Общо показвания

неделя, 18 септември 2011 г.

"Операция Тера" 2 том, послание 31

Послание 31:

ВЪЗХОДЪТ Е ПРОЦЕС, ЧАСТ ВТОРА
9 ноември, 2001

Казахме ви, че ще продължим нашия разговор за възхода - време е да го направим.

Преди всичко бихме искали да повторим, че възхода, за който говорихме е процес, чиято кулминационна точка ще се изрази в "събитие" ­ прекрачването през прага на следващия честотен диапазон. Това повдигане съдържа два компонента: физически - свързан с честотата на въртене на по­малките от атомите частици във вашето физическо тяло и духовен - свързан с изместването на вашето съзнание и начините за възприемане на реалността. И двата се осъществяват едновременно и са взаимносвързани, тъй като съзнанието влияе върху цялата физическа материя.

Няма начин да бъде отделено съзнанието от физическото проявление на материята. Съзнанието е почвата, матрицата, от която се появява физическата материя. Говорихме за Ума на Създателя като за матрицата за всичко Сътворено, а вашето индивидуализирано съзнание е част от този Безкраен Ум, докато вие все още сте забулени с воал при преживяването на отделеността. След като воалите ви паднат и бариерата бъде отстранена, ще бъдете в пълна и непрекъсната връзка с Ума на Създателя и след като сте се научили да работите от тази платформа, ще сте в състояние да оказвате влияние, да променяте и създавате материалната реалност от това място на безкрайна благословия. Всички сили на Създателя ще бъдат вложени там, където сте фокусирали своето внимание и непрекъснато ще осъзнавате себе си като творящи богове, каквито винаги сте били.

Онези от вас, които са предопределени за Тера, са първото поколение, ­ продукта на първата Мисъл на Създателя. Вие сте Елохим и макар, че все още не си спомняте напълно това, ще си го спомните щом бъде завършено вашето изместване. През следващите 18 месеца ще се промените доста. Отпадането на стария ви начин на живот ще продължи с ускорени темпове. Степента на очарование от нещата на 3­измерната реалност ще намалее дори повече от преди и постепенно ще спрете да се идентифицирате с 3­измерната реалност като с ваша реалност. Ще започнете да получавате все по-­голям достъп до своята 4­измерна идентичност и личност и ще започнете да получавате все по-­голям достъп до 4­-измерния начин за правене на нещата. Трябва да вярвате на този процес и да вярвате на вашето вътрешно "знание", че сте в безопасност, че сте нормални и че всичко върви според плана.

На някои от вас обстоятелствата ще наложат да се преместят ­ или на други места или при други хора, като оставят зад себе си аспектите на предишния си живот. Това е част от придвижването в различни посоки и ви съветваме да останете спокойни в средата на тази промяна. Ако усетите страх, започнете да дишате. Затворете очите си за момент и се съсредоточете върху задълбочаването и отварянето на своето дишане. Отпуснете се и почувствайте как тялото ви се отпуска в истината на момента. Вие сте в безопасност. Вашият свят се променя, но вие сте в безопасност. Светът около вас може да се срине, но вие сте в безопасност. Напомняйте си за това винаги, когато нещата сякаш излизат извън способността ви да ги контролирате. Няма вече нужда да контролирате нищо. Ние ви носим на гребена на вълната на промяната и сме с вас през цялото време. Вие сте обградени от повече помощ и защита, отколкото изобщо можете да си представите. Ако искате да почувствате нашето присъствие, смирете се и влезте навътре в себе си. След като утихнете и се успокоите можете да ни поканите да ви се разкрием и ще сте в състояние да ни почувствате по свой уникален начин. Ние сме с вас, но ако не успеете да притихнете няма да можете да почувствате нашето присъствие и да извлечете успокоение от това. Каквото отвън, такова отвътре. Когато сте в мир отвътре, ще привличате мирните енергии към себе си и отвън.

Мир, мир, мир. Толкова е важно да намерите и създадете вътрешен мир за себе си. Докато светът около вас се движи към повече конфликти и войни, създайте мир вътре в себе си и се разединете от драмата. Бъдете като Буда. Бъдете като Христос. Бъдете като всички онези световни учители, които са идвали, за да ви покажат пътя, които са знаели истините на съществуването. Когато този процес завърши, ще бъдете като тях. Ще бъдете като тях, когато дойде време за вас да се върнете за онези, които ще се нуждаят от вашата помощ и успокоение и които ще имат нужда от вас да ги отведете невредими преди да стане Изместването на Полюсите.

Това е процес, но той има аспект и на "събитие" в себе си. Когато дойде идеалния момент, липсващата съставка ще бъде доставена и вратата ще се отвори в друга равнина на реалност. Това не е нещо, което можете да направите за себе си сега. То ще ви бъде предложено в идеалния момент и по идеален начин с оглед на специфичните за вас обстоятелства. Всички онези, които са предопределени да дойдат с вас ще го направят по това време. Те ще бъдат с вас и вие ще преминете през вратата заедно ­ - вашите деца, вашите животни, приятели и членове на семейството, които са избрали да дойдат на Тера с вас. Възможно е да има членове на семейството ви, деца и приятели, които НЕ са избрали да отидат на Тера ­и те няма да дойдат с вас. Всичко ще стане по съвършен начин с оглед на специфичните обстоятелства. Това се прави с любов и ви молим да помните, че любовта е обратното на страха. Ако се страхувате за това, няма да бъдете в състояние да го приемете. Оставете го и оставете Бог. Това все още е отговора на всички въпроси. Оставете го и оставете Бог да се справи с подробностите. Ние знаем какво правим и всичко ще бъде направено съвършено с оглед на всяка индивидуална ситуация.

Вашата задача във всичко това е да се приготвите да приемете промените с възможно най-­голяма елегантност и лекота. Да се предадете е начина да преминете през това. Съпротивлението само ще повиши вашия дискомфорт. Оставете го и оставете Бог. Относно другите около вас, обичайте ги достатъчно и вярвайте, че ще преживеят точно това, което са си планирали за този живот. Ако тяхната Свръхдуша ги е избрала да отидат на Тера, ще отидат независимо от това какво знаят или не, независимо какво вярват или не вярват. Тези статии започват да оказват влияние върху достатъчно голям брой хора и промяната в полето на масовото съзнание започва да се забелязва от онези, които са в състояние да я възприемат. Вие я извиквате към съществуване. В средата на всичко, което става в света вие оказвате влияние върху нещата посредством вашите комбинирани енергии. Вашият копнеж за Тера създава енергиен път към нея, който (докато нещата се развиват) ще я отваря за все повече хора. Това е вашата работа в този свят в този момент -­ да изградите енергиен път до Тера. Вие сте като ледоразбивач, който разчиства пътя, за да минат останалите. Може да не ви се струва, че правите много нещо, но ако обърнете внимание на своята трансформация ­ как вие самите се променяте ­ ще признаете, че вие излъчвате различен "сигнал" от останалите около вас, които все още следват сляпо пътищата на 3-­то измерение.

Вие въплъщавате по-­висшата светлина. Вие изпитвате известен дискомфорт, докато пристрастията и условията, които не са в синхрон с вашата същност биват пречиствани от вашата клетъчна памет и от житейските ви обстоятелства. Това е подходящ момент да опростите живота си. С това не искаме да кажем, че трябва да станете аскети. Просто предлагаме идеята, че "по-­малкото е повече". Ако все още има бъркотия в живота ви, отървете се от бъркотията. Ако имате притежания, които не отразяват вашите настоящи вкусове или интереси, отървете се от тях. Отворете пространство в своя дом, в своя живот. Кажете довиждане на онези неща, които вече не ви служат с благодарност за онова, което са били и представлявали за вас. Те са ви служили, но след като престанат да ви служат се отървете от тях. Колкото по-­малко неща ви напомнят за това какви сте били, толкова по­-лесно ще ви бъде да приемете това, в което се превръщате. Можете да си запазите снимките, които продължават да имат енергия за вас. Можете да си оставите книгите, ако все още имат енергия за вас. Но онези неща, които вече нямат енергия за вас, ­ оттървете се от тях. Бъдете наблюдателни и правейки тези неща ще осъзнаете по-­ясно колко сте се променили.

Ще продължите да се променяте и вашите вкусове и интереси ще продължат да се променят. Един ден може да бъдете привлечени към нещо и скоро след това да приключите с него. Не се обвинявайте. Просто приемете процеса и преминавайте гладко през него, докосвайки се до онези неща, които присъстват в живота ви, за да бъдат докоснати. Ако съществува едно качество, което може да характеризира този процес, то е нетрайност. Нищо няма да остане същото. Вие се променяте ежедневно. Докато нещата продължават, ще натрупате умения за сърфиране по гребена на вълната на промяната. Ще привикнете да пазите равновесие и да оставате на крака, докато вълната на промяната ви носи към вашата дестинация ­ Тера. При сърфирането, ключът за успешно пътуване по вълната стои точно в краката ви. Ако се наклоните прекалено назад или напред, ще паднете. Ако не останете изправени на краката си, ще изгубите равновесие и за момент пътуването ще спре, а за да продължи, ще се наложи да се изправите и да възвърнете отново баланса си.

Говорихме малко за това как е на Тера, ­ как човек създава новото в момента без да се опира на миналото или бъдещето. В тази метафора със сърфирането по гребена на вълната и оставането прав имаме предвид да оставате където СТЕ ­ в настоящия момент, а не в "миналото" (където сте били), или пък в "бъдещето" (накъдето сте се запътили). Ако мислите за него, целия страх от миналите преживявания се проектира в бъдещето. Когато в настоящия ви момент възникнат неща, които ви напомнят за нещо от миналото, вие лесно можете да проектирате, че миналото преживяване ще се повтори в моментите, които следват времето през което си спомняте това минало. Ето кога изпитвате страх. Това е вътрешният глас, който казва "Преди стана така и сега пак ще стане същото". Ако в миналото сте изпитали болка, очаквате, че пак ще ви заболи. Ето откъде влиза страха. Искате да избегнете болката. "Страхувам се, че ако този момент се развие както преди, ще преживея каквото преживях преди, а аз не искам да правя това отново".

Отговорът на това е да скъсате струните на паметта, да прекъснете вътрешния глас като кажете гласно: "Онова беше тогава. Това е сега." Хоп! Вие сте обратно в настоящето, способни да избирате отново в настоящия момент. Когато кажете думата "сега" вие привличате вниманието си към настоящето. Кажете "СЕГА" гласно, незабавно. Чувствайте СЕГА. Какво в действителност става СЕГА? Виждате ли как сте свикнали да плашите себе си? Култивирайте практиката да живеете СЕГА. Изживявайте всеки момент, тъй като това е единствения момент, който съществува. Ето как ще бъде на Тера. Свикнете с това. Създайте малко от Тера точно където сте СЕГА. СЕГА е единственото място на което можете да създадете нещо. СЕГА е единственото място, на което можете да изберете нещо. СЕГА е всичко, с което някога сте разполагали.

Когато казваме думата "момент" ще бъде полезно да определим какво имаме предвид. Момент е едно "събитие", което възниква от матрицата на Безграничния Разум. Той съдържа в себе си всичко за своето естествено изпълнение и приключване. Той не се измерва с минути, секунди или часове. Това е единица за преживяване, която може да продължи много кратко или по­-дълго. Можете да УСЕТИТЕ кога започва момента. Можете да УСЕТИТЕ кога завършва. Всеки момент има свое начало, средна част и завършек, както фразата в речта или музиката. Мислете за него като за нещо, което навлиза в зоната на вашето осъзнаване, нараства максимално и намалява при приключването си. Той притежава характеристиките на морска вълна. Вълната се появява от океана, надига се, придвижва се напред и след това се отдръпва отново в океана. Така е и с момента.

Той се появява от океана на съзнанието, който е Разума на Създателя. Издига се във вашия сетивен екран и се придвижва напред, а след това се скрива от вас при завършването си. Има фон и преден план, има и различни вълни, които се препокриват. В миналото сте имали само периферна представа за фона, тъй като вашето внимание е било привлечено от предния план, но сега вашите сетива са се разширили докато станете като купа, която съдържа ВСИЧКО от него -­ целия океан и всички вълни по неговата повърхност. Ще имате съзнание за всичко това едновременно и ще бъдете в състояние да премествате своето внимание към онова, към което чувствате, че трябва да насочите вниманието си по свое желание.

Това е естественото разширяване на вашето съзнание до пълно съзнание. Докато съзнанието ви се разширява, то ще окаже влияние върху всичко останало. То ще започне да се слива с Разма на Създателя. Ще преживеете мир и ведрост, безкрайната пространственост на това и ще станете този мир; ще станете тази пространственост, която е достатъчно обширна, за да съдържа всичко във вас ­ с любов и без осъждане. Ето накъде сте се запътили. Това е преживяването, към което се придвижвате дори сега. Докато се движите напред във времето, постепенно ще спрете да се вълнувате къде отивате и кога. Шумът, както и нетърпението, просто ще отпаднат. Ще усещате кога нещо е неподходящо за вас ­ независимо дали става въпрос за шума от медиите, за шума от задълбочаващ се конфликт или нещо друго, което не е в синхрон с това дълбоко чувство на мир и безкрайно пространство. Когато стане това, просто го оставете и оставете Бог. Оставете мира и пространствеността на Създателя да стане ваше поле за изява. Оставете всичко друго, което не принадлежи на това поле за изява. Няма нужда да се ангажирате в конфликт. Можете просто да не се съпротивлявате, да оставите своите пристрастия за "право" или "по­добро от". Можете просто да го оставите и да оставите Бог. Оставете всеки от останалите да направи същото за себе си. Ако хората имат пристрастия за своите възгледи и съществуване, оставете ги да си останат с тях. Те също ще получат онова, което е най-добро за тях. Това е една "операция", основана на любовта и уважението към всеки избор. Бъдете отговорни за СВОИТЕ избори и оставете на всеки от останалите същата привилегия.

Amen, Adony Sabayot. Ниe смe Райското Войнство.

Няма коментари:

Публикуване на коментар