Общо показвания

неделя, 4 септември 2011 г.

ИИСИИДИИ 2 - 14-та част


Принципите на Космическа Безопасност и Еволюционна Целесъобразност обезпечават творческата активност на Съзнанията във всеки от типовете Единна Реалност само в този случай, АКО ТОВА СЪЗНАНИЕ Е В ПЪЛНА СТЕПЕН ПРЕДСТАВЛЯВА ЕДИННО ЦЯЛО с качеството на вибрациите на Енерго-Материята, творчески организираща всички самосъзнателни елементи на дадения тип Реалност.

За никого не е тайна, че преобладаващото мнозинство хора са абсолютно уверени в това, че всяка висша проява на Разума може да се изразява само чрез посредничеството на човешките форми (тоест „личности”), и че само тези форми – ЛЛУУ-ВВУ – са в Космоса “истински РАЗУМНИ”.

Подобна инертност и стереотипност на мисленето много силно стеснява границите на духовното развитие на всяка личност, като не позволява на много хора да видят зад множеството загадъчни явления, преизпълващи нашия земен Живот, активното проявление на съвършено други, абсолютно не приличащи на привичните за хората форми на най-висша степен на разумност и организираност, реализиращи се в нашия свят по именно такъв, необичаен за ЗА НАС, но много УДОБЕН ЗА ТЯХ начин.

Например, докато наблюдаваме разрушителните действия на различните природни явления (урагани, торнадо, цунами, изригвания на вулкани, земетресения и много други), хората са свикнали да съотнасят всичко ТОВА само с несъзнателна дейност на „стихийната природа”, с динамичните прояви на някакви абстрахирани и несвързани с Разум „динамични процеси”, извечно преобразуващи дълбинните недра на нашата планета и цялата й повърхност. 
 
Тази най-дълбока заблуда по отношение разбирането на истинската космическа Природа на всяко от ставащите на Земята явления произхожда от това, че и самата ГРЕИЙСЛИИСС, и всичко, което става на нея (и вътре в нея), се възприема от хората като нещо „минерално-мъртво”, което не се отнася към тези висши форми на съзнателност и разумност, към които хората самонадеяно са привикнали да отнасят самите себе си. 
 
Ако ви кажем, че разрушителните (за хората, животните и растенията) форми на такива природни явления като щормове, торнада или цунами са високоразумни Космически Същества, обитаващи редом (и паралелно) с нас, творчески и осмислено реализират Себе си приблизително така естествено и привично (за Тях), както хората са свикнали да изразяват своите емоции и подбуди чрез различните степени на радост, гняв и негодувание, то повечето от вас просто ще ни сметнат за луди. 
 
Но независимо от това дали вярвате в това или не, това е наистина така и се случва В ДЕЙСТВИТЕЛНОСТ! 
 
И ако резултатите от подобни „стихийни бедствия” много често са гибелни за хиляди хора и животни, ако биват разрушавани села и градове, унищожавани гори и полета, то този факт изобщо не свидетелства за това, че тези разумни Космически Същности са „зли и човеконенавистни”.

Кажете, нима сте се замисляли за милионите обитаващи в почвата микроскопични животи, или за създадените от тях в земята сфери на привично обитание (жилища), когато орете, разрохквате и риете със своята могъща техника полетата или оросявате или изсушавате пастбища, строите диги и изграждате градове?

Та нали няма да започнете да отричате, че с това вие всяка секунда унищожавате, зазиждате в бетона и сварявате в смола или бетон милиарди други физически форми на Живот, чиято нормална сфера на обитание са водата, пясъка, рудата и прочие „мъртви” според вас, компоненти на нашата собствена сфера на жизнеобезпечение? 
 
Даже когато карате кола, ходите пеша, седите или лежите, ядете или пиете, вие постоянно унищожавате нещо ЖИВО, задушавате някой ЖИВ, неосъзнато (или осъзнато) унищожавате, подтискате или насилвате нещо ЖИВО! 
 
А след всички тези престъпления смятате ли себе си за лош, безжалостен или зъл? Разбира се, че не! 
 
Вие просто правите всичко необходимо, за да можете колкото е възможно повече да разширите около себе си своето собствено жизнено пространство, за да си обезпечите удобство, топлина и уют, нормални условия за физически и умствен труд, за самореализация чрез много видове творчество и духовно развитие. 
 
В повечето случаи ние просто не се замисляме за милиардите други, не по-малко реални, отколкото нашите собствени, Съдби, Животи и Смърти, които ни обезпечават всички възможности, които получаваме чрез посредничеството на нашите собствени творчески реализации. Ние просто живеем сякаш „без да виждаме” редом със себе си другите жизнени ниши, заети от други живи същества.

З ада оживее в този свят (а впоследствие, със задълбочаването на разбирането на обкръжаващата Природа и да успокои своята съвест) на човека отначало е било ИЗГОДНО просто да не забелязва всички тези млекопитаещи, членестоноги и безгръбначни, като спуска неведомите за нас сфери на тяхното собствено творчество и разумно съществуване до ненужни и несъществени, в сравнение с НАШИТЕ, нива.

За вкореняване в Съзнанието на хората на дадения тезис, собствено, беше създаден КУЛТА ЗА ПРЕВЪЗХОДСТВОТО НА ЧОВЕКА като единствен на планетата „цар на природата”, на когото са длъжни вечно да служат и жертват себе си всички останали обитатели на дадената ВУОЛДТМ-реалност на ГРЕИЙСЛИИСС.

Няма коментари:

Публикуване на коментар