Общо показвания

неделя, 4 септември 2011 г.

ИИСИИДИ 2 - 27-ма част


Целият психически поток от активизирани и близки по качество енергии, пронизващи и двете “полусфери” ГЛООА, в КЛЛУАА автоматически КАТО ЧЕ ЛИ се пречупва (разделя) на два “самостоятелни” конусообразни енергийни снопове – преден („ФФУ-И”) и заден („БЛУ-У”), непрекъснато “въртящи се” (движещи се) в противоположни един на друг направления. 
 
Именно този реверсионен механизъм за противодвижение, свойствен за разнокачествените слоеве на Енерго-материята, обезпечава принудителна синхронизация на въртене на двете УУ-О при активизация на вихрите на каналите в едната от тях.

В ДЕЙСТВИТЕЛНОСТ – това е ЕДИНЕН поток енергия, в който близки по качество ДУУ-ЛЛИ КАТО ЧЕ ЛИ последователно са се съединили заедно, създавайки за енергиите, които образуват със себе си другия “край” на дадения чакрамен диапазон, импулс към въртене в КАТО ЧЕ ЛИ противоположно направление.

На свой ред, всяка от двете главни УУ-О, присъщи за ГЛООА на Аргллаамуни и Орлаактор-ииссииди, също се състои от няколко непрекъснато движещи се (въртящи се) край своите собствени оси енергийни „вериги” - листовидни “огнени” енергообразувания (звуков Космически Код - “СТИИНГЛИИ”), образувани от безкрайното множество пламъкообразни турбии и множество искрящи вътре в тях включения на етерни “кристалчета” с различна форма, които по време на активизацията на вихрите на ДУУ-ЛЛИ във всяка от УУ-О забележимо се уплътняват, а при мощна реализация на енергиите на дадената чакра, се разширяват в етерен “облак”, като обгръщат със себе си гръбначния стълб с широк плътен пръстен (като тороид).

Тяхното точно местоположение в ЛЛАА-ГРУАА на всеки човек е достатъчно стабилизирано и анатомически (енергийно) привързано към качеството на Енерго-Материята, която съставлява етерните обвивки на определени части от физическото тяло и неговите вътрешни органи.

Именно СТИИНГЛИИ изпълняват в ДУУ-ЛЛИ на своята чакра ролята на тези “усилващи резонатори”, благодарение на които мигновено се обезпечава ефекта на “пълното присъствие” на Съзнанията на всяка от СЛУИ-СЛУУ в астросома на всяка ЛЛУУ-ВВУ. 
 
Именно СТИИНГЛИИ са функционално завързани към рецепторите, които изпращат сигнали на менталните и чувствени импулси в съответстващите им по качество на етерната Енерго-Материя участъци на главния мозък, а чрез него – в нужните разклонения на централната нервна система на човека. Как става това? Като се отчетат уникалните особености на астралната Материя да отговаря мигновено на всякакви ментално-чувствени сигнали, работата на СТИИНГЛИИ изглежда достатъчно просто: моделирана на нивото на физическата реалност ситуацията мигновено се отразява на активността на турбиите и кристалоподобните образувания именно на тези чакрамни “листенца”, които, по качеството на съставляващите ги енергии, в най-голяма степен могат качествено да отразят на съответното ниво на Астрала или Ментала ЦЯЛОТО множество възможни варианти на понататъшното развитие на възникналата ситуация.

Всяка от активизираните СТИИНГЛИИ-Същности, като мигновено разлага дадената ситуация на безкрайно множество отделни сигнали (и по своему прекодира получения от нея импулс), усилва ги, моделира ги в собствената си схема за възприятие и веднага, за сметка на мощно ХОЛОГРАФСКО резониране на създадения модел в съответстващия тип реалност, получава от нея адекватна реакция на Съзнанията на една от СЛУИ-СЛУУ, активиращи своето творчество именно в ДАДЕНИЯ качествен диапазон.

Тази реакция чрез Съзнанията СТИИНГЛИИ мигновено се проектира на други структури на кармичния канал (КААЙСИИ, ЛООГЛИИ и др.), с които отразените в тях сигнали също моделират в съвкупното Съзнание на ЛЛУУ-ВВУ ВЪЗМОЖНИТЕ варианти за понататъшно развитие на дадената ситуация (под формата на различни “предложения” и “препоръки” от заинтересованите от последващата реализация СЛУИ-СЛУУ, получени от идентични нива на Финия План).

Всичко това се изпраща на нужните участъци от кората на главния мозък, анализира се в подкорието и се издава в централната нервна система като окончателно (за дадената ситуация!) решение, което на нивото на НУУ-ВУУ веднага се привежда в изпълнение. 
 
Явява ли се взетото решение вярно или погрешно – анализът на това вече не влиза в задачата на СТИИНГЛИИ на Аргллаамуни или Инглимилисса-ииссииди, за които главната цел е да дадат възможност да се реализират (да синтезират в себе си нови качества и да получат опит) най-малко проработените качества на Същностите от ДУУ-ЛЛИ на чакрата.

Да анализират резултатите от всяко от милионите реализирани чрез човека решения ще бъдат длъжни КЛООРТМ-Същностите от съответните реалности на Орлаактор-ииссииди.

Именно по такъв най-сложен и многостепенен начин се осъществява многоизмерната “двустранна” (в действителност – многостранна!) взаимовръзка между различните “системи за тренинг” на ВУОЛДТМ-реалностите на ГРЕИЙСЛИИСС, отделни “точки” на съвкупното Съзнание на ЛУУ-ВВУ и множеството финоматериални Космически Същности, които се самореализират по съответен начин в непривичните за тях условия на нашия свят. 
 
Както виждате, НИКОЙ В НИКОГО НЕ СЕДИ и не “дърпа за конците”, насилствено принуждавайки човека да вземе едно или друго решение, както твърдят някои “виждзащи” екстрасенси, които откриват в Аурата на човека всевъзможни паразитиращи астрални същности.

Всеки човек ДОБРОВОЛНО взема всички свои решения от множеството ПРЕДЛАГАНИ му за реализация варианти, които в пълна степен зависят от качествата на ЦЯЛАТА СУМА опит, заработен от ВСИЧКИ СЛУИ-СЛУУ, които организират и обезпечават неговото физическо земно съществуване. 
 
Вътре в ЛЛАА-ГРУАА на човека – по силата на неговия специфичен строеж, НИТО ЕДНА КОЛЕКТИВНА СЪЩНОСТ просто няма възможност да се прояви “видимо” в своята собствена етерна обвивка, защото всеки от нейните чакрамни центрове, които образуват най-сложни конфигурации със своите специфични енергии в Пространство-Времето на човешката Аура, вибрационно се намират на своите собствени качествени нива на Единната Реалност и всички взаимоотношения между физическия свят и Същностите на Финия План никога не се осъществяват локално, а само “дистанционно”, “проекционно”, или, ако щете, “телепатически”.

Така че не вярвайте на тези, които се опитват да “изгонят” от вас някаква „впили се” във вашето сърце, мозък, полови органи или слънчев сплит, астрална същност – всичко това е или резултат от нискокачествено образно виждане на екстрасенс (буйно стереотипно въображение), или просто заблуда с цел получаване на лична изгода за извършената “трудна” и “опасна” за неговия живот или здраве работа.

Ако някакви „странични” самосъзнателни включения понякога могат да бъдат открити в Пространството на ЛЛАА-ГРУАА на човека, то даже и най-грубоматериалните от тях имат само някакво подобие с всевъзможни геометрични форми – както известни за нас, така и неизвестни.

Множество типове Съзнания могат да се проявят в идентични им по качество “точки” в Аурата под формата на “лъч” с определен цвят и посока на движение в Пространството.

Тези тяснодиапазонни форми на Съзнание винаги имат характерен цвят и никога не биват неподвижни или, както се изразяват някои екстрасенси, „впили се” в една “точка” от астросома.

Те са крайно динамични, мобилни и визуално уловими в ЛЛАА-ГРУАА с “вътрешното зрение” на екстрасенса само в зоната на активно проявление на идентични вибрации, но НИКОГА не могат да проявят своята активност в по-високи или не свойствени за тях нива на Енерго-Материята (често може да се чуе такава глупост, че някаква “муладхарна същност” се е прилепила към сърцето или гърлото, или даже към главата, чиито чакрамни вибрации са просто погубващи за същества с подобно ниво!).

Когато някой говори за присъствието във вас на някаква астрална същност, то той забравя (или просто не знае) за това, че ВСЯКА СЪЩНОСТ – ВИНАГИ Е КОЛЕКТИВНО СЪЗНАНИЕ, което се състои от множество типове Енерго-Материя, всеки от които има свой собствен, много тесен диапазон от творчески вибрации, в които може “визуално” да се прояви само много ограничен АСПЕКТ на цялото Колективно Съзнание на дадената ТОО-УУ-Същност.

ЛЛАА-ГРУАА на всяко земно същество постоянно се образува от работата на всички активизирани вихри ДУУ-ЛЛИ на чакрамните центрове НЕ КАТО ЕНЕРГИЙНА ПРОЕКЦИЯ НА ЕДИН ДИАПАЗОН ВИБРАЦИИ, а като МНОГОИЗМЕРНА и МНОГОФУНКЦИОНАЛНА МЕЖДУПРОСТРАНСТВЕНА космическа структура, която обезпечава на всяко от вибрационните нива на своето Поле на Времето проявлението само на тясноспецифични по качество аспекти на Колективните Съзнания на всеки еволюционен тип ИЗВЪН привързаността им към индивидуални Форми. 
 
Следва също така да се помни, че СТИИНГЛИИ центровете, изобразявани и представяни в източната традиция като “листенца на лотоса”, НЕ са толкова “реални”, колкото е прието да ги изобразяват на схемите и рисунките на чакрите.

В стереотипните понятия на физическия свят – това е само СИМВОЛИЧНО (за физическата Материя!) изражение на различни видове СЪЗИДАТЕЛНИ космически Енергии и СЪЗНАТЕЛНИ Сили, които се проявяват чрез дадения център на въплътената личност и я контролират посредством очевидното и целенасочено въздействие на Материята на Мисълта и Материята на Чувствата.

Тоест, по силата на гореописаната специфика на своя строеж, за условията на физическата реалност те КАТО ЧЕ ЛИ не существуват.

Както вече отбелязахме, огнените “листенца” на СТИИНГЛИИ изтъкани от най-тънките еманации подвижни турбии (струйки “живи” нишки) – „ГЛЯИЙГМИ-И” - поляризирани около центъра ГЛООА под формата на слабоподвижен енергиен субстрат на Етерна Енерго-Материя, която пази в себе си информационните Космически Кодове от ВСИЧКИ реалности на ДАДЕНИЯ вибрационен диапазон от Чисти Качества на АЙФААР.
Като използват активно тези вибрационни Кодове в различни съчетания и комбинации, ТОО-УУ-Същностите на даденото еволюционно ниво имат възможност по определен начин да въздействат на съответстващата активна “точка” от съвкупното Съзнание на всяка ЛЛУУ-ВВУ и КАТО ЧЕ ЛИ холографски да проектира себе си (а по-точно, своите характерни качества) в различни логически системи, присъщи само за нашия тип реалности.

Именно тези холографски Форми (а не самите Същности!) можем да открием в ЛЛАА-ГРУАА под формата на различни “конуси”, “стълбове” и “лъчи”.

Трябва също така да отбележим, че СТИИНГЛИИ са характерни само за астрално-менталните чакрамни структури, които образуват “астрално-менталния спектър” на обвивките в ЛЛАА-ГРУАА на човека и съвършено видоизменени по своето качество и по изпълняваните от тях функции на нивата на 8-12-ти ИИССИИДИ-центрове. 
 
Докато наблюдавах визуално работата на СТИИНГЛИИ и ги изучавах от различните нива на Финия План аз забелязах, че горните краища на някои от тези етерни “листенца”, а по-точно, техните ГЛЯИЙГМИ-И, имат тенденцията да се движат в една посока (по часовниковата стрелка), а краищата на други – в противоположна.

Последващият анализ на характера на тези специфични движения ме доведе до извода за това, че колкото повече в дадената чакра е изразено движението на СТИИНГЛИИ по часовниковата стрелка (по отношение на Наблюдателя), в толкова по-голяма степен човек е склонен да взема по-правилни (по-малко егоистични) решения, тъй като СЛУИ-СЛУУ на този център се стремят към активно взаимодействие с по-развитите СЛУИ-СЛУУ от намиращият се по-горе (на една с тях еволюционна “спирала”) център. 
 
И обратно – тенденцията към активно въртене на СТИИНГЛИИ обратно на часовниковата стрелка свидетелстват за това, че такъв човек в ДАДЕНИЯ диапазон от проработваните от тях качества, е свикнал при решаване на жизнени въпроси повече да клони към избор на егоистични, тоест по-малко качествени, варианти.

Когато гледаш такава ЛЛУУ-ВВУ с астралното си зрение, този характерен деградационен признак веднага се набива в очи: задните конусообразни вихри на неговите низши чакрамни центрове са по-наситени и активно “развити” (по-интензивно), отколкото предните „снопове” на вихрите ДУУ-ЛЛИ (ГЛООА), които изглеждат недоразвити или КАТО ЧЕ ЛИ оголени.

Ако разглеждаме подробно строежа на чакрите на двата други центъра - Инглимилисса и Аигллиллиаа-ииссииди, - които се отнасят към еволюционната спирала на съвършено ДРУГА качествена Клонка на развитие (ЙИЮ-УЛЛУ-ЙИЮ), то веднага се откриват значителни различия не само в конструкцията на енергоинформационните структури на тези центрове, но и в самите принципи на тяхното функциониране.

Всяко от ГЛООА на “втората” и “четвъртата” чакри се състои не от две, а от четири етерни “полусфери” (“ИЙЮ-УУ-ЙЮ”), които образуват в своето непрекъснато сложно въртеливо движение пулсиращи кълбообразно образувание, преливащо от играта на енергии с различни цветове и отенъци. 
 
Тези пулсации имат различни степени на интензивност (“размери”) и амплитуда, величината на която зависи от степента на активизация на ДУУ-ЛЛИ на дадената чакра, а цветът се формира от активните енергии на качествените нива на тези от СЛУИ-СЛУУ, които най-интензивно проектират своето Съзнание в нашия Живот чрез информационните структури на дадения център.

Вътрешният” строеж на всяка от четирите ИЙЮ-УУ-ЙЮ на Инглимилиссы и Аигллиллиаа-ииссииди също силно се отличава от организацията на работата на сдвоените УУ-О на Аргллаамуни и Орлаактор-ииссииди: освен три (а не шест!) “блуждаещи” турбулентни вихри („ЙЕИЙ-ЙЮ”), във всяка от тях има и отделни специфични (и много важни!) енергообразувания - “синхронни модулатори” (звуков Космически Код - “ЛООГЛИИ”) с различна геометрична форма и размери.

Няма коментари:

Публикуване на коментар