Общо показвания

неделя, 18 септември 2011 г.

"Операция Тера" 2 том, послание 30

Послание 30:

ВЪЗХОДЪТ Е ПРОЦЕС, ЧАСТ ПЪРВА
17 октомври, 2001

Днес пожелахме да ви говорим, за да ви дадем нашата перспектива по въпроса за възхода - такъв, какъвто бива преживяван във вашата пространство/времева реалност. Ограничихме нашите бележки с последната фраза: "както бива преживяван във вашата пространствено/времева реалност". Процесът, който преминавате и преживявате сега, се различава в няколко пункта от описваното във връзка с този процес/събитие в "литературата", достигнала до вас. Той никога не се е извършвал на планетата ви в масов мащаб - сега не само част от човешките същества извършва възход, но и самата планета и всичко на нея са подложени на същия процес, на издигане през вибрационните пластове. Във вашето историческо минало е имало отделни индивиди изминали този път, както и отделни изолирани групи от хора, правили това пътешествие, но никога преди това не е ставало масово, а определено не се е случвало и със самата планета.

Поради това, достигналите до вас описания на този процес са били неясни и бедни откъм подробности. Най-­подробните оцелели описания, очевидно описвали "събитието" така, сякаш възходът се е извършил в един миг. В отделни редки случаи, процесът наистина е изглеждал доста внезапен - като пресичане на праг и значителна промяна на нещата след това, но дори тогава да се е случило наистина това, то НЕ е онова, което става сега. За вас, предназначените за Тера, вашият възход продължава и ще е процес, който продължава дълго след като самата Земя е претърпяла възхода си до своята величествена форма като Тера. Днес искаме да навлезем в някои подробности, като например как става това и какво да очаквате, докато процесът е в ход.

Да започнем с някои основни неща, да резюмираме някои от нещата, за които говорихме в предишните статии. Процесът на възхода включва промяна в честотата на вибриране и промяна в съзнанието, която се съпътства с някои явления и способности. Вие сте ангажирани в този процес сега и вече преживявате някои от промените във възприятията, съпровождащи тази промяна. Това ще продължи и ще става по­-явно, докато нещата продължават във вашето линейно време. То ВЕЧЕ се е случило, гледано от позиция извън времето, но тъй като вашия фокус на внимание е понастоящем в пределите на преживяването на линейното време, ние го описваме от вашата сегашна гледна точка, а не от нашата.

Мнозина, ако не и всички от читателите на настоящите редове, вече сте преживели много от симптомите на този процес. Споменавахме за телесните промени, с които е свързано и пречистването, което се извършва при преминаването на всяка поредна честотна вълна. Вече сте доста добре запознати с част от всичко това и докато всичко продължава, ще продължават и тези неща. Вашите предпочитания във връзка с храните, музиката ­ във връзка с всеки аспект на живота ви, ­ ще се изместват с продължаващата промяна във вашето съзнание. Вашите енергийни нива ще се колебаят значително, докато се оттегляте от тези неща, които преди са ви очаровали и започнете да се придвижвате по­навътре. Ще установите, че нуждата ви от почивка е нарастнала, докато вашата енергия се включва все повече в извършващата се клетъчна дейност и телата ви се подготвят за новите форми, които ще възникнат. Може да станете по­чувствителни към напреженията в земната кора, към нарушенията в електромагнитния спектър и към някои от технологиите използвани от властващия елит. Можете да подпомагате своя преход по много начини, но ключовият е само­захранване.

Правете тези неща, които ВИ карат да се чувствате по-­комфортно. Тъй като сте с ориентация Служба за другите, естествено е да искате да обърнете енергиите си навън и да служите на другите, но през настоящото време трябва да подготвите себе си за своята предстояща служба, която изисква сега да се грижите на първо място за собствените си нужди. Ако погледнете в по­-дългосрочна перспектива, цялата грижа, която ще окажете на себе си и на онези, които са близо до вас сега, ще е "капиталовложение" в богатството, което ще направите достъпно за другите, когато дойде времето да направите това.

Мислете за тези неща по следния начин: имате инструмент, наричан храпов ключ. Използва се за завинтване на болтове и винтове в посока напред, посредством задържане на въртящия момент. След всяко завъртане на този механизъм, той се изнася напред и събира сила за следващото завъртане. Винтовете и болтовете са направени със спирална следа на тях, която ги кара да се придвижват напред чрез завинтване или завъртане на инструмента, който завинтва. Споменатият механизъм осигурява движение напред като първо се изнася назад, за да може после да направи поредното движение напред. Спиралата е формата на еволюцията и всяко завъртане на спиралата е движение напред, както и навън или навътре. Чрез отдръпване назад и настройване на вашите енергии към собствения си процес и комфорт сега, събирате сили за следващото завъртане по спиралата, вашето следващо движение напред и навън и ставате агент за служене отвъд онова, на което сте способни сега. Така гледайте на това време за отдръпване назад ­ като на време за събиране на сили за следващото движение напред и навън. Скоро ще заемете централно място на сцената, но вашият процес сега е да се подготвите за този следващ момент от живота си.

Затова този процес на възход предполага отдръпване от света около вас. Много, ако не повечето от вас чувстват това сега, а някои от вас не знаят какво да правят с това преживяване. Говорихме много за необходимостта от оттегляне и разграничаване от драмата около вас. Искаме да наблегнем колко е необходимо това за вашия процес сега. Светът около вас ще просъществува дори без да влагате в него своята енергия сега. Той е потънал в забрава и ще умре в следващите няколко години. Вие не сте необходими на този свят сега. Вашата задача сега е да подготвите себе си за служба в края на този свят и да осветите пътя за следващата реалност, която ще последва. Няма нужда да правите нищо, за да спрете това, което се играе сега в амфитеатъра -­ драмата, която виждате на своя сетивен екран. Вие сега играете в друга пиеса, а този умиращ свят е предвиден да умре. Всички симптоми на човешките преживявания от миналото, които напускат планетата сега, излизат на повърхността преди да напуснат планетата. Всичко излиза на повъхността в мащабния процес по пречистването на всичко, което е ставало преди и това е пречистване и за планетата и за всичко върху нея. Той няма да бъде подпомогнат чрез съпротива от ваша страна. Ще бъде подпомогнат като го оставите да се разгърне, като го оставите да бъде приет заради това, което е и като спрете да му отдавате своята енергия и внимание. Всички опити да се спре това, което става, са форма на съпротивляване и единствено правят нещата по­интензивни. Всяка частичка съпротивление изисква съответната енергия, за да бъде преодоляна, затова ако можете да "го оставите и да оставите Бог" да се погрижи за процеса, ще направите най-­висшето и най-­доброто нещо, което можете за осигуряването на възможно най-­гладкия преход за всички.

Възходът е процес, а не събитие. Съществува праг, който се преминава в определена точка от процеса, когато воалът пада и започвате да виждате ясно. Но това е само едноминутна стъпка от едно дълго пътуване. Възходът не свършва в момента, когато падне воала. Пътуването продължава завинаги с вдишването обратно в Божията глава, разтварянето на отделната идентичност и повторната поява отново като отделна идентичност при следващото издишване от Божията глава. Всичко е само Създателя, издишващ Себе си в изражение, вдишващ Себе си обратно в Себе си и издишващ Себе си в изражение отново. Този процес никога не свършва и пътешествието на преживяването никога не свършва така, че ще бъде полезно за вашия процес, ако можете да приемете, че няма "край" пред вас. Вие също ще продължите вечно, защото сте изражение на Създателя и това никога не свършва ­ за вас или за Създателя.

Затова онези от вас, които очакват "събитие", ще трябва малко да пренагласят възгледа си. То е като филм, който гледате. Всеки кадър от филма съществува като отделно "събитие", но всички те се смесват заедно в един поток от събития, който бива преживяван повече като процес, отколкото като отделни събития. Дори дъхът, който поемате е "събитие", но вие приемате като даден процеса, който се извършва докато дишате. Въздухът влиза във вас, кислородът навлиза във вашето кръвообращение и нахлува в клетките ви и оттам всеки атом кислород участва в различни химически процеси. След това тези атоми се комбинират с други атоми и се образуват нови съставки, произвежда се енергия и крайните продукти - като например въглеродния двуокис - се прехвърлят в кръвообращението, за да бъдат отнесени до вашите дробове и издишани. Помислете за това! Всичко това става във вашето тяло при всяко ваше издишване. Всеки дъх е събитие, но всеки дъх, ­ всяко събитие ­ е част от един голям процес, в който вашето тяло функционира, вие преживявате живота чрез всичките си сетива и цялата комплексност на живота такъв, какъвто го знаете, продължава.

Същото е и с процеса на възхода. Той е изграден от много "събития", скачени заедно в процес, който е сложен и се преживява чрез всичките ви сетива. Има цикли в този процес и движение напред и нагоре, последвано от време за интеграция. Този процес на интеграция изисква енергия. Той изисква енергията, която обикновено бива отдавана на други дейности. Когато приковете вниманието си върху драмата, вие отнемате енергията от своя възход и я отдавате на драмата. Вие не поддържате своя възход толкова пълноценно колкото можете, затова ви молим да отдадете на своя възход приоритет над драмата в случай, че вече не сте го направили. Ако сте се насочили към Тера, вашият живот ще бъде по­труден за вас в случай, че не се синхронизирате напълно със своя възход. Вашето съпротивляване ще доведе до необходимостта самия живот да осигури сила в живота ви - такава, която е достатъчна за преодоляване на съпротивлението така, че да успеете да изпълните целта на своя живот.

За вашия живот има план ­- една вградена посока, в която трябва да се движите ­ и вашите мисли и импулси възникват от Свръхдушата, която ви е създала като свое изражение. Вашата Свръхдуша ви е направила такива каквито сте чак до цвета на миглите ви и вашите предпочитания към определени видове храна. Вие, обаче, не сте на остров, плуващ в празнотата на космоса.

Вие живеете в богата матрица на преживяване и ако сте чувствителни, лесно ще бъдете увлечени от вихъра на емоциите, които нахлуват във вашето експериментално поле от толкова много източници. Вашите медии играят върху тези емоции и по този начин ви въвличат в правенето на неща, например да купувате определени продукти или да се ангажирате в определени поведения. Вашата политическа машина играе върху тези емоции - за да продължава същия план. Вашият управляващ елит играе на тези емоции - за да ви накара да вървите в посоката, в която иска. Ако искате да бъдете свободни, ако искате да бъдете соверенни, ще трябва да се разграничите от драмата. Трябва да намерите начини да бъдете "в света", но не "от него". Ако заработвате своята прехрана, ще трябва да намерите начини да продължите да правите това без да бъдете улавяни в драмата, която се носи навсякъде около вас. Не е необходимо да я изключвате напълно. Тъй или иначе, може би ще ви бъде дори невъзможно да постигнете това. Това, което трябва да се научите да правите, е да станете ПРОЗРАЧНИ за тях, ­ да ги оставите да преминават през вас без да се ангажирате с тях по подобен начин. Ако някой около вас е разтревожен, няма нужда да се тревожите и вие. Ако някой около вас е ядосан, няма нужда да се ангажирате и вие в подобен вид енергия. Можете да останете спокойни в средата на хаоса и за вас ще бъде много по-­добре, ако го направите.

Процесът на възхода е вече в ход. Той не подлежи на спиране в този момент, както и пречистването. Единственият смислен отговор от ваша страна, е да отстъпите назад и да създадете остров от спокойствие в себе си. Изградите това пространство в себе си и ако се уловите хванати в драмата, върнете себе си внимателно към това място на спокойствие веднага щом си дадете сметка, че сте го напуснали. Ето защо медитацията е толкова добър тренинг за този процес. При медитацията, вашият ум по неизбежност се скита и идват мисли. Въпрос на дисциплина е да връщате своя ум внимателно обратно към дъха си или към онова, върху което сте съсредоточили вниманието си по време на своята медитация. Въпрос на дисциплина е да връщате себе си към своя център и спокойствие още щом усетите че бивате оплитани в драмата. Чрез култивиране на този навик да оставате спокойни и центрирани в средата на хаоса, вие ще имате голяма сила ­ от гледна точка на колектива ­ за спокойствие в средата на хаоса в света.

Вие носите шаблон в себе си и тези статии са средство за настройка, което изпълва с енергия този шаблон чрез все повече и повече хора по света. Вие сте много отделени един от друг, защото трябва да покриете целия глобус, а има толкова малко от вас, които да изпълнят тази задача сега. Когато всеки индивид намери своя път до този материал и влезе в резонанс с него, се създава поле, което оказва толкова мощен ефект, че дори ще ви е трудно да го разберете. Вие сте като надигаща се вълна обгръщаща планетата ­ внасящи по­-висшата светлина и заземяващи я в планетата; излъчващи новия шаблон от енергия и разклащащи съществуващата парадигма чрез поддържането на този начин на съществуване в средата на хаоса.

Вие сте мирни воини , воини на истината, бойци за мир и любов и радост. Вашата "мисия" е просто да БЪДЕТЕ където сте, да поддържате онова, което сте, да поддържате визията и обещанието към Тера, да поддържате своето място в света, да оставите нещата да се разгръщат и да останете стабилни в средата на всичко. Интересното нещо във връзка с това е, че правейки това, вие създавате тази реалност, в която искате да живеете точно където сте. Вие СЪЗДАВАТЕ мъничка част от Тера точно сега, където сте. Вие СЪЗДАВАТЕ мир, бидейки в мир. Вие СЪЗДАВАТЕ любов, пребивавайки в любов. Вие СЪЗДАВАТЕ радост, позволявайки на своята радост да съществува в средата на толкова много мъка. Животът има красота, която вие можете да възприемете. Фокусирайте се върху красотата и ще станете красиви. Вашето вътрешно излъчване ще благослови всички, които влязат в досег с вас и вие ще родите красота в средата на ужаса.

През целия си живот сте се чувствали не в крак със света около вас. Е, вие ВСЕ ОЩЕ не сте в крак с останалата част от света и сега вече знаете защо. Останалата част от света умира, а вие сте носителите на новата зора на хоризонта. Вие влизате в ролята си като съ­създатели на нова реалност и вашият път лежи в посока противоположна на тази за останалата част от света. Били сте толкова извън строя, защото павирате нов път ­ път, който води към свободата. Вие не отивате в същата посока като останалата част от света и затова се отклонявате все повече и повече със всеки изминат ден от посоката, по която поемат те. Вие трябва да правите онова, което останалите не желаят или не са в състояние да направят. Трябва да бъдете онова, което сте дошли да бъдете и да направите това, което сте дошли да направите. Засега това е самотно нещо за вас, но идва ден, когато ще бъдете отново свързани с другите и дори сега е в ход това събиране. Вие се събирате около своя път - този път, който води до Тера и оставяте зад себе си другите пътища, които водят в други посоки. Следвайте своето призвание. Следвайте този вътрешен глас, който ви води стъпка по стъпка в посоката на своята съдба. Стъпете на този непавиран път, който се разгръща пред вас сега. Вие го създавате с всяка стъпка, която правите по него и ние сме с вас и ви подкрепяме при всяка крачка така, че това е колективно начинание. Ние сме един екип -­ онези от нас във висшите сфери и онези от вас, които вървят по този път на земята. Ще говорим още по тази тема, а засега ви оставяме в мир, ценим ви и ви благославяме. Обичаме ви и сме с вас през цялото време, а вие вече сте поели по пътя за дома. Вече не е толкова далеч. Можете да направите това. Това е нещото, което сте дошли да направите.

Amen, Adony Sabayot. Ниe смe Райското Войнство.

Няма коментари:

Публикуване на коментар