Общо показвания

неделя, 4 септември 2011 г.

ИИСИИДИ 2 - 25-та част


Работата е в това, че като нямат практика в осъзнатите астроизлизания и понеже поради това не са в състояние да се откъснат от стереотипността на чисто земните представи за природата на проявлението на “Светлината” на Колективния Разум на едно или друго ниво и на различни от неговите многокачествени компоненти в условията на реалностите на Финия План, мнозина от тях възприемат някои отенъци на “астралните” цветове на нискокачествения светови диапазон за проявление на високите вибрации. 
 
В ДЕЙСТВИТЕЛНОСТ всичко стои по съвсем друг начин! Да вземем като най-близък пример нашия ТРИИЗМЕРЕН свят. В съответствие с особеностите на преминаването на светлинния лъч през плътната Енерго-Материя на ВУОЛДТМ-реалностите, скоростта на “физическото” въздействие на светлинния поток върху молекулите и атомите на различните вещества (твърди тела, вода, газове и др.), които образуват всички елементи на земното Пространство, създава “дисперсионни” и “дифракционни” явления, които хората наричат “цветова гама”, “дъга”, “спектър” и т. Н.

И така, нашият триизмерен свят притежава собствена “цветова гама”, която, по силата на специфичния строеж на Енерго-Материята на физическото Пространство, може да се разполага ЛИНЕЙНО под формата на “СПЕКТЪР”, видимите (за човека!) за граници на който служат нивата на вибрациите на “инфрачервения” и “ултравиолетовия” диапазони. 
 
НО!!!

Свои собствени “светлинни спектри” притежават също така и четириизмерните и десетизмерните и тридесет и шест измерните реалности! Хората имат биологическата възможност, както се казва „в очите”, да наблюдават само цветовите ефекти, произвеждани от ФИЗИЧЕСКОТО тяло на това явление, което учените наричат “светлинен лъч”!

Обитателите на която и да е друга от милиардите другоизмерни реалности в никакъв случай не са лишени от възможността да наблюдават своя собствен свят само в краските на някакъв си един цветови диапазон (макар че на мен ми се е налагало да посещавам синтетичните светове, в които крайно осезателно се чувстваше “фоновото преобладаване” на един цвят, например светло лилаво или розово, но при това и други цветове също така присъстваха във всичко).

И така, Лъчът Светлина, Който Сам по Себе си е проявление на Космическото Творчество на Колективния разум, като пронизва със Себе си Пространствените структури на определена измерност, претърпява във всяка “точка” от своето стълкновение с елементите, които съставляват плътността на Енерго-материята в дадената реалност, напълно конкретни ТРАНСМУТАЦИОННИ изменения, които специфично се отразяват в Съзнаният ана обитателите на тези светове чрез техните системи за възприятие.

С повишаването на измерността и с намаляването на плътността на Енерго-Материята, ВСИЧКИ качества на ТОВА, което хората упростено определят за себе си като “светлина”, много силно се изменят, като все повече преминават от разряда на чисто външните дразнители на “вътрешните” нива на Колективното Съзнание. Например, нашите Учители с помощта на различни качества на “Светлината” активно моделират не само собствените си будхически реалности, но и всички светове, като се започне от 1-ва до 24-та измерност на Енерго-Материята на АЙФААР!

Следователно, способността за възприемане на цветовата гама на Пространството на ЛЛАА-ГРУАА на човека изцяло се определя от това ниво на устойчива активност на съзнанието, който е могъл да достигне САМИЯ НАБЛЮДАТЕЛ!

Ако в момента на наблюдението активния Фокус на Внимание на съвкупното Съзнание на екстрасенса резонира с някое от нивата на Енерго-Материята на Орлаактор-ииссииди (което най-често и става!), то всички цветови представи, изпращани в мозъка в този момент, ще отразяват само спецификата на светлинната гама, не превишаваща качеството на дадения диапазон вибрации.

Ако наблюдателят е способен устойчиво и хармонично да удържа фокуса на Внимание на своето съвкупно Съзнание в качествата на реалностите на Аигллиллиаа или Саасфати-ииссииди, то и неговите екстрасенсорни способности за психическо възприемане на вътрешното Пространство на ЛЛАА-ГРУАА също ще бъдат ограничени от свойствата на идентичните нива на Финия План.

И тогава ТОВА, което ще може да “види” в ЛЛАА-ГРУАА такъв Наблюдател, няма да има НИЩО общо с тази цветова картина, която ще “види” екстрасенса, който е максимално настроен на възприемане на енергиите от по-малко качествен диапазон.

Между другото, знаменитите снимки на аурата, които прави “апарата на Кирлиан”, са способни да фиксират на цветна лента само движението на енергиите в диапазона на ЕЛЕКТРОМАГНИТНИТЕ колебания на етерната Енерго-материя на Физическия План.

Тоест, практически същото може да се наблюдава в обкръжаващата действителност, ако се извърши астрално излизане от физическото тяло, продължавайки да пребиваваш в неговата етерна обвивка.

Даже на средните синтетични нива на реалността на общия за Аигллиллиаа-ииссииди и Орлаактор-ииссииди диапазон на вибриране на енергията на качествената енергоинформационна основа на първите два центъра - Аргллаамуни-ииссииди и Инглимилисса-ииссииди – просто няма никаква възможност за проявление в диапазона на творческата активност на Енерго-Материята на реалностите на тези значително по-качествени нива.

Ако изследваме която и да е от тези синтетични реалности, ние няма да можем да открием в свойствените за нея елементи абсолютно НИЩО, което поне с нещо да ни напомня за Формите за самоизразяване на Съзнанията, които се реализират чрез енергийните структури на двата низши центъра от ВУОЛДТМ-реалностите, като поддържат функционално и информационно тяхната работа.

На което и да е от изследваните от вас ниво на Единната Реалност вие ще можете да откриете само това, което е качествено абсолютно СЪВМЕСТИМО в устойчивата Хармония на вашите собствени чакрамни центрове.

Даже на всяко от дванадесетте вибрационни поднива от собствената си реалност
(12-сет ДУУ-ЛЛИ) общата структура на всяка чакра претърпява забележими видоизменения, понякога с малко напомнящи ТОВА, което осъществява дейността на Съзнанията в системите за самореализация чрез предидущите ДУУ-ЛЛИ (на този център).

Ако вземем “съседните” чакри даже на една еволюционна спирала, например тази на Аргллаамуни-ииссииди, която обезпечава чисто физическото и грубо астралното изживяване на ЛЛУУ-ВВУ в много плътни вибрации на Енерго-Материята и я сравним със строежа на който и да е от 12-те ДУУ-ЛЛИ на Орлаактор-ииссииди, който обезпечава всички логически и аналитични процеси на енергоинформационната база за менталното развитие на Разума, ще открием просто несъпоставима разлика не само във функционалните особености, но и в самия строеж на тези два центъра. Какво да говорим тогава за центровете, които принадлежат на различни еволюционни Клонки на синтетичното развитие на Разума?

Освен това, винаги трябва да се помни, че всяка от чакрите само ПОТЕНЦИАЛНО(!) има възможност прижизнено да разкрие в себе си всичките 12 ДУУ-ЛЛИ – за разбиране и възприемане от повечето хора висшите нива на вибрации на психическите енергии и до сега си остават просто недостъпни.

Това означава, че ниското ниво на развитие засега все още не им позволява да разкрият в себе си възможности за самопознание в по-високи качества.

И така, повтаряме: и дума не може да става за никаква ЛИНЕЙНА ПРОТЕЖЕНОСТ при разглеждане “месторазположението” на чакрамните центрове и описанието на техните функции!

Това става, защото с повишаването на честотата на вибрации на енергията привичното за нас понятие за линейността на Пространство-Времето или радикално се изменя, или напълно изчезва и всичко, което по-рано е имало отношение към физико-астралните параметри, или просто губи всякакви възможности за своето творческо проявление, или ПОТЕНЦИАЛНО пребивава НЯКЪДЕ в световете на съответстващото качество като Мисълформи или даже Мисълидеи за даденото явление.

Същото става и със системата от чакри, която хората са свикнали да изобразяват на рисунки изобразени по дължината на цялата централна ос на човешкото тяло.

НО!! Ако човек притежава достатъчно мобилна и развита система на съвкупно Съзнание, която му позволява свободно да премества Фокуса на Внимание от обекти от четириизмерното Пространство към пет-, шест- или, да речем, дванадесетизмерни обекти, то с това той придобива великолепен и надежден ИНСТРУМЕНТ не само за отвлечено наблюдение, но и за внимателното изследване на други светове чрез Колективното Съзнание на всяка от своите анализирани чакрамни структури.

Например, цялото разнообразие на СВУУЛЛМИИ-И-реалностите аз мога свободно да изследвам с помощта на Колективното Съзнание на синтетическите Същности, творчески активизиращи в моето съвкупно Съзнание висшите ДУУ-ЛЛИ на Орлаактор и Аигллиллиаа-ииссииди. Техните космически кодове са АЛДЖЕЛЛИС и ИИЛЛГММИИ-И, и под Тяхното творческо „наблюдение” се намират Съзнанията на всички останали “мои” КЛООРТМ- и ААИИГЛА-МАА-Същности.

Ако ми се наложи да изследвам Фините Светове от още по-високи нива на качества, то аз със същия успех бих могъл да прибегна и към помощта на ЛУА АНДИС ИЛИ КЪМ ССНИИЛЛГС, СИНТЕЗИРАНИТЕ Колективни Съзнания на Които са творчески активни на нивата на УЛГЛУУ- и ССААССФАТИ-реалностите.

За да изляза на МААЛЛАА-нивата на Самосъзнание на нашата Звездна Същност или на нивата на Космическото Творчество на която и да е от Планетарните Същности на нашата Звездна Система, аз се отъждествявам с ГРЕЙЛИ ВИН – Колективният Разум на Същностите на “моите” Коллле ОЛГООЛЛОНИ и ААНИ-ииссииди.

Но за да проявя осъзнато “себе” си отвъд пределите на творческата активност не само на Колективния Разум на “нашата” система от Звезди, нож даже и отвъд пределите на Качествата на стотици Галактики, на “мен” ми е нужно напълно да се отъждествя в “своето” Самосъзнание с Разумите на “моите” Космически Същности - СЛЛИАРГССМИЙЯ или ССЛААИИНГС, Колективното Творчество на Които образува Будхическия, Будхи-Атмическия и Атмическия Планове на АЙФААР.

И така, аз приведох тези конкретни примери за “моето” индивидуално осъзнато творчество на Финия План само за да ви покажа КАК благодарение на РАЗВИТИЯ ИНСТРУМЕНТ на съвкупното Съзнание може достатъчно лесно не само да се моделират (да се сканират в творческото Пространство на своето Съзнание както в компютър!) едновременно състояния от няколко разнокачествени центрове, но и активно да се включваш към необходимите (или достъпни за вас) нива на Космическо Творчество от планетарно, звездно и даже галактическо Качество на Енерго-Материята.

Второ, съвсем остарели и несъответстващи на Истината са представите на хората за тази най-сложна, най-важна и най-колосална по своите функции космическа структура, която в източната традиция е прието да се нарича “ПАДМА”, а от нашите Учители – “ГЛООА”.

ГЛООА на всеки от седемте центъра, “анатомически” крайно и крайно условно привързани към някакви части или вътрешни системи на физическата обвивка на ЛЛУУ-ВВУ и КАТО ЧЕ ЛИ включени в сферата на ЛЛАА-ГРУАА на човека, има съвършено различно предназначение и строеж, отколкото е било прието да се смята по-рано.

Вътрешните механизми и устройството на всяка ГЛООА са съвършено индивидуални и нямат НИКАКВИ аналогии с подобните структури на други центрове, но има някои общи принципи, които могат да бъдат проследени само в строежа на “съседните” центрове, разположени на една еволюционна спирала.

Това, най-творчески активно духовно ниво УЛГРУУ, около Който се обединяват в своя еволюционен Стремеж милиардите влизащи в него АРГЛААМ и РААГУУЛМ, на чакрамното ниво на съвкупното Съзнание на човека е представен като ГЛООА.

ГЛООА на първите четири низши центрове на ЛЛУУ-ВВУ позволяват творчески да се прояви в дадения тип реалност на Съзнанията на множество ТОО-УУ-Същности, цивилизациите на Които не влизат в ЕИЙГ-СС-МИИ както в “нашата” система РААГУУЛМ, така и в планетарните системи на други Звезди.

ГЛООА на всяка от четирите следващи по нарастване на Качествата чакрамни центъра – това е пряк изход на АССВААТ на една от ДВАНАДЕСЕТТЕ Галактически Системи на АЙФААР.

ГЛООА на следващите по нарастване синтетични качества на ПЕТТЕ центъра ИИССИИДИ е съвършено непостижима за познавателните възможности на ума както по своя организационен смисъл, така и по комуникационния Принцип на енергоинформационните взаимовръзки с Колективните Съзнания на Висшите Глобуси на междугалактическите Центрове.

Затова ние няма да се спираме дори в ни най-малка степен на характеристиките на ГЛООА на тези ИИССИИДИ, а ще се опитаме колкото може по-подробно да разгледаме това, което в най-голяма степен е задействано не само в ЛЛУУ-ВВУ, но също така и в еволюционния процес на развитие на други различни Форми на Разума, които проявяват своето творчество в условията на ВУОЛДТМ-реалностите на ГРЕИЙСЛИИСС.

Няма коментари:

Публикуване на коментар