Общо показвания

неделя, 18 септември 2011 г.

"Операция Тера" 2 том, послание 22

Послание 22:

ЗА СЕКСУАЛНОСТТА И ВЪЗПРОИЗВОДСТВОТО В СТИЛ ТЕРА
14 април, 2001

В предишния ни разговор ви говорихме за единството, което ще преживеете на Тера. Това ще бъде постоянно преживяване и вие ще ЗНАЕТЕ, че сте част от всичко, което възприемате ­ безкрайно малки - или големи като цялата вселена. Поради това, първичната причина за триизмерното сексуално поведение няма да я има. Каква Е първичната причина за вашето сексуално поведение? Ако го анализирате до самите му корени ще откриете, че то е опит да се избяга от затвора, който се съдържа в едно тяло, в търсене по някакъв начин да скъсаш тази граница от кожа и да се опиташ да се слееш с другия. За нас е ясно, че много пъти сексуалният акт не се извършва, за да СЪЕДИНИ двама души толкова, колкото за да се прояви силата на единия спрямо другия, но това е изкривяване и погрешно интерпретиране на сексуалната енергия, както скоро ще видите.

Вместо да осъждаме настоящите шаблони, искаме да ви нарисуваме картина как ще бъде на Тера ­ не само за човешките същества, а и за всички жизнени форми, които имат способността да се съединяват сексуално. След това на базата на контраста ще можете да добиете представа по какъв начин настоящото ви преживяване е неудовлетворяващо и как осигурява само временно облекчаване на вашето чувство за изолираност и отделеност от всички неща. Ще видите и как тези практики, които искат да избягат от сексуалната функция, като например безбрачие и монашество, са бягство от живота в пълното му изражение. С това не искаме да кажем, че по този начин нищо не се печели, но предпочитаме да ви представим какво е живота, когато си в пълно съзнание и когато не се бориш, за да изразяваш естествената си същност. Способности, дадени ти от Бог, за да можеш да ги превишиш.

И така, ­ да започнем с напомнянето, че на Тера ще бъдете в пълно единство с цялото Творение. Ще бъдете потопени в море от съзнание, което от настоящата ви перспектива ще изглежда сюрреалистично и подобно на сън ­ донякъде подобно на състоянията, в които някои изпадат след като са взели опиати ­ например опиум и производните му. Това обаче, за вас ще е постоянното ви състояние, затова човек просто се адаптира към него като към норма и започва да изхожда от нея. На Тера всички неща са в пълен баланс с цялото и възпроизводството се извършва в този контекст. Нито едно цвете няма да разцъфва, нито едно животно няма да се ражда без да има ясна необходимост и "причина" за появата му по отношение на цялото. Всички неща, които се възпроизвеждат посредством комбинирането на гамети (сперма и яйцеклетка в различните им форми), ще правят това само, когато цялото го изисква от тях - за да увековечава и поддържа баланса. Звучи много усложнено, но ви уверяваме, че това е единствения наистина естествен начин за тези неща. Това, което виждате в настоящата си реалност е толкова изкривено спрямо естествения начин, че дори не можете да си представите какво всъщност означава "естествен" (т.е. който е в съответствие с вътрешната ПРИРОДА на нещата).

На Тера възпроизводството е една функция и е отделена от сексуалната. В настоящата ви реалност те са толкова преплетени и извън баланс с Природата и с онова, което е естествено, че често биват обърквани една с друга. В много от вашите религии желанието и сексуалността са нещо, от което изпитвате страх и недоверие. Учат ви, че те са нещо "грешно" и "диво" или "нецивилизовано", което трябва да се контролира по един или друг начин. Когато обаче някоя естествена функция се подтиска, ­ точно както при преграждане на поток ­ тя ЩЕ си търси друг излаз и точно това е, което виждате в настоящия свят. Естествените функции са се усукали и изкривили и са напълно неразбрани в настоящата ви цивилизация, независимо от географията, или така наречените "просветлени" подходи към проблема, който наистина е симптом на преживяването на разделение.

На Тера ще бъдете едно с всеки и всичко до най-­големите дълбини на космоса. Ще живеете в свят, в който всичко е в пълен баланс и който има дял в съществуването и съзнанието на всичко останало. Ако сте вече в пълен унисон с всичко, къде е мястото на желанието в таза картина? Желанието е двигателя зад цялата съзидателност, независимо дали става дума за създаване на картина, песен, елегантно математическо уравнение, или на друг живот. Желанието е онова, което движи еволюцията в космоса. Желанието на Създателя да преживее всичко е онова, което ГО е накарало да СЪЗДАДЕ всичко!

В основата на вашето желание е желанието на Създателя да преживее всичко чрез взаимодействие на всички части от онова, което е сътворил. Това взаимодействие се преживява най-­отчетливо чрез докосването. Можете да гледате нещо и да взаимодействате с него визуално. Можете да споделяте своите мисли и чувства с друг ­ вербално или телепатично. Можете да преживявате чрез физическите си сетива за слух и обоняние, но никое от тях не предава преживяването така пълно, както докосването. Можете чрез своето въображение да създадете преживяване за това какво би било да докоснете нещо, но то наистина няма реален заместител на действителното докосване. За да се издигнете до по­-високи нива на съществуване, трябва да сте завършили нивата под тях. Въпреки, че вие сте въплътените аспекти на Елохим и сте СЛЕЗЛИ в материята, все още можете само да си представяте "следващата стъпка" от пътуването си обратно към Източника с оглед настоящото ви преживяване ­- това на човешко същество, облечено в кожа и търсещо начин да разкъса затвора на съзнанието за отделеност. Поради това, можете да си представите само една "следваща стъпка" и ето как ще оформим рамката. В бъдеща дискусия ще обсъдим как вие всъщност не "отивате" където и да е, но засега да продължим с днешната тема.

Чувството за докосване е онова, за което вие като човешки същества копнеете най-­много. И все пак, ако искате да докосвате от позицията на гладния, а не от позицията на оня, който вече е преизпълнен с любов, вие увековечавате своето отчаяние и се принуждавате или да търсите отново, или да останете в самотата и изолацията на своята затворническа килия ­ физическо си тяло, вашия контейнер, ­ обвивката, която носите около върха на пръста на вашата Свръхдуша, пъхнат в настоящата точка от време­пространството. Потопете се в това за момент, оставете съзнанието за всичките животи, през които сте се опитвали да запълните тази празнота и не сте успявали, да се върне при вас сега. Потопете се в него и го оставете да си отиде. За вас то вече е към края си.

На Тера всяка жизнена форма, която се възпроизвежда сексуално, е съчетана със съответстващата й форма. Всяка жизнена форма спадаща към тази категория е съчетана със своя близнак -­ своето съответствие, ­ това, което ние наричаме диада. Всяка Свръхдуша е завършена в себе си точно както Създателят е цялостен в себе си. Няма деление на части или родове, но в своето желание да преживее всичко, Създателят се разделил на много части, които след това можели да търсят съчетаване, а след като са го извършили ­ да бъдат разделени на изцяло ново Творение, ­ което може да бъде уподобено на издишването и вдишването на дъха на Създателя. Първо издишването ­ придаването на форма, а след това вдишването ­ обединяването на формата обратно в безформеността, която първоначално я е предизвикала. Диадата е всъщност първото ниво (монадата) на Създателя, разделящ себе си на части. Това става на всички нива на Творението, но засега ще се съсредоточим върху най-­очевидната му форма ­- близнака, съответстващата част, ­ "другата част", която всяка от частите търси да открие, за да се съедини с нея. Ще наречем тази част "половинката" на другата.

Съчетаване се прави не само с цел възпроизводство. То е акт на съчетаване с твоята половинка, а възпроизводството се запазва за онези случаи, в които за балансиране на цялото се изисква ново същество или единица. Нивото на популация на Тера ще остава доста стабилно след приключването на колонизацията. Ще е необходимо известно време, за да се постигне това, но след като бъде веднъж направено, тези форми, които напускат Тера по един или друг начин ще бъдат заменяни с нови, за да се поддържа баланса на цялото. Като хора, вие ще имате много голяма продължителност на живота и ще бъдете в състояние да се възпроизвеждате през цялото си съществуване като възрастни. Поради това, за да се поддържа правилния темп на възпроизводство, гаметите (сперматозоиди и яйцеклетки) ще се произвеждат само, когато съществува пълен набор от обстоятелства, изискващи създаването на друга жизнена форма. Това е "контрол над раждаемостта" в неговата естествена форма на най-­висшите нива на познание. Ще разгледаме темата за раждането допълнително, а сега ще се върнем на днешната тема.

Телата, които сега заемате няма да са телата, които ще имате на Тера. Телата, които сега заемате, ще се трансформират в друг вид тела, които ше бъдат като на богове или богини поради своето физическо съвършенство и красота. Физическите сетива, които имате сега, са много груби в сравнение с онези, които ще имате тогава. Както не можете да направите фина рисунка с молив подострен като цепеница, така не можете да преживеете фината чувственост, която ще имате на Тера в сравнение с грубостта на сегашните си физически сетива. Обърнете внимание на връзката между чувственост и сетива. Точно както сексуалността е изражение на сексуалната функция, чувствеността е изражение на сетивната (имаща отношение към сетивата) функция. Чувствеността е преплетена със сексуалността, защото сексуалността включва сетивата за своето правилно изразяване.

Всички тези сетива са ангажирани в сексуалната функция ­ както физическите, така и онези, които бихте нарекли "фини" ­ - интуитивни, ментални и емоционални. Онези от вас, които са били достатъчно щастливи да изпитат пълноценно сексуално преживяване знаят това, но за съжаление, те са по­скоро изключения, отколкото правило и точно както вашите култури са поставили етикет на сексуалността като нещо, от което трябва да се страхуваш и което трябва да контролираш, така и сексуалността е била обричана на подтискане и заклеймяване. На Тера ще бъдете освободени от тези задръжки ­ особено икономическите ­ и ще бъдете в пълно съзнание, благословени с животи, измерващи се със стотици години така, че ще бъдете в състояние да си позволявате пълно изразяване на всичките си сетива и сексуалност в съчетани взаимоотношения, без рискове от нежелано възпроизводство.

Няма да имате нужда от техники. Няма да имате нужда от нищо освен от приемането на своята свобода да проучвате безкрайно пълния обхват на своята чувственост ­ ВСИЧКИТЕ си сетива ­ и вашето желание ще бъде най-­после свободно да проучва съзидателността от всички видове неща ­ без да бъде ограничавана от "правила" какво е приемливо и какво не. В пълно съзнание през цялото време, вие ще ЗНАЕТЕ и интуитивно ще търсите онези изражения, които подкрепят и ознаменуват живота и подкрепят и възхваляват целия живот в неговите безбройни форми и изражения. Екстазът е вашето естествено състояние, колкото и да ви е трудно да разберете това от сегашното си положение, а сексуалната функция, ­ включваща пълния обхват на всичките ви сетива ­ ще ви даде най-­пълното проявление на този екстаз и ще привлича вниманието ви през по­голямата част от времето. Когато непрекъснато общувате с цялото Творение и в частност с вашата половинка, ­ другата страна на вашата дриадна единица ­ ще бъде нещо като да "правиш любов" през цялото време. Дори когато не сте физически наблизо ще се чувствате така, сякаш правите любов един с друг. Потокът между вас ще бъде постоянен ­ като танц, който никога не свършва и това ще бъде така за вас през по-­голямата част от пътуването ви през това Творение.

Били сте родени заедно в разума на Създателя, съединени сте в разума на Създателя и винаги ще бъдете заедно в разума на Създателя докато вдишването завърши и разтворите своята същност в тази на самия Създател, готови да се родите отново при следващото издишване на Творението. Предстои ви много да се радвате и наистина ще се радвате, в това не се съмняваме. Време е, скъпи, да се върнете в къщи ­ към себе си, към Тера, към целия спектър на преживяване, на който сте способни. Нима ТОВА не е идея, за която си струва да се чака? Така мислим НИЕ и знаем, че и вие ще сте на това мнение.

Amen, Adony Sabayot. Ниe смe Райското Войнство.


Няма коментари:

Публикуване на коментар