Общо показвания

неделя, 4 септември 2011 г.

ИИСИИДИ 2 - 20-та част


Ако съвкупното Съзнание на ЛЛУУ-ВВУ все още недостатъчно активно може да се фокусира на висококачествените енергии на Мислите, то твърде егоцентрично настроеният ум не е в състояние да помогне на човека да вземе по-правилно решение или да убеди неговата ГРООМПФ-личност в опасността от продължително пребиваване в подобно състояние на всепоглъщащ егоизъм.

Такава ЛЛУУ-ВВУ, докато не усвои, както се казва на „собствен гръб” целия горчив опит от безумното упоение с озлобеност и негативизъм, без сама да подозира това, ще е активен проводник в Колективното Съзнание на въплътеното човечество на мощни деструктивни енергии на Хаоса или, както това е прието да се нарича сред хората, да стане „служител на злото”.

С времето горчивият опит на негативния начин на Живот ще й даде (а по-точно на целия конгломерат от СЛУИ-СЛУУ, изучаващи дадените аспекти на Качествата чрез дадения тип ВВУ) обилна храна за дълбок анализ, размишления за собствената безопасност, което, на свой ред, ще доведе до активно движение в низшите фокуси на съвкупното Съзнание на по-качествените Енергии на Орлаактор-ииссииди. 
 
При понататъшно разтваряне на кармичните канали на това ниво човек, чрез последователно активизираните Съзнания на 12-те СЛУИ-СЛУУ на дадения център, ще може да получава достъп до информация от по-качествените нива на Финия План.
Такава възможност за получаване на Знания от по-истински нива постепенно, с помощта на дълга верига от логически размишления и заключения (влачеща се през много нива на земен Живот и реинкарнации) някога ще приведе една от съответните ЛЛУУ-ВВУ на дадената ГООЛГАМАА-А до твърдото убеждение за нецелесъобразността и неизгодността за самата нея от продължаването на начин на Живот с подобно качество. 
 
По аналогичен начин се осъществяват и всички духовни (синтетически) процеси в ЛЛУУ-ВВУ, в съвкупното Съзнание на която има явно доминиране на активния фокус в диапазона от енергии на сексуалния център.

Не само в дадения случай изнасянето на Фокуса на Съзнанието на по-качествени нива на реализация се извършва не по линия на активизацията и развитието на центъра Орлаактор, а изключително благодарение на пряка ВЪЗХОДЯЩА трансмутация на КАЧЕСТВАТА на енергията от сексуалния спектър по еволюционната спирала на ЙИЮ-УЛЛУ-ЙИЮ (от Инглимилисса в Аигллиллиаа-ииссииди).

Подобна трансмутация, за която подробно ще разкажем в раздела „Инглимилисса-ииссииди”, може да става само в процеса на ЦЕЛЕНАСОЧЕН възходящ оргазъм. 
 
Благодарение на мощното подхранване на низшите кармични канали на Аигллиллиаа от най-низшите аспекти на Енергията на Божествената Любов (диапазон, характерен за качествата на Инглимилисса), в края на краищата задължително се извършва принудителна активизация на най-грубите енергии на сърдечния център, а след това и постепенно разтваряне у ЛЛУУ-ВВУ (пренасяне на Фокуса на Внимание на съвкупното Съзнание) на по-качествените нива на следващите негови канали. 
 
Още веднъж подчертаваме, че най-бързият еволюционен ефект от синтеза на разноплановите енергии на една спирала на ЙИЮ-УЛЛУ-ЙИЮ е възможен само при „целенасочен оргазъм”, същността на който достатъчно подробно е описана в методиките за трансмутация (вж. раздел „ИНГЛИМИЛИССА”). 
 
Обикновено подобно качествено „саморазкритие” (реализация и натрупване на конкретен опит от самопознанието) сред СЛУИ-СЛУУ на всеки от центровете става даже не за десет „земни Животи”, а значително по-бавно, последователно и по-сложно, отколкото мислите. 
 
Така пълното усвояване на целия най-грубоматериален диапазон вибрации на Аспекта на Качеството ЙИЮ-УЛЛУ-ЙИЮ, който се развива по еволюционната спирала „Любов-Мъдрост”, който при хората е общоприето да се определя като „сексуален опит”, а също така и естествена активизация, започвайки от най-грубите, на всеки от 12-те канала на центъра Инглимилисса, се извършва само с все по-голямото и интензивно насищане на кармичните канали на този център с енергиите (информация, опит) на фрагментираните Съзнания на СЛУИ-СЛУУ, акцентиращи своето творческо внимание само върху сексуалните енергии с даденото Качество и тяхната постепенна трансформация в ГЛООА на Аигллиллиаа-ииссииди, в О-ССОО на която тези енергии се трансмутират в по-качествени, тоест алтруистични и „сърдечни”. 
 
Енергиите на мощната творческа активизация на тези фрагментирани Съзнания (обезпечаващи на физиологическия план на човека това, което хората наричат „ОРГАЗЪМ”) КАТО ЧЕ ЛИ „пробуждат” със своите интензивни потоци идентични по конфигурация (но по-високи по качество!) енергии на кармичните канали на Аигллиллиаа и, благодарение на все по-интензивното въздействие на съвкупното Съзнание на ЛЛУУ-ВВУ, подбуждат СЛУИ-СЛУУ на този център към усилена астрална активност на Физически План. 
 
Като влияят интензивно върху ежесекундните избори на човека и активно участват във всички ментално-емоционални процеси, изпреварващи вземането от него именно на алтруистични решения, тези ПЛИИССМА-Същности получават необходимият опит от съществуването във физическата реалност от дадения тип и по такъв начин придвижват своята собствена Космическа Еволюция.

Развитието и активността в двуспиралната структура на съвкупното Съзнание на ЛЛУУ-ВВУ цялото разнообразие от КЛООРТМ-Същностите, проработващи еволюционният Аспект на Качеството КРА-АГГА-АГГА, в огромна степен зависи от творческата активност на УУЛДМ-Същностите, контролиращи „гърления” център – Улглуу-ииссииди. 
 
Най-грубочестотните от 12-те кармически канали на тази чакра започнат да се активизират само в този случай, когато най-малкото развитие на СЛУИ-СЛУУ от Орлаактор-реалностите ВЕЧЕ могат в пълна степен да се самореализират в свойствените за тях качества (егоизъм, егоцентризъм, самост, гордост и пр.). 
 
Когато, като получават напълно необходимият, най-примитивен опит от РАЗУМНО-ЕГОИСТИЧНО оцеляване във физическата реалност, ККРОЙЙДЛ-ССВУ на кармичните канали на Орлаактор-ииссиди в достатъчна степен се пренаситят от мощните потоци от грубоментални енергии, съвкупното Съзнание на ЛЛУУ-ВВУ ще може активно да задейства в своите ментални процеси еволюционният ОПИТ на УУЛДМ-Същностите от по-висококачествените нива на УОЛДМИИ-И-реалностите. 
 
Стабилната манифестация на качествата на тези енергии и преносът на Фокуса на Съсредоточеното Внимание на по-високи нива от съвкупното Съзнание автоматически „пробужда” творческата активност на УУЛДМ-Същностите от Улглуу-реалностите и направлява Техните творчески интереси към възможностите за самореализация на Физически План. 
 
На свой ред, интензификацията на творческата дейност на СЛУИ-СЛУУ от космическите цивилизации от диапазона от Качества на Аигллиллиаа-ииссииди и постепенната активизация на процеса на синтез ОТ ТЯХ на все по-високи по качество енергии, циркулиращи в Сърдечната Чаша, притегля към съвкупното Съзнание на дадената ЛЛУУ-ВВУ творческите интереси на Космическите Същности, Които със Своята дейност започват да формират в Аурата на човека висококачествените честоти на УОЛДМИИ-СЛИИ. 
 
Това са ССОУИССТ-Същностите от Ссаассфати-реалностите. Именно Те, като постепенно формират в съвкупното Съзнание на човека свои кармически канали, необходими за двустранен обмен на високочестотни енергии от даденото Качество, даряват високоразвитата въплътена личност с различни „свръхчувствени” или „екстрасензорни” способности, като например „ясновиждане, ясночуване, телепатия, телекинеза, левитация и др. 
 
Като ви предлагаме изложената по-горе информация, ние искаме само още веднъж да фокусираме вашето внимание на това, което нито в самата човешка Природа, нито, толкова повече, в Мирозданието нищо отделно просто няма даже теоретическа възможност за Съществуване, доколкото ВСИЧКО „видимо” и „невидимо”, осъзнавано или неосъзнавано от вас, ясно възприемано, или обратно – ЗАСЕГА ВСЕ ОЩЕ намиращо се далеч отвъд пределите на вашето текущо възприятие и разбиране – ВСИЧКО е дълбоко взаимосвързано помежду си от МНОГОИЗМЕРНИТЕ съзнателни елементи на Висшия Разум и проницаемо от тях в цялата му Космическа Безпределност и еволюционна Безкрайност.

Точно така и всяка “отделна” (според земното разбиране!) част, съставляваща нивата на творческа реализация на “вашия личностен” (СЛУИ-СЛУУ) в действителност не се отнасят нито към дадената физическа реалност, нито даже към това, което вие възприемате като “ТЕХНИ реалности”.

По своята собствена енерго-информационна структура Техните Колективни Съзнания могат да бъдат несъпоставими (за вас!) степени на по-многоизмерни, многосложни и (в общокосмическо разбиране), отколкото вашите собствени енергоинформационни и биосистеми.

Посредством непрекъсната смяна на интензивността на творческата активност един на друг в дейността на съвкупното Съзнание ЛЛУУ-ВВУ, качествено усилваща се, или обратно – намаляваща се в зависимост от изместването на Фокуса на “вашето” Съсредоточено Внимание, ТЕ всеки миг единствено самомоделират (самопроецират) НЯКАКВА ЧАСТ от самите себе си в дадения тип земна реалност, както и в стотици типове плътност на Енерго-Материята. 
 
Обикновено това се осъществява чрез посредничеството на обширна и разклонена система от многоизмерни енергоинформационни канали, благодарение на които на Физическия План на ГРЕИЙСЛИИС се обезпечава работата на цялата ментално-чувствена творческа дейност на всяка от стотиците милиарди ЛЛУУ-ВВУ.

При недостатъчно развита стабилност на Фокуса на Внимание в някой от високите диапазони на проработваните Качества, влиянието на по-развитите (по-опитни) СЛУИ-СЛУУ на поведението и на самия Живот на човека може да се изразява напълно ненатрапливо, като че ли неволно, като дава възможност за по-активно участие в процеса на вземаните от “тях” решения на по-слабо развитите СЛУИ-СЛУУ. 
 
Обикновено докато не се извърши по-пълна реализация на фрагментираните Съзнания от низшите диапазони Космически Качества, техните по-развити събратя по Разум предпочитат да не се намесват в еволюционния процес, осъществяван чрез дадената ЛЛУУ-ВВУ. 
 
Както вече подчертахме, в този “момент” те не “спят” или “почиват” у дома си” в очакване на възможност да се реализират именно чрез дадения човек, а използват за собствените си реализации други, по-развити съвкупни Съзнания или изобщо други системи за за еволюционно качествен тренинг.

Това означава, че всяка от Тези високоразвити Космически Същности има практически неограничени възможности ВИНАГИ да получава СВОЙ, необходим Й творчески опит от Космическо Съществуване ВЪВ ВСЯКА ОТ СИСТЕМИТЕ на Нейното качествено предпочитания и чрез ВСЯКАКВИ ФОРМИ НА САМОПОЗНАНИЕ!

Освен това, всяка от Тях може ЕДНОВРЕМЕННО да се самореализира в интересуващото я направление на развитие не само чрез тези от земляните, чиито Съзнания ВЕЧЕ са достатъчно активизирани в свойствения за Нея диапазон Качества, но също така и чрез енерго-информационните системи на други Същества, въплътени не само в “нашата”, но и в другите типове Единна Космическа Реалност.

Колкото са по-високи нивата на творческа самореализация, толкова В ПО-МАЛКА СТЕПЕН СЛУИ-СЛУУ и ГЛЛАА-ГЛЛИИ са привързани към някакъв конкретен състав “Духовни Същности” - ГООЛГАМАА-А, ССМИИЙССМАА-А и други Форми на колективно самоизражение. 
 
Доколкото общото ниво на мислене на земляните засега все още е достатъчно ниско, то практически всички ЛООМГД- и ГЛООГОЛМ-Същности, а да не говорим за ССИЛЬМИИ, ДИЛЛИИ и СЦИИЛЬВИИ от висшите типове космически реалности (ААСМИИ-И, ССООССООЛМА-НАА, ГЛООГСМИИ-НАА, ИНГССМИИ-НАА и ГЛЛИИ-И) могат да осъществяват ЕДНОВРЕМЕННА творческа самореализация наведнъж чрез няколко човека, чието съвкупно Съзнание ВЕЧЕ МОЖЕ достатъчно активно да възприема и с достатъчна степен на точност да възпроизвежда (ретранслира) в понятията на Физическия План на вълната с тета-Качество, свойствени за тези висши реалности. 
 
Това също така означава, че чрез идентични нива на съвкупното Съзнание различни хора могат активно да се самоизразяват (в свойствената им и приемлива само за Тяхното творчество форма) ЕДНИ И СЪЩИ чакрамни Същности.

Между другото, именно в тази способност на СЛУИ СЛУУ се заключава феномена на НЕПРЕДНАМЕРЕНОТО ЕДНОТИПНО възпроизводство чрез думи, звуци, жестове и картини (образи) на Мислени и Чувствени Форми, които принадлежат към едно и също ниво на Качество. Този феномен при хората се нарича “ПЛАГИАТ” и се възприема от всички еднозначно негативно и критично.

Без да имат ни най-малка представа за своята ИСТИНСКА Космическа Природа, хората, активно проработващи диапазоните на Качеството, наричано “честолюбие”, “гордост”, “самолюбие”, “егоизъм” и т.н., са способни както се казва “с пяна на устата” да отстояват и цял Живот да доказват “своите авторски” права над една или друга Мисъл, над един или друг конкретно изразен образ или даже действие.

И дотогава, докато те се намират във властта на подобни манипурно-муладхарни проработки, нищо и никой не е в състояние да ги убеди в това, че ВСЯКА КОНКРЕТНА МИСЪЛ ИЛИ ОБРАЗ ПРОСТО (по силата на многоизмерността на обкръжаващия ви свят и специфичния строеж на съвкупното Съзнание на поместения в него човек) НЕ МОГАТ ДА ПРИНАДЛЕЖАТ НА НИКОГО ОТ ЖИВЕЕЩИТЕ, доколкото Същностите, които моделират Материята на Мисълта и Материята на чувствата в конкретни изречения и образи, могат едновременно да се самоизразяват чрез огромно множество идентично мислещи или аналогично чувстващи хора. 
 
Тази специфична форма на самоизразяване се осъществява ИЗВЪН привързаността към някавъв конкретен времеви континуум, доколкото всякакви времеви параметри на високоментални и високочувствени нива на творческа реализация напълно ОТСЪСТВАТ.

Ето защо ЕДНИ И СЪЩИ МИСЛИ И ЧУВСТВЕНИ ОБРАЗИ, съставляващи ЦЯЛАТА енергоинформационна основа на Астралния и Ментален Планове на Земята и станали достояние на нейните обитатели буквално “по наследство” от предишните вълни на земното човечество, КАТО ЧЕ ЛИ преминават от едно поколение към друго, като намират за собствената си самореализация специфично настроените Съзнания на хората, които винаги ги е имало, има ги и ще ги има.

Няма коментари:

Публикуване на коментар