Общо показвания

четвъртък, 17 май 2012 г.

Антисветове - книга на Орис - 5


ДЕМОНИТЕ -
ВЛАСТЕЛИНИ НА ПРИРОДАТА

Покрай изброените по-горе сили има, разбира се, и безкрайно множество други демони, заемащи достатъчно високи рангове и чинове, за да имат собствено име и задължения, но все пак непринадлежащи към антимировското избрано и приближено към двора общество. Няма смисъл да ги изброяваме по-нататък, защото по приведените по-горе примери вие вече можете да си съставите заключение доколко точно тяхната организационна структура е проектирана спрямо цялото човешко общество. 
 
Много от тях контролират низшите сили на Природата и много строго си служат с тях, насочвайки ги към причиняване на всевъзможни вреди и безкрайни беди на земното човечество. По-долу ще назовем накратко само някои от най-известните демони от този клас:

Абдусциус (Abduscius) – може да предизвиква силни бури, торнада, да изтръгва с корен могъщи дървета и да ги стоварва върху хората.

Вин (Vine) – може лесно да разрушва и руши даже най-дебелите стени и да предизвиква в морето щормове, цунами и бури. Истинският виновник за хиляди и хиляди корабокрушения и аварии на диги и бентове, официално станали поради т.нар. "природни условия".

Процел (Procel) – може както да замразява водата в лед, така и да я довежда до кипене. 
 
Сеера (Seera) – може по свое усмотрение да забавя или ускорява течението на времето. 
 
Фурфур (Furfur) – управлява с гръм, мълнии, смерчове и урагани. Имайки в Антисвета титлата граф, той често се появява пред някои хора като крилат елен с човешки ръце вместо предни крака и дълга, обвита в огън, пламтяща опашка. Ако Фурфур, при общуване с човека, не е вътре в магически триъгълник, то всяка негова дума ще бъде лъжа. 
 
Хаборим (Haborym) – има титлата херцог и управлява с физически огън и пожари.

Халпас (Halpas) – граф, слави се с изкуството практически мигновено да изпепелява цели градове.

Няма коментари:

Публикуване на коментар