на съседната УУ-О.

Доколкото всички механизми на ГЛООА на тези две чакри са тясно взаимосвързани помежду си по “вертикалните” проекции на една от тези еволюционни спирали на КРА-АГГА-АГГА, то активността на ГЛООА на Аргллаамуни веднага ще предизвика активност в съответстващите ДУУ-ЛЛИ ГЛООА на Орлаактор-ииссииди, благодарение на което КЛООРТМ-Същностите от “Областта на Конкретната Мисъл” също ще могат да се включат към самореализация в дадената конфликтна ситуация и да предложи на по-малко опитните ГРООМПФ-Същности на Аргллаамуни собствени, по-възвишени и разумни, варианти за разрешаване на конфликта.

Ако прибегнем към МНОГО груби сравнения, то целият принцип на системата за оповестяване (или сигнализация) на тези две чакри работи примерно така, както начина, по който паяците плетат своите паяжини.

Обикновено в Живота на човешкото общество отложената работа на тази нискоастрална система се реализира по следния начин.

Да речем, човекът си върви по улицата и се спъва в кофа с боклук, оставена насред тротоара, пада и болезнено се удря в нечий велосипед, който стои на специално място за паркиране на велосипеди покрай магазина.

Ако низшите кармични канали на Аргллаамуни в този човек все още не са достатъчно проработени, то една от схемите за последователно развитие на дадената ситуация може да изглежда например така.

Още докато лежи на тротоара, човекът вече е попаднал под негативното влияние на ГРООМПФ-Същностите от деветия ДУУ-ЛЛИ на Аргллаамуни (физическата болка от удара), които веднага са включили към анализ състоянията на вътрешните органи на физическото тяло и ГРООМПФ-Същностите от десетия ДУУ-ЛЛИ, които, на свой ред, също са внесли негативната си лепта в разбалансировката на психическото състояние на човека (тревога за запазеността и целостта на вътрешните органи).

Веднага фактът на откриване на ожулени места, кръв или синина на тялото, мигновено е дал възможност да се активизират ГРООМПФ-Същностите от единадесетия ДУУ-ЛЛИ, който бурно отреагира на сигнала за опасност за физическата обвивка.

Затова, едва ставайки, човекът вече е бил готов за активна защита против очевидната заплаха (в “неговите” представи!) за своето физическото съществуване. Но, като се огледал той открил, че множество хора с нескрит интерес (и с, както на него му се е сторило, ехидност!) са наблюдавали неговото неловко падане!

Това е дало възможност на ГРООМПФ-Същностите от осмия ДУУ-ЛЛИ да включат към ситуацията подчинените им участъци от нервната система, в резултат от което човекът в голяма степен се е превключил от влиянието на външни дразнители (болката от падането) на своите вътрешни преживявания (срам за своята неловкост и невнимателност, обида за излишното внимание към своята особа в непривлекателен ракурс и т.н.).

Като забравя бързо за болката, човекът започва да търси начини да се оправдае пред обкръжаващите за собствената си непохватност и разсеяност, като насочва цялата концентрирана енергия на ГРООМПФ-Същностите на своите 8-11 ДУУ-ЛЛИ към тези, които стоят редом или се опитват да му помогнат.

Парещото желание да се оправдае пред тях веднага ативизира вихъра на седмия ДУУ-ЛЛИ и притегля към създалата се ситуация ГРООМПФ-Същностите, които провокират мощен изблик на обида (измислена или лъжлива несправедливост), като подтиква човека към търсенето на “истинския виновник” за неговото позорно падане.

Да допуснем, че именно в това време от магазина излиза собственикът на велосипеда, в който се е ударил пострадалият и, без да разбере ситуацията, му предявява свои насрещни претенции по повод силното изкривяване на обръча на колелото и кормилото на неговия велосипед, като недвусмислено намеква за парична компенсация. 
 
Когато нарастващото в човека раздразнение започне рязко да преминава в силни викове на възмущение и негодувание, това означава мощно встъпване в конфликта на ГРООМПФ-Същностите от шестия ДУУ-ЛЛИ на Аргллаамуни (обида на почвата на проявяване на явна несправедливост към себе си).

Те веднага провокират в човека нетърпимо желание активно да се защитава от несправедливите нападки с помощта на физическа сила и тогава пострадалият с викове: “А ти защо си поставил велосипеда си тук?” – се нахвърля с юмруци на невиновния в нищо човек.

В агресивния процес незабавно се вливат ГРООМПФ-Същности от петия ДУУ-ЛЛИ и в дружното сбиване вече си го получават всички: и този, който се е опитал да разтърве биещите се, и самите биещи се, и даже просто случайни минувачи. 
 
Кулминационният момент настъпва тогава, когато от вратата на магазина се показва възрастна чистачка и внимателно се опитва да извади от тълпата своята смачката кофа с боклук. Ето тук активно се включват ГРООМПФ-Същностите на четвъртия ДУУ-ЛЛИ и изискват някакво наказание за “истинската виновница” за всичко случило се.

Набит в синини и драскотиниr, пострадалият човек превключва цялото си внимание на чистачката и веднага попада под желанието незабавно да се реализира в сляпа ярост, внушавана му от ГРООМПФ-Същностите от третия ДУУ-ЛЛИ. Изтръгвайки от ръцете на старицата злощастната кофа, той в т.нар. “състояние на афект” я удря с нея по главата, от което тя пада, и да речем, веднага умира.

Едва тогава, когато ситуацията е достигнала своя апогей и цялата съвкупност от ГРООМПФ-Същности в максимална степен е могла активно да се самореализира в нея, мощното синхронно въртене на двете ДООРР-В-УУ-О в Аргллаамуни е повлякло след себе си постепенно повишаване на активността на въртене на първо място НИЗШИТЕ вихри ДУУ-ЛЛИ на една от ФЛООВ-Р-УУ-О в ГЛООА на Орлаактор-ииссииди, които съединяват системата на съвкупното Съзнание на човека с КЛООРТМ-Същностите от “Областта на Конкретната Мисъл”.

Като влизат мигновено в ситуация, опасна за свободата и осъществяването на наблюдавания от нея човек, КЛООРТМ-Същностите от първия ДУУ-ЛЛИ на Орлаактор-ииссииди (максимален стремеж към самооцеляване) веднага внушават (вече не на нещастен пострадал, а на убиец!) най-изпитаният и проверен от тях начин за защита: незабавно да се скрие и да избяга по-далеч от местопроизшествието! 
 
С все по-интензивното развъртане на следващите по качество съставляващи менталната Материя вихри, КЛООРТМ-Същностите от втория ДУУ-ЛЛИ започват да внасят свои собствени корекции в разбираните от човека решения.

В зависимост от вариантите по-нататъшното развитие на ситуацията и активността в съвкупното Съзнание на вихрите от по-качествените канали на Орлаактор, резултатите от такова падане могат да се окажат напълно непредсказуеми.

И така, ние с вас току-що се опитахме колкото може по-подробно да разгледаме в конкретен пример как работи “полусферата” ГЛОА на чакрата Аргллаамуни-ииссииди на най-простия ПРИНЦИП на последователно развъртане на цялата реализирана верига за творческа активизация на СЛУИ-СЛУУ и, по такъв начин, да демонстрираме всички практически безгранични възможности за тяхното мощно влияние не само на Живота, но и на цялата Съдба на ръководения от тях човек.

На Етерен План тези винаги КАТО ЧЕ ЛИ съединени заедно “полусфери”, активизирайки се от вихрите на всички ДУУ-ЛЛИ, могат да се увеличават в Пространството на ЛЛАА-ГРУАА до размери 20-30 сантиметрови кръгообразни енергообразувания, вътре в които, в буквалния смисъл на думата, клокочат цели космически потоци от разнокачествени енергии, различни по цвят, но НИКЪДЕ НЕ СМЕСВАЩИ СЕ ПОМЕЖДУ СИ.

За вихрите ГЛООА на Аргллаамуни са характерни всички МРЪСНИ отенъци на цветовете, като се започне от черен до кървавовишнев и се завърши с пепелно-сив и кафяво-зелен.

В грубо-физическа представа тези цветни „енерговрати” могат да бъдат сравнени с непрекъснато въртяща се връзка размотан телефонен кабел, всяка от цветните жилки на който, пропускайки само в преминаващия по нея електромагнитен импулс, не се смесва нито с другите жилки, нито с импулсите, които преминават през тях, но при все това участват в създаването на ОБЩО електро-магнитно поле.

Съсредоточеното Внимание към нещо от страна на ЛУУ-ВВУ може да привлече към себе си само този от цялото множество импулси, който в най-голяма степен е способен да се отрази на резонансната система на нейното съвкупно Съзнание.

Това съответства на диапазона енергии на най-слабо проработения от дадения човек Аспект на Качеството.

Останалите за известно време могат просто да се загубят в шумното многогласие на суетливите Мисли и чувства, ежесекундно овладяващи Ума и “затаили” се в недрат ана собствения ДУУ-ЛЛИ, търпеливо да „изчакат” по-благоприятно за себе си стечение на обстоятелствата, за да изразят себе си (своите качества) в материалния свят в най-пълна степен.

Тези бушуващи потоци от активизирали се в Полето на Времето ЛЛУУ-ВВУ вихри, които се формират в общата кълбообразна Форма на ЛЛАА-ГРУАА, образуват “вътре” в нея по-сложни динамични конструкции, по които опитният астрален Наблюдател може безпогрешно да определи не само характера на психическото въздействие на съвкупното Съзнание на човека, но също така и неговата интензивност (степен на насищане) и възможна продължителност на действие.

Няма коментари:

Публикуване на коментар