Общо показвания

четвъртък, 6 октомври 2011 г.

"Операция Тера", 3 том, "За пречистването"

ЗА "ПРЕЧИСТВАНЕТО"
20 юли, 2006

Нещата на вашата планета определено се нагряват, нали! Бихме искали да ви дадем някои приятелски напомняния, а след това да преминем към някои теми, които може би ще бъдат нови за вас. 
 
Преди всичко - не забравяйте да се оттегляте от драмата, която се разгръща край вас. Напомняйте си, че всичко това е предвидено още при Сътворението и че е било част от Плана за края на настоящото Творение още откогато то е било формирано така, че няма смисъл да се вълнувате за това, което идва, за да отмине. Дълбоките вдишвания, които подчертават издишването, са полезни за разпръскване на напрежението, което може да се надигне във вас. Дишайте дълбоко и често – толкова често, колкото е необходимо, за да останете спокойни. Преходът ще е малко грапав, защото нещата са били отлагани възможно най-дълго и сега има запас от неосвободени енергии, които трябва да бъдат освободени за кратък период от време.

След като това вече е казано, бихме искали да ви напомним, че вие не сте сами. Колкото и много да са онези от вас, които са разпръснати по повърхността на планетата, още повече са онези от нас, които са с вас през цялото време и особено - докато спите. Ако има във вас неща, които трябва да бъдат изчистени, дошло е времето да завършите този процес, но остава малко време преди да почувствате необходимост да завършите тази част от своето придвижване към 4-та плътност и отвъд нея. На вас този период може да ви изглежда много интензивен, но бихме искали да ви уверим в това, че той е само фаза, а не постоянно състояние и че ще премине, както преминава и всичко онова, което не е вечно.

Е, какво ще кажете да преминем към темата, която да забавлява вашите умове? Какво най-много бихте искали да знаете? Разбира се, съществуват постоянните въпроси “кога” и “как” и “къде” и ние отклоняваме отговорите на тези въпроси, просто защото това е част от процеса, при който сами ще трябва да откриете това и ние няма да ограничаваме вашия процес по такива начини. Част от вас се питат какви са симптомите за пречистванията, а други - за усещанията или емоциите, които идват при вас по това време. Не можем да направим друго, освен да говорим по принцип, тъй като процесът е толкова индивидуален, че всеки от вас ще има различно преживяване. Но ние можем да говорим за някои от по-обширните явления, които вероятно ще бъдат общи за всички ви в някакъв момент от този процес.

Преди всичко винаги, когато имате енергийни блокажи в своето тяло, тези места ще бъдат изцяло пречистени от всякакви остатъци, за да се осигури безпрепятствено протичане на енергията. Това ще изисква съответните блокажи да бъдат пречистени и освободени така, че каквото и да причинява блокажа също ще трябва да бъде пречистено и освободено. Повечето от тези блокажи са в емоционалното тяло, затова пречистването ще включва пречистване на емоциите. Някои от блокажите са и в тялото, което понякога наричате етерно или астрално. Те са резултат от остатъци от вашите други животи, които сте изживели и носили като следи от онези преживявания в Свръхдушата, която е събрала и приела тези преживявания посредством индивидуалната душа, свързана с всеки индивидуален живот. Тези “спомени” от другите ви изживяни животи също се пречистват, затова може да имате сънища, в които сънувате тези други животи и може за кратко да се срещате или свързвате с индивиди, които са били участници в тези други животи и с които сте взаимодействали по онова време.

Този въпрос за другите животи става малко объркващ. Когато казваме “вие” това може да се отнася на места за съзнанието, което чете Посланията, или да се отнася до “вие” в по-общ смисъл – една Свръхдуша, която е индивидуализирано изражение на Създателя, “проекционният апарат” на прожекцията, която вие понастоящем идентифицирате като това, което сте. Казахме преди, че няма “ре-инкарнация”, само “инкарнация”. С това искаме да кажем, че тялото и личността, което понастоящем заемате, се създават само веднъж. Обикновено Свръхдушата създава едновременно няколко тела или проекции. Думата инкарнация означава да си в тяло от плът. Затова инкарнацията всъщност е проекция на част от Свръхдушата в тяло от плът или физическо тяло. Всяка инкарнация/тяло се създава само веднъж за определена връзка (пресичане) в пространство/времето. То никога не се създава в някое друго време, а споделя в една обща Свръхдуша с други инкарнации съдадени/проектирани от същата тази Свръхдуша.

Никой от вас не е своето тяло и не вашето физическо тяло е онова, което е важно. Тялото е само средството за събиране на преживявания от взаимодействието с всичко останало в неговото обкръжение. Онова, което е важното, е осъзнаването на преживяването – “зарядът”, който преживяването носи и което се предава на Свръхдушата като част от спомените, които то съхранява – и същността на самото преживяване. Причината, поради която преживяването се създава, на първо място е да се удовлетвори желанието на Създателя да преживее Себе си посредством Своите творения. Това е общото за всички преживявания, независимо какви са индивидуалните подробности свързани с преживяването. Степента на емоционалния заряд се свързва с това колко голяма част от това преживяване си спомняте както на физическо, така и на клетъчно ниво, а също и на ниво Свръхдуша. Колкото по-голямо е влиянието върху системите за съхранение и толкова по-голямо е вниманието, което това преживяване привлича към себе си. 
 
Помислете за това, че настоящото творение е на 4,5 милиарда години. Спомените, които имат най-голямо влияние, са онези с най-голям емоционален заряд, затова е логично да направим заключението, че те са онези, които ще изплуват на повърхността и ще привлекат вниманието ви по време на това РАЗреждане (премахване на заряда) на целия емоционален заряд, който е бил събран в хода на тези 4,5 милиарда години. Това е една от причините, поради които ставате свидетели на емоционалния заряд понастоящем. Тези драми, които се разиграват сега, всъщност са симптоми за пречистването на колективната клетъчна памет както на индивидуално, така и на глобално ниво. Самата планета е служила като хранилище за колективния заряд по времето на своето съществуване и сега тя също се пречиства.

Е, как се превежда това на езика на вашите индивидуални и колективни преживявания? Тъй като емоциите на страха, омразата, болката, глада и гнева са преобладавали и носели по-голям емоционален заряд, отколкото емоциите на умиротворението, любовта, радостта и съдържанието и именно тези по-крайни емоции ще доминират на сцената докато се извършва разреждането. 
 
За онези от вас, обаче, които не се съпротивляват и оставят тези неща да се придвижат през и навън от вас, при активирането на споменатите разреждания, ще има нарастващо чувство на вътрешно умиротворяване и спокойствие между вълните на пречистванията. Съпротивляването ви само блокира потока и там, където има съпротивляване, нагряването и натискът ще се натрупват, докато се постигне необходимото пречистване. Всичко ще бъде изчистено от планетата и всичко, което е на нея, по един или друг начин ще бъде пречистено. За повечето от жизнените форми на дадена времева линия това ще доведе до физическа смърт. Посредством механизма на множеството времеви линии, обаче, мнозина от тези, които ще изглежда, че умират на една времева линия, ще оцелеят и ще бъдат живи на друга времева линия. При все това, поради огромния брой хора на планетата и силно намаленият брой на хората на бъдещите Земи, които пребивават на различни времеви линии, множество точки на съзнание ще останат “между животите” за много дълго време, докато за тяхната Свръхдуша се предостави инкарнационна възможност за нова проекция. Всичко това е напълно “нормално” в нормалния жизнен цикъл на Творението. Ако погледнете назад към историята на планетата Земя ще установите, че броят на населението стана толкова голям едва напоследък. По-голямата част от историята на Земята не съдържа хора и в най-ранните фази с човешко население броят на хората е бил много малък и твърде локализиран в сравнение със сега. Сега на планетата има твърде много хора, които живеят в упадък и това е един от дисбалансите, които ще бъдат коригирани във времената, които са непосредствено пред нас.

Това е времето, споменавано като “Великото пречистване” в някои от вашите култури. Да, всичко ще бъде пречистено и върнато към своята Същност. Но трябва да помните и това, че не всички са на страната, на която сте вие. Онези, на които сте поставили етикет врагове или “лоши” също ще се върнат към своята Същност и така ще се получи усилване на полярността. Онези, които са със смесена полярност и не се поляризират достатъчно, за да бъдат енергийно квалифицирани към едната от двете крайности – Служещи на Себе Си или Служещи на Другите, ще бъдат създадени като проекции на други версии в трета плътност на други планети, за да проучват преживяванията, които евентуално ще ги доведат до достатъчна поляризация така, че да завършат в 4-та плътност или по-високи от нея нива на съществуването.

И така онова, на което ще станете свидетели, е усилване на идентификацията със "свята същност," събиране в групи, които споделят една и съща дестинация и усилване на полярността от двете страни на полярността. Помнете също и това, че всеки и всичко е изражение на Създателя, така че накрая ще трябва да прегърнете това като своя истина. То Е истината. Никой и нищо не съществува отделно от Създателя, защото всичко е изражение на и произлиза от Създателя. Ако презирате някой или нещо, вие презирате Създателя и не сте в цялостността или приемането на това, което Е. За да постигнете отново своето предишно състояние на майсторство, вие ще трябва да освободите всичките си лични предпочитания и всички мнения, които поддържат разделението. Човек не може да преживява постоянно състоянието на единство с Всичко, Което Е и същевременно да поддържа разделението – разделение от Създателя и от всички Негови изражения в Неговите Творения.

Това е естествен процес и напредък, който напредва от вътрешността. Може да изглежда така, сякаш нещата при другите биват налагани със сила идваща отвън, но всъщност всеки е играч създаден за определена роля в по-голямата драма и те просто играят своите роли според сценария написан за тях от техните Свръхдуши в контекста на цялото. Единствената разлика между това каква е ситуацията за вас сега и каква ще бъде тя, когато се върнете обратно в пълно съзнание, ще бъде колко ОСЪЗНАТИ сте за факта, че всички части пасват в по-голямото цяло. Единственото нещо, което ще се промени на фундаментално ниво, степента на вашата съзнателна осъзнатост относно “нещата” на цялото. Когато си в пълно съзнание всичко “прави смисъл” и няма нищо, на което е естествено да се съпротивляваш. Точно сега всички ваши заучени отговори от всички “уроци” през последните 4,5 милиарда години, замъгляват вашето съзнание така, че не можете да виждате ясно, но това е едно от нещата, които се променят в хода на процеса на пречистването, което се извършва сега.

Не съдете действията или изборите на другите хора. Те изпълняват своята роля и част в драмата точно така, както и вие самите. Ако сте напълно осъзнати и в съзнание за всичко и за начина, по който то пасва заедно с всички останали части, за вас това ще бъде лесно. Но докато не СТЕ в пълно съзнание, един от начините, по които дефинирате себе си, е посредством вашето различие спрямо останалите и един от начините, по които подчертавате тези различия е или чрез осъждане на другите, или чрез осъждане на себе си като “по-малко от” или “по-ниско от”. Никоя част не е по-малко важна от която и да е друга част. Всяко нещо и всеки е еднакво важен за цялото. Затова докато различните действия се разиграват на повърхността на планетата, оставайте центрирани в себе си, вслушвайте се в себе си във всеки момент от своя живот и избирайте само за себе си. Въпросът, който трябва да си зададете, е следният: “Какво изисква този момент от мен?” Обърнете внимание на това, че ударението пада върху онова, което се изисква от ВАС, а не върху това какво изисква този момент от който и да е друг.

Единствената “работа”, която имате точно сега, е да подкрепите своя собствен процес и да поемете пълна отговорност за своите избори и реакции на онова, което се представя във вашия живот. Точно сега най-висшия и най-добър начин, по който да употребите своето време и енергия, отвъд онази енергия, която е необходима за нуждите на оцеляването ви, е да обърнете внимание на нещата, които излизат на повърхността за изчистване в самите вас и да се предадете и да преминете през тях. Това ще ви подпомогне в придвижването към вашите завършеци с преживяванията, които се съдържат във вашата Свръхдуша и тези завършеци ще ви подготвят за “следващото действие” – новото Творение, което почти настъпи. От гледна точка на човека, 4,5 милиарда години са дълъг период, затова е съвсем логично, че ще трябва да направите доста прочистване. Но тъй като няколко живота обикновено са свързани от общи теми, то пречиствайки заряда за един от тези свои животи, вие пречиствате заряда свързан с тази тема прокрадващ се през всичките ви животи, които съдържат тази тема от двете страни на равенството.

Това е всичко, което искахме да ви кажем за днес, но ще ви говорим отново.

Amen, Adonoy Sabayoth. Ние сме Райското войнство.

Няма коментари:

Публикуване на коментар