Общо показвания

четвъртък, 17 май 2012 г.

Антисветове - кинга на Орис - 4


АДМИНИСТРАЦИЯТА НА АНТИСВЕТА

На политическата арена на Антисвета понастоящем най-забележимата фигура е премиер-министърът на име Луцифуг Рофокал (Lucifuge Rofocale). Луцифуг най-много на света ненавижда слънчевата светлина и може да приема на Земята своя естествен, ужасяващ сърцето и вледеняващ душата облик само в тъмна нощ. В неговите многобройни задължения влиза разпространяването сред хората на тежки и смъртоносни болести, нанасянето на сериозни травми и увреждания.

Освен това той обича, когато му се отдаде възможност, да предизвиква големи земетресения, да разрушава и унищожава всякакви почитани от хората свещени места или храмове. Неговата земна власт се разпространява също така над всички скрити в земята неща и съкровища. 
 
Последният президент на антиките е силен сивокос старец на име Форкас (Forcas). Отличава се с изключителна сред антиките образованост, могъщ интелект и всестранна развитост. Освен своите преки президентски задължения той обучава придворните аристократи на изкуството на логиката и риториката, а също така в негово пряко подчинение се намират и 29 от най-добрите космически легиони на обединените сили на „Черния Конус на Тъмнината”.

Леонард – много известен и популярен сред антиките демон, главен инспектор по черна магия и магьосничество; заема в двора много престижна длъжност – нещо като земен експерт по контрола на качеството: дава разрешение за подготовката и провеждането на широкомащабни черномагически акции сред хората, а също така е пълноправен стопанин на всички магьоснически сборища и събирания на вещици. 
 
Той обича да се явява на тях в образа на огромен черен козел с три рога и лисича глава. На Земята пълноправно ръководи работата на всички отдели на така наречената „Всемирна църква на сатаната”, която още сега е разцъфтяла по целия свят под формата на зловонни и безбройни секти.

Абадон (Abbadon) – има титла Властелинът на бездънния кладенец, носи прозвището "Разрушителят". В "Откровение" на Йоан Богослов той е наречен началник на демоните, изпращащ на хората пълчищата ненаситни прелетни скакалци. Обикновено тези демони ги изобразяват като коне с крила, с човешки лица и отровни опашки, подобни на опашките на скорпионите. 
 
Адрамелех – канцлер и в същото време нещо като камердинер, отговорен за личния гардероб на Хистург. Голяма част от неговото мускулесто и мощно тяло е от катър, част от косматия му торс напомня човешки мъжки гърди, а шикозната разноцветна опашка е като при огромен паун. Ето такъв импозантен вид има този демон.

Баалберит (Baalberith) – генерален секретар на Гагтунгр и се отличава с крайно изискано красноречие. Освен това този демон е главен архивариус и стои начело на многобройна и просто невъобразимо екипирана технически служба, осигуряваща безупречната работа на многобройните архиви на антиките. На заседанията, които се провеждат с участието на самия Хистург и най-богатите демони на Антисвета, той се представя като архиерей. Този демон особено обича да подстрекава хората към междурелигиозни войни, кланета и убийства на религиозна или сексуална основа. Той е покровител на земните маняци-убийци и религиозните духовници-фундаменталисти от различни сортове, призоваващи към безкомпромисна борба с ересите и към масовите походи срещу неверните.

Съгласно "Изумителна история" ("Admirable History"), написана от отец Себастиян Михаелис през 1612 г., Баалберит обсебил монахиня в град Ексан-Прованс. По време на процедурата екзорцизъм (изгонване на дявола) Баалберит назовал не само своето име, но и имената на останалите демони, обсебили тази монахиня, но също така споменал и имената на тези светци, които биха могли най-ефективно да проведат дадената процедура. 
 
Аластор е отговорен за изпълнението на всички приемани в двора на Гагтунгр закони. 
 
Верделет (Verdelet) – изпълнява ролята на старши слуга и организатор на всички придворни космически превози. Той ръководи провеждането на всички черномагически и сатанински церемонии, извършвани в т.нар. “църкви на сатаната”, и освен това следи вещиците и магьосниците да пристигат на своите ежегодни сбирки без закъснение, а също така непокътнати и напълно запазени. 
 
Дагон (Dagon) е главният шеф-готвач на принцовете при двора на Гагтунгр. Преди да му бъдат възложени тези задължения той бил главен бог на филистимците, при това толкова важен и почитан, че след като те завладели от израилтяните Ковчега на Завета, въздигнали там храма на Дагон. 
 
Ксафан (Xaphan) е също демон от втори ред, който регулира и поддържа работата на очистващите камери в чистилището на Луната. По време на въстанието на ангелите хитроумната идея да се „подпали небето” е била именно на Ксафан.

Мелхом (Melchom) – хранител на съкровищницата на всички принцове и крале на Антисвета. 
 
Нибрас (Nybras) – има низш демонически чин, отговорен е за масовите шоу-програми и развлечения. 
 
Нисрок (Nysrock) – демон от втори ред и шеф-готвач в домовете на принцове и кралски особи, заместник на Дагон. 
 
Паймон (Paymon) – ръководи публичните шествия и придворните церемонии, а също така следи и за строгото спазване на етикета. Много обича да руши волята на човека, като ú противопоставя своето собствено желание и постепенно го довежда до фобии, привидения, докато волята на човека не бъде напълно подтисната от него. По време на изкушенията предпочита да се представя като съблазнителни инкубуси. Любимец на Фокерма. 
 
Уфир (Uphir) – главен лечител и министър на здравоопазването. Отговаря за състоянието на всички служби за здравеопазване на Антисвета и за здравето на всички демони.

Няма коментари:

Публикуване на коментар