Общо показвания

четвъртък, 6 октомври 2011 г.

"Операция Тера", 3 том, 003

003
ЕНЕРГИЙНИ ПАКЕТИ И КОНСЕНСУСНАТА РЕАЛНОСТ
30 декември, 2004

Време е да коментираме пътя, който се простира пред вас. Преди всичко, нека поговорим за енергийните пакети. Когато достатъчно много хора мислят, че нещо е вярно, то образува “консенсусна реалност”, която започва свой собствен живот. Това наистина е енергиен пакет, който притежава своя собствена идентичност и само-осъзнатост точно както и вие самите. Например, вашите географски карти са форма на консенсусна реалност. Вие приемате, че тези въображаеми линии наречени “граници” са нещо реално и те се раждат в реалността както бебето се ражда физически и приема шаблон за идентичност, което го отличава от всяко друго бебе. Същото важи и за вашите градове, държави и страни. Всяка от тях притежава характер, който го персонализира и го прави различен от енергийния пакет на всеки друг подобен обект. Ако сте пътували от един обект до друг, може би сте забелязали, че когато прекосите тази въображаема линия, качеството на енергията се променя. Можете да почувствате, че Лос Анджелос предизвиква различно усещане в сравнение с Ню Йорк, Чикаго или Канзас сити. Можете да почувствате и това, че усещането в САЩ е различно от това в Европа или Япония. Всеки от тези обекти е енергиен пакет, създаден чрез “ума” на консенсусната реалност и е еднакво true with обекта на “времето”. Повечето от вас, които четете това Послание са свързани с Грегорианския календар макар, че като посочихме в миналото, в действие влизат и други календарни системи. Всяка от тези календарни системи маркира периоди от време точно по същия начин, както се маркират и дефинират градове, държави и страни - чрез въображаеми построения от консенсусната реалност. Вие ги наричате минути, часове, дни, месеци и години. Един от важните детерминанти на времевите измервания е механизмът, при който един индивид обменя единици от приета стойност с друг индивид в практиката, която наричате търговия. Този индивид може да бъде отделно лице, взаимодействащо с друго лице, като купуването на пъпеш от крайпътен щанд, или да бъде нещо сложно като цялостна търговска система, която покрива сделките на много индивиди както на вашите борси. Цели държави могат да обменят стоки с други страни също чрез авторитета, даван от консенсусната реалност на единиците на съответното правителство. Повечето хора приемат това за дадено дотолкова, че дори не си дават сметка, че вие функционирате в измислен свят. Всичко е измислено и единствената причина да съществува е, защото всички са приели това да бъде така. Това просто са много енергийни пакети, поддържани със съгласието на толкова много хора, че именно това е нещото, което е реално.

Но функционира и друг разум – Разумът на Създателя – и ТОЗИ разум е единственият, който е наистина “реален”. Той също създава енергийни пакети и колкото повече някой се подравнява със Създателя и започва да работи повече в хармония с ТАЗИ вместо с консенсусната реалност на хората, тогава нещата се променят по много различни начини. Колкото някой е подравнен с ИСТИНСКАТА реалност на “реалното”, толкова повече той falls away from да вижда и преживява начинът, по който е свикнал и това първоначално може да бъде малко дезориентиращо. Но докато времето минава и човек се аклиматизира към това, което е “реално” в противовес на измислицата, тогава човек започва да вижда с различен поглед. Той започва да преживява изместване в идентичността, което може да бъде доста объркващо, ако той търси повторно ангажиране с идентичността, която човек е разбирал през по-голямата част от живота си. Губите интерес към неща, които произтичат от място извън вас и започвате да приемате и реагирате на онези неща, които произтичат от място вътре във вас – даровете на Създателя, които носите просто защото СТЕ Създателя-в-изражение, а не защото сте ги спечелили.

Страховете се натрупват, защото това е толкова радикално нещо. То е противоположно на консенсусната реалност, но именно консенсусната реалност е “измислена” и не е реална. Но във вашата клетъчна и видова памет мнозина от вас притежават дълбоки белези от причиняващите негодуванието на консенсусната реалност, когато тя е предизвикана и не желае да се промени. Енергийните пакети – такива като консенсусната реалност, бидейки самоосъзнати, могат да се съпротивляват на промяната толкова, колкото всяка въплътено същество може. Вие виждате това във вашите институции, вашите правителства, вашите въоръжени сили – във всеки аспект на човешкото старание тези енергийни пакети се стремят да поддържат себе си – подобно на това както вашето его се стреми да поддържа себе си във вашата настояща форма.

Вие сте пионери в това, че сте дошли, за да прокарате път за един изцяло нов свят – не такъв, който да е пребоядисаната версия на настоящия, а нещо, което не е съществувало изобщо, освен във вашите спомени за “бъдещето”. Светът, който вие искате да сътворите, е напълно противоположен на настоящата консенсусна реалност и би бил считан за “опасност” от настоящата система – един “враг на (настоящото) състояние на (нещата). Как можете да си СПОМНИТЕ нещо, което все още не сте преживявали? Не можете. Вие си спомняте това, защото вече СТЕ ПРЕЖИВЯВАЛИ този свят! Вие сте дошли тук, въплътили сте се тук и сте донесли своята собствена памет със себе си и сега се събуждате от тази амнезия.

Онова, на което това прилича е, че вие се чувствате все повече и повече чужди на света, който наблюдавате край себе си и нараства вашият копнеж да се върнете към онова, за което вече ЗНАЕТЕ, че е “такова, каквото трябва да бъде”. Всеки от вас, които резонирате с настоящите Послания от сърцевината на собствената си същност вече е “бил там и е правил това”, ако използваме вашия израз, но това е енергийния пакет надома.” Вие се намирате на настоящата Земя като посланици (ангел означава “посланик”) и посланието, което носите, кодирано в самите ви клетки, е посланието за “благата вест” за Тера – светът, който предстои. С вашето присъствие тук, с това, че носите този нов тон, този енергиен пакет в себе си, вие сте семената на този нов свят и вие носите в себе си цялото познание за това как да живеете този енергиен пакет, но това не е нещо, което можете да дадете всекиму. Вие ще ДАДЕТЕ това знание само на някой, който вече го има. Вие го носите със себе си и колективно вие издавате тон – честотен шаблон – който създава нов вибрационен шаблон. Този шаблон е изцяло против институциите и вложените шаблони на консенсусната реалност, затова, ако беше възможно, консенсусната реалност щеше да се опита да предотврати съществуването на този нов шаблон. Причината не е в това, че консенсусната реалност е “лоша” или иска да ви контролира. Причината просто е, че тя иска да увековечи себе си. Това е работата на този енергиен пакет – да увековечи и поддържа себе си – и за да направи така, тя трябва да защити себе си срещу всички предизвикателства ИЛИ да промени и адаптира и инкорпорира тези промени в своята нова дефиниция на себе си. Но промяната не е лесна, когато има вложена толкова много енергия в онова, което “винаги е било”. Точно както хората ще се съпротивляват на промените, консенсусната реалност ще се съпротивлява на промяната докато има много повече да се спечели чрез адаптирането на новите модели на мисълта. Защо изтъкваме това сега? Защото вие се приближавате към онези граници, за които споменахме в началото. В зависимо от това къде живеете, за много кратко време вие ще прекосите онези граници, за които сте приели да наричате “година”. Това време, годината, за която споменаваме е тази от Грегорианския календар – този календар, според който 2005 ще започне. Имаме предвид именно ТОЗИ календар, защото той е календарът, който се използва за глобалната търговия и именно интересите на глобалната търговия биват защитавани най-строго след възможните конкурентни интереси и приоритети в рамките на консенсусната реалност. 
 
Търговията е кралят” на консенсусната реалност и всички други цели и стойности са вторични на и зависими от тази. Търговията е двигателят, който поддържа часовника на консенсусната реалност в действие и кара хората да желаят да приемат много неща, за да поддържат и подобрят своята материална позиция в един материален свят. Всичко това е на път да се промени и то да се промени радикално.

Годината, която вие наричате 2005 ще претърпи много промени. Целта на тези промени не е човешка, а енергийна. Планетата достигна място, на което активно изхвърля “мисъл-формите” на енергийните пакети на миналото, особено тези енергийни пакети, които човешките същества са създали чрез своята консенсусна реалност с течение на времето. Тези промени ще отправят директно предизвикателство към консенсусната реалност и ще възникне голям хаос. Първоначално, реакцията ще бъде да се опита да се вкопчи за онова, което е БИЛО – да го запази на всяка цена. Но натискът за промени сега е безмилостен и всички неща, които не се огънат и адаптират, ще се счупят. В предстоящата година всичко ще претърпи първите “контракции”, свързани с раждането на този нов свят.

Не забравяйте, че всичко, което казваме има връзка само с времевата линия, която води към Тера. Всички хора, които преминават от ВАШИЯ свят продължават в друга времева линия, която не е доловима за вас така, че многото хиляди, които просто са “умрели” изобщо не са умрели, а по-скоро продължават по други времеви линии. Както те са изчезнали от ВАШИЯ свят, така и ВИЕ сте изчезнали от другите пътища на съдбата.

Тези “противоречия” ще отправят предизвикателства към световната търговия по много начини. Ще има недостиг на храни, бедствия, които надхвърлят способността на хазните да ги покрият и финансови принуди, които не са били виждани преди дори в дните на “Голямата депресия”. Консенсусната реалност ще се натъква на предизвикателства на всеки фронт, но тъй като всичко е вплетено заедно от световната система за търговия, всичко, което се случва от сега нататък ще бъде предизвикателство за световната търговия и никоя част от нея няма да остане незасегната. Никоя държава не съществува отделно от всички останали, затова всички държави ще бъдат засегнати макар, че подробностите ще бъдат много индивидуални и всеки човек ще може да разкаже различна история.

Онези от вас, които са предназначени за Тера, имат много специална работа за вършене. Вие трябва да поддържате себе си по такъв начин, че да продължите да звучите и разширявате своя честотен шаблон за Тера. Вие носите Тера в себе си. Вие ВЕЧЕ Я ПОЗНАВАТЕ, когато някой ви описва Тера, вие я разпознавате като детето на своя собствен копнеж. Вашата мечта/визия за Тера е вашата мечта/визия за “дом” и вашата работа е да култивирате реалността на дома в себе си за известно време, докато стане време да я вземете със себе си и да я отнесете на новата планета, в която ще се превърне Земята. Ние ще ви даваме “уроци за Тера”, които вие ще разпознавате като онова, което е наистина правилно да направите, но трябва да разберете, че тя е противоположна на всичко от консенсусната реалност – до такава степен, че при консенсусната реалност сякаш всичко е “обратно”. Всички приоритети са неправилни и вие усещате това и го знаете, но досега не само ви е липсвало обяснение на това, но и не сте знаели какво да направите във връзка с това. Следващите няколко Послания ще имат връзка с много “радикални” идеи – радикални в това, че те противостоят на консенсусната реалност.. Вие трябва да следвате тези учения самостоятелно, със своя собствен ум, сърце и тяло. Вие трябва да продължите да живеете в света и същевременно да изграждате нов свят в себе си, затова трябва да придобиете опитност в “язденето на два коня” едновременно за известен период от време. Вие трябва да продължите да функционирате във вашия свят, да се издържате и в същото време да отделите време, за да започнете да създавате своя собствена “градина” в себе си. Най-лесно ще ви бъде да направите това, ако можете да поддържате връзка с други със същата склонност, но вие можете да откриете подкрепа и в себе си, ако имате куража да се вслушате в своя собствен вътрешен глас и излезете от фаза с вслушването в гласа на всеки, който би твърдял нещо друго. 
 
Помнете, че ще има много съпротива от онези край вас. Те ще се държат за онова, което знаят толкова дълго, колкото могат и дори ще спорят с вас за това и по-скоро ще твърдят, че грешите за онова, което знаете, отколкото да премислят онова, което казваме тук. Всяка значима промяна в началото е била посрещана със съпротива и този път не е по-различно. Колективната връзка между вас, колективното звучене на нотата на Тера ще освети пътя за в къщи. Това не е спасителна мисия. Това е работата на пионери за един нов свят и вие сте на Земята, за да олицетворите и извършите тази работа. Тя трябва да се направи на земята, в рамките на аурата/йоносферата на Земята. Тя не може да се направи “от горе”. Вие сте “наземния екипаж” за осветяването на един път до другаде, но това трябва да се направи от мястото, на което “сте” до мястото, на което “отивате” – място, на което вече сте били.

Ще ви говорим още на тази тема, но засега ви оставяме в мир, почитаме ви и ви благославяме.

Amen, Adony Sabayot. Ниe смe Райското Войнство.

Няма коментари:

Публикуване на коментар