Общо показвания

неделя, 18 септември 2011 г.

"Операция Тера" 2 том, послание 32

Послание 32:

ВЪЗХОДЪТ Е ПРОЦЕС, ЧАСТ ТРЕТА
26 ноември, 2001

Днес искаме да говорим отново на същата тема, за да приключим с нея и да поставим основата на онова, което следва. Това е начинът, по който стават нещата в Сътвореното. Всеки край е и начало. Всяко приключване е и откриване ­ същото важи и за нашата работа с вас и за вашия процес на възход.

Докато напускате света, който познавате, вие се приближавате към един нов свят ­ света на вашите мечти. Докато приключвате връзките, които са ви познати, вие същевременно правите и нови с онези, които са в по­силен синхрон с вашия път и дестинация. Извършва се мащабно сортиране и по този път има и мъка, и радост. Надяваме се той да ви донесе повече от второто и по­малко от първото затова носете се с нас, докато навлезем в тази нова територия заедно.

Преди всичко, обърнете внимание на факта, че има три части на този процес. Ще има и три тома от този материал докато завършим и това не е случайно. Всяко число е символ на специфична енергийна конфигурация и определени числа са наречени главни и имат специално значение, тъй като формират основата за други числа. Те също така отразяват и въплъщават определен аспект от дизайна на Сътвореното и се използват при описването на този дизайн. Има и определени геометрии включени в това, които са отражение на начина по който "нещата работят" в определено Сътворено ­ изобразяването на определени динамики, които са вътрешноприсъщи в това Сътворено и са в съответствие с Универсалните Закони.

Няма да се опитваме да ви даваме задълбочено обяснение на тези въпроси, защото нашата тема днес е за възхода, затова ще споменем само онези аспекти от тези неща, които са свързани с нашата тема ­ вашия процес на възход. Много от вас са чели и използвали някои термини взаимозаменяемо ­ например измерение и гъстота, което от нашата перспектива не е точно и води до объркване. Надяваме се да изясним и тези неща, тъй като те имат връзка с вашето разбиране на това кои сте и как се проектирате в много различни форми.

Да започнем с това, че вие сте проекция на Източника. Оригиналната мисъл станала проявление като проекция на тази Мисъл. Всички вие, които сте предопределени за Тера, сте част от Оригиналната Мисъл. Вие сте първото поколение от Сътвореното и самите вие сте създатели. Но кой и какво е този Създател, който се занимава с мисленето? И как вие сте свързани с него? Имате думи като "неизразим" за изразяване природата на Създателя. Използвате и други думи, например всеприсъстващ, всезнаещ, всемогъщ и т.н., за същата цел. Думата неизразим означава "който не може да бъде опознат, който не може да бъде описан, който не може да бъде схванат/разбран". Това се счита за присъщо на Създателя. Тези думи описват аспектите или качествата на Създателя. Затова за вашата ограничена отправна рамка, природата на Създателя е отвъд вашия капацитет да разберете, отвъд вашата способност да го схванете. И може би това е вярно за вас СЕГА, но когато прекрачите прага, ще ПРЕЖИВЕЕТЕ Създателя директно. Ще преживеете своята истинска връзка и своето отношение със Създателя и тогава ще си бъдете наистина "у дома". Тогава вече няма да са ви необходими думи, за да опишете онова, което не може да бъде описано. Вие просто ще СЪЩЕСТВУВАТЕ в тази връзка и познание.

Сега, за кои "вас" говорим? Вие сте проекция на този Създател, продукт от мисълта на този Създател и съществувате само в Ума на Създателя. Цялото Сътворено съществува само в Ума на Създателя. То е мисъл, която се е проявила посредством светлината и звука. Звукът е думата, която използвате, за да опишете вибрацията, която е осцилация между двете противоположни състояния. Вашата цялостна реалност трепти между две противоположни състояния ­ "включено" и "изключено". Вашата реалност е там само половината от времето, но трептенията са толкова бързи, че вие забелязвате нещата като непрекъснати и постоянно "включени". Но всъщност, Сътвореното се пресътворява отново и отново ­ "зарежда се повторно" или се "оттегля" отново и отново по много пъти в секунда. Затова вие самите съществувате само през половината време! А къде сте през другата половина от времето? Вие СТЕ Създателя в почивка. Помислете за това. Вие СТЕ Създателя в почивка. Това е свързано със спектър от вибрация и единствената разлика е скоростта, с която се осъществяват трептенията.

Говорихме за "вдишването" и "издишването" на Създателя, което се измерва с милиарди от вашите години. Това е един цикъл от Сътвореното. На другия край на спектъра е това много бързо трептене, тези много бързи промени между "включено" и "изключено", които съставляват вашата физическа реалност ­ или по­скоро онова, което ИЗГЛЕЖДА като ваша физическа реалност. Всичко това е прожекция и Създателят е този, който прожектира цялото Сътворено, включително и вас. Вие сте актьорите във "филма" на Създателя, но вместо един статичен екран в киносалон, Създателят гледа своите Творения през сетивните екрани на всекиго и всеки аспект от Своето Сътворено ­ една безкрайност от възприятия струящи към Създателя от неговите прожекции.

Създателят съществува като изключително голямо поле от интелигентна енергия и първото поколение ­ Елохим ­ са нещо съвсем малко по­малко от това. Те също са изключително обширни, но са на една стъпка под абсолютната безкрайност. Те имат граници и идентичност. Вие сте изражението или проекцията на един от Елохим. Вие сте сред тези, които са дошли заедно, за да проектират тази част от Сътвореното чрез своето същество преди много милиони години. Но вашата проекция не се състои само от това ниво на съществуване, което преживявате понастоящем като ваша физическа реалност. Тя има много нива ­ много различни честотни диапазони ­ това прави непрекъснат спектър от реалност ­ не като спектъра на светлината и звука, които изграждат самото Сътворено.

Вие съществувате едновременно на всички нива на честотния спектър или честотния диапазон. Вие съществувате като огромни полета от интелигентна енергия и съществувате като отделни точки от чисто съзнание и светлина без форма ­ едновремеенно. Вие съществувате като въплъщения или изражения през целия честотен спектър и всичките ви изражения съществуват едновременно. Точно сега вашето внимание е приковано в мястото на вашето физическо изражение на Земята, но докато продължава вашия възход ще получавате все по­голям достъп и до други свои нива на съществуване. Ще дефинирате себе си доста различно и ще се променяте по много начини, за да изразите правилно своето избрано ниво на съществуване за дадено място и време.

Спускаме настоящите статии като поредица в последователност развиваща се от външните и по­повърхностни аспекти към сърцевината или по­централните аспекти на нашата дискусия. Всичко е въпрос на пътуване обратно до вашите истински "Аз", към припомнянето на това кои наистина сте и към възвръщане на истинските си сили и природа на изражение. Трудно ви е да си представите колко голям и колко малък ИЗБОР имате. Вижте, когато притежавате толкова малко разбиране за вашето истинско място в нещата, вие сте като сляп човек който гадае какво има около него. Имате толкова ГОЛЯМ избор, защото възможните избори са почти безкрайни. Имате толкова МАЛЪК избор, защото има само ЕДИН правилен избор за вас в даден момент. Когато сте в пълно съзнание за своята природа и връзка с Източника, ще бъдете в мир и спокойствие в рамките на тези два парадокса: фактът, че има толкова малко избори на разположение и този, че има само ЕДИН "правилен" избор, който да направите ­ един избор, който е в пълен синхрон с това което сте и с мястото, на което пасвате в рамките на отношенията между всички изражения на Създателя, с които взаимодействате.

И така, вие съществувате на Земята в своите физически тела, но в същото време съществувате и на други нива. Съществувате и в други честотни диапазони и всеки честотен диапазон притежава свои собствени "закони", които управляват формите и функциите в рамките на този честотен диапазон. Повечето от вас, които четат тези статии ще отидат на Тера и ще се изразяват във форми и ще имат функции, които са най­подходящи за този честотен диапазон ­ тази гъстота на Сътвореното. В СЪЩОТО ВРЕМЕ вие ще продължите да съществувате в другите честотни диапазони и ще сте в състояние да избирате накъде да насочите вниманието си ­ през кой честотен диапазон да възприемате. Ще си давате сметка за своите "други аз", но този един "правилен" фокус ще бъде първостепенния за вас, а всички останали ще бъдат като фон от потенциали, които са ви винаги на разположение. Някои от вас ще се свържат с Тера от други платформи да наглеждат и водят онези, които са на повърхността й, тъй като това са ролите, които сте си избрали за това преживяване. През цялото време всички вие ще съществувате едновременно на всичките си нива, но едно от тях ще е първостепенно. Ще бъдете център на внимание в една определена част от големия океан от Космически Ум и ще си давате сметка за останалото като за постоянен фон за вашето преживяване.

Говорихме за холографския модел. Всички неща се съдържат в потенциали в рамките на холограмата. Това е, което имаме предвид под фон. Той е съставен от всички потенциали. При пълно съзнание, вие ще преживявате наличието на всички потенциали едновременно докато преживявате фокуса на ИЗРАЗЯВАНЕТО на ЕДИН от тези потенциали. Друг път ще засегнем по­обстойно тази тема, а сега искаме само да ви дадем бегла представа за нея. Докато изразявате само един избор, вие ще имате съзнание за ВСИЧКИТЕ за даден период от време.

Сега, по темата за числата. Съществуват основни неща, които се изразяват чрез числа и главни числа, за които може да се каже, че са първостепенни неща, подобно на основните цветове. Основните ви цветове видима светлина са червен, зелен и син. Всички останали цветове са съставени от тези 3 цвята в комбинация с наситеност или липсата й. Когато смесите тези три цвята в различно съотношение и наситеност ще получите всички останали цветове включително крайностите ­ чисто бяло (пълното наличие на 3 цвята в еднакво съотношение и пълна наситеност) и чисто черно (ЛИПСАТА на всички цветове и точката на нулева наситеност). Числата функционират по същия начин, но при тях всичко е далеч по­сложно. Числата са символични дестилации на същността на определени свойства, а главните числа не могат да бъдат допълнително намалявани. Те са основни. Всички числа, които НЕ са главни числа са изградени от комбинации от различни основни числа и могат да бъдат разделяни на своите основни компоненти.

Какво общо има всичко това за числата и цветовете с вашия процес на възход? То е за да получите представа за СЪЩНОСТТА, за ОСНОВАТА, за КОРЕНА или ЗЕМЯТА. Вие се връщате към своята същност, към това основно изражение на вашето същество независимо от вашето изражение в настоящия момент. Вашата същност е вашия основен цвят, вашия основен звук и вашето основно качество. Това е нещото, което е вашето "истинско аз" независимо от изражението, в което и да е ваше прераждане. Това е чистият вибрационен шаблон, който е вашата специфична конфигурация и толкова много от тях са на разположение в рамките на даден спектър от Сътвореното. Всички останали са изградени от комбинации и промени на тази основна конфигурация. Да бъдеш в пълно съзнание означавва да ЗНАЕШ своята същност. А вие не само ще знаете своята същност, вие ще разпознавате и същността на другите.

В хода на човешката история на планетата е имало някои индивиди, които са въплъщавали този вид разбиране и са служили за пример на останалите. Сега всички вие, които отивате на Тера ще въплъщавате своята същност. Вие се отърсвате постепенно от ВСИЧКО, което не е в синхрон с вашата същност и се изпълвате все повече и повече със своята основна природа докато трае този процес. Вие се изпълвате с мир при осъзнаването на това кои сте, къде е вашето масто в Сътвореното и при осъзнаването на това какъв е вашия "правилен" избор във всеки даден момент. Цялата борба отпада. Всички съмнения отпадат. Всичко, което остава е мира и кротката радост най­после да узнаеш отговорите на онези въпроси, които си си задавал през всичките тези милиарди години. Вие просто ще ЗНАЕТЕ и никога вече няма да забравите онова, което знаете ­ никога вече.

Ще говорим допълнително за тези числа, цветове и по­висши аспекти на Сътвореното допълнително. Засега искаме просто да знаете накъде води това. Когато вашата трансформация завърши, вие просто ще ЗНАЕТЕ кои сте, къде пасвате във всичко това, как сте свързани със самия Създател и какво е "правилното действие" или "правилния избор" във всеки даден момент. Можете да започнете да практикувате това сега макар и просто чрез това да оставате тихи, за да чуете "вътрешните гласове". В средата на хаоса и шума около вас можете да слушате тишината и гласовете отвътре. Във всеки момент можете да избирате мира пред борбата и конфликта. Можете да се отдалечите от онези хора и преживявания, които ви крещят да намалите болката им като се оставите тя да ви погълне. Можете да носите мир на другите само ако успеете да го въплътите за себе си. Можете да носите мир само ако СТЕ в мир със себе си. Докато се борите в себе си за някакъв въображаем резултат, вие не сте в мир. Мир, мир, мир. Това е "перлата със значителна стойност". Бъдете мира. Бъдете в мир. Бъдете мир.

Amen, Adony Sabayot. Ниe смe Райското Войнство.

Няма коментари:

Публикуване на коментар